prompt
stringlengths
18
667
output
stringlengths
32
903
category
stringclasses
8 values
Resumeix aquest text: "Els Jocs Olímpics d'hivern inclouen disciplines com l'esquí, el patinatge artístic i el hoquei sobre gel. Aquest esdeveniment internacional té lloc cada quatre anys i és un escenari per als millors atletes del món en esports d'hivern."
Els Jocs Olímpics d'hivern, que es celebren cada quatre anys, inclouen esports com l'esquí, el patinatge artístic i el hoquei sobre gel, reunint els millors atletes d'hivern.
summaries
Quina emoció reflecteix "Odio quan la gent no és puntual, és molt molest"?
Sentiment negatiu. L'odi a la manca de puntualitat denota una forta frustració.
sentiment
Com reaccionaries davant d'aquesta opinió? "Aquest concert, que havia de ser increïble, ha estat una decepció total per la manca de preparació i d'energia."
Sentiment negatiu. L'ús de "decepció total" i "manca de preparació" reflecteixen clarament insatisfacció amb el concert.
sentiment
Fes un resum del següent text: "El descobriment de l'estructura de l'ADN per Watson i Crick va revolucionar la biologia. Aquesta molècula conté la informació genètica de tots els organismes vius i és clau per entendre processos com l'herència i la mutació."
L'estructura de l'ADN, descoberta per Watson i Crick, és fonamental per entendre l'herència i la mutació.
summaries
Què significa "dedicació"?
"Dedicació" és el compromís i esforç envers una tasca o persona.
linguistic
Quin tipus de sentiment es reflecteix en aquesta afirmació? "Els microprocessadors són els components centrals dels ordinadors moderns, controlant les operacions aritmètiques, lògiques i de control."
Sentiment neutre. És una descripció tecnològica objectiva.
sentiment
Què creus que transmet aquesta frase? "Aquestes vacances han estat relaxants, però una mica monòtones."
Sentiment neutre. Tot i ser relaxants, la monotonia equilibra la valoració.
sentiment
Pots fer un resum d'aquest text: "La preparació mental és tan important com la física en l'esport. Els atletes treballen amb psicòlegs esportius per millorar la concentració, gestionar l'estrès i mantenir la motivació durant les competicions."
La preparació mental és clau en l'esport, i els atletes col·laboren amb psicòlegs esportius per millorar concentració, gestionar estrès i mantenir la motivació.
summaries
Quins són antònims de "gran"?
Els antònims de "gran" són "petit" i "menut".
linguistic
Crea un conte sobre en Marc, un noi curiós que troba una espasa màgica enmig del bosc i descobreix que només pot utilitzar-la per ajudar els altres.
En Marc era un noi curiós que sempre explorava els voltants del poble. Un dia, mentre passejava pel bosc, va trobar una espasa brillant clavada en una pedra. En tocar-la, va notar una sensació màgica que li recorria el cos. Però l’espasa no es deixava utilitzar per a qualsevol cosa: només podia ser empunyada per ajudar els altres. Quan el poble va ser atacat per un grup de bandits, en Marc va agafar l’espasa i, amb la seva llum màgica, va defensar els innocents. Des d’aquell dia, va aprendre que el veritable poder no estava en la força, sinó en el coratge per ajudar els altres.
stories
Fes un breu resum del següent text: "Els asteques, establerts a l'altiplà de Mèxic, eren coneguts pels seus sacrificis rituals als déus. Van construir una gran civilització abans de ser derrotats pels espanyols al segle XVI."
Els asteques van construir una gran civilització a Mèxic, coneguda pels sacrificis rituals, però van ser derrotats pels espanyols al segle XVI.
summaries
Envia un missatge a la teva amiga Laura per preguntar-li si vol anar a córrer demà.
Laura, demà al matí et ve de gust sortir a córrer una mica? Podem fer una bona ruta! 🏃‍♀️
messages
Explica una història sobre en Pol, un jove aventurer, que troba un diari d'un explorador desaparegut que detalla una ruta cap a una ciutat daurada amagada.
En Pol, un jove amb esperit aventurer, va trobar un vell diari en una botiga d’antiguitats. El diari pertanyia a un famós explorador que havia desaparegut feia dècades, i contenia la ruta detallada cap a una ciutat daurada amagada enmig de la selva. Fascinat per la promesa d’un tresor, en Pol va decidir seguir les pistes del diari. El viatge va ser ple de perills: animals salvatges, trampes antigues i rius traïdors. Però quan finalment va arribar a la ciutat daurada, en Pol va descobrir que el veritable tresor no eren les riqueses materials, sinó els coneixements i la saviesa que aquella ciutat havia protegit durant segles.
stories
"Aquestes vacances han estat bones, però podrien haver estat millor organitzades." Quin tipus de sentiment creus que es reflecteix?
Sentiment neutre. Tot i la valoració positiva, la crítica a l'organització modera l'entusiasme.
sentiment
Explica un conte sobre una princesa que va decidir que no necessitava un príncep per ser feliç.
