prompt
stringlengths
18
667
output
stringlengths
32
903
category
stringclasses
8 values
Resumeix aquest text: "El concepte d'ecoturisme promou viatges responsables que minimitzin l'impacte ambiental. Els ecoturistes solen visitar reserves naturals i comunitats locals, contribuint a la conservació i desenvolupament sostenible."
L'ecoturisme promou viatges responsables que minimitzen l'impacte ambiental, centrant-se en reserves naturals i comunitats locals.
summaries
Crea un conte sobre una formiga que va guiar el seu rusc cap a un lloc segur.
En un rusc molt treballador, hi vivia una petita formiga que sempre havia estat vista com una més. Un dia, una tempesta es va desfermar sobre el bosc, i l’aigua va començar a inundar el rusc. Les altres formigues no sabien què fer, però la petita formiga, que sempre havia observat amb atenció el seu entorn, va recordar un lloc segur a la vora del bosc. Va guiar tot el rusc cap a aquell lloc elevat, salvant-los de la inundació. Des d’aquell dia, la formiga va ser respectada i valorada per la seva intel·ligència i valentia, demostrant que no cal ser gran per fer grans coses.
stories
Explica una història sobre en Biel, un noi que troba una clau que obre qualsevol porta al futur, però descobreix que conèixer el futur li impedeix gaudir del present.
En Biel va trobar una clau màgica que li permetia obrir portes al seu propi futur. Al principi, va estar emocionat de veure com serien els propers anys de la seva vida: on treballaria, amb qui es casaria i quins èxits aconseguiria. Però aviat va començar a sentir-se atrapat per la informació que obtenia. Saber exactament què passaria li treia la il·lusió i l'emoció del moment present. En Biel va comprendre que el futur és més valuós quan es construeix a poc a poc i amb incertesa, ja que és en el camí cap al futur on es viu la veritable aventura. Va decidir deixar de mirar endavant i començar a gaudir plenament del present.
stories
"Aquest viatge ha estat molt relaxant, tot i que m'he avorrit una mica en alguns moments." Quin tipus de sentiment s'expressa aquí?
Sentiment neutre. Tot i la relaxació, l'avorriment equilibra la valoració final.
sentiment
Com puc preparar un pastís de xocolata?
Fundeix xocolata amb mantega, barreja-ho amb ous, sucre i farina. Enforna fins que estigui cuit per fora però tendre per dins.
recipes
Escriu una carta a un conegut professional per demanar-li una recomanació.
Benvolgut/da [Nom del conegut], Espero que aquest missatge et trobi bé. M’adreço a tu per demanar-te una petita recomanació. Estic sol·licitant una nova posició que requereix un coneixement profund del sector, i crec que la teva opinió seria molt valuosa per a mi. Si no és una gran molèstia, t’agrairia molt si poguessis escriure unes paraules sobre la nostra col·laboració en projectes passats i la teva experiència treballant amb mi. Gràcies per la teva ajuda i suport continu. Salutacions cordials, [El teu nom]
mail
Crea una història on una nena anomenada Aina descobreix una vareta màgica que pot donar vida a qualsevol cosa que toqui, però ha de tenir cura amb com la utilitza.
Un dia, mentre jugava al bosc, l’Aina va trobar una petita vareta brillant amagada sota unes fulles. Quan la va agafar, va sentir una energia estranya i va descobrir que qualsevol cosa que tocava amb la vareta cobrava vida. Va donar vida a una flor, que va començar a ballar davant seu, i després a una pedra, que va saltar com una granota. Al principi, tot era divertit, però aviat es va adonar que havia de ser curosa, perquè no tot el que donava vida era inofensiu. L’Aina va decidir utilitzar la vareta només per ajudar els altres, fent créixer plantes i ajudant els animals.
stories
Explica una història sobre en Carles, un físic que descobreix una manera de crear mini forats negres artificials en laboratoris per estudiar la gravetat extrema.
En Carles, un físic teòric fascinant per la gravetat, va ser el primer a crear mini forats negres en un laboratori. Aquestes petites concentracions de massa eren inofensives per als humans però generaven una força gravitacional tan intensa que permetien als científics estudiar com funcionava la gravetat a escales extremes. Els seus experiments van proporcionar noves proves sobre la teoria de la relativitat general d'Einstein i van obrir la porta a possibles aplicacions en la generació d'energia i la propulsió espacial. Tot i que el treball d'en Carles era extremadament perillós, també era revolucionari per a la física moderna.
stories
Quin tipus d'emoció perceps en aquesta frase? "Aquest cap de setmana vaig tenir problemes amb el cotxe i vaig haver de cancel·lar tots els meus plans. Em sento molt frustrat i molest perquè no era el que tenia previst."
