text
stringlengths
108
190k
timestamp
unknown
url
stringlengths
0
6.52k
source
stringclasses
5 values
Centerpoint startede en tråd herinde med et 4 - 5 år gammel citat af Dansk Land og Strandjagt forenings formand angående oprettelsen af natur parker efter det arbejde, som Vildhelm udvalget havde lagt op til, altså udtaelser som intet har med den nuværende debat omkring hegning af Klelundplantage at gøre. Dette gjorde jeg ham opmærksom på og straks var det hele fjernet også mit svar. Ja eller også er det Tonganeseren der har fællet en tåre over et spørgsmål, som han ikke kan svare på og derfor udelukker mig fra en tråd, hvor han ellers selv beder mig om at svare, men sådan er det med hylekoret bliver de trængt, så opføre de sig mærkeligt.......... Hvis spørgsmålet er annulleret af spørger , kan du søge på spørgerens nick, og læse hans/hendes historik, og se om spørgsmålet er der (under annullerede spørgsmål) Og det er dine egne .... de er blevet annulleret enten af dig eller kandu, som automatisk annullerer et spørgsmål efter 3 mdr. Det spørgsmål jeg rejste var ikke 3 mdr. gammel end ikke tre dage, så lad venligst være med at forvirre begreberne - tak.. Og det var ikke for at forvirre begreberne, at jeg gjorde opmærksom på, at du også har spørgsmål, der er "forsvundet" Jeg forstår ude mærket at spørgeren kan fjerne sit eget spørgsmål,men hvordan kan han fjerne hele tåden altså også mit svar? Som i alle annullerede tråde ... bliver hele tråden annulleret, men hvis du som bruger kan huske, hvem der oprettede tråden/spørgsmålet er det muligt at finde den/det. Hvis du har skrevet et indlæg efter "Dato : 17-02-09 20:42" i ovennævnte tråd/spørgsmål, så kommer dit indlæg ikke med, da spørgsmålet på daværende tidspunkt er blevet annulleret. Hvad skal det være godt for. Det er en konstatering at en anden ind amin. kan fjerne et indlæg og det er helt forkert....
null
OSCAR-2019
Hjørring kan blive ramt af pædagogstrejke | TV2 Nord Hjørring kan blive ramt af pædagogstrejke Hjørring er en af de 15 kommuner, pædagogernes fagforening, BUPL, har udtaget til strejke. Afgørelsen falder på tirsdag. 10. maj 2008, kl. 11:27 Hjørrings daginstitutioner og klubber kan fra den 18. maj rammes af strejke. Det sker, hvis pædagogerne i BUPL stemmer nej til den overenskomst, som deres formand Henning Pedersen har forhandlet sig frem til. På tirsdag offentliggøres det, om pædagogerne har sagt ja eller nej til den nye overenskomst. Stemmer de nej, bliver daginstitutioner og klubber i 15 kommuner ramt. Henning Pedersen har ingen fornemmelse for, hvilken vej vinden blæser: - Jeg har jo været ude på en stribe møder landet over. Og det har været meget forskellige møder. Nogle steder har jeg mødt stor modstand, hvor mange tilkendegav, at de vil stemme nej. Men jeg har også - og især på det seneste - været ude til møder, hvor der har været stor interesse for at vide, hvad der egentligt stod i mæglingsforslaget, hvad det indebærer, og hvad det betyder for lønudviklingen, siger Henning Pedersen, der ikke tør give noget bud på resultatet. FOA og Kommunernes Landsforening (KL) indgik forlig om ny overenskomst i mandag - og siden er debatten gået om, hvem der har fået mest: Pædagogerne i FOA eller dem i BUPL. - De pædagoger, der er i FOA i Københavns Kommune, har fået præcis det samme som i BUPLs mæglingsforslag. Hvad der i øvrigt ligger i FOAs forlig, må de selv vurdere. Det lyder som om de har fået et godt resultat for deres ufaglærte og lavtuddannede grupper - men for pædagogerne er det det samme som i BUPLs mæglingsforslag blot fordelt på en lidt anden måde, fastslår Henning Pedersen. Bliver det et nej, bliver Frederiksberg, Høje Taastrup, Rudersdal, Guldborgsund, Odense, Esbjerg, Horsens, Holstebro, Hjørring, Bornholm, Gladsaxe, Egedal, Kalundborg, Kolding og Århus ramt af strejke. Og flere institutioner må lukke helt, da flertallet af de ansatte er pædagoger. Afstemningen i BUPL, som har været i gang siden den 26. april, gør det muligt at stemme både på sms, på en hjemmeside, via telefon og per brev. Alle elektroniske afstemninger kan ændres frem til den 13. maj, og det kan betyde, at medlemmer, der i første omgang har sagt ja, kan ændre til et nej. Resultatet af afstemningen offentliggøres af forligsmand Mette Christensen tirsdag klokken 14 i Forligsinstitutionen.
null
https://www.tv2nord.dk/nordjylland/hjorring-kan-blive-ramt-af-paedagogstrejke
mC4
Efterhånden som flere mennesker bliver bekymrede med mængden af ​​skrald og affald breder i miljøet, er de henvender sig til jorden venlige, genanvendelige vandflasker. Disse kommer i mange forskellige typer og materialer og er budget venlige, også. Aluminium er et let materiale, er også genbruges. Den lette aspekt gør det til et godt valg for løbere, cyklister og andre, der har brug for at være i stand til at fugte på farten, men ikke ønsker at bære en masse ekstra vægt. Sigg: Disse genbrugte aluminium flasker er foret med en hemmelig belægning, selskabet ikke identificere. Flaskerne er lette og trendy. Der er to størrelser, og de kommer også i flere farver. Glas vandflasker er smukke, og de har ingen sundhedsmæssige risici forbundet med dem. Glas kan genbruges, og det er let at holde rent og fri for bakterier. Bedst af alt, glas holder de elementer, der er gemt i det smager bare den måde, de burde.
"2021-03-02T05:36:00"
https://www.eaaa.dk/virksomhedssamarbejde/fa-en-praktikant/finansbachelor/
OSCAR-2109
Når man smører sig ind i creme, der giver fugt og bruger en øjencreme, fordi den lover at mindske rynkerne, er det ikke altid, produkterne har den ønskede den effekt. "Huden har brug for en rigtig god fugtighedscreme, som du skal vælge ud fra din hudtype. Men der er ingen grund til at bruge forskellige fugtighedscremer til forskellige dele af ansigtet," siger Ahmed Abdullah. Det gælder f.eks. cremer, der er særligt målrettet til området omkring øjnene. Selvom man ikke får akne af at bruge makeup, kan nogle produkter godt gøre huden tør, hvilket desværre fremmer udviklingen af akne.
null
OSCAR-2019
Skal det være roligt og lidt enkelt, så vælg denne tur, hvor du bor fast i Lucca og cykler ud derfra. Du vil føle dig godt hjemme i byen med sin vældige ringmur og sine prægtige bygninger omkring de forskellige Piazza’er. Du kan cykle muren rundt, og kigger du til den ene side vil du se middelalderbyen og til den anden side sletteland og fantastiske bjerglandskaber. Der er omhyggeligt gennemkørt 7 strejftog ud i Luccas omegn, som afspejler typiske toscanske stemninger. Vælg selv rækkefølgen af ruteforslagene, og snup dem der matcher dit humør og din energi. Du kan jo nøjes med færre og så slappe af i Lucca eller tage en dagstur til Firenze som kun ligger 1 times togkørsel derfra. Her kan du selv gradbøje din cykelferie. Du bor samme sted hele ugen på fx Hotel San Martino (kat A) eller på Hotel Melecchi (kat B). Fra Piazza S. Maria tager du nordpå over floden Serchio gennem S.Alessio. Senere stigning mod Piazzano. Herfra går turen ned til næste dal, som du følger videre et stykke vej inden du når Montigiano. Herfra køres ned til Massarosa med flot udsigt ud mod Viareggio og Middelhavet. Nu videre ned til Massaciuccoli og den iøjnefaldende by Nozzano Castello, der skyder op som en sukkertop i det flade landskab! Herfra lidt nordpå for at køre hjem ad en anden vej til Lucca. Syd for Lucca ligger bjerget Monte Serra, og San Andrea di Compito er en del af dette dette bjergmassiv. Ruten går i et område der tilbage i tiden var en sø, så terrænet er ganske let, men selve turen op til San Andrea giver lidt sved på panden. Ruten her tager dig til den fantastiske lille fæstningsby Montecarlo som er ideel til et frokoststop med udsigt. På tilbagevejen ad ”Strada del Vino” som på denne strækning byder på mange bakker, men også utroligt smukke udsigter ud over det toscanske landskab. Fra Lucca går turen nordpå. Du følger Serchio-floden op til Ponte a Moriano og derfra videre til Mastiano hvor Restaurant Villa Volpi med flot udsigt bestemt er et frokostbesøg værd. 7 nætter på hotel i dobbeltværelse med bad og morgenmad, leje af god turcykel med gear samt kort og rutemateriale.
null
OSCAR-2019
Hvordan Kommissionen sikrer vurdering af bæredygtigheden og klimavirkningerne af foreslåede energiprojekter af fælles interesse | Case opened | European Ombudsman Den Europæiske Ombudsmand har indledt en undersøgelse af, hvordan Europa-Kommissionen sikrer, at bæredygtigheden og klimavirkningerne af energiinfrastrukturprojekter vurderes, inden de opføres på listen over projekter af fælles interesse*. Undersøgelsen er baseret på en klage, hvori det hævdes, at gasprojekter ikke vurderes tilstrækkeligt, inden de opføres på listen. Ombudsmanden har skriftligt anmodet Kommissionen om yderligere oplysninger om, hvordan den har foretaget sådanne vurderinger i forbindelse med gas- og olieprojekter, der er udpeget som projekter af fælles interesse. * Projekter af fælles interesse er vigtige grænseoverskridende infrastrukturprojekter, der forbinder EU-landenes energisystemer. Projekter af fælles interesse drager fordel af hurtigere planlægning og tilladelsesprocedurer og kan ansøge om finansiering fra Connecting Europe-faciliteten (CEF).
