prompt
stringlengths
18
667
output
stringlengths
32
903
category
stringclasses
8 values
Resumeix aquest text: "L'Imperi Bizantí, conegut també com l'Imperi Romà d'Orient, va sobreviure a la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident. El seu emperador més famós, Justinià, va codificar el dret romà en el Codi de Justinià."
L'Imperi Bizantí, l'Imperi Romà d'Orient, va sobreviure a la caiguda de Roma, amb Justinià codificant el dret romà en el Codi de Justinià.
summaries
Resumeix el següent text: "El comerç internacional permet als països especialitzar-se en la producció de béns en els quals tenen avantatges comparatius i intercanviar-los amb altres països. Això augmenta l'eficiència i el benestar econòmic global."
El comerç internacional permet als països especialitzar-se en béns en què tenen avantatges i intercanviar-los, millorant l'eficiència global.
summaries
Hola, podries donar-me la recepta d’unes mandonguilles amb tomàquet?
Barreja carn picada amb all i julivert, forma les mandonguilles i fregeix-les. Fes un sofregit de tomàquet i afegeix-hi les mandonguilles. Deixa coure uns minuts.
recipes
Escriu una història sobre en Marc, un científic que desenvolupa una màquina per comunicar-se amb animals, però descobreix que els animals tenen una societat secreta.
En Marc, un científic apassionat pel comportament animal, va crear una màquina que li permetia entendre el llenguatge dels animals. Després de moltes proves, va començar a comunicar-se amb els animals del seu entorn. Però, el que mai hauria imaginat era que els animals tenien una societat secreta ben organitzada. Els ocells tenien un govern aeri, els gats eren els informadors i els gossos treballaven com guardians de l’ordre natural. En Marc va decidir investigar més a fons, però aviat es va adonar que els animals estaven intentant mantenir en secret la seva societat per evitar interferències humanes. Ara, en Marc havia de decidir si mantenir el secret o compartir el seu descobriment amb el món.
stories
Crea una història on la Laia, una científica, descobreix una fórmula que permet duplicar qualsevol objecte, però els duplicats tenen una vida curta.
La Laia, una brillant científica, va descobrir una fórmula que permetia duplicar qualsevol objecte amb una precisió increïble. Al principi, estava emocionada amb les possibilitats: podia duplicar recursos valuosos, objectes rars o fins i tot menjar. Però aviat es va adonar que els duplicats no duraven gaire. Al cap d’unes hores, començaven a deteriorar-se i es convertien en pols. Tot i que la fórmula tenia un gran potencial, la Laia va comprendre que duplicar objectes sense considerar les conseqüències podria tenir un impacte negatiu en el món. Va decidir seguir investigant, buscant una manera de fer que els duplicats fossin més estables.
stories
Què significa "frustració"?
"Frustració" és el sentiment de decepció que es produeix quan no s'aconsegueix un objectiu.
linguistic
Com es fan unes postres de crema catalana?
Escalfa llet amb canyella i pell de llimona. Barreja rovells d’ou amb sucre, afegeix-hi la llet i cuina fins que espesseixi. Refreda i crema sucre per sobre abans de servir.
recipes
"Aquestes vacances no han estat del tot dolentes, però tampoc les repetiria." Com classificaries aquest sentiment: positiu, neutre o negatiu?
Sentiment neutre. La manca de ganes de repetir equilibra la valoració.
sentiment
Quin tipus d'emoció es reflecteix en aquest text? "Avui vaig intentar arreglar un problema a casa, però no vaig tenir èxit. Em sento molt impotent i frustrat per no poder-ho solucionar."
Sentiment negatiu. La "frustració" i la "impotència" reflecteixen clarament una experiència emocionalment negativa.
sentiment
Explica una història sobre en Sergi, un físic que descobreix una manera de controlar l’energia fosca per generar electricitat neta i infinita.
En Sergi, un físic teòric amb una fascinació per l'energia fosca, va aconseguir allò que molts creien impossible: controlar i aprofitar aquesta força misteriosa que representa la major part de l'univers. Després de dècades d’investigació, va desenvolupar una tecnologia que convertia l’energia fosca en electricitat neta i infinita. Aquest descobriment va canviar per complet la forma com la humanitat obtenia energia, eliminant la dependència dels combustibles fòssils i revolucionant la indústria energètica mundial. El treball d'en Sergi va ser considerat el major avenç científic del segle.
stories
Quin tipus de sentiment es reflecteix en aquesta frase: "Aquest llibre ha estat més avorrit del que pensava, però he après molt"?
Sentiment neutre. Tot i l'avorriment, l'aprenentatge modera la valoració.
sentiment
Com creus que l'autor d'aquesta frase percep aquest projecte? "Ha estat molt complicat, però estic molt satisfet amb els resultats."
