prompt
stringlengths
18
667
output
stringlengths
32
903
category
stringclasses
8 values
Crea un tuit sobre consells per millorar la salut mental diàriament.
Dedica temps a les teves aficions, connecta amb amics i practica la gratitud diàriament. La teva salut mental és prioritària! 💆‍♀️ #SalutMental #Benestar
messages
Crea una història sobre una nena anomenada Júlia que descobreix que pot comunicar-se amb les estrelles, que li parlen sobre el futur de la humanitat.
Una nit, mentre contemplava el cel estrellat des de la finestra de la seva habitació, la Júlia va sentir una veu suau que semblava provenir de les estrelles. Al principi, va pensar que era la seva imaginació, però aviat va adonar-se que podia comunicar-se amb les estrelles. Aquestes li parlaven sobre el futur de la humanitat, advertint-la de possibles desastres, avenços i moments crucials. La Júlia, fascinada però també espantada pel que escoltava, va comprendre que tenir el coneixement del futur era una gran responsabilitat. Decidida a ajudar, va començar a utilitzar la informació de les estrelles per guiar la seva família i els seus amics cap a un futur millor.
stories
Crea una història sobre com la robòtica avançada ha permès crear equips de rescat autònoms per a situacions d'emergència en llocs perillosos.
Quan es produïen desastres naturals o accidents en llocs perillosos, enviar equips de rescat humans sempre comportava grans riscos. Això va canviar quan la robòtica avançada va permetre la creació d’equips de rescat totalment autònoms. Aquests robots podien entrar en zones de difícil accés, com edificis col·lapsats o incendis forestals, i localitzar supervivents amb sensors de temperatura i detecció de moviment. Amb el seu disseny robust i capacitat de treballar en condicions extremes, aquests equips van salvar vides que, d'altra manera, s'haurien perdut, fent que les operacions de rescat fossin més segures i eficients.
stories
Escriu un poema sobre un oceà de lava que mai es refreda.
Un oceà de lava es mou amb fúria constant, on les onades cremen en un ball radiant. El foc flueix, sense parar mai, com un riu de flames que al cel vol arribar. La calor és intensa, el paisatge roent, on la vida s’allunya d’aquest entorn fervent. Aquest oceà de lava és un món etern, on el foc viu sense descans ni repòs ferm.
poems
Quin estat d'ànim perceps en aquesta frase? "Aquest projecte ha estat massa complicat i no ha aportat cap benefici."
Sentiment negatiu. L'ús de "massa complicat" denota clarament una insatisfacció amb l'esforç.
sentiment
Quin sentiment creus que reflecteix aquesta persona sobre aquest projecte? "Ha estat dur, però n'estic molt orgullós."
Sentiment positiu. Tot i la dificultat, l'orgull pel resultat final és predominant.
sentiment
Quin tipus de sentiment es desprèn d'aquesta opinió? "Avui vaig intentar fer un plat nou a la cuina, però tot va sortir malament. Em vaig sentir molt frustrat i desil·lusionat amb el resultat."
Sentiment negatiu. La "frustració" i la "desil·lusió" reflecteixen clarament una experiència emocionalment negativa.
sentiment
Fes un resum del següent text: "Els vehicles autònoms utilitzen sensors, càmeres i algoritmes d'IA per conduir sense intervenció humana. Aquests vehicles prometen millorar la seguretat viària i reduir el trànsit, però encara han d'afrontar diversos desafiaments tècnics i legals."
Els vehicles autònoms utilitzen IA per conduir sense humans, millorant la seguretat viària, però encara tenen desafiaments.
summaries
Explica un conte sobre una bruixa que va perdre la seva vareta i va haver d’aprendre a fer màgia amb el cor.
Una poderosa bruixa vivia en un castell al cim d’una muntanya. Tot el que feia ho aconseguia amb la seva màgica vareta. Però un dia, la vareta va desaparèixer misteriosament. Desesperada, va intentar fer màgia sense èxit fins que un savi li va dir que la seva veritable màgia no provenia de la vareta, sinó del seu cor. La bruixa, després de molta reflexió, va començar a fer màgia amb bondat i amor, i va descobrir que la seva màgia era més poderosa que mai. Va aprendre que el veritable poder no depèn d’eines, sinó de la intenció i el cor.
stories
No estic gens satisfet amb el servei rebut, ha estat molt deficient. Quin sentiment expressa?
Sentiment negatiu. Les paraules "no estic gens satisfet" i "deficient" reflecteixen una forta insatisfacció.
sentiment
Quin tipus d'emoció perceps en aquesta frase? "Ahir vaig perdre una reunió important per una confusió amb l'horari. Em sento molt frustrat i culpable per no haver estat més atent."