Una princesa vivia en un gran palau, envoltada de riqueses, però tothom li deia que necessitava un príncep per ser feliç. Un dia, va decidir sortir del palau per descobrir el món per ella mateixa. Va viatjar per pobles i ciutats, coneixent gent de tot tipus, aprenent noves habilitats i fent amistats valuoses. Amb el temps, va comprendre que la seva felicitat no depenia de tenir un príncep al seu costat, sinó de la seva pròpia força i capacitat de crear el seu propi camí. Quan va tornar al seu regne, ho va fer com una reina forta i independent, estimada per tots pel seu coratge i saviesa.
stories
"Aquestes vacances no han estat gens dolentes, però no han complert amb les meves expectatives." Quin tipus de sentiment es detecta aquí?
Sentiment neutre. Tot i una valoració acceptable, la manca d'acompliment d'expectatives modera l'opinió.
sentiment
Crea un tuit sobre els beneficis de les vacances desconnectades de la tecnologia.
Desconnectar de la tecnologia durant les vacances et permet descansar de veritat, connectar amb la natura i gaudir plenament del moment. Prova-ho! 🌴📵 #Viatges #Benestar
messages
Fes un breu resum del següent text: "El bàsquet és un esport que requereix velocitat, agilitat i precisió. És jugat tant en pistes interiors com a l'aire lliure i ha crescut en popularitat global gràcies a jugadors icònics com Michael Jordan."
El bàsquet, que exigeix velocitat i precisió, és popular globalment i ha crescut gràcies a figures com Michael Jordan.
summaries
Explica un conte sobre un nen que es va fer amic d’un drac que vivia en una illa deserta.
Un nen que es va perdre en una illa deserta va descobrir que no estava sol: un drac majestuós vivia allà. Tot i que al principi es va espantar, el drac es va mostrar amable i es va convertir en el seu amic. El drac li va ensenyar els secrets de l'illa, i junts van viure aventures increïbles, explorant coves amagades i descobrint tresors perduts. Quan finalment va arribar un vaixell per rescatar el nen, aquest va prometre al drac que mai l’oblidaria i que tornaria a visitar-lo. Des d’aleshores, el nen i el drac van compartir una amistat que transcendia el temps i la distància.
stories
Quin tipus de sentiment es reflecteix en aquesta afirmació? "Aquest matí vaig tenir una reunió de treball amb el meu equip per discutir els objectius del proper trimestre. Vam revisar les metes anteriors i vam establir un pla per aconseguir les noves. La reunió va ser eficient i vam acabar a temps per continuar amb la resta de les nostres tasques diàries."
Sentiment neutre. El text relata una activitat laboral sense cap emoció destacada.
sentiment
Com interpretaries aquesta frase? "Aquest llibre ha estat molt avorrit, no el recomanaria a ningú."
Sentiment negatiu. L'ús de "avorrit" mostra una manca d'interès i insatisfacció.
sentiment
Com interpretaries aquesta experiència? "Aquest projecte ha estat inútil, res del que vaig planificar ha sortit bé."
Sentiment negatiu. La paraula "inútil" denota clarament una experiència negativa.
sentiment
Escriu una història sobre en Ferran, un arqueòleg que descobreix una màquina antiga capaç de crear hologrames de la història passada.
En Ferran, un arqueòleg apassionat, estava treballant en una excavació quan va descobrir una màquina misteriosa enterrada sota les runes d’una antiga ciutat. Quan la va activar, la màquina va començar a projectar hologrames del passat: escenes de la vida diària d’aquella ciutat, les seves festivitats, les seves batalles. En Ferran estava fascinat per la precisió de les imatges i pel fet que podia presenciar la història com si fos un espectador directe. Però aviat va descobrir que la màquina no només mostrava el passat, sinó que podia manipular-lo. Ara, en Ferran havia de decidir si utilitzar aquest poder o deixar que la història seguís el seu curs natural.
stories
Escriu un poema sobre la creació de la bomba atòmica.
En un laboratori, es va crear un poder immens, una bomba que portaria el món a un nou repens. La força de l’àtom es va alliberar, i el món va veure com el foc podia matar. Amb la bomba atòmica, va néixer el temor, que un sol esclat podria portar el gran dolor. Però també va ensenyar el preu de la guerra, i la necessitat de buscar la pau a la terra.
poems
Quin tipus de valoració creus que es reflecteix en aquesta frase? "Aquestes vacances han estat molt curtes, però molt entretingudes."
Sentiment positiu. Tot i la curta durada, l'entreteniment general genera una valoració positiva.
sentiment
Quin sentiment transmet "Odio quan les coses no surten com les havia planejat"?
Sentiment negatiu. La frustració per la manca de control és evident.
sentiment
Quina és la sensació principal que transmet aquesta frase? "Aquest concert ha estat increïble, no m'ho esperava."