Sentiment negatiu. La "frustració" i el "malestar" reflecteixen clarament una experiència negativa i estressant.
sentiment
Explica una història sobre en Sergi, un arqueòleg que descobreix una ciutat oculta dins d’una muntanya, habitada per éssers immortals.
En Sergi era un arqueòleg amb una fascinació per les llegendes antigues. Un dia, mentre explorava una muntanya remota, va trobar una entrada secreta que conduïa a una ciutat oculta. Allà, va descobrir una comunitat d'éssers immortals que havien viscut dins de la muntanya durant mil·lennis, amagats del món exterior. Aquesta civilització posseïa coneixements i poders més enllà de la comprensió humana, però també guardava secrets perillosos. En Sergi va haver de decidir si revelaria l'existència d'aquesta ciutat o si mantindria el seu descobriment en secret per protegir els seus habitants de la cobdícia del món exterior.
stories
Crea un poema sobre el miracle de la vida.
Aquí tens un poema que celebra la vida com un miracle diari. Cada respiració és un regal, cada batec un tresor, la vida és un miracle, que ens omple de fervor. De la llavor més petita al sol que ens escalfarà, la vida és un misteri que mai s'acabarà. Poemes sense frase introductòria:
poems
Escriu un poema llarg sobre la vida urbana i els seus contrastos.
La ciutat es desperta amb els sons del trànsit dens, carrers plens de vida, de pressa i moviments intens. Els edificis s’alcen com gegants de ciment, mentre la gent s’hi mou amb pressa, sense un moment. Però dins aquest caos hi ha racons de tranquil·litat, parcs i places on la vida sembla més pausada. On els nens juguen lliures i els ocells canten alt, on el ritme de la vida es fa més suau i calmat. La nit porta llums brillants, reflexos en el paviment, la ciutat respira fons, en un moment de silenci lent. És en aquests contrastos, de soroll i calma a parts iguals, on la vida urbana es revela, en els seus detalls més reals.
poems
Resumeix el següent text: "La investigació en teràpies gèniques ha avançat considerablement en els últims anys. Aquestes teràpies permeten corregir mutacions genètiques responsables de malalties hereditàries, oferint noves possibilitats de tractament."
Les teràpies gèniques corregeixen mutacions genètiques i ofereixen noves opcions per tractar malalties hereditàries.
summaries
Pots fer un resum d'aquest text: "L'arquitectura de gratacels ha redefinit les ciutats modernes, utilitzant tecnologies d'avantguarda per construir estructures més altes i eficients. Edificis com el Burj Khalifa són exemples destacats d'aquest tipus d'arquitectura."
L'arquitectura de gratacels utilitza tecnologies d'avantguarda per construir estructures altes i eficients, com el Burj Khalifa.
summaries
Escriu un correu electrònic al teu supervisor per demanar-li feedback sobre el teu últim projecte.
Assumpte: Sol·licitud de feedback sobre el meu últim projecte Benvolgut supervisor, M'agradaria demanar-li feedback sobre el meu últim projecte per veure com puc millorar en el futur. Crec que els seus comentaris serien molt valuosos per al meu desenvolupament professional. Gràcies per la seva ajuda. Atentament, [El teu nom]
mail
Quin tipus d'emoció perceps en aquesta frase? "Ahir vaig fer una ullada a les noves ofertes en línia, però no vaig comprar res."
Sentiment neutre. El text és descriptiu, sense cap emoció associada.
sentiment
Quin tipus d'emoció es detecta en aquesta frase: "Aquest projecte ha estat molt dur, però estic orgullós de com ha acabat"?
Sentiment positiu. Tot i la dificultat, l'orgull pel resultat final predomina.
sentiment
Resumeix aquest conte: "En una terra on la música havia desaparegut, una jove anomenada Júlia va trobar una flauta màgica. Quan va començar a tocar-la, la música va tornar al seu món, curant els cors de tothom. Des d'aquell dia, Júlia va ser coneguda com la portadora de la melodia."
Júlia va trobar una flauta màgica que va retornar la música al seu món.
summaries
Com interpretaries aquesta experiència? "Aquest concert ha estat increïble, la música i l'ambient eren espectaculars."
Sentiment positiu. L'ús de "increïble" i "espectaculars" reflecteixen una gran admiració per l'experiència.
sentiment
Escriu un poema sobre la marxa pacífica de Martin Luther King Jr.