Sentiment positiu. Tot i la dificultat, la satisfacció amb els resultats és predominant.
sentiment
Quin tipus d'emoció perceps en aquesta frase? "Aquestes vacances han estat molt emocionants, no podia demanar més."
Sentiment positiu. L'ús de "emocionants" i "no podia demanar més" reflecteixen una gran satisfacció.
sentiment
Explica una història sobre com la nanotecnologia ha permès crear vestits d'exploració espacial que s’adapten a qualsevol condició atmosfèrica.
Amb l’augment de les missions espacials, la necessitat de vestits d’exploració capaços d’adaptar-se a condicions atmosfèriques extremes es va fer més urgent. Gràcies a la nanotecnologia, es van crear uns vestits intel·ligents que podien ajustar la seva densitat, temperatura i resistència segons l’entorn. Aquests vestits eren capaços de protegir els astronautes tant de les temperatures glacials de la Lluna com de les altes pressions de les atmosferes alienígenes. Aquest avenç va obrir la porta a noves missions en planetes i llunes que abans es consideraven inaccessibles, permetent l'exploració de llocs mai abans vistos.
stories
Explica una història sobre en Pere, un enginyer que desenvolupa un sistema de transport basat en vehicles autònoms que operen mitjançant energies renovables.
En Pere, un enginyer especialitzat en mobilitat sostenible, va desenvolupar una xarxa de vehicles autònoms completament alimentats per energies renovables. Els vehicles de la seva xarxa eren impulsats per energia solar i eòlica, i estaven equipats amb tecnologia de conducció autònoma de nova generació. El sistema d’en Pere va transformar el transport urbà, eliminant les emissions de gasos contaminants i reduint els embussos gràcies a una gestió intel·ligent del trànsit. Ciutats de tot el món van adoptar la seva solució, i el sistema es va convertir en un model de mobilitat sostenible per a les futures generacions.
stories
Crea un conte sobre en Roger, un jove que pot parlar amb els arbres i descobreix un secret antic amagat en el bosc.
En Roger sempre havia estat un amant de la natura, però un dia va descobrir que podia parlar amb els arbres del bosc. Els arbres li explicaven històries antigues sobre els éssers que havien viscut allà abans que els humans arribessin. Un arbre vell li va revelar un secret amagat: sota les seves arrels, hi havia un tresor d’un valor incalculable, no d’or ni joies, sinó de coneixement i saviesa antiga. En Roger va comprendre que el veritable tresor era el coneixement del bosc mateix, la seva història i la seva importància en la vida de tots els éssers vius.
stories
Resumeix aquest text: "La fisioteràpia és una disciplina de la salut que se centra en el tractament de lesions i dolors mitjançant tècniques físiques, com el massatge, els exercicis terapèutics i la calor o el fred. Els fisioterapeutes ajuden els pacients a recuperar la mobilitat i millorar la qualitat de vida després d'una lesió o una cirurgia. Aquesta disciplina és utilitzada en la rehabilitació esportiva, el tractament de malalties cròniques i la recuperació postoperatòria, entre altres àmbits."
La fisioteràpia tracta lesions i dolors amb tècniques físiques, ajudant a recuperar la mobilitat i millorar la qualitat de vida en diversos àmbits.
summaries
Pots fer un resum d'aquest text: "La realitat augmentada s'està utilitzant en el sector immobiliari per mostrar als compradors potencials com seria un espai reformat o moblat. Aquesta eina permet visualitzar canvis sense necessitat de fer reformes físiques."
La realitat augmentada en el sector immobiliari permet als compradors visualitzar reformes o mobiliari en un espai sense necessitat de fer canvis físics.
summaries
Fes un resum del següent text: "La salut mental és un component essencial de la salut general. Factors com l'estrès, l'ansietat i la depressió poden tenir un gran impacte en la qualitat de vida, i és crucial abordar-los amb teràpies adequades i suport emocional."
La salut mental, afectada per factors com l'estrès i la depressió, és crucial per al benestar general i requereix suport adequat.
summaries
Quin sentiment reflecteix "No suporto la gent que no respecta les normes"?
Sentiment negatiu. La falta de respecte cap a les normes provoca una forta irritació.
sentiment
Quina emoció reflecteix "Detesto la manera com tracten els empleats"?
Sentiment negatiu. El tracte inadequat als empleats genera un fort desgrat.
sentiment
Quin tipus de sentiment perceps en aquesta opinió? "La setmana passada vaig anar de vacances a les muntanyes i va ser increïble. Les vistes eren espectaculars, l'aire era fresc i pur, i em vaig sentir totalment desconnectat del món. Va ser un temps perfecte per relaxar-me i carregar energies. Sens dubte, repetiré l'experiència."