Sentiment positiu. La sorpresa positiva reflecteix una gran admiració.
sentiment
Crea un tuit sobre consells per mantenir relacions sanes i felices.
La clau per a una relació sana és la comunicació, el respecte i el suport mutu. Recorda sempre escoltar i valorar a la teva parella. ❤️ #Relacions #Benestar
messages
Resumeix aquest text: "Els víkings van ser grans navegants que van explorar i colonitzar llocs llunyans com Groenlàndia i Amèrica del Nord. També eren comerciants actius i van establir rutes comercials entre Escandinàvia i el món àrab."
Els víkings van explorar Groenlàndia i Amèrica del Nord, i van establir rutes comercials entre Escandinàvia i el món àrab.
summaries
Quin tipus d'emoció es desprèn d'aquesta frase? "Aquestes vacances han estat molt relaxants, just el que necessitava."
Sentiment positiu. L'ús de "relaxants" i "just el que necessitava" reflecteixen una experiència satisfactòria.
sentiment
Crea un poema sobre la computació quàntica i els seus misteris.
En el món quàntic, on res és el que sembla, les partícules ballen, en una dansa serena. Cada qubit enllaçat, en un joc d’infinit, crea realitats múltiples, en un sol crit. El misteri de l’entanglement, la màgia de la superposició, on el sí i el no són amics en una sola funció. La computació quàntica, un enigma per desxifrar, un univers ple de preguntes, que mai deixem de buscar.
poems
Resumeix aquest conte: "Un inventor anomenat Damià va crear un rellotge que podia fer que el temps s'aturés. Però va aprendre que el temps ha de fluir per permetre que la vida segueixi el seu curs. Va decidir trencar el rellotge, retornant el temps a la seva normalitat."
Damià va aturar el temps amb un rellotge màgic, però va aprendre que la vida necessita temps per fluir.
summaries
Crea una història sobre en Ferran, un noi que descobreix una màquina d'escriure antiga que fa que tot el que escrigui es faci realitat.
En Ferran va trobar una vella màquina d'escriure a l'àtic de la seva àvia. Quan la va netejar i va començar a escriure-hi, es va adonar que tot el que escrivia es feia realitat. Al principi, va escriure sobre coses simples: que el sol brillés durant tot el dia, o que tingués el seu menjar favorit per sopar. Però aviat, en Ferran va començar a experimentar amb coses més grans: aventures, misteris i històries de ficció que es materialitzaven davant dels seus ulls. Tot i que al principi va ser divertit, en Ferran va descobrir que cada història que escrivia tenia conseqüències inesperades. Ara, havia de decidir si continuar utilitzant la màquina o deixar que el destí seguís el seu curs.
stories
Escriu un correu electrònic a un client per sol·licitar comentaris sobre el servei ofert per poder millorar-lo.
Assumpte: Sol·licitud de comentaris sobre el nostre servei Benvolgut client, Estem sempre buscant maneres de millorar els nostres serveis i m'agradaria demanar-li alguns comentaris sobre la seva recent experiència amb nosaltres. Els seus comentaris seran molt valuosos per a nosaltres. Gràcies per la seva ajuda. Atentament, [El teu nom]
mail
Crea un conte sobre en Biel, un jove que pot escoltar les veus del passat quan toca objectes antics.
En Biel tenia una habilitat especial: quan tocava objectes antics, podia escoltar les veus del passat. Un dia, mentre visitava un museu, va posar la mà sobre una espasa antiga i va escoltar els cavallers que havien lluitat amb ella fa segles. En tocar un llibre vell, va escoltar les paraules dels seus autors, que parlaven sobre els seus somnis i pors. Amb cada objecte, en Biel aprenia més sobre la història i la vida de les persones que l’havien utilitzat. Aviat va comprendre que, tot i que les persones marxaven, les seves històries vivien per sempre en els objectes que deixaven enrere.
stories
Resumeix aquest text: "La sostenibilitat financera es refereix a la capacitat d'una organització o govern de mantenir les seves finances a llarg termini. Això inclou la gestió responsable del deute, la despesa i els ingressos per evitar crisis econòmiques futures."
La sostenibilitat financera implica gestionar el deute, la despesa i els ingressos de manera responsable per evitar crisis futures.
summaries
Quin sentiment expressa "No puc entendre-ho, estic molt confós"?
Sentiment neutre. La confusió no implica necessàriament un sentiment negatiu o positiu.
sentiment
Fes un resum del següent text: "Les tecnologies de reconeixement facial són utilitzades en seguretat, control d'accés i dispositius mòbils. Aquestes tecnologies analitzen les característiques facials úniques per identificar persones amb gran precisió."
El reconeixement facial s'utilitza en seguretat i dispositius mòbils per identificar persones amb precisió.
summaries
Crea un conte sobre la Júlia, una nena que pot donar vida als dibuixos que crea.