Amb paraules de pau i un somni clar, Martin Luther King va caminar amb amor rar. Va alçar la seva veu per la igualtat, buscant un futur de justícia i llibertat. Amb una marxa pacífica va canviar el camí, lluitant sense violència, però amb força en el destí. King va portar un nou horitzó, on els drets civils es van convertir en la veritat del cor.
poems
Fes un poema sobre la construcció de la Torre Eiffel.
A París, es va alçar cap al cel una torre brillant, feta d’acer i força, amb un somni radiant. La Torre Eiffel va ser un símbol de modernitat, que va canviar la ciutat amb la seva claredat. Amb cada pas, l’arquitectura va somiar, i la torre es va convertir en un punt per admirar. Avui encara vigila amb fermesa i llum, com un monument de ferro en un cel ben suau.
poems
Quin tipus d'emoció perceps aquí? "La distància entre la capital i el port és de 50 quilòmetres."
Sentiment neutre. És una dada geogràfica.
sentiment
Resumeix aquest text: "La poesia moderna ha trencat amb les formes tradicionals per explorar noves estructures i temes. Poetes com T.S. Eliot van experimentar amb la fragmentació i el simbolisme per reflectir les complexitats de la vida contemporània."
La poesia moderna trenca amb formes tradicionals, amb poetes com T.S. Eliot que utilitzen la fragmentació i el simbolisme per explorar la vida contemporània.
summaries
Quin tipus de sentiment es reflecteix en aquesta frase? "Aquest concert, que havia de ser especial, ha estat un cúmul d'errors tècnics que han impedit gaudir-ne completament."
Sentiment negatiu. L'ús de "cúmul d'errors tècnics" reflecteix clarament insatisfacció amb l'experiència.
sentiment
Com reaccionaries davant d'aquesta situació? "Tot l'esforç per planificar aquest viatge ha estat en va, ja que les activitats previstes no han estat gens interessants."
Sentiment negatiu. La frase "en va" i "no han estat gens interessants" indiquen clarament insatisfacció.
sentiment
Quin tipus de sentiment es reflecteix en aquesta frase? "Aquest llibre, que semblava prometedor al principi, es perd en una trama confusa i sense rumb."
Sentiment negatiu. L'ús de "trama confusa" i "sense rumb" denoten insatisfacció amb la història.
sentiment
Crea una història sobre la Clàudia, una noia que troba una pedra que li permet canviar el seu passat, però descobreix que el passat, amb els seus errors, l’ha fet qui és.
La Clàudia va trobar una pedra màgica que li permetia canviar qualsevol aspecte del seu passat. Va començar a corregir errors: moments vergonyosos, decisions equivocades i oportunitats perdudes. Però com més canviava el passat, més es trobava desconnectada del seu present. Va començar a sentir que ja no reconeixia la persona que era avui. La Clàudia va comprendre que el seu passat, amb tots els seus errors, l’havia format i fet créixer com a persona. Va decidir deixar de canviar el passat i acceptar-lo tal com era, sabent que els errors i les experiències viscudes eren una part essencial de qui s’havia convertit.
stories
Resumeix el següent text: "La investigació sobre les cèl·lules mare ha revelat el seu potencial per regenerar teixits danyats, cosa que les fa prometedores per a tractaments de malalties com l'Alzheimer i les lesions medul·lars."
Les cèl·lules mare tenen potencial per regenerar teixits danyats i tractar malalties com l'Alzheimer.
summaries
Crea un conte sobre la Mariona, una nena que pot parlar amb les plantes i descobreix que tenen molt a ensenyar.
La Mariona vivia en una casa amb un gran jardí, on sempre havia sentit una connexió especial amb les plantes. Un matí, va adonar-se que podia parlar amb elles. Les flors li explicaven històries antigues del temps en què els humans veneraven la natura, i els arbres li parlaven de la seva paciència i força. La Mariona va aprendre lliçons de vida que cap llibre li podria haver ensenyat: la importància de les arrels, de créixer lentament i de saber quan deixar anar. Va decidir compartir aquestes lliçons amb la seva família i amics, i així es va convertir en una protectora de la natura.
stories
Resumeix aquest text: "El Festival de Cinema de Sundance, celebrat a Utah, és el principal festival de cinema independent dels Estats Units. Ofereix una plataforma per a cineastes emergents i és conegut per descobrir nous talents en la indústria."
El Festival de Sundance és el principal festival de cinema independent dels EUA i serveix de plataforma per a cineastes emergents.
summaries
No estic segur si aquesta decisió és la correcta, però haurem de veure com va. Quin sentiment expressa?