Sentiment positiu. La descripció de les vistes com a "espectaculars" i el sentiment de "desconnexió" i "relax" reflecteixen una experiència molt satisfactòria.
sentiment
Envia un missatge al teu amic Gerard per preguntar-li com van els seus projectes.
Gerard, com et van els projectes? Espero que estigui tot anant segons el previst! 📈
messages
Aquesta aplicació és força útil, però hi ha algunes funcions que necessiten millores. Quin sentiment mostra?
Sentiment neutre. Tot i que es valora la utilitat, la crítica manté la frase en un to equilibrat.
sentiment
Quin sentiment expressa "Aborreixo aquesta rutina, no m'aporta res"?
Sentiment negatiu. L'avorriment per la rutina és evident.
sentiment
Quin tipus de sentiment es reflecteix en aquesta opinió? "Aquest cap de setmana vaig assistir a una fira gastronòmica i vaig gaudir molt de tastar nous plats i descobrir nous sabors. Va ser un dia fantàstic i vaig conèixer gent molt interessant amb qui compartir les meves impressions."
Sentiment positiu. El "gaudi" i el fet de conèixer persones interessants reflecteixen clarament una experiència molt positiva i plena de satisfacció.
sentiment
No puc estar més agraït pel suport que he rebut en aquests moments difícils. Quin sentiment mostra?
Sentiment positiu. L'expressió "no puc estar més agraït" mostra una forta emoció d'agraïment i reconeixement.
sentiment
Escriu un correu electrònic per notificar a un proveïdor que un enviament conté materials danyats o perillosos.
Assumpte: Materials danyats en l'enviament Benvolguts, Vull informar-vos que l’últim enviament conté materials danyats i alguns semblen ser perillosos. Si us plau, reviseu l’assumpte i envieu-nos instruccions sobre com procedir amb aquests materials. Gràcies per la seva atenció. Cordialment, [El teu nom] Comunicacions socials i de xarxa
mail
"Aquest projecte m'ha esgotat, però estic molt content amb el resultat." És aquest sentiment positiu, neutre o negatiu?
Sentiment positiu. Tot i l'esgotament, l'alegria pel resultat predomina.
sentiment
"Aquestes vacances han estat bones, però m'ha faltat una mica d'emoció." Com classifiques aquest sentiment: neutralitat, decepció o satisfacció?
Sentiment neutre. Tot i ser bones, la manca d'emoció modera la valoració final.
sentiment
Crea un poema sobre la màgia de la nit estrellada.
La nit s'encén amb milers d'estrelles lluents, cada llum és un misteri, una història de vents. La màgia de la nit estrellada és una cançó sagrada, un himne de la natura, una bellesa emparada.
poems
Fes un poema sobre la passió per la vida.
Amb cada respir, un nou capítol comença, la passió per la vida és una flama intensa. Viu cada moment, com si fos el primer, la vida és una dansa, un foc que mai mor.
poems
Escriu un poema sobre el port de Tarragona.
El port de Tarragona és ple de vida, amb vaixells que arriben des de terra llunyida. És un punt de trobada de mariners i somnis, on l’aigua es barreja amb el passat antic i ferms. Els romans van deixar la seva empremta, i el port continua sent una porta oberta. Tarragona, amb el seu port tan gran, és un testimoni del temps que mai no es fan.
poems
Com interpretaries aquesta opinió? "Aquestes vacances han estat un fracàs, no hi tornaré mai més."
Sentiment negatiu. La paraula "fracàs" denota una valoració molt negativa.
sentiment
Escriu un correu electrònic informal al teu amic Pau per explicar-li una experiència divertida que vas tenir el cap de setmana passat.
Assumpte: Història divertida del cap de setmana passat Hola Pau, No et creuràs el que em va passar el cap de setmana passat! Estava passejant pel parc quan de sobte un gos va començar a seguir-me amb una pilota a la boca, i no es va aturar fins que li vaig llançar la pilota almenys cinc vegades! Va ser hilarant i la gent no podia parar de riure. Ens veiem aviat! Petons, [El teu nom]
mail
Escriu un poema sobre en Pau, un nen aventurer, i la seva expedició al desert per trobar una flor màgica.
En Pau era un nen ple de somnis i curiositat, volia trobar una flor màgica al desert, en la immensitat. Amb una brúixola al coll i un mapa vell a la mà, va marxar sense por, amb el sol per company. Va caminar per dunes, sota el sol abrasador, fins que va veure la flor, amb un estrany resplendor. Amb els seus pètals daurats i un perfum celestial, va saber que el viatge valia més que el regal.
poems
Fes un poema sobre el descobriment de l’Oceà Pacífic per Núñez de Balboa.