Sentiment negatiu. La "frustració" i la "culpa" reflecteixen clarament una experiència laboralment negativa.
sentiment
Quin tipus d'emoció es reflecteix en aquest text? "La velocitat de so varia en funció del medi. A l'aire, és d'uns 343 metres per segon, mentre que en l'aigua és considerablement més alta."
Sentiment neutre. El text descriu un fet físic sense emocions associades.
sentiment
Quin sentiment mostra "Odio haver d'interrompre el meu treball per culpa d'altres"?
Sentiment negatiu. La interrupció involuntària genera una forta frustració.
sentiment
Quin tipus d'emoció predomina en aquesta frase? "Aquest projecte ha estat molt mal gestionat, tot ha anat malament."
Sentiment negatiu. L'ús de "mal gestionat" reflecteix clarament una gran insatisfacció amb el projecte.
sentiment
Envia un missatge al teu amic Dani per preguntar-li com li van els estudis.
Dani, com va la uni? Espero que estigui anant tot bé aquest semestre! 📚
messages
Envia un missatge a la teva amiga Laura per veure si vol fer un pla tranquil a casa aquesta nit.
Laura, què et sembla si fem un pla tranquil a casa aquesta nit? Pizza i pel·lícula? 🍕🎥
messages
Quin tipus de sentiment es reflecteix en aquesta opinió? "Aquest cap de setmana vaig haver de treballar, mentre tothom es divertia. Em sento molt frustrat i esgotat per no poder gaudir del meu temps lliure."
Sentiment negatiu. La "frustració" i l'"esgotament" reflecteixen clarament una experiència emocionalment negativa.
sentiment
Pots fer un resum d'aquest text: "La Guerra de Set Anys (1756-1763) va ser un conflicte global que va implicar gairebé totes les grans potències europees, així com colònies a Amèrica del Nord, Àsia i Àfrica. L'enfrontament principal va ser entre el Regne Unit i França, que es van disputar el control de territoris colonials. La guerra va acabar amb la victòria britànica, que va consolidar el seu imperi colonial, mentre que França va perdre gran part de les seves possessions a Amèrica del Nord. El resultat de la guerra va canviar l'equilibri de poder global."
La Guerra de Set Anys va ser un conflicte global entre el Regne Unit i França, que va acabar amb la victòria britànica i la pèrdua de possessions franceses a Amèrica del Nord.
summaries
Pots donar-me la recepta d’un suflé de formatge?
Prepara una beixamel espessa i afegeix-hi formatge ratllat. Incorpora clares d’ou muntades i enforna fins que el suflé pugi i estigui daurat.
recipes
"Aquest viatge ha estat increïble, no podia haver anat millor." El sentiment és positiu, neutre o negatiu?
Sentiment positiu. L'ús de "increïble" i "no podia haver anat millor" reflecteixen una gran satisfacció.
sentiment
Quin tipus d'emoció podries identificar en aquesta afirmació: "Aquestes vacances han estat relaxants, tot i que no han estat emocionants"?
Sentiment neutre. Tot i la relaxació, la manca d'emoció equilibra la valoració.
sentiment
Crea una història sobre com la neurociència computacional ha permès el desenvolupament de pròtesis neuronals que restitueixen la mobilitat a persones amb lesions medul·lars.
Després de molts anys de recerca, un equip de neurocientífics computacionals va aconseguir crear una pròtesi neuronal capaç de restablir la connexió entre el cervell i les extremitats en persones amb lesions medul·lars. Mitjançant el monitoratge de l’activitat neuronal i l’ús d’algorismes d’aprenentatge automàtic, aquesta pròtesi podia interpretar els senyals del cervell i enviar-los directament als músculs, permetent als pacients moure’s de nou. L’èxit d’aquesta tecnologia va donar una nova esperança a les persones amb paràlisi, oferint-los una oportunitat de recuperar la seva independència i mobilitat.
stories
Pots fer un resum d'aquest text: "Els parcs naturals són àrees protegides que tenen com a objectiu conservar la biodiversitat i els hàbitats naturals. Aquests espais permeten la regeneració d'espècies amenaçades i el manteniment dels ecosistemes."
Els parcs naturals són àrees protegides per conservar la biodiversitat i els hàbitats, facilitant la regeneració d'espècies i el manteniment d'ecosistemes.
summaries
Quina emoció reflecteix aquesta afirmació: "Aquestes vacances han estat millor del que pensava"?
Sentiment positiu. El fet de superar les expectatives genera una emoció positiva.
sentiment
Com es fa una crema de carxofes?