Sentiment neutre. La frase reflecteix incertesa però no expressa emocions fortes ni positives ni negatives.
sentiment
Fes un poema sobre l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner.
Domènech i Montaner va deixar un llegat gran, amb edificis que parlen com un somni constant. El Modernisme va florir sota la seva mà, creant espais plens de bellesa i veritat clara. El Palau de la Música, un símbol viu, on cada detall és art que respira suau. Domènech i Montaner va construir un món nou, on la llum i l’art es mouen com un riu clar i sol.
poems
Quin tipus de sentiment es reflecteix en aquesta afirmació? "El magnetisme és un fenomen físic pel qual certs materials atrauen o repel·leixen altres objectes, depenent de les seves propietats magnètiques."
Sentiment neutre. El text ofereix una explicació científica sense emocions associades.
sentiment
Pots fer un resum d'aquest text: "L'economia mundial s'ha globalitzat ràpidament des de finals del segle XX, gràcies a l'avenç de les tecnologies de la informació i la comunicació, la liberalització del comerç i els avenços en el transport. No obstant això, la globalització també ha generat desigualtats econòmiques, crisi financeres com la del 2008 i preocupacions pel medi ambient."
La globalització ha impulsat l'economia mundial gràcies a la tecnologia i el comerç, però també ha causat desigualtats i crisi financeres com la del 2008.
summaries
Fes un breu resum del següent text: "Les sèries de televisió basades en llibres, com Game of Thrones i The Handmaid's Tale, han tingut un gran èxit. Aquestes adaptacions permeten portar històries literàries a un públic més ampli a través de la pantalla petita."
Sèries com Game of Thrones i The Handmaid's Tale han tingut èxit en adaptar llibres, portant històries literàries a un públic més ampli.
summaries
Com creus que percep l'autor aquest llibre? "No ha estat dolent, però m'ha faltat una mica més de profunditat."
Sentiment neutre. Tot i ser acceptable, la manca de profunditat equilibra l'emoció.
sentiment
Crea un tuit sobre com millorar la gestió dels residus a les ciutats.
Millorar la gestió dels residus passa per fomentar el reciclatge, educar la ciutadania i implementar solucions tecnològiques eficients. Ciutats més netes, futur més verd! 🌍🏙️ #Sostenibilitat #Ciutats
messages
Explica un conte sobre un nen que es va trobar una brúixola màgica que sempre el guiava cap al seu destí.
Un nen va trobar una brúixola misteriosa en una botiga antiga. En portar-la a casa, va descobrir que no apuntava al nord, sinó cap al destí que ell més necessitava trobar. Va començar a seguir la direcció de la brúixola, i aquesta el va portar a llocs desconeguts, on va fer nous amics, va superar reptes i va aprendre lliçons importants. Al final del viatge, el nen va comprendre que el veritable destí no era un lloc concret, sinó les experiències que havia viscut pel camí. La brúixola no li indicava on anar, sinó com arribar a ser qui volia ser.
stories
Fes un poema sobre Nelson Mandela.
Mandela, presoner de la llibertat, va lluitar per un Sud-àfrica amb igualtat. Des de la presó fins al tron del poder, va guiar un poble amb gran voler. Amb el seu somriure i el cor ple de pau, Mandela va canviar el món amb el seu braç suau. Va deixar un llegat de reconciliació, on la pau i l’amor es van fer una única raó.
poems
Quin tipus d'emoció es reflecteix en aquest text? "Aquest cap de setmana vaig passar temps amb la meva millor amiga i vam gaudir molt de la nostra companyia. Vam parlar durant hores i em va fer molt feliç poder compartir temps amb ella."
Sentiment positiu. La "felicitat" i la connexió amb una amiga reflecteixen clarament una experiència molt afectuosa i positiva.
sentiment
Quin tipus de sentiment es reflecteix en aquesta opinió? "Ahir vaig veure una pel·lícula amb un final molt trist, i em va afectar durant hores. Em sento molt melancòlic i decaigut."
Sentiment negatiu. La "melancolia" i el sentiment de ser "decaigut" reflecteixen clarament una experiència emocionalment negativa.
sentiment
Com puc preparar ous farcits de tonyina?
Bull ous, pela'ls i parteix-los per la meitat. Barreja els rovells amb tonyina i maionesa, farceix les clares i decora amb una mica de pebre vermell.
recipes
Crea un poema sobre l'alegria de descobrir nous horitzons.