Balboa va creuar la selva amb força, fins que l’Oceà Pacífic es va mostrar com una força. Amb els seus ulls va veure un mar infinit, i va reclamar aquell oceà amb un gran crit. El descobriment va canviar el món conegut, obrint noves rutes en aquell vast riu. Balboa va deixar la seva empremta en l’aigua, en un oceà que el temps no s’apaga.
poems
Resumeix el següent text: "La medicina personalitzada es basa en l'ús de la informació genètica dels pacients per desenvolupar tractaments específics. Aquest enfocament permet adaptar les teràpies a les necessitats úniques de cada individu, millorant l'eficàcia dels tractaments."
La medicina personalitzada adapta els tractaments a la genètica de cada pacient, millorant-ne l'eficàcia.
summaries
Escriu un correu electrònic per disculpar-te amb el teu cap, la Sra. Maria Soler, per haver arribat tard a la reunió d'aquest matí.
Assumpte: Disculpes per arribar tard a la reunió Estimada Sra. Soler, Vull disculpar-me sincerament per haver arribat tard a la reunió d'aquest matí. Entenc que la puntualitat és crucial i lamento qualsevol inconvenient que la meva tardança hagi pogut causar. Em comprometo a millorar la meva puntualitat en el futur. Gràcies per la seva comprensió. Salutacions cordials, [El teu nom]
mail
Quin tipus de sentiment es reflecteix en aquesta opinió? "Aquest cap de setmana vaig decidir fer una excursió sola i va ser molt alliberador. Em vaig sentir molt connectada amb la natura i amb mi mateixa. Va ser un dia perfecte per reflexionar i desconnectar."
Sentiment positiu. La "connexió" i la "reflexió" reflecteixen clarament una experiència molt satisfactòria i relaxant.
sentiment
Resumeix aquest text: "El telescopi espacial Hubble va ser llançat el 1990 per la NASA i l'ESA, i ha estat fonamental per a l'exploració de l'espai. Aquest telescopi en òrbita ha capturat imatges detallades de galàxies llunyanes, nebuloses i altres fenòmens còsmics, contribuint a grans descobriments científics, com l'expansió accelerada de l'univers. Gràcies a la seva posició fora de l'atmosfera terrestre, el Hubble pot obtenir imatges molt més nítides que els telescopis terrestres."
El telescopi espacial Hubble, llançat el 1990, ha capturat imatges detallades de l'espai i ha contribuït a grans descobriments científics.
summaries
Pots fer un resum d'aquest text: "Una dieta adequada és essencial per a l'èxit esportiu. Els esportistes necessiten una barreja equilibrada de proteïnes, carbohidrats i greixos saludables per mantenir l'energia i la força durant els entrenaments i competicions."
Els esportistes requereixen una dieta equilibrada en proteïnes, carbohidrats i greixos saludables per mantenir l'energia i la força en entrenaments i competicions.
summaries
Quin estat d'ànim predomina aquí? "Aquest projecte ha estat més fàcil del que pensava, estic molt content amb el resultat."
Sentiment positiu. La sorpresa positiva reflecteix una gran satisfacció.
sentiment
Quin tipus de sentiment perceps en aquesta frase? "L'estació de tren es troba a 10 minuts a peu del centre de la ciutat."
Sentiment neutre. És una dada geogràfica objectiva.
sentiment
Aquest viatge ha estat una experiència frustrant, res ha sortit com estava previst. Quin sentiment mostra?
Sentiment negatiu. Les paraules "frustrant" i "res ha sortit com estava previst" reflecteixen una clara insatisfacció.
sentiment
Quin tipus de sentiment es reflecteix en aquest text? "Ahir vaig llegir les notícies sobre l'economia mundial. Hi havia alguns informes interessants sobre les tendències futures."
Sentiment neutre. El text expressa una acció de lectura i informació sense cap emoció associada.
sentiment
Quin tipus de sentiment es desprèn d'aquesta afirmació? "Aquest concert, malgrat les bones crítiques, ha estat una desil·lusió per la seva manca de dinamisme i connexió amb el públic."
Sentiment negatiu. L'ús de "desil·lusió" i "manca de dinamisme" reflecteixen insatisfacció.
sentiment
Aquesta conferència ha estat útil, però hi ha hagut moments avorrits. Quin sentiment mostra?
Sentiment neutre. Tot i la utilitat, la menció d'avorriment manté la frase en un to equilibrat.
sentiment
No estic segur de si ha estat una bona decisió, però tampoc em penedeixo. Quin sentiment expressa?
Sentiment neutre. La falta de certesa sobre la decisió, combinada amb la manca de penediment, genera una opinió neutral.
sentiment
Fes un poema sobre un falcó amb plomes daurades i ulls afilats.