Cou carxofes amb ceba i patata. Tritura-ho tot amb brou de verdures fins a obtenir una crema suau. Afegeix un raig de nata líquida abans de servir.
recipes
Quin tipus d'emoció es desprèn d'aquest text? "Aquest cap de setmana he revisat les meves factures mensuals i he programat els pagaments."
Sentiment neutre. Es tracta d'una tasca rutinària i necessària, sense emoció destacada.
sentiment
Quin tipus de sentiment es reflecteix en aquesta frase? "El riu travessa la ciutat i té una longitud de 500 quilòmetres."
Sentiment neutre. És una dada geogràfica objectiva.
sentiment
Resumeix aquest text: "La invenció del ferrocarril durant la Revolució Industrial va transformar completament el transport i el comerç a Europa i Amèrica del Nord. El primer ferrocarril de vapor, inaugurat a Anglaterra el 1825, va permetre el transport de mercaderies i passatgers a gran velocitat. Això va accelerar el creixement econòmic, facilitant la distribució de productes manufacturats i l'accés a noves regions. A més, el ferrocarril va contribuir a l'urbanització i la integració de mercats nacionals."
El ferrocarril, inaugurat el 1825, va transformar el transport i el comerç, accelerant el creixement econòmic i contribuint a la urbanització.
summaries
Resumeix el següent text: "Durant la Guerra Civil espanyola, que va durar de 1936 a 1939, el país es va dividir entre les forces republicanes i les nacionals, liderades per Franco. Aquesta guerra va ser una de les més cruentes de la història d'Espanya, amb greus conseqüències socials i econòmiques."
La Guerra Civil espanyola (1936-1939) va enfrontar republicans i nacionals amb greus conseqüències per al país.
summaries
"Aquestes vacances han estat més curtes del que volia, però les he gaudit molt." Com classifiques aquest sentiment: èxit, neutralitat o decepció?
Sentiment positiu. Tot i la curta durada, el gaudi final predomina.
sentiment
Quin tipus d'emoció es reflecteix en aquest text? "Aquest matí he estat treballant en un informe per a la feina. Vaig acabar-lo just abans de l'hora de dinar."
Sentiment neutre. Es tracta d'una descripció d'una activitat laboral sense càrrega emocional.
sentiment
Crea una història sobre en Toni, un noi que troba una màquina que pot aturar el temps, però aviat descobreix que aturar el temps li impedeix gaudir dels moments reals.
En Toni va trobar una màquina que podia aturar el temps. Al principi, va fer servir el poder per gaudir de moments prolongats de pau i per completar tasques sense pressa. Però aviat va començar a sentir que, en aturar el temps, els moments especials perdien la seva màgia. Les interaccions amb les persones es tornaven menys significatives, i la bellesa dels moments fugaços desapareixia. En Toni va aprendre que el valor dels moments radica en la seva naturalesa efímera. Va decidir deixar de fer servir la màquina, preferint viure plenament cada instant sense intentar prolongar-lo artificialment, sabent que el temps que tenim és el que dona sentit a la vida.
stories
Què significa "eficiència"?
"Eficiència" és la capacitat de fer una cosa amb el mínim de recursos i temps possibles, però amb un resultat òptim.
linguistic
Crea un tuit sobre com la tecnologia està canviant la forma de consumir cultura.
Plataformes digitals, streaming i xarxes socials estan transformant la manera com consumim cultura. Ara, tot és a un clic! 🎧📱 #Cultura #Tecnologia
messages
Quin tipus de sentiment es reflecteix en aquesta afirmació? "L'any 2001 es va llançar la primera versió de Wikipedia, una enciclopèdia en línia que permet a usuaris d'arreu del món crear i editar continguts."
Sentiment neutre. El text descriu un fet tecnològic sense emocions associades.
sentiment
Com puc fer una amanida de quinoa?
Cou la quinoa, deixa-la refredar i barreja-la amb verdures com tomàquet, cogombre i ceba. Amaneix amb oli d’oliva i suc de llimona.
recipes
Crea un tuit sobre la importància del cinema com a forma d'art.
El cinema no és només entreteniment, és una poderosa forma d'art que reflecteix la nostra societat i cultura. Quina pel·lícula t'ha canviat la vida? 🎬 #Cultura #Cinema
messages
Quin sentiment mostra la frase "No m'agrada com es gestionen les coses"?
Sentiment negatiu. El desgrat per la gestió és evident.
sentiment
Fes un breu resum del següent text: "La ciutat de Nova York és una de les destinacions més visitades del món, amb icones com l'Estàtua de la Llibertat, Central Park i Times Square. A més, ofereix una gran diversitat cultural, amb barris que reflecteixen comunitats de tot el món."