null
https://www.ombudsman.europa.eu/en/opening-summary/da/124381
mC4
Nedenstående er en automatisk oversættelse af artiklen Helena Brodin fra den svenske Wikipedia, udført af GramTrans den 2017-12-28 08:07:38. Eventuelle ændringer i den svenske original vil blive fanget igennem regelmæssige genoversættelser. Du har mulighed for at redigere oversættelsen til brug i den originale danske Wikipedia. I unge år arbejdede Brodin med en del teateraktivitet sammen med sin kusine Christina Schollin . 1956 studerede hun ved Terserus teaterskola og 1957-1960 ved Det Kgl. Svenske Teaters elevskole efter et andet forsøg. Gennembruddet greb i 1960 Det Kgl. Svenske Teater og samme år medvirkede hun også i sin første film, Tre ønskninger . 1961-1962 var hun knyttet til TV-teatret, hvor hun blandt andet blev lagt mærke til for hovedrollen i en montering af Carl Jonas Love Almqvists Det går an . 1962-1963 drev hun Lilla Teatern sammen med Björn Gustafson , Per Myrberg og Monica Nielsen . Hun har derudover mestendels været aktiv ved Det Kgl. Svenske Teater. Er du læge, sygeplejerske eller har anden sundhedsfaglig baggrund. Vi opfordrer til, at danske læger og sygeplejersker m.fl. engagerer sig i arbejdet med, at oplyse befolkningen og give et mere nuanceret billede af Corona. Dette ser vi læger i mange andre lande gøre, og der er brug for det samme initiativ i Danmark. Hos os er der mulighed for, at organisere sig i et fagligt fællesskab. Du er ikke alene, mange andre indenfor det danske sundhedsvæsen har allerede meldt sig under fanerne. Er du læge, eller kender du en læge, kan du invitere dem indenfor i vores forum med dette velkomstbrev. Hvis du selv er læge og er usikker på, hvordan du forholder dig til hele Corona-situationen, så står læge Kurt Lindekilde til rådighed for dialog og kan kontaktes på [email protected] Danmark Vågner har forfattet en en appel til danske læger. Appellen er opstået ud fra inspiration om et initiativ, hvor tusindvis af sundhedsfaglige verden over, har protesteret mod håndteringen af Covid-19. Læs appellen ved at klikke på billedet. Vi oplever, at disse indgreb har ført til en sygeliggørelse af raske mennesker og har skabt angst og splittelse i befolkningen. Konsekvenserne af indgrebene, som regeringen og folketinget har indført, er ude af proportioner og gør mere skade end gavn for os alle sammen som enkeltpersoner, for sundhedsvæsenet og for det danske samfund som helhed. Vi mener, at restriktionerne og indgrebene bør ophæves øjeblikkeligt, så vi igen kan få et trygt og velfungerende samfund. Hvis du har brug for store mængder træbeskyttelse, kan du få det til en særligt fordelagtig pris hos os. Når du køber flere spande af den samme type træbeskyttelse på én gang, kan vi nemlig tilbyde dig endnu større rabatter.
"2021-03-07T05:00:07"
https://blog.omlet.dk/2019/11/24/sadan-laver-du-et-stovbad-til-dine-hons/
OSCAR-2109
Caravan Salon 2016 – Del 22 – To nye 2017 modeller fra Carthago og Chausson – Autocamper-Nyt.dk Dagens autocampere kommer fra Carthago og Chausson. Den første er en Carthago c-tourer I 143 Lightweight, som er indrettet med sænkeseng over førerpladserne, en rummelig siddegruppe i midten og enkeltsenge over en hækgarage bagerst. Den er bygget på et Fiat Ducato med et ALKO lavramme chassis med dobbeltbund med flere isolerede ekstra rummelige (42 cm dybe) "kælderrum som når ved at løfte en lem i gulvet." Alle c-tourer I modeller har L-siddegruppe og med op til seks siddepladser om bordet. Her er fire sele- og 4 sovepladser. Sænkesengen over førersæderne har et madrasmål på 195 x 160 cm Kikket bagud viser en camper med en køkkenblok lige inden for døren med toiletrummet overfor. Køleskabet som rummer 145 l inkl. 15 l fryser, står i samme side. Der er klædeskab i magasinet under fodenden. Toiletrummet står i førersiden med en brusekabine integreret i designet. Ferskvands og spildevandskapaciteten er på 120 og 90 l. Camperen er standardudstyret med en Truma Combi6 boiler til varme og varmt vand. Enkeltsengene bag i c-tourer I 143 Lightweight har et madrasmål på 200 og 190 cm i længden og 82 cm i bredden. Carthago c-tourer I 143 Lightweight har en udvendig længde, bredde og højde på 695, 227 og 289 cm. Akselafstand er på 380 cm. Carthago c-tourer I 144 QB Lightweight er en 2017 nyhed som er indrettet med sænkeseng over førerpladserne, siddegruppe i midten og en Queens Bed over en hækgarage bagerst. Den har selvfølgelig også en dobbeltbund og de særlige 42 cm dybe "kælderrum." Carthago c-tourer I 144 QB Lightweight har også 5 – 6 siddepladser i L-siddegruppen samt 4 sele- og 4 sovepladser. Sænkesengen ovenover har et madrasmål på 195 x 160 cm Køleskabet, som rummer 140 l inkl. 12 l fryser, står lige inden for døren. Det todelte toiletrum står toilet og håndvask også i dørsiden med den separate brusekabine på væggen overfor. Køkkenblokken er i vinkel og står bag L-siddegruppen. Ferskvands og spildevandskapaciteten er på 120 og 90 l. Camperen er standardudstyret med en Truma Combi6 boiler til varme og varmt vand. Dobbeltsengen bagest kan skubbe lidt ind om dagen. Så er der ekstra let adgang til klædeskabene ved siden af hovedgærdet. Udslået har Dronningesengen et madrasmål på 195 x 145 cm. Carthago c-tourer I 144 QB Lightweight har en udvendig længde, bredde og højde på 695, 227 og 289 cm. Akselafstand er på 414 cm. Næste model er også en verdenspremiere. Chausson Welcome 611 Travel Line er på mange måder en unik autocamper. Den delintegrerede camper har indgangsdør i begge sider, fire drejelige "kaptajns-stole" med et lille Cafébord med sænkeseng over forrest. Midt i vognen er der køkken og toiletrum. Bagerst er der en siddegruppe i vinkel med en lav skænk, som også kan indrettes som ekstra siddepladser om bordet. Og med en sænkeseng ovenover. Her ser du de fire siddepladser om Café bordet som kan drejes efter behov. Der er myggenet for begge sidedøre og sænkesengen ovenover har et madrasmål på 191 x 139 cm. Kikket bagud fra passagersædet viser en camper med køkkenblokken i passagersiden og køleskab plus toiletrum i førersiden. Klædeskabet står som en del af køkkenblokken. Så køkkenbordet har to højder og der er god plads i overskabe. Køleskabet som står overfor som rummer 140 l. Toiletrummet står i dørsiden med en brusekabine integreret i designet. Ferskvand og spildevandskapaciteten er på 105 og 100 l. Camperen er standardudstyret med dieseloliefyr til opvarmning af kabinen og 10 l. elektrisk vandvarmer. Her ser du den bagerste siddegruppe med vinkelsofa, det lave skab overfor og et højt hjørneskab som erstatning for overskabene. Sænkesengen ovenover har et madrasmål 191 x 140 cm. Chausson Welcome 611 Travel Line har en udvendig længde, bredde og højde på 696, 235 og 289 cm. Akselafstanden er på 403 cm. Programmet af 2017 Vans (den franske betegnelse for kassevogne) hos Chausson er på 6 forskellige modeller. De to mindste er 541 cm lange. Herefter er der tre modeller som er 599 cm lange og den største er 636 cm lang. De "fire mindste" har dobbeltseng på tværs og de to største enkeltsenge på langs. Alle modellerne fås i udstyrsniveauerne Start og Exclusive plus en specialpakke som hedder Limited Edition. Dagens model er Chausson Twist V 594 S Start med en Limited Edition pakke. Twist V 594 S Start har ikke overraskende fire siddepladser om bordet. Modellen har fire sele- og fire sovepladser. Opredning i siddegruppen er muligt som ekstraudstyr. Køkkenblokken står delvis i døråbningen med køleskabe ved siden af og med to store overskabe ovenover. Chausson Twist er standardudstyret med dieseloliefyr til opvarmning af kabinen og 10 l. elektrisk vandvarmer. Køleskabet som rummer 85 l fryser står på gulvet i forlængelse af køkkenblokken. Toiletrummet står i dørsiden med foldevask og toilet integreret i designet. Brusekabinen indrettes foran toilet og håndvask. Ferskvand og spildevandskapaciteten er på 100 og 90 l. Den tværvendte dobbeltseng bagerst har et madrasmål på 190 x 133/120 cm. Senge og madrasser kan klappes op så området også kan bruges til transport af stor rejsebagage. Chausson Twist V 594 S har en udvendig længde, bredde og højde på 541, 205 og 261 cm. Akselafstand er på 345 cm. Carthago og Chausson sælges af Dancamper fra Horsens. Besøg deres hjemmeside på www.dancamper.dk Tagged: Carthago, Düsseldorf-2016 PreviousEkstra fordele hvis du besøger et julemarked i Skåne NextBrutalis besøger Nordamerika – Rejsebrev 2016-2
null
https://autocamper-nyt.dk/2016/11/30/caravan-salon-2016-del-22-to-nye-2017-modeller-fra-carthago-og-chausson/
mC4
Beredskab Øst, der står for fælles beredskab for fem sjællandske kommuner, er hårdt ramt af corona. 20. DEC 2020 9.55 Et voldsomt udbrud af coronasmitte har lagt store dele af Beredskab Øst ned. Det oplyser Beredskabet på sin Facebook-side, skriver TV2 Lorry. Beredskab Øst står for både beredskab og brandslukning i Ballerup, Gentofte, Gladsaxe, Herlev og Lyngby-Taarbæk Kommuner. Men lige nu er det svært at få tingene til at hænge sammen. - På brandstationen i Ballerup er ni ud af 18 faste brandfolk testet positive, ligesom også flere indsatsledere er positive. Flere er alvorligt syge, mens andre lader til at komme hurtigere over symptomer, fremgår det af opslaget. Har indført restriktioner Dermed er Beredskab Øst sat på prøve. Den del af styrken, der ikke er ramt af sygdom, tager ekstravagter, personale fra andre stationer forflyttes, deltidsbrandfolk dækker døgnvagt og Beredskab Øst dækker vagter i weekenden. - Vi har løbende indført yderligere og forstærkede restriktioner, og indførte i sidste uge hurtigtest af det vagtgørende mandskab - udbruddene er alligevel sket herefter. Hurtigtest gennemføres nu for alle ved vagtens start - det har været med til at afdække smittetilfælde uden symptomer. Personer som har haft vagt med en smittet får gennemført PCR-test med kort svartid i Copenhagen Airport (CPH). Samtidig har beredskabet gennemført yderligere restriktioner på den hårdt ramte brandstation i Ballerup. Alle bærer mundbind, når de færdes på stationen, og vagtholdet er delt op i små, adskilte grupper. Maden leveres udefra, og det er kun på udrykninger, de folk, der er på vagt, mødes. Noget tilsvarende er indført på beredskabets andre brandstationer.