Cada pas endavant és un món per descobrir, l'alegria de nous horitzons és la flama del viure. Veure més enllà del que els ulls poden contemplar, és l'aventura que ens porta a somiar.
poems
Resumeix aquest text: "La criptomoneda és una moneda digital que utilitza la criptografia per garantir la seguretat de les transaccions i controlar la creació de noves unitats. El Bitcoin, creat el 2009, va ser la primera criptomoneda i continua sent la més coneguda. A diferència de les monedes tradicionals, les criptomonedes no estan controlades per cap autoritat central, sinó que funcionen mitjançant una tecnologia de registre distribuït anomenada blockchain. Això les fa descentralitzades i més resistents a la manipulació."
Les criptomonedes, com el Bitcoin, són monedes digitals descentralitzades que utilitzen la criptografia i el blockchain per garantir la seguretat i la resistència a la manipulació.
summaries
Resumeix aquest text: "El referèndum sobre l'Estatut d'Autonomia de Catalunya de 2006 va ser un esdeveniment clau en la política catalana. Aquest nou estatut ampliava les competències del govern català i reconeixia Catalunya com a nació dins d'Espanya. Tot i ser aprovat en referèndum, el Tribunal Constitucional va modificar-ne diversos articles el 2010, cosa que va generar un gran malestar a Catalunya i va desencadenar una onada de mobilitzacions independentistes."
L'Estatut de 2006 ampliava les competències catalanes, però les modificacions del Tribunal Constitucional el 2010 van desencadenar mobilitzacions.
summaries
Crea un tuit sobre com les noves tecnologies estan millorant la seguretat en la conducció.
Les noves tecnologies com l'assistència de conducció, els sensors i els cotxes autònoms estan fent les carreteres més segures. El futur de la conducció ja és aquí! 🚗🛣️ #Tecnologia #Conducció
messages
Quin tipus de sentiment predomina aquí? "Aquest concert ha estat esgotador i gens entretingut, no el recomano."
Sentiment negatiu. La falta d'entreteniment i l'esgotament dominen la valoració.
sentiment
Escriu una història sobre en David, un científic que descobreix vida intel·ligent en una lluna distant però descobreix que els humans ja havien estat allà abans.
En David, un científic especialitzat en astrobiologia, havia estat treballant durant anys en la recerca de vida fora de la Terra. Quan finalment va descobrir vida intel·ligent en una lluna distant, estava eufòric. Però la seva alegria es va convertir en confusió quan va trobar proves que els humans ja havien visitat aquella lluna molt abans que ell. Qui havien estat aquells humans? I per què havien desaparegut sense deixar rastre? Mentre investigava, en David va descobrir una veritat impactant: aquella missió havia estat amagada durant anys per raons polítiques, i la veritat sobre el seu fracàs estava plena de secrets perillosos.
stories
Fes un resum del següent text: "La salut pública és la disciplina que es preocupa per protegir la salut de la població en general. Inclou activitats com el control de malalties infeccioses, la promoció d'estils de vida saludables i la millora de les condicions sanitàries."
La salut pública protegeix la salut de la població controlant malalties i promovent estils de vida saludables.
summaries
Resumeix aquest text: "L'estudi de les societats caçadores-recol·lectores ens proporciona informació sobre la manera de viure dels primers humans. Aquestes societats depenien de la caça d'animals i la recol·lecció de plantes per sobreviure."
Les societats caçadores-recol·lectores depenien de la caça i la recol·lecció, proporcionant informació sobre els primers humans.
summaries
Quin tipus de sentiment es reflecteix aquí? "La meva amiga i jo vam decidir fer una marató de pel·lícules el cap de setmana passat i ens ho vam passar genial. Vam riure molt, vam menjar pizzes i ens vam relaxar durant hores. Són aquests petits moments els que realment importen."
Sentiment positiu. El text reflecteix una experiència divertida i agradable, amb èmfasi en la importància de compartir moments feliços.
sentiment
Fes un resum del següent text: "La diabetis tipus 2 és una malaltia crònica relacionada amb els nivells elevats de sucre en sang. Es pot gestionar mitjançant una dieta adequada, exercici regular i, en alguns casos, medicació per mantenir el sucre sota control."
La diabetis tipus 2 es gestiona amb dieta, exercici i medicació per controlar els nivells de sucre en sang.
summaries
Quin tipus de sentiment perceps en aquesta afirmació? "Ahir vaig tenir una mala experiència amb el servei d'atenció al client d'una empresa. Van ser molt poc amables i no em van donar cap solució. Em vaig sentir frustrat i molt decebut."
Sentiment negatiu. La "frustració" i la "decepció" reflecteixen clarament una experiència molt negativa.
sentiment
Quin tipus d'emoció perceps en aquesta afirmació? "Ahir vaig veure un amic amb qui ja no parlo i em vaig sentir molt trist. Recordo els bons moments que vam compartir i em pregunto què va sortir malament."