La Júlia era una nena amb una imaginació desbordant i una gran passió pel dibuix. Un dia, mentre dibuixava un gatet, va veure com aquest prenia vida davant els seus ulls. Des d’aquell moment, cada dibuix que feia es convertia en una criatura real. Va començar a omplir la seva casa amb animals màgics i criatures fantàstiques, però aviat va comprendre que havia de ser responsable amb aquest poder. Va començar a dibuixar coses que poguessin ajudar els altres: ponts per a pobles llunyans, aliments per a les persones necessitades i jocs per als nens del seu barri. Amb el temps, va aprendre que la seva creativitat podia canviar el món d’una manera positiva.
stories
Crea un conte sobre la Carla, una nena que pot crear portes màgiques que connecten el món dels somnis amb la realitat.
La Carla sempre havia tingut somnis fascinants, plens de mons màgics i criatures fantàstiques. Un dia, va descobrir que podia crear portes que connectaven aquests mons amb la realitat. Cada nit, obria una d’aquestes portes i portava amb ella coses meravelloses: flors lluminoses, animals fantàstics i objectes màgics. Però aviat va comprendre que no podia mantenir les portes obertes per sempre, ja que la màgia dels somnis havia de quedar-se en el món on pertanyia. Tot i així, va aprendre que els somnis no eren només per dormir, sinó per inspirar la seva vida diària.
stories
Com es fa un llom amb formatge al forn?
Col·loca talls de llom en una safata de forn, afegeix formatge per sobre i gratina fins que el formatge es fongui.
recipes
Quin estat d'ànim perceps en aquesta experiència? "Aquest projecte ha estat molt frustrant, no hi ha hagut cap progrés."
Sentiment negatiu. La paraula "frustrant" denota clarament una insatisfacció amb el procés.
sentiment
Aquesta aplicació és força intuïtiva, però encara li falten algunes funcions importants. Quin sentiment expressa?
Sentiment neutre. Tot i la intuïció de l'aplicació, la manca de funcions manté la frase equilibrada.
sentiment
Escriu un poema sobre un desert de llums i ombres.
Un desert on les ombres juguen amb la llum, les dunes s’alcen en un paisatge comú. La sorra brilla amb reflexos en moviment, mentre l'ombra crea formes en l'instant. Cada pas fa que la llum es transformi, i el desert és un quadre que sempre es conforma. És un lloc on la llum i l’ombra dansen junts, en un món de misteri i secrets profunds.
poems
Escriu un correu electrònic al teu amic Pau per convidar-lo a un esdeveniment benèfic aquest dissabte.
Assumpte: Esdeveniment benèfic aquest dissabte Hola Pau, Aquest dissabte hi ha un esdeveniment benèfic al qual m'agradaria assistir, i seria genial si poguessis acompanyar-me. Què en penses? Podria ser una bona oportunitat per passar una bona estona junts i ajudar una bona causa. Deixa'm saber si t'apuntes! Una abraçada, [El teu nom]
mail
Fes un resum del següent text: "Els mercats financers són plataformes on es negocien actius com accions, bons i divises. Aquests mercats són essencials per al funcionament de l'economia moderna, ja que permeten el flux de capital entre inversors i empreses."
Els mercats financers permeten negociar actius com accions i bons, facilitant el flux de capital entre inversors i empreses.
summaries
Com definiries l'emoció darrere d'aquesta afirmació? "Aquest llibre no ha estat dolent, però no m'ha emocionat gaire."
Sentiment neutre. Tot i ser acceptable, la manca d'emoció equilibra l'opinió.
sentiment
Resumeix aquest text: "La narrativa contemporània sovint se centra en temes com l'alienació i la fragmentació de la identitat en el món modern. Autors com Don DeLillo han explorat com la tecnologia i la globalització han transformat l'experiència humana."
La narrativa contemporània explora temes com l'alienació i la fragmentació de la identitat, amb autors com Don DeLillo que tracten la tecnologia i la globalització.
summaries
Quin tipus de sentiment perceps en aquesta afirmació? "Ahir vaig tenir una discussió amb un amic i em va deixar amb un mal gust de boca. Em sento decebut perquè pensava que ens enteníem millor."
Sentiment negatiu. La "decepció" i el malestar reflecteixen clarament una experiència emocionalment negativa.
sentiment
Escriu un correu electrònic al teu amic per convidar-lo a una sessió de meditació al parc.
Assumpte: Sessió de meditació al parc? Hola [Nom de l'amic], Aquest cap de setmana estava pensant en fer una sessió de meditació al parc i vaig pensar que podria ser una bona idea si t'unies a mi. Què en penses? Serà una gran manera de relaxar-nos i connectar amb la natura. Deixa'm saber si t'animes! Una abraçada, [El teu nom]
mail
Quin tipus de sentiment predomina aquí? "Aquestes vacances han estat massa tranquil·les, no hi havia res a fer."
Sentiment negatiu. L'ús de "massa tranquil·les" i "no hi havia res a fer" mostren frustració i decepció.
sentiment
Crea un tuit sobre com podem reduir el nostre impacte ambiental diari.