El falcó vola alt, amb plomes daurades, les seves ales es mouen com flames amagades. Els ulls afilats veuen més enllà, seguint cada moviment en l’aire clar. Amb cada batre d’ales, es fa més fort, un falcó que domina el cel sense un retorc. És un rei de l’aire, amb una gràcia daurada, i ulls que travessen el cel sense parada.
poems
Què vol dir "col·laboració"?
"Col·laboració" és el treball conjunt entre diverses persones per assolir un objectiu comú.
linguistic
Escriu un correu electrònic al teu veí Josep per demanar-li que et reculli el correu mentre estàs de viatge la setmana vinent.
Assumpte: Petició de recollida de correu Hola Josep, La setmana vinent estaré de viatge i volia demanar-te un favor. Podries recollir el meu correu mentre no hi sóc? Em seria de gran ajuda. Gràcies per endavant! Una abraçada, [El teu nom]
mail
Quin estat d'ànim transmet aquesta frase? "Aquest llibre ha estat avorrit en algunes parts, però al final ha valgut la pena."
Sentiment neutre. Tot i les parts avorrides, la valoració final és equilibrada per la satisfacció.
sentiment
Envia un missatge a la teva amiga Mireia per desitjar-li un bon viatge.
Mireia, que tinguis un viatge espectacular! Gaudeix molt i fes moltes fotos! 🌍✈️
messages
Resumeix aquest text: "L'esport és fonamental per al benestar físic i mental, ja que ajuda a reduir el risc de malalties com la diabetis, l'obesitat i les malalties cardiovasculars. També afavoreix la salut mental, reduint l'estrès i l'ansietat."
L'esport redueix el risc de malalties com la diabetis i l'obesitat, alhora que millora la salut mental, reduint l'estrès i l'ansietat.
summaries
Crea un tuit sobre la importància de l'educació en valors a les escoles.
L'educació en valors com el respecte, la responsabilitat i la solidaritat és essencial per formar ciutadans compromesos i solidaris. L'escola és un lloc per créixer en valors! ❤️📚 #Educació #Valors
messages
Pots fer un breu resum d'aquest conte: "Una vegada hi havia un rei que tenia una corona màgica capaç de concedir un desig a qui la portés. Un dia, la corona va ser robada per un misteriós bandit. El príncep, decidit a recuperar-la, va seguir el rastre del lladre fins a una cova fosca. Quan va trobar el bandit, aquest li va explicar que havia robat la corona per salvar el seu poble de la fam. El príncep, comprensiu, va decidir ajudar el bandit i, junts, van utilitzar el desig de la corona per portar abundància a tot el regne."
El príncep va recuperar una corona màgica i, amb l'ajuda d'un bandit, va salvar el regne de la fam.
summaries
Quin tipus d'emoció perceps en aquesta afirmació? "El pont té una longitud de 2 quilòmetres."
Sentiment neutre. És una dada estructural.
sentiment
Com es fa un arròs amb llet?
Cou arròs amb llet, sucre i una branca de canyella fins que l'arròs estigui tendre i la llet espessida. Refreda abans de servir.
recipes
Quin tipus d'emoció perceps en aquesta frase? "La guerra freda va ser un període de tensió política entre els Estats Units i la Unió Soviètica, caracteritzat per la carrera armamentística i l'espionatge."
Sentiment neutre. És un fet històric presentat de manera objectiva.
sentiment
Crea un poema sobre el record d'un amor passat.
Un amor que ja no és, però mai serà oblidat, un record que crema, que mai ha esvaït. Els dies passats junts, com fulles caigudes, un amor perdut, però sempre en les nostres vides.
poems
Crea un tuit sobre com l'art digital està canviant el panorama creatiu.
L'art digital està revolucionant el món creatiu amb noves formes d'expressió i interacció. L'artista digital del futur ja és aquí! 🎨💻 #Art #Tecnologia
messages
Com es fa un entrecot al forn?
Doura l'entrecot en una paella i acaba de cuinar-lo al forn al punt desitjat. Acompanya'l amb mantega o oli d'oliva.
recipes
Escriu un poema sobre la creació d'un algoritme de machine learning.
Un algoritme que aprèn, com un infant despert, mirant dades i patrons, seguint cada vers. Amb cada iteració, amb cada pas de ball, troba el seu camí, com un ocell de corall. Entrenament i validació, com un diàleg ences, millora i s’adapta, busca sempre el més cert. Comença amb incertesa, però arriba a comprendre, les dades que li parlen, amb el temps, sap desfer.
poems
Hola, com puc fer un arròs amb llet?