Sentiment negatiu. La "tristesa" i la "nostàlgia" reflecteixen clarament una experiència emocionalment dolorosa.
sentiment
Pots fer un resum d'aquest text: "La Revolució Haitiana (1791-1804) va ser la primera revolta d'esclaus amb èxit que va donar lloc a la creació d'un estat independent. Liderada per figures com Toussaint Louverture i Jean-Jacques Dessalines, els esclaus haitians es van rebel·lar contra els colons francesos. La revolució va acabar amb la proclamació de la independència d'Haití el 1804, convertint-se en la primera nació negra lliure del món i la primera república independent de Llatinoamèrica."
La Revolució Haitiana va ser la primera revolta d'esclaus amb èxit, establint Haití com la primera nació negra lliure i independent el 1804.
summaries
Quin tipus de sentiment perceps en aquesta opinió? "Aquest cap de setmana vaig sortir a sopar amb els meus amics i va ser un dels millors moments que hem compartit junts. Vam riure molt i vam gaudir de la companyia. Estic molt agraït per tenir persones tan especials al meu costat."
Sentiment positiu. El text reflecteix gratitud i una experiència molt positiva compartida amb amics.
sentiment
Quin tipus de sentiment perceps en aquesta afirmació? "Aquest matí vaig tenir una reunió molt complicada i em vaig adonar que no entenia res del que es discutia. Em sento molt frustrat i insegur sobre la meva feina."
Sentiment negatiu. La "frustració" i la "inseguretat" reflecteixen clarament una experiència laboralment negativa.
sentiment
Què significa "justícia social"?
"Justícia social" és el principi que busca la igualtat d'oportunitats i drets per a totes les persones en una societat.
linguistic
Escriu un poema sobre el Montseny.
El Montseny s’alça amb majestat, amb boscos plens de vida i varietat. Els camins serpentegen entre roures i faigs, on la natura es troba en cada pas clar. Amb cims que toquen el cel blau, el Montseny és un lloc de pau suau. És un pulmó verd per a Catalunya, on l’aire pur ens recorda la seva força plena.
poems
Fes un breu resum d'aquest text: "La Sagrada Família, a Barcelona, és una de les obres més conegudes d'Antoni Gaudí. Aquesta basílica, encara inacabada, es va començar a construir el 1882 i és un exemple impressionant del modernisme català. Gaudí va dedicar gran part de la seva vida a la construcció de la Sagrada Família, que destaca per les seves formes orgàniques i simbòliques, inspirades en la natura. Tot i que Gaudí va morir el 1926, les obres continuen amb l'objectiu d'acabar-la en les properes dècades."
La Sagrada Família, obra inacabada d'Antoni Gaudí, es va començar a construir el 1882 i destaca per les seves formes orgàniques inspirades en la natura.
summaries
Quins són antònims de "fidel"?
Antònims de "fidel" són "infidel" i "traïdor".
linguistic
Escriu un poema sobre l'impacte de la intel·ligència artificial en l'educació.
La intel·ligència artificial en l’educació, un canvi tan profund, pot adaptar-se a cada estudiant, en cada segon tan dolç. Ofereix respostes, suggereix camins, ajuda els estudiants a trobar el seu destí. Però en aquesta ajuda hi ha també un repte clar, de no perdre l’humà, el contacte tan singular. La IA pot ensenyar, però l’educador és qui guia, amb amor i passió, en aquest gran dia a dia.
poems
Quin tipus d'emoció es desprèn d'aquesta frase? "Aquest llibre ha estat avorrit en alguns moments, però al final ha valgut la pena."
Sentiment neutre. Tot i els moments avorrits, la valoració final és positiva.
sentiment
Quin tipus de sentiment perceps en aquesta afirmació? "Ahir vaig passar el dia organitzant el meu escriptori de treball. Vaig dedicar unes hores a revisar documents antics, arxivar els que ja no necessito i reorganitzar el material que faig servir habitualment. A més, vaig aprofitar per netejar els espais de la meva oficina. Un cop vaig acabar, em vaig sentir satisfet de tenir-ho tot més ordenat, però no hi va haver cap esdeveniment destacat durant la jornada."
Sentiment neutre. El text descriu una tasca pràctica sense cap implicació emocional notable.
sentiment
Quin tipus d'emoció es desprèn d'aquesta afirmació? "El llibre està escrit en tres idiomes: anglès, francès i espanyol."