Petits canvis poden fer una gran diferència! Porta la teva pròpia bossa de compra, estalvia aigua i redueix l'ús de plàstics. El planeta ho agrairà! 🌍 #MediAmbient #Sostenibilitat
messages
Quin tipus de sentiment es reflecteix en aquesta opinió? "Ahir vaig acabar un projecte personal que feia temps que volia enllestir. Em vaig sentir molt satisfet amb el resultat i estic molt orgullós del meu treball."
Sentiment positiu. L'"orgull" i la "satisfacció" pel treball acabat reflecteixen clarament una experiència d'èxit.
sentiment
Crea un poema llarg sobre el valor de la família, amb quatre estrofes.
La família és el nostre refugi, el nostre lloc segur, és on trobem l’amor incondicional, el més pur. Cada membre és un pilar, una peça essencial, junts formem un llaç, un vincle vital. En els bons moments, la família celebra amb alegria, en els dolents, ens aixequem, amb força i energia. És en la família que trobem el nostre suport, un lloc on som acceptats, on mai som menys que forts. La família és on la vida comença i on l'amor mai acaba, és el lloc on tornem sempre, sense importar la jornada. És el nostre primer amic, el nostre primer amor, la família és el nostre cor, el nostre calor. Quan la vida ens porta lluny, la família sempre hi és, és el far que ens guia, el que sempre ens fa ser. Amb la família, som més que nosaltres mateixos, som part d’un tot, som part d’un amor etern.
poems
Estic totalment neutral respecte a aquest tema, no em decanto per cap de les dues parts.
Sentiment neutre. Hi ha una clara expressió de neutralitat, sense emocions fortes ni en un sentit ni en l'altre.
sentiment
Escriu un correu electrònic al teu antic professor de biologia per agrair-li la seva inspiració i suport durant els teus anys d'estudiant.
Assumpte: Gràcies per la seva inspiració i suport Benvolgut professor, Només volia agrair-li tot el seu suport i inspiració durant els meus anys com a estudiant de biologia. Les seves classes van despertar en mi una passió per la ciència que encara mantinc avui en dia. Gràcies per ser un mentor tan increïble! Amb gratitud, [El teu nom]
mail
Resumeix aquest conte: "En una ciutat oblidada pel temps, una jove arqueòloga va trobar un rellotge que controlava el passat, el present i el futur. Amb la seva ajuda, va evitar una gran catàstrofe, demostrant que el temps no és un enemic, sinó una eina per construir un futur millor."
Una jove arqueòloga va utilitzar un rellotge màgic per evitar una catàstrofe i construir un futur millor.
summaries
Fes un poema sobre en Ramon, un explorador de coves, i la seva trobada amb un antic tresor amagat.
En Ramon, l’explorador de coves, amb llanterna en mà, baixava a les profunditats, on la llum mai arriba a tocar. Va descobrir un passadís secret, sota la muntanya fosca, i allà, al final del camí, un tresor antic que resplendia com una foscor. Amb or i gemmes, i mapes antics de viatges llunyans, en Ramon va comprendre que el veritable tresor no era l’or, sinó les històries amagades, els secrets d’antics germans, i la màgia de la descoberta, en el camí a l'interior.
poems
Fes un breu resum del següent text: "La biomecànica en l'esport estudia els moviments dels atletes per millorar la tècnica i reduir el risc de lesions. Això es fa mitjançant l'ús de càmeres d'alta velocitat i sensors per analitzar el moviment."
La biomecànica esportiva analitza els moviments amb càmeres i sensors per millorar la tècnica i prevenir lesions.
summaries
Resumeix aquest text: "El telescopi James Webb, llançat el 2021, és el telescopi espacial més avançat mai construït. A diferència del seu predecessor, el telescopi Hubble, el Webb està dissenyat per observar l'univers en infraroig, cosa que li permet veure a través del gas i la pols que amaga moltes galàxies i estrelles. Aquest telescopi ha estat una col·laboració internacional entre la NASA, l'ESA i la CSA. Els seus objectius inclouen l'estudi de les primeres galàxies formades després del Big Bang i la cerca de planetes habitables fora del nostre sistema solar."
El telescopi James Webb, llançat el 2021, observa l'univers en infraroig, amb l'objectiu d'estudiar les primeres galàxies i cercar planetes habitables.
summaries
Crea una història sobre en Biel, un jove que descobreix una màquina antiga capaç de gravar els pensaments de les persones i projectar-los com hologrames.
En Biel va trobar una màquina antiga al fons d’un laboratori oblidat. Quan la va encendre, va descobrir que podia gravar els pensaments de les persones i projectar-los com hologrames visibles per tothom. Al principi, va utilitzar la màquina per entendre millor els seus amics i familiars, però aviat es va adonar que no tots els pensaments eren feliços o positius. Alguns hologrames mostraven pors, inseguretats i secrets que les persones volien mantenir ocults. En Biel va entendre que tenia un poder perillós a les mans, i va decidir desactivar la màquina abans que fes mal a algú. A partir d’aquell moment, va aprendre a respectar la privacitat dels pensaments dels altres.
stories
Fes un poema sobre la majestuositat de la Sagrada Família.