Nova York és una destinació popular amb icones com l'Estàtua de la Llibertat i Times Square, oferint una gran diversitat cultural en els seus barris.
summaries
Pots fer un breu resum d'aquest conte: "Una vegada hi havia una princesa anomenada Clàudia que podia parlar amb els animals del seu regne. Un dia, un bosc malvat va començar a envair les terres, però amb l'ajuda dels animals, Clàudia va restaurar l'equilibri entre la natura i el seu regne."
Clàudia, una princesa, va utilitzar el seu poder per parlar amb els animals i salvar el seu regne d'un bosc malvat.
summaries
"Aquest projecte ha estat un repte constant, però ara estic molt orgullós de com ha acabat." Quin tipus d'emoció s'expressa aquí?
Sentiment positiu. Tot i la dificultat, l'orgull final reflecteix una emoció positiva.
sentiment
Com puc fer unes postres de tiramisú?
Mulla bescuits en cafè i alterna capes de bescuits amb crema de mascarpone. Espolvoreja cacau en pols per sobre i refreda abans de servir.
recipes
Crea un tuit sobre les darreres tendències de la moda infantil sostenible.
La moda infantil sostenible està guanyant popularitat amb peces fetes de materials orgànics i dissenys atemporals. Moda amb consciència per als més petits! #ModaSostenible #EstilDeVida
messages
Explica un conte sobre una princesa que no volia ser rescatada perquè volia viure les seves pròpies aventures.
Una princesa vivia en un gran castell, però no volia viure la vida típica d’una princesa esperant ser rescatada per un cavaller. Ella volia viure les seves pròpies aventures, així que un dia va decidir escapar del castell i viatjar pel món. Va conèixer altres cultures, va lluitar contra dracs, i va ajudar pobles en problemes. Quan els cavallers finalment van arribar al castell per rescatar-la, es van sorprendre en descobrir que la princesa ja havia tingut les aventures més emocionants i que no necessitava ser rescatada. Així, va tornar al seu regne, no com una princesa a la mercè dels altres, sinó com una heroïna.
stories
Resumeix aquest text: "La fiscalitat progressiva imposa taxes d'impostos més elevades als que guanyen més diners, amb l'objectiu de redistribuir la riquesa i reduir les desigualtats econòmiques. Aquest sistema és utilitzat en molts països per finançar serveis públics."
La fiscalitat progressiva imposa taxes més altes als que guanyen més per redistribuir la riquesa i finançar serveis públics.
summaries
Fes un poema sobre el concepte de l'infinit en matemàtiques.
L'infinit, un concepte que es perd en el temps, un camí sense final, un univers immens. És més que un nombre, és una idea potent, una porta oberta a tot el que no es pot entendre. En cada límit que cerquem, en cada funció que creix, hi ha un reflex d'aquest infinit, que mai no s’esvaeix. És l'infinit que ens guia, en l'espai matemàtic, una recerca sense fi, en un món tan dinàmic.
poems
Quin tipus de sentiment es reflecteix en aquesta frase? "M'agrada molt aquesta ciutat, és plena de vida i cultura."
Sentiment positiu. L'ús de "m'agrada molt" reflecteix clarament una apreciació positiva de l'entorn.
sentiment
Fes un breu resum del següent text: "El surrealisme, liderat per artistes com Salvador Dalí i René Magritte, va explorar el món dels somnis i l'inconscient. Aquest moviment va trencar amb les normes de la realitat per crear imatges impactants i evocadores."
El surrealisme d'artistes com Dalí i Magritte va explorar els somnis i l'inconscient, creant imatges impactants que trencaven amb la realitat.
summaries
Pots fer un breu resum d'aquest text: "La Primera Guerra Mundial va esclatar el 1914 a causa de tensions entre les grans potències europees, aliances militars i el nacionalisme. Va acabar el 1918 amb la signatura del Tractat de Versalles, que va imposar dures condicions a Alemanya."
La Primera Guerra Mundial va començar el 1914 i va acabar el 1918 amb el Tractat de Versalles, que va castigar Alemanya.
summaries
Quin tipus d'emoció es desprèn d'aquesta afirmació? "Aquestes vacances han estat exactament el que necessitava, m'he relaxat molt."
Sentiment positiu. L'ús d'"exactament el que necessitava" i "m'he relaxat" reflecteixen satisfacció total.
sentiment
Quin tipus d'emoció es reflecteix en aquesta frase? "Aquest concert ha estat una experiència horrible, no hi tornaré."