null
https://www.dkteknikogmiljoe.dk/artikel/corona-hos-brandfolk-saetter-beredskab-under-pres-i-kommuner
mC4
Johannes Wiedewelt | lex.dk – Nordisk Mytologi Julianehøj i Mindeparken ved Jægerspris Slot, formgivet af Wiedewelt 1776-89. Samtidigt kobberstik af J.F. Clemens. Johannes Wiedewelt, 1731-1802, dansk billedhugger. Som nyklassicist ønskede han tillige at inddrage nordisk mytologi i den nationale kunst, men frygtede i første omgang, at de nordiske guder blot ville blive afspejlinger af de antikke. Derfor kastede han sig over et egentligt studium af danske oldsager, tegnede dem og brugte disse tegninger som udgangspunkt for senere arbejder. Fra 1780´erne stammer en fornem tegning af Odin, hvoraf man kan se, at han grundigt har læst i de første bind af P.F. Suhms Danmarkshistorie (1782-1828). I Mindeparken ved Jægerspris Slot (i Horns Herred mellem Isefjorden og Roskilde Fjord) ligger en jættestue fra stenalderen. Wiedewelt daterede den til Gorm den Gamles tid(!) og omformede den til et monument for de danske kongers historie. Syv støtter af marmor, som han placerede ved højen 1776-89, bærer inskriptioner om de hedenske konger. Han fik gravet en olielampeoplyst gang ind i højen, så folk kunne "kende og elske fædrelandets oldsager". En ægte runesten satte han på toppen af højen, som fik navnet Julianehøj (efter Frederik 5.s dronning, Juliane Marie). Vil du citere denne artikel? Kopier denne tekst og indsæt den i din litteraturliste: Stefánsson, Finn: Johannes Wiedewelt i Nordisk Mytologi på lex.dk. Hentet fra https://mytologi.lex.dk/Johannes_Wiedewelt
null
https://mytologi.lex.dk/Johannes_Wiedewelt
mC4
I en lille landsby helt oppe på sydsiden af Mariager Fjord nær godset Overgaard ligger Udbyneder Kirke. Stedet ligger i dag lidt ensomt og langt ude på landet, men den store teglstenskirke er overdådigt udsmykket med usædvanligt velbevarede kalkmalerier. 04. nov 2015 28:00 min 28. okt 2015 28:00 min Hornslet Kirke ligger på en lille høj, på et sted hvor man i årtusinder har dyrket de højere magter. I kirken kan man se en scene fra legenden om ridderne af det runde bord, og en nærmest tegneserieagtig altertavle fra middelalderen. Og så er kirken ellers i et virvar af stilarter fyldt op af gravminder over familien Rosenkrantz fra det nærliggende Rosenholm slot. 21. okt 2015 28:00 min I det smukke østjyske landskab ligger Gylling Kirke, som vi denne gang skal besøge. Vi ser nærmere på den gamle bygning med det noget specielle klokketårn. Vi skal høre om stedets berømteste præst Otto Møller, som ikke ville have en sten efter sin død, men fik det alligevel, og om Karen Jeppe der forlod den lille by og blev kendt som Armeniernes Moder. 14. okt 2015 28:00 min Engang var Viby Kirke en af Aarhus' vigtigste - her lå kongsgården, og man kunne sejle helt hertil. Kirken har haft en omtumlet tilværelse; den har været kongens ejendom, og den har tilhørt forskellige rige folk blandt andre den hollandske familie Marselis. Den har klaret sig igennem de skiftende tider, også de dårlige, og nu har den det godt igen.
null
https://www.tv2ostjylland.dk/tv2r-series/episodes/6227/2228/0/
mC4
Du kan spille gratis musikbanko og føtex-banko med Anders Breinholt. Det klassiske bankospil får konkurrence på facebook i påsken. Foto: Ritzau - Scanpix. Banko eller banko? Har du også ligget søvnløs om natten og spekuleret på, hvad hulen forskellen er på banko og banko? Jamen, så er man bestemt ikke den eneste. Der er nemlig mange som ikke ved, omkring det hedder bingo eller banko. Det er i hver fald uden jævnførelse det bingospørgsmål, vi har fået flest gange, og derfor må hellere komme til sagen. Der er nemlig difference på bingo og banko, men der er dæleme også lighedspunkter, så barriere vi ikke starte med dem? Både i bingo og i banko gælder det om at ramme sine numerus, og der er typisk både gevinster på dine rækker og når man får pladen fuld. Banko er lidt et specielt fænomen pr. vores øjne. Alene navnet på spillet vækker ubehagelige minder frem om ækle bingo-haller, hundredevis af skrigende pensionister, kamfercreme i lange baner, osv. Ikke fantastisk gode barndomsminder. Og heldigvis heller ikke tidssvarende. For bingo er sgu rykket online til egentlige bingo casinoer. Indtil dels i hvert fald. For da andre casino spil er blevet givet frit efter nedbrydningen af Danske Spils monopol, er bingo af en ellers anden grund stadig ikke. Der er maxispil kl. Jump to. Sections of this page. Accessibility Help. Email or Phone Password Forgot account?
null
https://newstimes.eu/spiller/hvor-flest-spiller-p-bingo-02-03-2020-1747.php
mC4
Pernice Brothers: Discover a Lovelier You - Undertoner Der er mange velkomponerede britisk-inspirerede popsange på dette album, der trods et par fejlskud holder et ganske pænt niveau. Der er utallige referencer i musikken, og spørgsmålet er, om Pernice Brothers får kludetæppet til at varme. Svaret må være: delvist. Godt nok er Pernice Brothers fra Guds eget land, men deres musik lyder som suppe kogt på Manchester-sound. Numrene på Discover a Lovelier You bærer præg af utallige referencer, der blandes sammen af sangskriver Joe Pernice. Albummet flyder med liflige popmelodier, som åbner sig og giver lytteren hints om noget, man har hørt før. De mange ledetråde kan give en negativ effekt, og umiddelbart kan man tænke, at det er plagiat af Lightning Seeds eller Morrissey, men sangene indeholder noget særegent og melankolsk, som står godt til popelementerne. Trods de vokale og kompositoriske ligheder formår Pernice Brothers at kombinere melodi og tekst på en ganske interessant måde, så varmen fra melodierne står i skærende kontrast til tekstuniverset, der både består af fortvivlelse og håbet om noget bedre. Albummets fejlskud består først og fremmest af det instumentale titelnummer, der er intetsigende og virker forceret. Der er ingen åbenlys sammenhæng mellem de lette vokalmelodier og de lydflader, som præger det instrumentale nummer. Derudover slipper Joe Pernice til tider ikke specielt heldigt af sted med sin lyse og milde vokal, der desværre drukner lidt i de elektroniske virkemidler – synths og keys – som Pernice Brothers gør brug af. Men indledningen fejler intet. Tværtimod er There Goes the Sun en rigtig god indledning på en række popnumre, der hylder den gode melodi og de melankolske tanker ved hjælp af spredt tamburin og lag af synth-lyde. Saddest Quo er pladens eneste eksempel på bandets fortid som alt-country ensemble (Scud Mountain Boys). Kompositionen er tydelig country- og guitarbaseret med iørefaldende mundharpe tilført den twistede Joe Pernice-oneliner "There´s a trainwreck picking up survivors from a planecrash on the TV." Snow er som hentet fra Stone Roses med både britisk vokal og typisk guitarflader, ligsom Eels popper op på nethinden, når der åbnes for Sell Your Hair, der med sin sløve guitar, klokkespil og drevne vokal lyder som noget, der er optaget i en rygerkupé – på den gode måde. Fremhæves bør også numrene Amazing Glow og Red Desert. Førstnævnte er forbandet velkomponeret med et omkvæd, der ligger lige til højrebenet. Perfekt pop med flerstemmig la-la-la-la og en guitar, der lyder, som om en engel har stemt den. Red Desert er mere kompleks i arrangementet, men stadigvæk fyldt med vellyd. Joe Pernices vokal fylder mere med en anelse rumklang og falset, og selv om nummeret umiddelbart virker stillestående og konformt, drager de fine guitarflader og lavmælte trommer, der fint er mixet med bidder af en monolog. Højdepunktet må dog være Pisshole in the Snow, der trods den lidt latrinære titel viser sig at være et fremragende elektro-akustisk nummer med guitar og klokkespil tilført et par elektroniske virkemidler. Joe Pernices vokal står knivskarpt og alligevel melankolsk. Kærlighedsvisen sætter sig for alvor på nethinden, selv om poppen er lagt på hylden for en stund. Discover a Lovelier You er en plade for dem, der ynder poppens fine og nænsomme instrumentering, men samtidig godt vil have tyngde i lyrikken. Pladen trækker som nævnt på en masse referencer, hvilket har sine fordele og ulemper, men den mere åbenlyse tilgang af elektroniske virkemidler giver sounden et frisk pust og åbner nye indgange til genren, som viser sig efter flere gennemlytninger. Plagiat eller ej, så formår Pernice Brothers at sammensætte nogle rigtig gode melodier, der fortsætter stilen fra forrige album Your, Mine & Yours.
null
http://www.undertoner.dk/2005/07/pernice-brothers-discover-a-lovelier-you/
mC4
Se kortet: Her er kommunerne der vinder - og taber - på regeringens udligningsforslag - TV 2 31. jan. 2020, 19:39 Fungerende finansminister Morten Bødskov og social- og indenrigsminister Astrid Krag, der holder pressemøde om regeringens udspil til en udligningsreform. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix Flere partier kritiserer efter møde regeringen for at tilgodese egne borgmestre i udspil til udligningsreform. Til gengæld står De Konservatives borgmestre til at blive taberne i udligningsudspillet. De konservatives Rasmus Jarlov undrer sig over, at en "indvandrertung" kommune som Høje-Taastrup med en konservativ borgmester skal aflevere penge, mens de socialdemokratiske nabokommuner på den københavnske vestegn får penge. - Der er en overvægt af socialdemokratiske kommuner, der får flere penge. Hvis man ser på den københavnske vestegn, så er det med kirurgisk præcision de socialdemokratiske kommuner, der får flere penge, og de borgerlige, der får færre, siger Rasmus Jarlov. Store problemer på Vestegnen - Der er ikke noget, der handler om sognerådspolitik. Vi lægger op til, at vi skal udligne på beskatningsgrundlaget og udgiftskriterierne. Noget, der koster dyrt for kommunerne, er der, hvor man står med meget store udgifter på grund af integrationsproblemer, der gennem årtier ikke er blevet løst, siger Astrid Krag. Den liste, som regeringen fremlagde fredag, viser blandt andet, at Gentofte Kommune skal aflevere 291 millioner kroner, mens Rudersdal skal aflevere 200 millioner. Begge kommuner ligger nord for København. Blandt de største vindere er Guldborgsund, der står til at få 131 millioner kroner ekstra, og Kalundborg Kommune, der står til at få 115 millioner kroner mere til velfærd.