La Sagrada Família s'alça en el cor de la ciutat, una obra de Gaudí, plena de veritat. Amb torres que toquen el cel amb devoció, i vidrieres que banyen l'interior de llum i oració. Cada pedra parla d'una història ancestral, d'un somni que creix en el seu camí immortal. Les formes orgàniques dansen en la façana, un temple viu, que mai es cansa.
poems
Com es fa una sopa de peix?
Fes un sofregit amb ceba i tomàquet, afegeix peix de roca i aigua. Deixa coure i tritura el brou. Afegeix peix i marisc abans de servir.
recipes
Escriu un poema sobre el pantà de Boadella.
El pantà de Boadella s’estén amb calma, amb aigües que reflecteixen la muntanya amb ànima. Els pins vigilen des de les vores, mentre el sol s’amaga darrere dels monticles boires. És un lloc de tranquil·litat i pau, on l’aigua i la natura es fan un sol clau. El pantà de Boadella és un racó amagat, on la vida es respira amb gran realitat.
poems
Aquest concert ha estat una experiència increïble, els músics han estat impressionants. Quin sentiment transmet?
Sentiment positiu. Les paraules "increïble" i "impressionants" mostren una gran admiració i satisfacció.
sentiment
Escriu un poema sobre una gerra d'aigua que vol ser una poeta famosa.
Una gerra d’aigua fresca, amb versos dins de si, vol escriure poemes, com un gran jardí. Cada gota que cau, és una paraula clara, escriu rimes humides, amb una mà ben amada. Somia amb auditoris, amb llibres i aplausos, ser una poeta famosa, omplint els cors de goig. I encara que sigui una gerra, la seva ànima és gran, escriu versos amb aigua, amb un toc tan humà.
poems
Quin tipus de sentiment predomina aquí? "Aquestes vacances han estat molt decebedores, m'esperava molt més."
Sentiment negatiu. L'ús de "decebedores" denota una clara manca d'expectatives complertes.
sentiment
Com es fan unes galtes de porc a la brasa?
Marina les galtes amb all i herbes, cuina-les a la brasa fins que estiguin tendres i daurades.
recipes
Quin tipus de sentiment es reflecteix en aquesta afirmació? "El període medieval es va estendre aproximadament entre els segles V i XV, i va ser marcat per la feudalitat i la influència de l'església."
Sentiment neutre. El text ofereix una informació històrica sense cap implicació emocional.
sentiment
Quin tipus d'emoció es reflecteix en aquest text? "Aquest cap de setmana vaig anar a una reunió social, però em vaig sentir molt aïllat i sense connexió amb ningú. Em vaig sentir molt sol."
Sentiment negatiu. L'"aïllament" i la "solitud" reflecteixen clarament una experiència socialment negativa.
sentiment
Quin tipus de sentiment perceps en aquesta afirmació? "Ahir vaig assistir a una trobada social, però em vaig sentir molt fora de lloc. Vaig acabar marxant aviat, sentint-me molt sol i incòmode."
Sentiment negatiu. El sentiment de ser "fora de lloc" i la "solitud" reflecteixen clarament una experiència socialment negativa.
sentiment
Quin tipus d'emoció perceps en aquesta frase? "Ahir vaig tenir un desacord amb la meva parella que em va deixar molt afectat. Ens vam dir coses que no volíem i ara em sento culpable i trist."
Sentiment negatiu. La "culpa" i la "tristesa" reflecteixen clarament una experiència emocionalment negativa.
sentiment
Crea una història sobre la Mireia, una noia que troba un cristall que li concedeix qualsevol talent, però descobreix que els talents sense esforç no tenen el mateix valor.
La Mireia va trobar un cristall màgic que li concedia qualsevol talent que desitgés. Al principi, va demanar ser una gran violinista, després una pintora excel·lent, i finalment una científica brillant. Cada vegada que utilitzava el cristall, aconseguia el talent desitjat sense cap esforç. Però amb el temps, va començar a sentir que, tot i tenir tots aquests talents, no sentia la mateixa satisfacció que quan havia treballat dur per aconseguir alguna cosa. Va comprendre que el valor d’un talent no es troba només en la seva possessió, sinó en l’esforç i la dedicació per desenvolupar-lo. La Mireia va decidir deixar de fer servir el cristall i confiar en la seva pròpia capacitat de treball i superació.
stories
Quin tipus de sentiment reflecteix aquesta frase? "Aquest llibre ha estat fascinant, no podia parar de llegir-lo."
Sentiment positiu. L'ús de "fascinant" i "no podia parar de llegir-lo" denoten admiració.
sentiment
Escriu un poema sobre l'auge de l'Imperi Otomà.