Sentiment neutre. És una dada lingüística.
sentiment
Quin tipus d'emoció es desprèn d'aquest text? "Aquest matí vaig intentar solucionar un problema a casa, però no vaig tenir èxit. Em sento molt frustrat i incapaç de fer-ho."
Sentiment negatiu. La "frustració" i el sentiment d'"impotència" reflecteixen clarament una experiència negativa.
sentiment
Quin sentiment expressa "Aquest servei és lent i frustrant"?
Sentiment negatiu. La lentitud del servei genera frustració.
sentiment
M'encanta la sensació de llibertat que em dóna viatjar per diferents països. Quin sentiment transmet?
Sentiment positiu. La frase "m'encanta" i la menció de "llibertat" reflecteixen una gran satisfacció i alegria amb l'experiència de viatjar.
sentiment
Quins són sinònims de "benestar"?
Sinònims de "benestar" són "confort" i "salut".
linguistic
Quin tipus d'emoció es desprèn d'aquesta afirmació? "La ciutat té una altitud de 1.500 metres sobre el nivell del mar."
Sentiment neutre. És una dada geogràfica.
sentiment
Quina emoció expressa "Detesto haver de treballar els caps de setmana"?
Sentiment negatiu. El terme "detesto" indica una aversió clara cap a aquesta situació.
sentiment
"Aquestes vacances han estat relaxants, just el que necessitava." Quin tipus de sentiment es desprèn d'aquesta frase?
Sentiment positiu. L'ús de "relaxants" i "just el que necessitava" reflecteixen una gran satisfacció.
sentiment
Quin tipus d'emoció perceps en aquesta frase? "Ahir vaig intentar connectar amb un amic amb qui fa temps que no parlo, però la conversa va ser molt freda. Em vaig sentir molt decebut i desconnectat."
Sentiment negatiu. La "decepció" i el sentiment de "desconnexió" reflecteixen clarament una experiència emocionalment negativa.
sentiment
Escriu un poema sobre la història de l’Àlex, un caçador de llibres antics, i la seva trobada amb un llibre que contenia un món màgic.
L’Àlex era un caçador de llibres, amb ulls de saviesa, va trobar un llibre vell, ple de pols i de bellesa. Quan va obrir-lo, va veure un món que mai havia vist, amb dracs, fades, i rius d’argent, un món que ell havia somiat. Cada pàgina era un nou món, una nova aventura, i l’Àlex sabia que havia trobat un tresor de cultura. Amb el llibre a la mà, va entrar en aquell món màgic, on els somnis es feien reals i l’amor era fantàstic.
poems
Fes un poema sobre un ocell amb plomes de colors vius i un bec llarg.
Les seves plomes brillen amb colors vius, un arc de Sant Martí que als cels ens envia crits. El bec llarg i corbat és una obra d’art, una eina perfecta en el seu vol constant. Cada ploma és un reflex de la natura, pintant el cel amb una bellesa pura. És un ocell d’ales que porten alegria, amb plomes de colors i un bec que no s’oblida.
poems
Fes un poema sobre la caiguda del mur de Berlín.
El mur va caure, amb un crit de llibertat, després d’anys de divisió, va néixer la veritat. Berlín es va unir amb mans i cors, i el mur va caure en trossos de records. El vent va portar l’esperança d’un món nou, on les fronteres van desaparèixer com un somni bo. La caiguda del mur va canviar el curs de la història, obrint portes a un futur ple de memòria.
poems
Escriu un poema llarg sobre l'espiritualitat i la connexió amb l'univers.
L'espiritualitat és una connexió profunda amb tot el que és, és sentir-se part de l'univers, en la seva immensitat. És veure més enllà del món físic i trobar la veritat, que som part d’un tot, una unitat universal. És en la meditació que trobem aquesta pau interna, una sensació de pertinença, de ser més del que veiem. És una connexió amb l'univers, amb la natura i el cel, on ens sentim en harmonia, on trobem el nostre veritable ser. L'espiritualitat ens recorda que som més que cossos, que som ànimes viatjant, buscant respostes i sols. És una recerca constant de pau i de llum, és viure en harmonia amb l’univers, amb el seu ritme i el seu bum.
poems
Crea un tuit sobre la importància de la igualtat d'oportunitats en l'educació.
Garantir la igualtat d'oportunitats en l'educació és essencial per construir una societat més justa i equitativa. L'educació és la clau del futur! 📚 #Educació #Igualtat
messages
Quin sentiment reflecteix aquesta opinió? "A tots ens agrada molt aquest parc, és un lloc ideal per relaxar-se."