Cou arròs amb llet, sucre i una branca de canyella fins que l'arròs estigui tendre i la llet espessida. Refreda abans de servir.
recipes
Fes un resum del següent text: "Els bancs d'inversió ofereixen serveis financers avançats, com la gestió d'emissions de bons i accions o la facilitació de fusions i adquisicions. Aquests serveis són essencials per al creixement i l'expansió de grans empreses."
Els bancs d'inversió ofereixen serveis per a l'emissió de bons i accions i per facilitar fusions i adquisicions, impulsant el creixement empresarial.
summaries
Crea un poema sobre la vida d’en Víctor, un veterà de guerra, i els seus records de joventut.
En Víctor, un veterà amb cicatrius al cor i a la pell, recordava la seva joventut, quan el món era tan cruel. Amb cada record, veia els seus amics de fa temps, els seus somriures, les seves llàgrimes, les seves veus en els vents. La guerra li havia ensenyat el valor de la vida, de les amistats que duren, més enllà de la ferida. I en els seus somnis, ballava amb la joventut perduda, recordant que fins i tot en la foscor, la llum no és mai vençuda.
poems
Pots fer un resum d'aquest text: "El triatló és un esport que combina tres disciplines: la natació, el ciclisme i la carrera a peu. Els participants competeixen en aquestes tres modalitats de manera consecutiva, sense pausa. Hi ha diferents distàncies de triatló, sent l'Ironman una de les més exigents, amb 3,8 km de natació, 180 km de ciclisme i 42,2 km de carrera a peu. El triatló requereix una gran resistència física i mental, ja que els atletes han de gestionar les seves forces al llarg de tot el recorregut."
El triatló combina natació, ciclisme i carrera a peu, sent l'Ironman la distància més exigent, amb 3,8 km de natació, 180 km de ciclisme i 42,2 km de carrera.
summaries
Crea un tuit sobre com les famílies poden adoptar hàbits més sostenibles.
Les famílies poden adoptar hàbits sostenibles com reciclar, consumir menys plàstic i estalviar energia. Petits gestos que marquen la diferència! 🌍♻️ #Sostenibilitat #Família
messages
Fes un poema sobre la ciutat de Figueres i el Museu Dalí.
Figueres, ciutat de Salvador Dalí, on l’art surrealista viu sense fi. El museu és un món de somnis i bogeria, on cada sala et porta a una fantasia. Dalí va deixar la seva empremta gran, fent de Figueres un lloc que tots anhelen tant. És una ciutat de creativitat i art, on el geni es barreja amb cada part.
poems
Quin tipus de sentiment es desprèn d'aquesta opinió? "Aquest concert ha estat decebedor en molts aspectes, sobretot per la manca de passió dels artistes."
Sentiment negatiu. L'ús de "decebedor" i "manca de passió" denoten clarament una experiència insatisfactòria.
sentiment
Resumeix aquest text: "La privadesa digital ha estat compromesa amb l'augment de l'ús de les xarxes socials. Les dades personals compartides en aquestes plataformes poden ser explotades per empreses o malintencionats, cosa que genera un debat sobre la regulació."
Les xarxes socials comprometen la privadesa digital, ja que les dades personals poden ser explotades, generant debat sobre la necessitat de regulació.
summaries
Resumeix el següent text: "La Torre Eiffel, construïda l'any 1889 per Gustave Eiffel, és un dels monuments més icònics de París. Originalment va ser criticada pels parisencs, però amb el temps s'ha convertit en un símbol de la ciutat i de França."
La Torre Eiffel, construïda el 1889, és avui un símbol de París, malgrat les crítiques inicials.
summaries
Quins són antònims de "content"?
Antònims de "content" són "trist" i "desil·lusionat".
linguistic
Creus que aquesta experiència ha estat positiva o negativa? "Aquest projecte ha estat llarg i dur, però estic orgullós del resultat."
Sentiment positiu. Tot i la dificultat, l'orgull pel resultat predomina.
sentiment
Quin tipus d'emoció es reflecteix en aquest text? "Aquest matí vaig sortir a fer una passejada pel camp i vaig gaudir molt de la tranquil·litat i de l'aire fresc. Em va ajudar a desconnectar de la rutina i a relaxar-me."
Sentiment positiu. La "tranquil·litat" i la "desconnexió" reflecteixen clarament una experiència molt relaxant i satisfactòria.
sentiment
Aquesta conferència ha estat més interessant del que m'esperava, he après molt. Quin sentiment transmet?
Sentiment positiu. L'expressió "més interessant del que m'esperava" reflecteix una gran satisfacció inesperada.
sentiment
Explica una història sobre en Jaume, un inventor que crea una màquina que pot eliminar les emocions negatives, però que acaba descobrint que aquestes també són necessàries.