Amb força i estratègia, l’Imperi Otomà va créixer, amb ciutats i cultures que va unir i protegir. Des d’Europa fins a l’Orient llunyà, els otomans van marcar el seu camí ben clar. Amb cada victòria, el seu poder va augmentar, i el seu imperi va ser temut i respectat arreu del mar. L’Imperi Otomà va deixar una empremta brillant, com un gegant que el temps no pot allunyar.
poems
Com interpretaries aquesta experiència de vacances? "Aquestes vacances han estat avorrides, no hi havia res per fer."
Sentiment negatiu. L'ús de "avorrides" i "no hi havia res per fer" reflecteixen clarament una insatisfacció.
sentiment
"Aquest llibre ha estat entretingut, però hi ha hagut parts força avorrides." Com descriuries aquest sentiment: neutralitat, decepció o satisfacció?
Sentiment neutre. Tot i ser entretingut, les parts avorrides equilibren la valoració.
sentiment
Fes un breu resum d'aquest text: "L'antropologia cultural estudia les diferents cultures al llarg de la història, analitzant els seus rituals, tradicions i valors. Aquesta disciplina ajuda a comprendre millor les similituds i diferències entre societats."
L'antropologia cultural analitza cultures, rituals i tradicions, ajudant a comprendre les similituds i diferències entre societats.
summaries
Quin tipus de sensació creus que preval en aquesta frase? "Aquest projecte ha estat dur, però n'estic molt orgullós."
Sentiment positiu. Tot i la dificultat, l'orgull pel resultat final reflecteix una gran satisfacció.
sentiment
Escriu un correu electrònic a un amic per demanar-li que et recomani un bon restaurant per sopar aquest cap de setmana.
Assumpte: Recomanació de restaurant per aquest cap de setmana Hola [Nom de l'amic], Estava pensant en sortir a sopar aquest cap de setmana i vaig pensar que tu podries tenir alguna bona recomanació. Tens algun restaurant favorit que creus que hauria de provar? M'encantaria escoltar la teva opinió. Gràcies! Una abraçada, [El teu nom]
mail
Quin tipus d'emoció es reflecteix en aquest text? "Ahir vaig rebre una notícia que em va afectar profundament. No sé com manejar la situació i em sento molt ansiós i estressat."
Sentiment negatiu. L'"ansietat" i l'"estrès" reflecteixen clarament una experiència emocionalment estressant.
sentiment
Com interpretar aquesta experiència? "Aquest projecte, malgrat tenir un bon punt de partida, ha estat una decepció total per la manca de coordinació i claredat en els objectius."
Sentiment negatiu. La paraula "decepció total" i la "manca de coordinació" reflecteixen una experiència negativa.
sentiment
Escriu un poema sobre les coves de Waitomo a Nova Zelanda.
Les coves de Waitomo brillen amb llum pròpia, on els cucs de llum dansen com estels en fobia. Les parets humides reflecteixen una llum suau, mentre les aigües fosques porten sons de nau. És un món màgic, sota terra amagat, on la foscor es converteix en un tresor encantat. Waitomo és un racó de pau lluminosa, on cada racó brilla com una nit estrellosa.
poems
Fes un breu resum del següent text: "L'Islam es va expandir ràpidament després de la mort de Mahoma, creant un vast imperi que s'estenia des de la península Ibèrica fins a l'Índia. El Califat Abàssida va ser un dels imperis més importants del món musulmà."
Després de Mahoma, l'Islam es va expandir ràpidament, amb el Califat Abàssida convertint-se en un dels imperis més influents del món musulmà.
summaries
Crea un tuit sobre els avenços en IA per a la detecció precoç de malalties.
La IA està revolucionant la medicina amb la detecció precoç de malalties com el càncer i l'Alzheimer. Una eina poderosa per salvar vides! 🤖 #Intel·ligènciaArtificial #Salut
messages
Fes un resum del següent text: "La impressió 3D permet crear objectes tridimensionals a partir de models digitals. Aquesta tecnologia s'utilitza en sectors com la medicina, l'aeronàutica i la moda, ja que permet produir peces personalitzades a baix cost."
La impressió 3D crea objectes a partir de models digitals i és usada en medicina, aeronàutica i moda.
summaries
Aquest projecte ha anat millor del que m'esperava, estic molt content amb el resultat. Quin sentiment mostra?
Sentiment positiu. L'expressió "molt content" reflecteix una gran satisfacció amb el resultat.
sentiment
Fes un breu resum del següent text: "La realitat virtual s'està utilitzant en el sector de l'arquitectura per permetre als clients caminar per edificis virtuals abans de la seva construcció. Això facilita els canvis de disseny abans de l'inici de les obres."