null
https://nyheder.tv2.dk/politik/2020-01-31-se-kortet-her-er-kommunerne-der-vinder-og-taber-pa-regeringens-udligningsforslag
mC4
Ledelsessystemer - Milestone Pro Få et gratis tjek af jeres ledelsessystem Får I fuld værdi af jeres ledelsessystemer inden for kvalitet, miljø, arbejdsmiljø mm? Giver systemet tilstrækkeligt værdi overfor kunderne? Og internt? Opfylder jeres systemer de nye ISO-krav? Kan jeres ledelsessystem forenkles eller gøres mere værdiskabende? Få et gratis 360 gaders tjek af jeres ledelsessystem med vores anbefalinger på 18 væsentlige områder. Strategisk ledelsessystem Få mere værdi ud af jeres nuværende ledelsessystem inden for kvalitet, miljø, arbejdsmiljø m.v. ved at udbygge det til et strategisk ledelsessystem, der kobler jeres strategi med den indsats og de processer, der skal sikre opfyldelse af strategien. Eller opbyg et helt nyt strategisk ledelsessystem, der sikrer, at vi ikke alene "gør tingene rigtig" men at vi "gør de rigtige ting rigtigt" i forhold til virksomhedens strategi. Opfyld stigende kundekrav, få mere tilfredse kunder og reducer kvalitetsomkostningerne. Få bedre styr på jeres kvalitet gennem systematisk kvalitetsledelse! Indfør et kvalitetsledelsessystem efter ISO 9001 og få det evt. certificeret, så I opfylder evt. kundekrav og -forventninger og opnår interne forbedringer såsom god kundefokus, bedre processer og reducerede omkostninger til reklamationer og afvigelser. Miljøledelse - ISO 14001/EMAS Reducer jeres miljøpåvirkninger og få større systematik i jeres indsats. Indfør et miljøledelsessystem efter ISO 14001 eller EMAS evt. som et integreret system, der også kan omfatte miljø, arbejdsmiljø, kvalitet m.v. Samtidig kan I opfylde evt. kundekrav og -forventninger på område og opnå gode besparelser i form af lavere omkostninger til energi, vand, affaldsbortskaffelse m.m. Arbejdsmiljøledelse – ISO 45001 (OHSAS 18001) Forbedre jeres arbejdsmiljø ved at få større systematik i jeres indsats med at forbedre jeres fysiske og psykiske arbejdsmiljø. Indfør et arbejds­miljø­system efter den nye ISO 45001 (eller den nuværende OHSAS 18001) evt. som et integreret system, der også kan omfatte miljø-, energi- og kvalitetsledelse. Opfyld samtidig evt. kundekrav til området og opnå besparelser i form af lavere sygefravær, færre ulykker mm. Reducer jeres energiforbrug og få større systematik i jeres indsats. Indfør et energiledelsessystem efter ISO 50001 evt. som et integreret system, der også kan omfatte miljø, arbejdsmiljø, kvalitet m.v. Samtidig kan I opfylde evt. krav om opfyldelse af bek. 1212 om energisyn samt evt. kundekrav og -forventninger på område og opnå gode besparelser i form af reducerede omkostninger til el, varme og brændstoffer m.m. Opfyldelse af ISO 9001:2015 og ISO 14001:2015 Certificerede virksomheder skal opfylde kravene i ISO 9001:2015 og ISO 14001:2015. Få hjælp til at udvikle jeres kvalitets- eller miljøsystem og overvej samtidig relevante systemforbedringer, så I får et (endnu) bedre system! Forbedre jeres forretningsprocesser, herunder især jeres kerneprocesser inden for salg, udvikling og produktfrembringelse, der skaber værdi for kunderne. Det er afgørende, at I løbende udvikler processerne, så I forøger kundeværdi og effektivitet i jeres processer. Best Practise, World Class Manufacturing og andre koncepter bygger på, at I løbende arbejder med procesforbedringer for perfektion. Prøv vores værdiskabende audit Få mere værdi ud af jeres interne audit. Lad os auditere jer – og få gode input til forbedringer! Audit kan udover en kontrol af, at I i praksis "gør tingene rigtigt" i forhold til jeres ledelsessystem også fokusere på, om I "gør de rigtige ting – rigtigt" i forhold til jeres strategi eller udpegede fokusområder, som I gerne vil have belyst og forbedret. Kvalitetsværktøjer; FMEA, PPAP, CP, APQP, 8D Mange virksomheder oplever kundekrav eller -forventninger om at arbejde systematisk med en række kvalitetsværktøjer - ofte som et krav og en forudsætning for at blive og være leverandør til den pågældende kunde. Vi kan støtte jer med at opfylde kravene og arbejde værdiskabende med kvalitetsværktøjer som FMEA, PPAP, CP, APQP, 4D/8D m.fl. læs nærmere om værktøjerne her. Forenkle jeres ledelsessystem Er jeres ledelsessystem inden for kvalitet, miljø, arbejdsmiljø m.v. blevet for omfattende og bureaukratisk? Oplever I, at systemet nærmere begrænser end støtter jer? Ønsker I at systemet skal reduceres i omfang og måske samtidig skabe mere værdi? Få inspiration til at forenkle jeres system!
null
https://milestone-pro.dk/kundeopgaver_ledelsessystemer/
mC4
Djævleklorod kapsler 90 stk - Fit4Fight ND-22446 Djævleklorod er til dig der har brug for et hjælp til at vedligeholde fleksible led og sener, Djævlekloplanten er opkaldt efter de mange kroge på frugten. Disse kroge hægter sig fast i pelsen på dyr, som dermed hjælper spredningen af planten. Det er de kraftige rødder, der anvendes til kosttilskud, da djævleklorod bidrager til at vedligeholde fleksible led og sener. Djævleklorod har været brugt op igennem tiden i urtebaseret medicinske traditioner. Natur-Drogeriet har skabt en serie baseret på sådanne videnskaber, Phyto-serien, i et forsøg på at promovere brugen af naturlige hjælpemidler. Kapslen er derudover lavet af vegetabilsk HPMC således veganer og vegetarer også kan nyde gavn af djævleklorodens egenskaber. Anvendelse: 1 kapsel 3 gange dagligt i forbindelse med måltider Indhold pr. dagsdosis: 3 kapsler svarer til 1000 mg djævleklorod Ingredienser: Djævleklorod (Harpagophytum procumbens (Burch.) DC. ex Meisn.), hydroxypropylmethylcellulose (vegetabilsk kapsel), tapioca stivelse, overfladebehandlingsmiddel (magnesiumsalte af vegetabilske fedtsyrer)
null
https://fit4fight.dk/shop/djaevleklorod-kapsler-26006p.html
mC4
Microsoft dræber OEM / System Builder og opgraderer udgaver af Windows Vigtigste » Programmering » Microsoft dræber OEM / System Builder og opgraderer udgaver af Windows Forudsat at du har Windows XP eller 7 og vil have Windows 8.1 - på ingen måde en given - ville det være nødvendigt, at du flytter hurtigt og får Windows 8 OEM (aka System Builder) udgave, før Windows 8.1 kommer på gaden. Og hvis du altid har spekuleret på lovligheden / tilrådeligheden ved at bruge OEM-versionen af ​​Windows, har jeg nogle gode nyheder og nogle dårlige nyheder. I går offentliggjorde Gregg Keizer en fremragende analyse af den nyligt annoncerede prisplan for Windows 8.1 og Windows 8.1 Pro. I en nøddeskal: Microsoft afslutter (endelig!) OEM- og opgraderingsudgaverne af Windows og vender tilbage til to enkle detail-SKU'er: Windows 8.1 og Windows 8.1 Pro. Efter år - måske et årti - med at vippe og væve gennem Windows-licensering med småt, er det som et frisk pust. Den gode nyhed: Du behøver ikke bekymre dig om, hvorvidt du kvalificerer dig til OEM- og / eller opgraderingsversioner af Windows mere. Den dårlige nyhed: Den nye frihed bliver ikke billig. I USA har Windows 8.1 en estimeret detailpris på $ 120, og Pro kører $ 200. Enkelt, hvis det er dyrt; Windows 8 Pro-opgraderingen sidste år løb $ 40 i de første tre måneder, inden de afregnede til de samme priser. Opgradering fra Windows 8 til Windows 8.1 eller Win 8 Pro til Win 8.1 Pro er gratis - og det er en no-brainer. Hvilket giver anledning til en simpel observation: Hvis du vil have Windows 8.1, vil du måske få Windows 8 installeret nu og bruge den gratis opgradering. Sådan fungerer det. Først skal du afgøre, om du kvalificerer dig til OEM-versionen af ​​Windows 8. Win8 har en ny (hellige bevarer os) mulighed kaldet Personal Use License i System Builder License. PDF-beskrivelsen af ​​PUL-SBL i Windows 8 Licensguide indeholder detaljer. For at downloade Windows 8 Licensguide skal du blive medlem af Microsoft Partner Network. For at blive medlem af Microsoft Partner Network skal du køre Internet Explorer og ... og ... åh, husk det. Newegg har en enkel, forkortet beskrivelse af System Builder-licensen til Windows 8: Der er to typer licenser til OEM / System Builder Windows 8-produktet: 1. OEM 2. Personlig brug. Produktet er det samme for begge, men efter installationen skal en af ​​de to licenser accepteres afhængigt af brugen. OEM-licensen tillader OEM at videresælge pc'en. Licensen til personlig brug er for personer, der bygger (og støtter) deres egne pc'er. Ingen af ​​dem kan overføres én gang på pc'en, men OEM-licensen tillader overførsel af hele pc'en til forskellige brugere. Hvis du ikke er kvalificeret til OEM-prissætning, skal du kontrollere, om du er kvalificeret til opgraderingspriser. Microsofts Windows 8 detailopgraderingslicenser er gyldige til enhver pc, der i øjeblikket kører en ægte kopi af Windows 7, Vista eller XP. Når du først ved, om du er kvalificeret til OEM-versionen af ​​Windows 8, eller hvis du skal installere (opgradering?) Detailversionen af ​​Windows 8, er det relativt let at shoppe. I øjeblikket tilbyder Amazon.com for eksempel Windows 8 Pro Upgrade (detailversion) til $ 78,75. Hvis du køber og installerer den Windows 8 Pro-opgradering - der er ingen tidsbegrænsning for installationen - kan du opgradere til Windows 8.1 Pro gratis efter den 18. oktober for en besparelse på $ 120 og ændring. Det hele er helt lovligt, hvis du får det gjort snart. Microsoft siger, at denne skift til SKU'er til en version kun til Windows 8.1 "giver mere fleksibilitet for kunder i specifikke tekniske scenarier og er svar på feedback, vi har modtaget. Det vil være lettere for de forbrugere, der ønsker at oprette pc'er fra bunden, kør Windows 8.1 i Virtual Machine (VM) miljøer eller kør Windows 8.1 på en anden harddiskpartition. " Selvom alt dette helt sikkert er sandt, er det også rigtigt, at Microsofts opkrævning af den fulde top-of-the-line-pris for Windows 8.1, uanset om du bruger den til at opbygge en pc fra bunden, køre Win 8.1 i en VM, køre Win 8.1 på et sekund harddisk, eller brug Win 8.1 med Macs Boot Camp (som, formoder jeg, bliver mere og mere almindeligt). Lad det lyde som kvetching, det er det ikke. Microsofts licensering af Gordian Knots trodser beskrivelse. Det er rart at se en stor uflettet. Windows 8.1 Pro Pack fungerer ligesom Windows 8 Pro Pack - hvis du køber Windows 8.1 og vil opgradere den til Windows 8.1 Pro, kan du købe Pro Pack (som inkluderer Media Center) til $ 100. Hvis du kun vil have Media Center, er det $ 10. Du kan udføre en opgradering på plads fra Windows 7 til Windows 8.1 ifølge meddelelsen, men du bliver nødt til at geninstallere alle dine desktop-programmer, inklusive Microsoft Office. Dine filer kommer på tværs af intakte. Intet ord om indstillinger. Der er ingen muligheder for opgradering til XP eller Vista. Den sidste linje i den officielle Microsoft-meddelelse får mig til at skrabe hovedet: Mere om Windows 8.1 inklusive nye enheder og detailtilbud, da vi nærmer os den 18. oktober! Er det muligt - bare muligt - at vi får vist en genindførelse af det gamle introduktionstilbud til Windows 8 $ 40? Denne historie, "Microsoft dræber OEM / System Builder og opgraderer udgaver af Windows", blev oprindeligt offentliggjort på .com. Få det første ord om, hvad de vigtige tekniske nyheder virkelig betyder med Tech Watch-bloggen. For at få den nyeste udvikling inden for nyheder inden for forretningsteknologi, følg .com på Twitter.