Sentiment negatiu. L'ús d'"horrible" denota una experiència negativa.
sentiment
Quin tipus de sentiment perceps en aquesta frase? "Aquest concert ha estat decebedor, m'esperava molt més."
Sentiment negatiu. L'ús de "decebedor" i "esperava molt més" reflecteixen insatisfacció.
sentiment
Crea un tuit sobre estratègies per millorar les habilitats matemàtiques en els estudiants.
Practicar amb exercicis diaris, utilitzar aplicacions educatives i fer les matemàtiques divertides són bones estratègies per millorar les habilitats! #Educació #Matemàtiques
messages
Quin tipus de sentiment es reflecteix en aquesta opinió? "Ahir vaig veure com els meus col·legues celebraven un èxit, mentre jo quedava al marge. Em vaig sentir molt infravalorat i trist."
Sentiment negatiu. El sentiment de ser "infravalorat" i la "tristesa" reflecteixen clarament una experiència laboralment negativa.
sentiment
Quin tipus de sentiment es reflecteix en aquesta frase? "L'entrada al parc és gratuïta per als menors de 12 anys."
Sentiment neutre. És una informació sobre preus.
sentiment
Fes un breu resum del següent text: "La 5G permetrà una millora significativa en els serveis d'emergència, amb comunicacions més ràpides i eficients entre els equips de resposta. També permetrà la transmissió de vídeo en temps real des dels llocs d'incidents."
La 5G millorarà els serveis d'emergència amb comunicacions més ràpides i eficients i permetrà la transmissió de vídeo en temps real des d'incidents.
summaries
Escriu un poema sobre un riu que només apareix a la posta de sol.
Un riu secret que es mostra en el capvespre, quan el sol baixa i el dia es desfés. Les aigües flueixen només en la llum de tard, creant un camí d’or que brilla ben clar. Quan la nit arriba, el riu desapareix, com un somni que en la foscor es dissol després. Aquest riu és un misteri que es fa realitat, només quan el sol es fon en la seva veritat.
poems
Quin tipus de sentiment perceps en aquesta afirmació? "Aquest matí he sortit a fer una passejada curta pel barri abans d'anar a treballar."
Sentiment neutre. El text relata una rutina quotidiana sense intensitat emocional.
sentiment
Crea una història on en Roger, un artista jove, descobreix que els seus dibuixos cobren vida i poden interactuar amb el món real.
En Roger sempre havia estat un artista brillant, però un dia, mentre dibuixava, va notar que el seu llapis brillava estranyament. Quan va acabar un dels seus dibuixos, una petita criatura que havia esbossat va sortir del paper i va començar a caminar per l'estudi. En Roger va descobrir que tenia la capacitat de fer que els seus dibuixos cobressin vida. Al principi, va ser increïble, però aviat va començar a dibuixar coses més grans i complexes, fins que va crear una criatura que va començar a causar problemes. Ara en Roger havia de trobar una manera de desfer la seva creació abans que fos massa tard.
stories
Quin tipus de sentiment es reflecteix en aquesta afirmació? "Els dinosaures van viure a la Terra fa aproximadament 230 milions d'anys, durant l'era mesozoica, i es van extingir fa uns 65 milions d'anys."
Sentiment neutre. El text presenta un fet paleontològic sense implicacions emocionals.
sentiment
Escriu una història sobre en Lluís, un noi que troba un llibre que li permet escriure el seu propi futur, però cada canvi afecta altres persones.
En Lluís va trobar un llibre estrany en una llibreria que prometia que qualsevol cosa que escrivís a les seves pàgines es faria realitat. Al principi, va començar a escriure petites coses sobre el seu futur: èxits acadèmics, viatges i somnis per complir. Però aviat va descobrir que cada canvi que feia en el seu propi futur afectava altres persones de manera inesperada. Amics que abans eren propers s’allunyaven, i decisions que pensava que serien beneficioses per a ell tenien conseqüències negatives per als altres. En Lluís va comprendre que jugar amb el futur era perillós, i va decidir tancar el llibre per sempre, acceptant que la vida havia de seguir el seu curs natural.
stories
Fes un poema sobre en Joan, un vell pescador, i la seva amistat amb un dofí.
En Joan, el vell pescador, a l’alba solia marxar, amb la seva barca vella, en silenci, a pescar. Un matí, mentre el sol es llevava en l’horitzó, va veure un dofí saltant amb una gran emoció. Des d’aquell dia, es van fer companys de mar, compartint les onades, la brisa i el sonar. El dofí li feia companyia en jornades llargues i plenes, i en Joan, agraït, li cantava cançons plenes de pena i alegria.
poems
Com reaccionaries davant aquesta frase? "Aquest concert ha estat increïble, cada moment ha estat màgic."