En Jaume, un inventor brillant, va construir una màquina capaç d’eliminar totes les emocions negatives, com la tristesa, la ràbia i la por. Va pensar que amb aquesta màquina tothom podria viure en una felicitat constant. Però quan ell mateix va provar la màquina, es va adonar que, sense les emocions negatives, la seva vida es tornava buida. Les dificultats i els moments tristos són els que li donaven profunditat i significat a la seva felicitat. En Jaume va aprendre que les emocions negatives són una part necessària de la vida, ja que ens ajuden a créixer i a valorar els bons moments. Va decidir desactivar la màquina, preferint viure una vida plena d'alts i baixos.
stories
Escriu un correu electrònic per avisar el teu equip que la reunió setmanal s'ha avançat a dijous a les 14:00.
Assumpte: Canvi de data per a la reunió setmanal Hola equip, Us volia informar que la nostra reunió setmanal s'ha avançat a dijous a les 14:00. Si us plau, ajusteu els vostres horaris en conseqüència. Gràcies i disculpeu per les molèsties. Salutacions, [El teu nom]
mail
Aquest restaurant ha estat una agradable sorpresa, el menjar és millor del que esperava. Quin sentiment expressa?
Sentiment positiu. L'expressió "agradable sorpresa" i "millor del que esperava" mostren una gran satisfacció inesperada.
sentiment
Com es fa un suflé de formatge?
Prepara una beixamel espessa i afegeix-hi formatge ratllat. Incorpora clares d’ou muntades i enforna fins que el suflé pugi i estigui daurat.
recipes
Escriu un poema sobre la fusió de la biotecnologia i la robòtica.
La fusió de la biotecnologia i la robòtica, un món tan nou, on la vida es troba amb la màquina, en un futur tan boig. Cada robot té cèl·lules, cada cèl·lula té una funció, creant híbrids de vida, amb un nou cor, una nova acció. És un futur ple de preguntes, de dilemes a resoldre, on l’home i la màquina es poden trobar, o resoldre. En aquest món híbrid, hi ha un potencial immens, per crear noves formes de vida, de manera tan intensa.
poems
Crea un tuit sobre la importància de la gestió del temps per a l'èxit professional.
Una bona gestió del temps és clau per a l'èxit professional. Prioritza les tasques importants i evita distraccions. Cada minut compta! ⏰ #Productivitat #Treball
messages
Aquesta reunió no ha estat útil per a mi, sento que hem perdut el temps. Quin sentiment expressa?
Sentiment negatiu. Les paraules "no ha estat útil" i "hem perdut el temps" reflecteixen una clara insatisfacció.
sentiment
Escriu un poema sobre Josep Pla.
Josep Pla, escriptor de la realitat, amb paraules que descrivien la veritat. Cada llibre era un retrat viu del seu món, on la vida i els petits detalls es fonien en un to profund. Amb ploma fina i mirada clara, Pla va escriure sobre Catalunya amb una veu rara. És més que un autor, és una veu del cor, que parla de la terra amb amor major.
poems
Explica una història sobre en Dídac, un noi que troba una moneda que li concedeix sort infinita, però descobreix que la sort sense esforç li treu la satisfacció dels èxits.
En Dídac va trobar una moneda màgica que li atorgava una sort il·limitada. Qualsevol cosa que intentava li sortia bé: guanyava concursos, superava exàmens sense estudiar i aconseguia tot el que volia sense esforç. Al principi, en Dídac va gaudir de la seva bona sort, però aviat va començar a adonar-se que ja no experimentava la mateixa satisfacció que abans. Sense esforç ni dedicació, els seus èxits li semblaven buits i poc significatius. En Dídac va comprendre que la sort sense esforç no té el mateix valor que treballar dur per aconseguir el que un vol. Va decidir deixar de fer servir la moneda i començar a treballar per aconseguir els seus èxits amb esforç i dedicació.
stories
Explica una història sobre la Júlia, una noia que troba una carta misteriosa que l’invita a una festa en un món paral·lel.
La Júlia va rebre una carta sense remitent que l’invitava a una festa especial en un lloc desconegut. La carta incloïa unes instruccions misterioses que la van portar a un mirall antic. Quan va creuar-lo, es va trobar en un món paral·lel, on el temps i l'espai funcionaven de manera diferent. La festa era plena de criatures màgiques, personatges fantàstics i habitants d'altres dimensions. Tot i que al principi la Júlia estava emocionada amb l’experiència, aviat va descobrir que la festa tenia un preu: només podia tornar al seu món si resolia un enigma antic. Amb astúcia i valentia, va aconseguir resoldre’l, però no abans d’aprendre valuoses lliçons sobre ella mateixa i la seva realitat.
stories
Com definiries l'actitud de l'autor? "Aquest concert ha estat decebedor, esperava molt més."