null
https://verticalshadows.com/1492-microsoft-kills-oemsystem-builder-and-upgrade-editions-of-windows
mC4
Værket DET VI IKKE VED DET VED VI IKKE er i følge kunstneren Signe Guttormsen en hyldest til de arbejderfamilier, der levede på samme sted i industriens tid. Jan Søndergaard Beboerne i Fredericias nye kanalby kan fremover nyde synet af et stort kunstværk, der strækker sig over et åbent gårdrum og et parkeringsdæk i et nyt boligbyggeri. - Det er helt unikt, at kunst indgår som grundsten i udviklingen af en ny bydel. Signe Guttormsens værk blotlægger fortidens historier og menneskeskæbner og giver stof til eftertanke og samtaler blandt områdets nye beboere. Ambitionerne om at gøre kunst til en betydningsfuld del af borgernes hverdag i Kanalbyen bliver meget overbevisende indfriet med dette nye værk, siger Jeannette Ehlers, udvalgsleder i Statens Kunstfond. - Arbejdet på svovlsyrefabrikken var fysisk hårdt og produktionen potentielt skadelig både for mennesker og miljø på grund af giftige dampe og udledning af spildevand i Lillebælt. På hjemmefronten knoklede kvinderne med tøjvask og en lang række andre fysisk krævende gøremå Sætningen "DET VI IKKE VED DET VED VI IKKE" henviser til omgangen med kemikalier, som hverken kommune, fabriksejere eller ansatte kunne overskue farligheden af. Konsekvenserne af vores handlinger kender vi først senere, siger Signe Guttormsen. - Jeg har udsigt til kunstværket fra mine stue og køkkenvinduer. Jeg kan iagttage nysgerrigheden fra dem, som går gennem gården. Værket gør også mig selv nysgerrig og giver mig mulighed for at reflektere over det jeg iagttager. Nye vinkler, noget jeg ikke har set før. Det minder mig, hver dag, om det som var engang på dette sted i Fredericia, fortæller beboer i Kongens Punkt Carsten Høj. Kunstneren Signe Guttormsen foran værket DET VI IKKE VED DET VED VI IKKE i Kanalbyen i Fredericia. Claus Fisker
null
https://kanalbyen.dk/om-os/nyheder/signe-guttormsens-store-vaerk-i-fredericia-er-faerdigt/
mC4
Fra lager til ordre til fakturering - e-conomic forum Vi har en super oversigt over hvad i vores lagersystem, hvad der er i ordre og hvad hvem det er til - MEN hvorfor kan man ikke gå direkte fra denne oversigt over til ordren, så man der kan arbejde videre med den. - eller bedre - i modtagelse eller leverandør faktura - få adgang til at se hvem der allede her har bestilt den modtagne varer og gøre denne ordre klar til fakturering?? For vores vedkommende vil det sparer en masse arbejdsgange, da mange af vores varer er forudbestilte og vi derfor gerne hurtigt vil have en oversig over hvem der har bestilt dem - og gerne vil have varerne faktureret og sendt ud igen hurtigt. Håber det giver mening, da vi har mange andre lækre oversigter, men det er som der mangler den sidste intergration, så man ikke skal side og notere en masse ned - men kan klikke sig direkte videre fra oversigts svar til der hvor man skal arbejde videre med svaret fra oversigter. spurgt 22 Nov, 2014 i Forslag » Lager af Finn - NSHP.DK (380 points) status opdateret 19 Dec, 2016 af Andreas Polk Jeg vil give dig ret i, at det kunne være en super fed feature, kan du fra vareroversigten under lager bliver ført direkte over til din oprettede ordrer, har du varer liggende på en/flere ordrer, det giver god mening og vil være en lækker funktion, som du skriver. Denne del vil jeg meget gerne tage med videre til vores forum møde, så vil det blive vurderet i forhold til de tekniske ændringer udføres ved dette, samt de ressourcer vi på nuværende tidspunkt ligger inde med i forhold til vedligeholdelse og forbedringer Dit andet forslag, hvor dit ønske går på, at kunne få adgang til ordrer direkte inde fra modtagelse eller leverandørfakturaen, så vil dette gå ind og kræve en fuldkommen ændring af selve lager flowet og hvordan det er opbygget og tiltænkt i e-conomic. Jeg vil komme med en opdatering herinde, når vi har haft dit forslag op og vende på vores forum besvaret 2 Dec, 2014 Forslag af ☺Camilla Jesswein (29,860 points) Jeg er igang med, at støve nogle af vores gamle indlæg frem som vi ikke har fået fuldt til dørs - her faldt jeg over dette hvor jeg kan se, at du ikke har fået en opdatering. Der er ikke blevet arbejdet videre med dit forslag og selvom jeg sagtens kan se ideen og hvad i vil få ud af dette overblik over hvem der f.eks. har lagt en ordre osv. så er det ikke en forbedring som ligger i vores plan, at arbejde videre med.
null
https://forum.e-conomic.dk/14268/fra-lager-til-ordre-til-fakturering?show=14405
mC4
The Big Picture: Hvad er de store udviklingsudfordringer efter coronakrisen? - Det Udenrigspolitiske Selskab The Big Picture: Hvad er de store udviklingsudfordringer efter coronakrisen? 23. februar 2021 kl. 17.00 - 18.30 CET « Danmark efter Brexit U35-webinar: Er konflikten mellem Armenien og Aserbajdsjan løst? » Vi kender endnu ikke de fulde konsekvenser af COVID-19 for udviklingen i det globale syd. Danmark er i gang med en ny udviklingsstrategi, men kan vi gøre en forskel, når det handler om 2030-målene for bæredygtig udvikling? Birgitte Qvist-Sørensen er generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp og har gennem mange år beskæftiget sig med global udvikling. I arrangementet giver Birgitte Qvist-Sørensen sit bud på konsekvenserne af krisen for landene i det globale syd. Efter foredraget vil der være mulighed for at stille spørgsmål.
null
https://udenrigspolitik.dk/arrangementer/the-big-picture-flygtninge-og-migration-med-birgitte-qvist-soerensen/
mC4
Billedskole - 10 torsdage | https://bibl.frederikshavn.dk Billedskole - 10 torsdage Er du kreativ, så kom og fordyb dig, når vi eksperimenterer med farver, former og materialer. En blyant er ikke bare en blyant. Den kommer i et utal af bløde og hårde varianter, hver med sin streg og struktur. Og hvad med papiret? Hvordan laver man egentlig sit eget? Med billedkunstner Jeanette Sætre i front giver billedskolen kreative børn muligheden for at fordybe sig i kunsten. Vi skal tegne, blande farver, forme ler og bygge stilfulde stilladser. Det hele afsluttes med en flot, fælles udstilling. For børn fra 2. til 5. klasse. Torsdag den 1. oktober - torsdag den 10. december kl. 16.30 - 18.00 - pause i uge 42. (Tegneholdet er udskudt p.g.a. aflysningen af arrangementer som følge af det lokale smitteudbrud i Frederikshavn Kommune)
null
https://bibl.frederikshavn.dk/arrangementer/boern/billedskole-10-torsdage
mC4
Har du haft en følelse af at din TETO-tolk har haft lidt rødere kinder end sædvanligt den sidste måneds tid? Eller måske en lidt fladere frisure end hun plejer? Så kan vi fortælle dig at du har fat i noget helt rigtigt. I hele maj måned har TETO.nu nemlig været med i kampagnen “Vi Cykler Til Arbejde” (eller VCTA) som er arrangeret af Cyklistforbundet. Arrangementet er blevet afholdt hvert år siden 1997 og så dagens lys tilbage i 1997. “Cyklen er nøglen til mere sundhed, renere miljø og mindre trængsel. VI CYKLER TIL ARBEJDE er kampagnen, som drejer nøglen rundt og får flere til at cykle til og fra arbejde.” – www.vcta.dk I TETO.nu tænker vi meget over at gøre det godt og opføre os ordentligt. Om det så gælder hinanden, vores kunder, eller det miljø vi befinder os i. Ud over at det har været sjovt for os at konkurrere med – og mod hinanden, har det også været en dejlig følelse at tænke på at vi har gjort noget fornuftigt for miljøet, og det er bestemt ikke sidste gang vi tilmelder os.