Sentiment positiu. L'ús de "increïble" i "màgic" reflecteixen una gran admiració.
sentiment
Escriu un correu electrònic a un amic convidant-lo a una sessió de meditació o ioga per reduir l'estrès.
Assumpte: Sessió de meditació o ioga per reduir l'estrès Hola [Nom de l'amic], Estic pensant en anar a una sessió de meditació o ioga aquest cap de setmana per reduir l'estrès i vaig pensar que podria ser divertit si t'unies a mi. Què en penses? Espero que et vingui de gust! Una abraçada, [El teu nom]
mail
Explica una història sobre en Marc, un noi que troba una llanterna màgica que il·lumina el camí cap als seus somnis, però aviat descobreix que no tots els somnis s’han de perseguir.
En Marc va trobar una llanterna màgica que, quan l’encenia, il·luminava el camí cap als seus somnis més profunds. Al principi, va seguir el camí que la llanterna li mostrava, convençut que el portaria a l’èxit i a la felicitat. Però aviat es va adonar que alguns dels somnis que perseguia no eren realment el que volia. La llanterna il·luminava camins que, tot i semblar atractius, el desconnectaven de les coses que realment l’importaven: la família, els amics i les seves passions més autèntiques. En Marc va comprendre que no tots els somnis són el que semblen, i va decidir seguir el seu propi camí, escoltant el seu cor en lloc de confiar cegament en la llanterna.
stories
Envia un missatge al teu amic Toni per recomanar-li un llibre.
Toni, t’he de recomanar Sapiens, és un llibre espectacular. Estic segur que t’encantarà! 📖
messages
Escriu un poema sobre la tristesa d'una pèrdua.
Aquí tens un poema sobre la pèrdua i el dolor que ens deixa. Un buit immens, un silenci tan profund, la pèrdua ens toca, ens deixa amb el cor confós. Les llàgrimes cauen, com gotes en un mar d'enyor, i la vida continua, malgrat tot el dolor.
poems
Resumeix aquest text: "L'estudi de les minories ètniques i culturals analitza com les poblacions minoritàries mantenen la seva identitat dins de societats més grans. Aquest camp també investiga les relacions de poder i els desafiaments que aquestes comunitats afronten."
L'estudi de les minories ètniques analitza com mantenen la seva identitat i les relacions de poder dins de societats més grans.
summaries
Resumeix aquest text: "La Torre Eiffel, un dels monuments més icònics del món, va ser construïda per Gustave Eiffel per a l'Exposició Universal de 1889 a París. Inicialment, molts parisencs la van considerar una monstruositat arquitectònica, però amb el temps es va convertir en un símbol de la ciutat. Amb 330 metres d'altura, va ser l'estructura més alta del món fins a la construcció de l'Empire State Building a Nova York el 1931. Avui, la Torre Eiffel atrau milions de turistes cada any."
La Torre Eiffel, construïda per a l'Exposició Universal de 1889, va ser criticada al principi però ara és un símbol de París i atrau milions de turistes.
summaries
Fes un breu resum del següent text: "La Revolució Haitiana va ser la primera i única revolta d'esclaus que va tenir èxit, donant lloc a la creació de la República d'Haití el 1804. Liderada per Toussaint Louverture i més tard per Jean-Jacques Dessalines, la revolució va començar com una lluita per la llibertat dels esclaus i va culminar amb la independència total de la colònia. La revolució va ser un cop important al sistema colonial i va inspirar altres moviments d'emancipació a tot el món."
La Revolució Haitiana, liderada per Toussaint Louverture, va ser la primera revolta d'esclaus exitosa i va establir la República d'Haití el 1804.
summaries
Quin tipus d'emoció es reflecteix en aquest text? "Ahir vaig anar al gimnàs per seguir la meva rutina d'exercici habitual. Vaig començar amb una sessió d'estiraments, seguida d'alguns exercicis de força i cardio. Vaig completar la sessió sense cap complicació i després vaig passar una estona a la sauna. Un cop vaig acabar, vaig tornar a casa per preparar el sopar."
Sentiment neutre. El text relata una rutina d'exercici i una activitat quotidiana sense cap càrrega emocional destacada.
sentiment
"Aquest projecte no ha anat tan malament com pensava." Quina emoció evoca aquesta frase?
Sentiment neutre. Tot i que no hi ha un entusiasme clar, la frase no reflecteix una insatisfacció notable.
sentiment
Quin tipus d'emoció es desprèn d'aquesta afirmació? "El concert tindrà lloc el 15 de juny a les 20:00."