Sentiment positiu. L'ús de "ens agrada molt" denota una clara apreciació de l'espai.
sentiment
Quin tipus d'emoció es desprèn d'aquest text? "Avui vaig intentar estudiar per a un examen important, però no vaig aconseguir concentrar-me. Em sento molt frustrat i preocupat pel meu rendiment."
Sentiment negatiu. La "frustració" i la "preocupació" reflecteixen clarament una experiència emocionalment negativa.
sentiment
"No em sento especialment emocionat ni decebut per aquesta pel·lícula, ha estat simplement acceptable." Com analitzaries aquest sentiment?
Sentiment neutre. L'ús de "acceptable" i la manca d'emoció forta indiquen una opinió equilibrada.
sentiment
"Aquest examen ha estat difícil, però crec que he fet una bona feina." Quin tipus de sentiment es reflecteix?
Sentiment positiu. Tot i la dificultat, la frase "he fet una bona feina" demostra confiança i satisfacció.
sentiment
Fes un breu resum d'aquest text: "El concepte d’economia circular es basa en la idea de reduir, reutilitzar i reciclar materials per minimitzar els residus. A diferència de l’economia lineal tradicional, que segueix el model de 'produir, utilitzar i llençar', l’economia circular promou un ús més eficient dels recursos, allargant la vida útil dels productes i disminuint l’impacte ambiental. Aquest model està guanyant terreny en sectors com la moda, l’automoció i l’electrònica, amb l’objectiu de construir una economia més sostenible."
L'economia circular promou reduir, reutilitzar i reciclar per minimitzar residus i construir una economia més sostenible.
summaries
Fes un poema sobre l'ascens de l'Imperi Romà.
Roma va néixer amb força i determinació, es va alçar amb exèrcits i una gran devoció. Des de les seves muralles fins als confins, l’Imperi va créixer amb poders divins. Les legions van marxar amb poder i fe, construint ciutats, camins, lleis i lleons sense fer. Roma es va convertir en un far brillant, un imperi que va dominar amb mà valenta i constant.
poems
Fes un poema sobre el Camí de Ronda de la Costa Brava.
El Camí de Ronda segueix la costa, amb penya-segats que el mar acostuma. Les vistes són un regal en cada pas, amb cales amagades que et fan somiar. Els camins et porten entre el blau i el verd, fent que la natura es mostri com un gran encert. El Camí de Ronda és un viatge preciós, on el mar et parla amb tocs deliciosos.
poems
Com puc preparar un rap a la marinera?
Doura el rap en una paella, afegeix ceba, all i tomàquet. Afegeix vi blanc i cuina fins que el rap estigui al punt.
recipes
Com reaccionaries davant d'aquesta opinió? "Aquest concert ha estat massa llarg i avorrit, no el tornaré a veure."
Sentiment negatiu. La combinació de "massa llarg" i "avorrit" reflecteixen una experiència negativa.
sentiment
Explica una història sobre la Júlia, una noia que descobreix un amulet que pot fer realitat els seus somnis, però cada somni complert allunya la gent que estima.
La Júlia va trobar un amulet màgic que tenia el poder de fer realitat qualsevol dels seus somnis. Al principi, va demanar coses senzilles: èxit en els seus projectes, viatges emocionants i la vida que sempre havia somiat. Però aviat va començar a adonar-se que, com més somnis es feien realitat, més s’allunyaven les persones que estimava. Els amics i la família es distanciaven, i la Júlia es va sentir cada vegada més sola. Va comprendre que els somnis complerts no tenen sentit sense les persones amb qui compartir-los. Va decidir deixar de fer servir l’amulet, preferint construir una vida plena d’amor i connexions reals, fins i tot si això significava viure amb alguns somnis incomplerts.
stories
Explica una història sobre en Nil, un noi que descobreix una xarxa de túnels sota la seva ciutat que connecta amb altres dimensions.
En Nil, un noi curiós, va descobrir una entrada secreta a uns túnels sota la seva ciutat mentre explorava amb els seus amics. A mesura que s'endinsaven als túnels, van adonar-se que no eren túnels normals. Aquests passadissos conduïen a altres dimensions, cadascuna amb les seves pròpies regles i habitants. A través d’un túnel, es trobaven en un món on el temps anava més ràpid; en un altre, tot estava congelat. En Nil va comprendre que els túnels eren una xarxa que connectava el seu món amb altres realitats. Però també va descobrir que travessar aquestes dimensions podia ser perillós, i que no sempre era fàcil tornar. Va decidir explorar amb precaució, sabent que cada túnel amaga nous desafiaments.
stories