"2021-12-01T09:36:50"
https://teto.nu/teto-nu-cykler-til-arbejde/
OSCAR-2201
Initiativet Grøndals er etableret for at fremme bæredygtigt tunfiskeri og socialt ansvarlige produktionsvilkår. Grøndals samarbejder med producenten Santa Catarina, der er ekspert i bæredygtig produktion af tunfiskekonserves af høj kvalitet. Tunfisken er af arten Skipjack, som har et naturligt lavere indhold af tungmetal, og serveres i BPA fri konserves. . Sammen giver vi den danske forbruger mulighed for at træffe et ansvarligt og bæredygtigt valg uden hormonforstyrrende kemi.
null
OSCAR-2019
P7B-filendelse: Hvad Er Det & Hvordan Åbner Man Det? Filendelse Hjem / Alle Endelser / Filendelse P7B Hvad er P7B-filendelsen? P7B Filoversigt Filendelse P7B har et filtype(r) og er forbundet med fem forskellige softwareprogram(mer), men primært Microsoft Windowsudviklet af Microsoft Corporation. Ofte er disse formateret som PKCS #7 Certificate File. De fleste P7B-filer betragtes som Web Files. Styresystemerne Windows, Mac og Linux kan bruges til at se P7B-filer. Disse findes normalt på desktopenheder (og nogle få mobilenheder), som gør det muligt for dig at se og sommetider redigere disse filer. P7B-filer har en popularitetsvurdering på "Lav". Det betyder, at de ikke ses ofte på de fleste enheder. Selv om der er meget mere at vide om P7B-filer, er dette de vigtigste detaljer for disse typer filer. Hvis du har problemer med at åbne disse filer eller ønsker mere detaljerede oplysninger, se venligst vores omfattende oplysninger nedenfor. Typer P7B-filer Primær P7B-filforbindelse Filformat: .p7b En P7B fil er et digitalt certifikat eller id-fil der bruges af forskellige programmer som webbrowsere og e-mail-klienter til godkendelse. Den indeholder en offentlig nøgle, der bruges til at verificere en enhed ved hjælp af offentlig nøgle kryptografi. Registreringsnøgle: HKEY_CLASSES_ROOT\.p7b Popularitet for P7B-filer Fejlsøgning af problemer med åbning af P7B-filer Generelle problemer med åbning af P7B-filer Når du dobbeltklikker på din P7B-fil, kan du muligvis se en dialogboks fra dit operativsystem, som angiver at den "kan ikke åbne denne filtype". Hvis dette er tilfældet, skyldes det normalt, at du ikke har Microsoft Windows til %%os%% installeret på din computer. Fordi dit operativsystem ikke ved, hvad det skal gøre med denne fil, kan du ikke åbne den ved at dobbeltklikke. Tip: Hvis du kender til et andet program, som kan åbne din P7B-fil, kan du prøve at åbne den ved at vælge programmet fra de programmer, der er nævnt. Tip: Nogle gange kan du få et fingerpeg om, hvilken version af P7B-filen, du har, ved at højreklikke på filen, og derefter klikke på "Egenskaber" (Windows) eller "Få information" (Mac OSX). Resumé: I begge tilfælde er de fleste problemer med at åbne P7B-filer på grund af, du ikke har det rigtige program installeret på din computer. Andre årsager til åbningsproblemer med P7B-filer Selv om du måske i forvejen har Microsoft Windows eller en anden P7B-tilhørende software, der er installeret på din computer, kan du stadig opleve problemer med at åbne PKCS #7 Certificate File-filer. Hvis du stadig har problemer med at åbne P7B-filer, kan der være andre problemer, som forhindrer dig i at åbne disse filer. Disse andre problemer omfatter (anført i rækkefølge fra den mest til mindst almindelige): Ugyldig P7B-filreferencer i Windowsregistret ("telefonbogen" i Windowsoperativsystemet) Utilsigtet sletning af beskrivelsen af P7B-filen i Windowsregistret Ufuldstændig eller dårlig installation af et softwareprogram forbundet med P7B-formatet Din P7B-fil er beskadiget (problemer med selve PKCS #7 Certificate File-filen) Din P7B er inficeret med malware Enhedsdrivere af hardwaren, forbundne med din P7B-fil, er korrupte eller forældede Hvordan løser man problemer med åbning af P7B-filer Lav et malware-scan af din P7B-fil For eksempel, på dette billede, har vi fremhævet min fil.p7b-filen og højreklikket på filen for at se muligheden 'Scan med AVG' i filmenuen. Når denne mulighed er valgt, åbner AVG Antivirus og scanner filen for alle vira. Nogle gange kan du opleve en fejlbehæftet softwareinstallation, som kan skyldes et problem, der opstår under installationsprocessen. Dette kan forhindre dit operativsystem i at forbinde din P7B-fil med den rigtige softwareapplikation, som påvirker det, der kaldes "filendelsesforbindelser". Nogle gange, vil blot en geninstallation af Microsoft Windows løse dit problem og forbindes korrekt din P7B med Microsoft Windows. Andre gange kan dårlig softwareprogrammering fra softwareudviklerens side forårsage problemer med filforbindelser, og du kan blive nødt til at kontakte udvikleren for yderligere hjælp. Hent en anden kopi af din P7B-fil Det virker måske for indlysende, men mange gange kan din P7B-fil selv være årsagen til problemet. Hvis du modtog filen via en vedhæftet fil i en e-mail eller hentet fra en hjemmeside og det blev afbrudt (f.eks. strømafbrydelse eller anden grund), kan dette have ødelagt filen. Hvis det er muligt, så prøv at få fat i en ny kopi af din P7B-fil og forsøg at åbne den igen. Hvis P7B-filen er relateret til et stykke software på din computer, kan du blive nødt til at opdatere dine enhedsdrivere, der er forbundet med dette software for at kunne åbne det. Tip: Hvis du modtager en fejlmeddelelse relateret til en .SYS-fil, når du forsøger at åbne din P7B-fil, er det sandsynligt at dit problem er relateret til korrupte eller forældede enhedsdrivere, som skal opdateres. Brug af et opdateringsprogram som DriverDoc kan hjælpe med at gøre denne proces meget lettere at gennemføre. Hvis alle andre trin mislykkes, og du stadig har problemer med at åbne P7B-filer, kan det skyldes manglende tilgængelige systemressourcer. Nogle versioner P7B-filer kan kræve betydelige ressourcer (f.eks. hukommelse/RAM, bearbejdningskraft) for at blive åbnet korrekt af din computer. Det er ret almindeligt, hvis dit computerudstyr er ældre, og du bruger et meget nyere operativsystem. Dette problem kan opstå, når din computer har svært ved at følge med fordi operativsystemet (og andre tjenester, der kører i baggrunden) måske bruger for mange ressourcer til at din P7B-fil kan åbnes. Prøv at lukke alle programmer på din pc, før du forsøger at åbne din PKCS #7 Certificate File. Frigørelse af alle tilgængelige ressourcer på din computer, giver det bedste miljø til at forsøge at åbne din P7B-fil. Hvis du har prøvet alle trin ovenfor, og din P7B-fil stadig ikke åbnes, er det måske tid til en hardwareopgradering. I de fleste tilfælde, selv om du har ældre hardware, er bearbejdningskraften stadig mere end tilstrækkelig til de fleste brugeres programmer (medmindre du udfører en masse ressourcekrævende CPU-arbejde, som f.eks. 3D-rendering, finansiel / videnskabelig modellering eller intensiv multimediearbejde). Derfor er det sandsynligt, at din computer mangler den nødvendige mængde hukommelse (mere almindeligt kaldet "RAM" eller random access memory) til at kunne fuldføre åbningen af filen. Prøv at opgradere din hukommelse for at se, om det hjælper dig med at åbne P7B-filen. I dag er hukommelsesopgraderinger meget billige og meget nemme at installere for selv den almindelige computerbruger i deres pc. Som en bonus, vil du sikkert se en lækker præstationsforbedring i andre opgaver, udført på din computer.
null
https://www.solvusoft.com/da/file-extensions/file-extension-p7b/
mC4
Oprindelig skulle sognegård og kirke være bygget samtidig. Men det tillod økonomien ikke, så der gik tre år fra sognegården var færdig, inden kirkebyggeriet kunne påbegyndes. Kirken blev indviet 21. Oktober 2001. Holsted Kirke ligger højt i terrænet, og med sit 18 meter høje klokketårn skulle den kunne ses og høres i det meste af sognet. I selve kirkerummet, der er kvadratisk, er der højt til loftet. Med ovenlys ind fra alle fire sider bliver der et meget fint dagslys i kirken, som sammen med glasmosaikken bag alteret gør rummet roligt og andagtsfuldt. Alteret, der er udført i granit, består af tre flader, der på ydersiden er poleret, mens de indvendige sider står med den rå overflade. I kirken er der 221 faste pladser, som kan suppleres efter behov. På store dage kan foldedørene åbnes og café området inddrages i kirken.