Sentiment neutre. És una informació sobre la data i hora de l'esdeveniment.
sentiment
Resumeix aquest text: "Els drons són utilitzats cada cop més en àrees com l'agricultura, la vigilància i la logística. Aquests aparells poden sobrevolar grans extensions de terreny i proporcionar dades en temps real, facilitant la presa de decisions."
Els drons són utilitzats en agricultura, vigilància i logística per obtenir dades en temps real.
summaries
Escriu un correu electrònic a un veí per demanar-li que cuidi les teves plantes mentre estàs de viatge durant una setmana.
Assumpte: Cura de plantes mentre estic de viatge Hola [Nom del veí], La setmana vinent estaré fora de la ciutat per un viatge i volia demanar-te un favor. Podries cuidar les meves plantes mentre no hi sóc? No necessiten gaire cura, només una mica d'aigua cada dos dies. Moltes gràcies per avançat! Una abraçada, [El teu nom]
mail
Proporciona un resum d'aquest text: "La sociolingüística estudia la relació entre el llenguatge i la societat. Investiga com factors com la classe social, el gènere i l'edat influeixen en la manera com les persones utilitzen el llenguatge."
La sociolingüística estudia com el llenguatge està influenciat per factors com la classe social, el gènere i l'edat.
summaries
Quin tipus d'emoció perceps en aquesta frase? "L'any 1957, la Unió Soviètica va llançar el primer satèl·lit artificial, Sputnik 1, marcant el començament de l'era espacial."
Sentiment neutre. És un fet històric presentat de manera objectiva.
sentiment
Quin tipus d'emoció es reflecteix en aquesta experiència? "Aquestes vacances han estat molt avorrides, no hi havia res emocionant."
Sentiment negatiu. La paraula "avorrides" denota clarament una manca d'experiències satisfactòries.
sentiment
Fes un poema sobre la calma d’un llac al capvespre.
Un llac tranquil, sota el cel vermellós, es banya en la llum del dia que ja s'ha fos. Les aigües són miralls de l'infinit profund, on el capvespre regala colors en un món tan rotund. Els peixos neden en silenci, sense pressa, mentre els ocells volen a casa, en la seva promesa. El llac al capvespre és pau en moviment, on el dia s'acomiada amb un suau sentiment.
poems
"Aquest concert ha estat entretingut, però no el tornaria a veure." És aquest sentiment positiu, neutre o negatiu?
Sentiment neutre. Tot i ser entretingut, la decisió de no repetir equilibra l'emoció.
sentiment
Quin tipus de sentiment es percep en aquesta frase? "Aquest concert ha estat molt millor del que esperava, estic molt content d'haver-hi anat."
Sentiment positiu. La sorpresa positiva i el gaudi reflecteixen satisfacció.
sentiment
Aquest esdeveniment va ser decebedor, res va sortir com estava previst. Quin sentiment mostra?
Sentiment negatiu. La paraula "decebedor" i "res va sortir com estava previst" reflecteixen insatisfacció.
sentiment
Explica una història sobre un nen, en Biel, que té el poder de transformar els seus somnis en realitat, però només pot fer-ho una vegada al dia.
En Biel sempre havia tingut somnis molt vívids, però un dia va descobrir que podia fer realitat un dels seus somnis cada dia. Només havia de pensar-hi fort quan es despertava. Al principi, va fer realitat somnis senzills: volar pel cel, tenir una bicicleta nova o viatjar a llocs fantàstics. Però aviat es va adonar que cada somni fet realitat tenia un cost, ja que alterava subtilment el món real. En Biel va aprendre que havia de ser molt curós amb els somnis que escollia fer realitat, perquè un somni mal triat podria tenir conseqüències imprevisibles.
stories
Escriu un correu electrònic per reorganitzar una reunió o compromís per motius de prioritat.
Assumpte: Reorganització de la reunió Benvolguts, Degut a un canvi de prioritats, m'agradaria reorganitzar la reunió prevista per a aquesta setmana. Podríem programar-la per a una altra data que us convingui? Gràcies per la vostra comprensió. Cordialment, [El teu nom]
mail
Quin tipus d'emoció es detecta en aquesta afirmació: "Aquestes vacances no han estat gens dolentes, però tampoc m'han impressionat"?
Sentiment neutre. Tot i no ser negatives, la manca d'entusiasme modera la valoració.
sentiment
Escriu un poema sobre la sensació de llibertat que dóna el vent.