Sentiment negatiu. L'ús de "decebedor" reflecteix una insatisfacció clara.
sentiment
Crea un tuit sobre els avantatges del vehicle elèctric en la reducció de la contaminació.
Els vehicles elèctrics són una de les millors opcions per reduir la contaminació de l'aire. Menys emissions, més futur per al nostre planeta! 🚗⚡ #Sostenibilitat #Tecnologia
messages
Escriu una carta a un amic per recomanar-li una pel·lícula que acabes de veure.
Hola [Nom de l'amic], Acabo de veure una pel·lícula que crec que t'encantaria: [Nom de la pel·lícula]. És plena d'acció, emoció i té una història fascinant. T'hauria de portar a veure-la un dia. Deixa'm saber si t'animes! Petons, [El teu nom]
mail
Quin tipus de sentiment es desprèn d'aquesta afirmació? "Aquestes vacances han estat molt curtes, però molt entretingudes."
Sentiment positiu. Tot i la curta durada, l'entreteniment genera una valoració positiva.
sentiment
Crea un conte sobre una muntanya que concedia desitjos, però només a aquells que renunciaven a alguna cosa que estimaven.
En una terra llunyana, hi havia una muntanya màgica que es deia que concedia desitjos a aquells que pujaven fins al seu cim. Però, per obtenir el desig, calia renunciar a alguna cosa que s’estimava profundament. Un dia, una jove va decidir fer el viatge, desitjant salvar el seu poble de la sequera. Quan va arribar al cim, la muntanya li va demanar que renunciés al seu collaret, un regal del seu pare. Tot i que era dolorós, la jove va acceptar, i immediatament, va començar a ploure sobre el seu poble. Va comprendre que, a vegades, els sacrificis més grans porten les recompenses més valuoses.
stories
Aquesta presentació va ser acceptable, però res d'especial. Quin sentiment expressa?
Sentiment neutre. El terme "acceptable" indica una experiència suficient però sense entusiasme, reflectint una opinió neutra.
sentiment
Crea un tuit sobre la relació entre l'activitat física i la longevitat.
L'activitat física regular està lligada a una vida més llarga i saludable. Mou-te per viure més i millor! 🏃‍♀️💪 #Salut #Longevitat
messages
Crea un poema extens de tres estrofes sobre la força de la naturalesa.
La naturalesa és poderosa, amb força sense fi, les muntanyes es mantenen fermes, tan altes, tan aquí. Els rius tallen les valls amb la seva cançó eterna, la natura parla amb veu de tempesta i calma serena. Els boscos s'estenen, verds i profunds, misteriosos, els arbres s'alcen com gegants, antics i majestuosos. Cada fulla que cau, cada flor que floreix, és un testimoni de la vida, que sempre es refeix. I quan el vent bufa fort, o la pluja cau forta, la terra segueix cantant, una melodia que ens porta. La naturalesa no es rendeix, és constant i valenta, una lliçó de resiliència, sempre imponent i atenta.
poems
Aquest projecte m'ha costat molt més del que esperava, però estic satisfet amb el resultat. Quin sentiment expressa?
Sentiment positiu. Tot i la dificultat, l'expressió "satisfet amb el resultat" reflecteix una emoció positiva.
sentiment
Com interpretes aquesta experiència? "Aquest projecte ha estat tot un èxit, n'estic molt orgullós."
Sentiment positiu. L'ús de "èxit" i "orgullós" reflecteixen una gran satisfacció pel resultat final.
sentiment
Fes un poema sobre el Gran Desert de Victòria a Austràlia.
El Gran Desert de Victòria, sec i vast, amb dunes daurades sota el sol intens i gast. Els matolls creixen enmig de la sorra, mentre el vent bufa amb una força sonora. És una terra de silenci i de pau, on la natura parla amb un llenguatge suau. El Gran Desert és un lloc de resistència, on cada pas és un acte de paciència.
poems
Fes un breu resum del següent text: "L'estudi de la globalització cultural investiga com els mitjans de comunicació, la tecnologia i el comerç internacional estan transformant les cultures locals. La globalització pot enriquir les cultures, però també amenaçar la seva diversitat."
La globalització cultural transforma les cultures locals a través dels mitjans i el comerç, enriquint-les però també amenaçant la seva diversitat.
summaries
Fes un breu resum del següent text: "L'ètica de la comunicació tracta de com hauríem de comportar-nos quan interactuem amb altres persones. Inclou principis com la veracitat, el respecte i la transparència en la comunicació."
L'ètica de la comunicació se centra en principis com la veracitat, el respecte i la transparència durant les interaccions.
summaries