"2021-11-30T04:18:42"
https://www.holstedkirke.dk/page/72/kirkens-historie
OSCAR-2201
Taleseddel til Folketingets Trafikudvalg den 29. november PDF Download "Taleseddel til Folketingets Trafikudvalg den 29. november 2005." 1 Trafikudvalget TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 167 Offentligt Taleseddel til Folketingets Trafikudvalg den 29. november Jeg skal hermed forelægge dagsordenen for Rådsmødet (transport, telekommunikation og energi) den 5. december På fredag vil jeg i Europaudvalget forelægge i alt to sager til forhandlingsoplæg. Det drejer sig om dagsordenspunkt 2a om udvikling af Fællesskabets jernbaner og dagsordenspunkt 3 om rettigheder for passagerer i international jernbanetrafik. Derudover vil jeg kort nævne dagsordenspunkt 6 om eksterne relationer inden for civil luftfart og dagsordenspunkt 7 om fælles regler for civil luftfartssikkerhed og dagsordenspunkt 8 om information til flypassagerer. Jeg skal i øvrigt gøre opmærksom på, at dagsordenspunkt 5 om kørekort hører under justitsministerens ressort. Jeg henviser i øvrigt til samlenotatet som udvalget har fået tilsendt forud for mødet. 2 Side 2 af 10 Den første sag jeg vil nævne, er dagsordenspunkt 2a om udvikling af Fællesskabets jernbaner. Danmark har allerede i år 2000 åbnet markedet for passagertransport og forslaget vil derfor ikke have de store konsekvenser for Danmark. Til gengæld vil forslaget medføre en åbning af andre medlemslandes jernbaneinfrastruktur og være med til at skabe dynamik og fremdrift i den europæiske jernbanesektor. Forslaget indebærer en åbning af markedet for international passagertransport ad jernbane. Forslaget er fremsat efter pres fra Europa- Parlamentet i forbindelse med, at man for to år siden vedtog at åbne markedet for godstransport ad jernbane. I forbindelse med behandlingen af det nuværende forslag om markedsåbning for passagertransport har Europa-Parlamentet foreslået, at forslaget udvides til også at omfatte en åbning af markedet for national passagertransport. Hovedparten af medlemslandene kan ikke støtte Europa-Parlamentets ændringsforslag, og jeg forventer derfor, at man på rådsmødet bliver 3 Side 3 af 10 enige om en markedsåbning for international passagertransport. Konkret vil forslaget medføre, at der åbnes for, at jernbaneoperatører kan køre mellem fx Malmø og Århus eller mellem Paris og Berlin, under forudsætning af bl.a. en tilladelse, og at der er tilstrækkelig kapacitet. Europa-Parlamentets ændringsforslag vil betyde, at der bliver åbnet for, at en jernbaneoperatør kan køre mellem fx Næstved og København eller mellem Berlin og Hamborg. Igen under forudsætning af bl.a. en tilladelse og at der er kapacitet til rådighed. Et af de vigtigste spørgsmål under forhandlingerne har været spørgsmålet om cabotage. Det vil sige, at en jernbaneoperatør på en international rute mellem fx Malmø og Odense også fragter passagerer mellem Odense og København. En del af betalingen for offentlige serviceforpligtelser i Danmark sker som en del af billetindtægten. Hvis der bliver stor konkurrence på en sådan rute, kunne det i værste fald medføre et fald i billetindtægterne og underminere økonomien i den offentlige servicekonkrakt. 4 Side 4 af 10 Under forhandlingerne har Danmark derfor koncentreret sig om at sikre, at forslaget ikke underminerer økonomien i kontrakter om offentlige serviceforpligtelser. Dette er lykkedes. Samlet set er vurderingen derfor, at forslaget ikke vil have store konsekvenser for Danmark, men positiv indflydelse for den samlede europæiske jernbanesektor. Den næste sag jeg vil nævne, er dagsordenspunkt 3 om rettigheder for jernbanepassagerer. Forslaget har til formål at skabe bedre rettigheder for passagererne i international togtrafik, dvs. mellem fx København og Berlin. Forslaget har udviklet sig en del under forhandlingerne og i forhold til det oprindelige forslag fra Kommissionen. Som forslaget ligger nu, indebærer det en række rettigheder og forpligtelser i form af krav til forsikring ved ulykker, økonomisk kompensation ved forsinkelser, information til passagererne og hjælp til handicappede. Konkret foreslås det, at passagerer, der kommer ud for en forsinkelse, har ret til en kompensation på 25 pct. af billetprisen på forsinkelser på 60 5 Side 5 af 10 minutter eller mere og 50 pct. ved forsinkelser på 120 minutter eller mere. Forslaget indebærer desuden en række krav til assistance til personer med nedsat mobilitet, herunder at der skal sikres den nødvendige assistance, hvis denne er bestilt 24 timer før. Forslaget gælder kun for passagerer på internationale rejser. Europa-Parlamentet har foreslået, at forslaget udvides til også at omfatte passagerer på nationale rejser. Der er ikke opbakning blandt medlemslandene til at udvide forslaget til også at omfatte national transport. Regeringen har under forhandlingerne arbejdet for, at der er sket en række forbedringer og præciseringer af forslaget. Det har blandt andet været vigtigt, at forslaget tager højde for de forskellige billetsystemer og transportsystemer i de enkelte medlemslande. Der er kun få internationale rejser med tog til og fra Danmark. Og i Danmark er reglerne for kompensation og rettigheder for passagererne langt hen ad vejen styret af jernbaneoperatørerne, som fx DSB. Der er allerede en række ordninger, så som taxaordninger og hjælp til handicappede. 6 Side 6 af 10 Da der i forslaget er sikret den nødvendige fleksibilitet i forhold til de nationale tog- og billetsystemer, vil det kun have begrænset effekt i Danmark. Uanset om forslaget kun omfatter internationale rejser eller bliver udvidet til også at omfatte nationale rejser. Det vil til gengæld være en stor fordel for danske turister, der rejser med tog i Europa, at der er ensartede regler. Den næste sag jeg kort vil nævne er dagsordenspunkt 6 om eksterne relationer inden for civil luftfart. Fællesskabet og USA har gennem lang tid ført forhandlinger om en ny luftfartsaftale med EU og USA uden at det er lykkedes at nå til enighed. Nu er det langt om længe imidlertid lykkedes at nå til enighed om et udkast til aftale om alle væsentlige spørgsmål. USA har således accepteret den afgørende klausul om, at EU-luftfartsselskaber kan flyve til USA fra samtlige EU-lande og ikke kun fra selskabets hjemland. Beflyvningen skal kunne ske uden begrænsninger i kapaciteten og valget af ruter. Priserne skal kunne sættes frit, og der bliver bedre muligheder for kommercielle aftaler om bl.a. leasing af luftfartøjer. 7 Side 7 af 10 Der skal endvidere etableres et udvidet samarbejde på områder som flyvesikkerhed, konkurrenceregler, miljøforhold og forbrugerbeskyttelse. Når aftalen er trådt i kraft, vil de to parter fortsætte forhandlingerne med henblik på yderligere liberalisering og samarbejde. Inden aftalen kan endeligt vedtages, skal der afklares nogle spørgsmål om amerikanske bestemmelser for ejerskab og kontrol med landets luftfartsselskaber. Samlet set tror jeg, man er ved at have en aftale, der vil være til stor gavn for både den europæiske luftfartsindustri og for de mange tusinde der rejser mellem EU og USA. På rådsmødet vil Kommissionen orientere om aftalen og de øvrige forhandlinger med andre tredjelande. Den næste sag, jeg vil nævne, er dagsordenspunkt 7 om fælles regler for civil luftfartssikkerhed. Forslaget er en forenkling af en forordning fra 2002, der indeholdt en række tekniske krav og procedurer om sikkerheden inden for civil 8 Side 8 af 10 luftfart. Forordningen blev fremsat og vedtaget på baggrund af 11. september Erfaringen har vist, at forordningen er for teknisk, og af hensyn til bestræbelserne om bedre EU-lovgivning foreslås det, at forordningen fremover fastlægger de overordnede rammer, mens de konkrete forslag kan behandles i den komité, der blev oprettet med forordningen. Formandskabet havde oprindeligt stilet mod en enighed på det kommende rådsmøde. Der er imidlertid store uenigheder om et af de nye elementer i forslaget. Det vedrører sikkerheden ombord på flyene, og hvorvidt der skal være våben og sikkerhedsvagter ombord. Rådet er splittet i to næste lige store grupper. Den ene halvdel af medlemslandene herunder Danmark ønsker, at det skal være op til det enkelte medlemsland at bestemme om de vil tillade våben og sikkerhedsvagter om bord på flyene til og fra det pågældende medlemsland. Den anden gruppe støtter Kommissionens forslag om, at medlemslandene kun kan bestemme selv på fly, der er indregistreret i den pågældende medlemsstat. Derudover er der en række andre spørgsmål, der heller ikke er blevet løst. 9 Side 9 af 10 På det kommende rådsmøde vil formandskabet give en statusrapport på forhandlingerne. Jeg vil selvfølgelig vende tilbage til udvalget, når vi er længere i forhandlingerne. Den sidste sag, jeg vil nævne, er dagsordenspunkt 8 om information til flypassagerer og udveksling af informationerne mellem medlemsstaterne. Formålet med Kommissionens forslag var todelt: Dels at sikre flypassagerers ret til oplysning om, hvilket luftfartsselskab, de skal rejse med, dels at sikre, at medlemsstaterne effektivt udveksler alle sikkerhedsrelevante oplysninger om luftfartsselskaberne. Efter forhandlinger med Europa-Parlamentet er forslagets bestemmelser om informationsudveksling blevet præciseret, således at et medlemslands forbud eller restriktion kan udvides til at gælde hele Fællesskabet og at disse udstedes efter fælles retningslinier. Dermed etableres en såkaldt sortliste over flyselskaber. Umiddelbart vil en offentliggørelse af en sortliste over usikre luftfartsselskaber næppe få den store betydning for danske passagerer. Vi 10 Side 10 af 10 har ikke i Danmark nedlagt flyveforbud mod nogen selskaber. For passagererne kan en sortliste imidlertid tjene som forbrugeroplysning om flyvning og sikkerhed. Skal man flyve i andre dele af verden, fx Afrika, Sydamerika eller Asien, vil man have mulighed for at checke om det selskab, man skal benytte, står på EU's sortliste Også for flyvesikkerheden generelt kan offentliggørelse af en sortliste medføre, at luftfartsselskaber fra tredjelande fokuserer yderligere på overholdelse af de internationale sikkerhedsstandarder. Regeringen vil på rådsmødet støtte en vedtagelse af forslaget på rådsmødet.
null
http://docplayer.dk/11310099-Taleseddel-til-folketingets-trafikudvalg-den-29-november-2005.html
mC4
Dansk Laksefond: Skarv er en trussel mod vilde fiskebestande Dansk Laksefond ønsker maks-loft over antal skarver netnatur 9. oktober 2019 Ørredbestandene er i bund og stallingen er truet af udryddelse. Det hævder Dansk Laksefond, som ønsker et maks-loft over antal skarver Snæbel, laks, ørred og stalling er truet af en alt for stor bestand af skarv. Det mener Dansk Laksefond, der ønsker maks-loft over antal skarver i Danmark. Fonden har i et foretræde overfor Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg den 2. oktober fremlagt problematikken om at skarven flere steder er et stor problem for de vilde fiskebestande. Blandt de fremlagte øsnker til en ny forvaltning ønsker fonden et maks-loft for antal skarver ligesom de ønsker fokus på særlig følsomme fiskeområder, som bør beskyttes mod skarv.