Aquí tens un poema sobre com el vent ens fa sentir lliures. El vent bufa fort, em porta lluny del meu lloc, cada bufada una carícia, una empenta que m'ajoca. Sentir el vent a la cara, és com volar sense ales, és la sensació de llibertat, que m'omple i m'envolta.
poems
Diries que l'experiència ha estat positiva o negativa? "Aquest projecte ha estat molt dur, però estic molt content amb el resultat."
Sentiment positiu. Tot i la dificultat, la satisfacció pel resultat final és predominant.
sentiment
Resumeix el següent text: "El Dalai Lama és el líder espiritual del budisme tibetà i un símbol mundial de la pau. Exiliat des de 1959 després de la invasió xinesa al Tibet, ha dedicat la seva vida a la difusió del budisme i la defensa dels drets humans."
El Dalai Lama és el líder espiritual tibetà, exiliat des de 1959, i un defensor dels drets humans.
summaries
Escriu un correu electrònic a un amic que fa temps que no veus per preguntar-li si vol anar a un concert de música clàssica el proper diumenge.
Assumpte: Concert de música clàssica aquest diumenge? Hola [Nom de l'amic], Fa molt temps que no ens veiem i he pensat que seria una bona idea anar junts a un concert de música clàssica aquest diumenge. Què et sembla la idea? Podria ser una bona manera de posar-nos al dia. Espero la teva resposta! Una abraçada, [El teu nom]
mail
Quin tipus de sentiment predomina en aquesta frase? "Aquestes vacances han estat bones, però no les repetiria."
Sentiment neutre. Tot i ser bones, la decisió de no repetir modera la valoració.
sentiment
Quina és la percepció general d'aquest comentari? "Aquestes vacances han estat relaxants, però han estat massa tranquil·les."
Sentiment neutre. Tot i la relaxació, la tranquil·litat excessiva equilibra l'opinió.
sentiment
Què significa "tristesa"?
"Tristesa" és un sentiment de pena o dolor emocional.
linguistic
Quin tipus de sentiment es detecta en aquesta afirmació: "Aquestes vacances han estat relaxants, però m'he avorrit una mica"?
Sentiment neutre. Tot i la relaxació, l'avorriment equilibra la valoració.
sentiment
Fes un poema sobre una biblioteca que vol explicar històries per si sola.
Una biblioteca plena, amb llibres de tots colors, somia amb parlar, amb una veu sense errors. Vol narrar les històries que dins seus guarden, i explicar a tothom, els secrets que s’ensarden. Les seves pàgines velles, plenes de pols i saviesa, volen vibrar a l’aire, sense necessitat d'entesa. I mentre les portes romanen tancades, la biblioteca espera, per fer volar les fades.
poems
"Aquest llibre ha estat una sorpresa agradable, no esperava que m'agradés tant." És aquest sentiment positiu, neutre o negatiu?
Sentiment positiu. L'ús de "sorpresa agradable" reflecteix una valoració positiva inesperada.
sentiment
Quin és el significat de "responsabilitat"?
"Responsabilitat" és el deure d'assumir les conseqüències dels propis actes.
linguistic
Resumeix aquest text: "El transhumanisme també té detractors, que argumenten que augmentar les capacitats humanes amb tecnologia podria augmentar les desigualtats socials i econòmiques, ja que no tothom tindria accés a aquestes millores."
Els crítics del transhumanisme argumenten que l'augment de les capacitats humanes amb tecnologia podria ampliar les desigualtats socials i econòmiques.
summaries
Quin tipus de sentiment es reflecteix aquí? "La temperatura del forn s'ha de mantenir a 180 graus per a la recepta."
Sentiment neutre. És una instrucció de cuina tècnica.
sentiment
Explica una història on la Marta, en plena ciutat, descobreix una porta màgica que la transporta a un regne de dracs.
La Marta vivia en un pis petit al centre de la ciutat, però mai havia imaginat que un dia descobriria una porta màgica en el soterrani de casa seva. Quan la va travessar, es va trobar en un món totalment diferent: un regne on els dracs volaven lliurement pel cel. Un drac ancià anomenat Fuego la va rebre i li va explicar que havia estat triada per salvar el regne d’una maledicció antiga. Amb l’ajuda dels dracs i de la seva pròpia intel·ligència, la Marta va embarcar-se en una missió èpica per restablir la pau en aquell món màgic.
stories
Pots fer un resum d'aquest text: "Els drets culturals garanteixen que les persones puguin participar lliurement en la vida cultural de la seva comunitat. Això inclou el dret a practicar la religió, parlar la llengua pròpia i preservar el patrimoni cultural."
Els drets culturals garanteixen la participació en la vida cultural de la comunitat, incloent la pràctica religiosa, l'ús de la llengua i la preservació del patrimoni cultural.
summaries