La realitat virtual permet als clients explorar edificis virtuals abans de construir-los, facilitant canvis de disseny abans de començar les obres.
summaries
Pots fer un breu resum d'aquest conte: "En un desert infinit, una jove anomenada Cira va trobar una brúixola màgica que sempre apuntava cap al seu desig més profund. Després de molts dies de viatge, va arribar a una oasi on va descobrir que el seu veritable desig no era trobar un lloc, sinó trobar-se a ella mateixa."
Cira va utilitzar una brúixola màgica per descobrir que el seu veritable desig era trobar-se a ella mateixa.
summaries
Escriu un poema sobre en Ricard, un apicultor, i la seva vida entre abelles.
En Ricard vivia entre abelles, en un món ple de zumbets, cuidant-les amb tendresa, sota el sol i els estels. Cada rusc era un tresor, cada abella, una amiga, i el mel que feien, era com or, una dolça estima. Amb cada picada, amb cada vol d’anada i tornada, aprengué l'art de viure en harmonia, amb la natura estimada. I quan la mel fluïa, daurada com el sol ponent, sabia que la seva feina era més que un simple ofici de moment.
poems
Fes un breu resum del següent text: "L'Imperi Carolingi, sota Carlemany, va unificar gran part d'Europa occidental després de la caiguda de l'Imperi Romà. Va fomentar el renaixement carolingi, un període de revitalització cultural i educativa."
L'Imperi Carolingi, sota Carlemany, va unificar Europa occidental i va fomentar el renaixement carolingi, un període de revitalització cultural.
summaries
Fes un poema sobre la Vall de Yosemite a Califòrnia.
La Vall de Yosemite s’obre amb cims tan alts, on les cascades cauen en un ball de salts. Les sequoies gegants vigilen en silenci, mentre els rius llisquen amb un ritme intens. Els penya-segats es pinten de llum d’alba, i la natura canta en cada branca calma. Yosemite és un paradís de terra i cel, on la bellesa troba el seu propi vel.
poems
Explica un conte sobre en Sergi, un noi que descobreix una porta màgica que el porta a una biblioteca infinita.
En Sergi sempre havia estat un apassionat de la lectura, però un dia va trobar una porta màgica al fons d’una llibreria vella. Quan va creuar-la, es va trobar en una biblioteca infinita, plena de llibres de tots els temps i llocs. Podia llegir qualsevol llibre, aprendre qualsevol cosa i viatjar a través de la història i la fantasia amb només obrir una portada. Tot i la fascinació per aquell lloc, en Sergi va comprendre que el coneixement no valia res si no el compartia. Així, va decidir tornar al món real i utilitzar tot el que havia après per ensenyar i inspirar els altres.
stories
Quin tipus de sentiment es reflecteix en aquesta frase? "Aquest llibre, que semblava interessant, s'ha convertit en una lectura interminable i pesant, sense cap mena d'interès."
Sentiment negatiu. L'ús de "interminable" i "pesant" reflecteixen una clara insatisfacció.
sentiment
Quin tipus de sentiment es reflecteix en aquesta afirmació? "Els robots industrials són màquines automàtiques que es programen per realitzar tasques repetitives en cadenes de muntatge, millorant l'eficiència de la producció."
Sentiment neutre. Es tracta d'una descripció tècnica sense emocions.
sentiment
Quin és el significat de "cohesió"?
"Cohesió" és la unió o connexió entre parts d'un grup o estructura.
linguistic
Explica una història sobre una família que es trasllada a una casa antiga i descobreix que està habitada per fantasmes que no volen marxar.
La família Planas es va traslladar a una antiga casa rural, buscant una vida tranquil·la al camp. Però des del primer dia, van començar a notar coses estranyes: portes que es tancaven soles, veus xiuxiuejant a la nit, i ombres que es movien sense explicació. Després d'investigar, van descobrir que la casa estava habitada per fantasmes de l'antiga família que hi havia viscut feia segles. Aquests fantasmes no volien marxar, i estaven decidits a quedar-se. La família Planas va intentar convèncer-los que podien conviure en pau, però no seria una tasca fàcil. A través de diverses trobades amb els fantasmes, van començar a entendre les seves històries i els motius pels quals no podien deixar la casa.
stories
Aquesta pel·lícula és acceptable, però no és del meu gust. Quin sentiment transmet?
Sentiment neutre. Encara que hi ha una lleugera insatisfacció, la frase globalment és neutral amb l'expressió "acceptable".
sentiment
Envia un missatge per preguntar-li a algú si vol anar a fer una excursió.
Què et sembla si anem a fer una excursió aquest diumenge? Necessito una mica de natura! 🌲👣
messages
Escriu un poema sobre una ciutat que es construeix a partir de núvols.
Una ciutat es construeix en núvols blancs, les seves torres floten com somnis mai distants. Els carrers són suaus, com cotó que es mou, i les cases brillen com estels en un rostre nou. Cada edifici s’alça en l’aire lleuger, mentre la ciutat es mou amb un somni a peu lleuger. Aquest lloc és un paradís fet de vapor, on cada pas és un viatge en un núvol d'amor.
poems