null
https://www.netnatur.dk/dansk-laksefond-oensker-maks-loft-over-antal-skarver/
mC4
10 tips til at begå dig til julefrokost - Lone Rosenkilde Aut. Klinisk Diætist & Coach 10 tips til at begå dig til julefrokost 13/11/2017 15/11/2017 admin Hvis du hører til dem, der ønsker at holde den slanke linje, eller er i gang med et vægttab og livsstilændring, ja så kan enhver traditionel julefrokost fremstå som den værste frygt. For hvordan tackler man alle fristelserne og kommer helskindet igennem julefrokosten, uden at sætte alt over styr og miste grebet om den sunde livsstil? Svaret er egentlig ret simpelt: Prioritering! Det drejer sig i bund og grund om benhård prioritering, og en lille smule planlægning. Du er nødt til at prioritere og være enormt bevidst om, hvornår du vælger de ekstra kalorier til, både i form af mad, men i lige så høj grad i form af alkohol. De gode og sunde tiltag, som du har taget i løbet af ugen, kan desværre hurtigt blive sat til vægs, hvis du giver den gas i én weekend eller til en stor julefrokost. Nogen vil måske tænke, at "så går jeg jo glip af alt det sjove"! Men der er netop ikke tale om enten/eller, men snarere "alting med måde". I stedet for at gå all in og drikke ex 10 genstande på en aften, så nøjes med 4, og lur mig om det ikke bliver en sjov aften alligevel. Aftenen bliver heller ikke mindre hyggelig af, at du kun tager en lille portion dessert, frem for to store. Faktisk vil du opleve en stor tilfredsstillelse med dig selv, når du begrænser indtaget og holder den plan du har lagt for aftenen. Hvis der blot er tale om én julefrokost, så er det jo ikke den ene gang, der gør den store forskel, men når der er tale om adskillige gange, hvor kalorieindtaget kommer op at ringe, ja så er det her du bør sætte ind og være på forkant. Her kommer de 10 bedste tips til at komme lettere igennem julefrokosterne og alle de gode middage: Beslut dig for inden du tager afsted, hvor mange genstande du maksimalt vil drikke, og hvor mange gange du vil fylde tallerkenen i buffeten, eller at du nøjes med en portion af hver ret, hvis der er tale om en klassisk 3 retters. Og vigtigst af alt: "Stick to the plan"! Tag aldrig afsted til julefrokost på tom mave, og lad være med at sulte dig selv i timerne op til, da det bare gør din sult langt større og spænder ben for, at du kan overholde din plan Ved et traditionelt julebord, så husk at spise det gode rugbrød, men del det gerne i kvarte. På den måde får du mulighed for at smage flere forskellige typer sild, pålæg etc., men husk at mængden af pålæg skal svare til brødets størrelse
null
https://lonerosenkilde.dk/10-tips-begaa-dig-julefrokost/
mC4
Referat fra møde i Koordinationsgruppen - PDF Free Download Download "Referat fra møde i Koordinationsgruppen" 1 Aarhus Universitetshospital Planlægning Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel fra møde i Koordinationsgruppen Tid og sted: Den 4. december 2014, kl Mødelokale 3, bygning 4, Nørrebrogade 44 Deltager: Hanne Linnemann, Aarhus Kommune (AAK) Eva Sejersdal Knudsen, AUH Linda Bonde Kirkegaard, Nære Sundhedstilbud, RM Jette Skrædderdal, AUH Forfald: Sine Louise Iversen, Aarhus Kommune, Børn og Unge (AAK) Else Kayser, Nære Sundhedstilbud, RM Else Skånning, AUH Anne Østergaard, AUH Dato Ref. Jette Skrædderdal Tel Sagsnr. Side 1 Dagsorden 1. Dagsorden til direktørforum (20 min.) Næste møde i direktørforum den 8. januar er en temadrøftelse, hvor direktørforum skal udpege kommende indsatsområder. Dagsorden til mødet drøftes. Det indstilles: At koordinationsgruppen drøfter dagsordenen til det kommende møde i direktørforum. Kredsen drøftede indledningsvis formen for mødet. Herunder processen omkring udformning af dagsorden samt deltagere ved mødet. Der afholdes planlægningsmøde til mødet i Direktørforum den 8. december Innovationskonsulent Karen Ingerslev er inviteret med til planlægningen. Fra hospitalets side blev der ligeledes lagt vægt på deltagelsen fra regionen. Der var et ønske om eventuel deltagelse fra direktør Christian Boel. Linda Kirkegaard, RM vil undersøge nærmere. Efterfølgende drøftede kredsen indsatsområder for samarbejdet De indsatsområder, som indgår i drøftelsen på mødet den 8. januar 2014. 2 Af forslag blev følgende nævnt: Social ulighed Den sårbare patient Fit for fight Børn og Unge Kommunikation 2. Opfølgning på udviklingsdøgn for voksne (20 min.) Der er afholdt udviklingsdøgn den november 2014 for voksenområdet. Det indstilles: At koordinationsgruppen drøfter den videre proces på baggrund af døgnet. I kredsen var der stor tilfredshed med Udviklingsdøgnet, hvor det tydeligt fremgik, at døgnet var god inspiration til det videre arbejde. Flere af de områder, som netop blev nævnt og drøftet på døgnet, går ligeledes igen ift. de indsatsområder kredsen vil drøfte med Direktørforum. Jette Skrædderdal orienterede om, at hun arbejder på en opsamling fra døgnet. Erfaringsopsamlingen fremsendes til kommentering. 3. Status på I.V. behandling i hjemmet (15 min.) Der er indgået aftale om at igangsætte projekt vedr. IVbehandling i hjemmet frem til juni På mødet gives en status på arbejdet. Desuden drøftes den videre proces vedr. opfølgning på projektet samt planlægning af evaluering. Herunder ønskes en drøftelse af proces for igangsættelse af nye præparater. Det foreslås at nedsætte en mindre arbejdsgruppe, som skal følge projektet frem til juni 2015 samt fastlægge evaluering af projektet. Det indstilles: At koordinationsgruppen drøfter den videre proces. Hanne Linnemann, AAK orienterede kort om projektet vedr. IVbehandling i eget hjem. Projektet har været igennem forskellige udfordringer, og Aarhus Kommune foreslog derfor, at der nedsættes en arbejdsgruppe, Side 2 3 som står for den overordnede koordinering af projektet. I kredsen var der en længere drøftelse heraf, hvorefter det blev besluttet, at Linda Kirkegaard, RM drøfter forslaget med temagruppen vedr. projektet primo februar Koordinationsgruppen afventer derfor. Der arbejdes dog videre med samarbejdsaftalen, som udsendes inden årsskiftet. 4. Status på palliationsgruppens arbejde (15 min.) Direktørforum har behandlet forslag til handleplan i forbindelse med Palliation (se vedhæftede bilag). Direktørforum har bedt om, at der udarbejdes et mere konkret forslag. AUH har udarbejdet et forslag i maj Det indstilles: At koordinationsgruppen drøfter den videre proces. Hanne Linnemann, AAK orienterede kort om palliationsgruppens arbejde. Hanne Linnemann kunne ligeledes orientere om de udfordringer kommunen oplever ift. kommunens sygeplejersker på området. Grundet sygdom og andet fravær overgår sygeplejerskerne ofte til hjemmeplejen, og fungerer derfor ikke optimalt som palliationssygeplejersker. Kommunen har derfor rettet henvendelse til det Palliative Tema på AUH dette bl.a. i forsøget på et samarbejde omkring uddannelse af palliationssygeplejersker. Ligeledes forsøger kommunen at indgå aftale med regionens hospice. AUH har fremsendt udkast til handleplan som AKK følger op på og arbejder videre med. 5. Henvisning til rygestoptilbud (5 min.) Kommunen vil gerne henlede opmærksomheden på muligheden for henvisning til rygestoptilbud i Aarhus Kommune. Kommunen modtager ikke ret mange henvisninger. Det indstilles: At koordinationsgruppen drøfter den videre proces AAK efterlyste henvisninger til rygestopkurser. Eva Sejersdal, AUH kunne dog orientere om, at relevante afdelinger er orienteret. Ligeledes er der sendt retningslinjer herom ud i organisationen. 6. Samarbejde vedr. genoptræningsområdet (15 min.) Side 3 4 Der er kommet ny bekendtgørelse på genoptræningsområdet. Der tages hånd om den i temagruppen for pleje, behandling, genoptræning og rehabilitering, og i følgegruppen på genoptræningsområdet. Der er stor politisk opmærksomhed på området i Aarhus Kommune. Bekendtgørelsen giver anledning til en drøftelse af muligheden for at flytte flere genoptræningsopgaver til kommunen. Denne drøftelse tages op på næste møde i følgegruppen for genoptræningsområdet. Mødet afholdes den 10. december Det indstilles: At Koordinationsgruppen drøfter området, herunder hvem der indgår i de forskellige fora. Linda Kirkegaard, RM orienterede kort om ny bekendtgørelse på området, som træder i kraft 1. januar Efter nytår afholdes møde mellem AAK og AUH (fys/ergo), hvor området og den nye bekendtgørelse drøftes. Regionen vil ligeledes udmelde deres tanker omkring implementering, herunder også implementering af nye skabeloner. 7. Tilbud til børn født med et handicap. (10 min.) Børneafdelingen udreder børn med funktionsnedsættelser, herunder børn født med et handicap. Hvis barnet i forbindelse hermed får udarbejdet en genoptræningsplan, har børneafdelingen mulighed for at visitere patienterne til det, der kaldes tidlig indsats, som er et regionalt tilbud i regi af Institut for Kommunikation og Handicap (IKH) frem til påbegyndelse af genoptræningen i kommunen. Det indstilles: At Koordinationsgruppen drøfter samarbejdet vedr. tidlig indsats til børn født med et handicap. Afventer drøftelse til der har været en drøftelse med Børneafdelingen, AUH. 8. Status på tilbagelevering af tøj og puder til AUH (5 min.) På koordinationsgruppemødet den 10. september blev samarbejdet omkring tilbagelevering af patienttøj og hovedpuder for patienter, der udskrives til plejehjem, drøftet. På mødet gives Side 4 5 en status på arbejdet. Det indstilles: At koordinationsgruppen drøfter den videre proces. Kredsen tog følgende orientering til efterretning. 9. Eventuelt (5 min.) Hanne Linnemann, AAK orienterede kort om antallet af henvisninger til genoptræning på rygområdet, som p.t. er stigende. Kommunen vil gerne mødes med AUH for en nærmere drøftelse heraf. Eva Sejersdal, AUH vil gerne mødes med kommunen omkring emnet, men vil vente til marts/april 2015, i der er behov for at se på området over en længere tidsperiode. Linda Kirkegaard, RM orienterede om Sundhedsaftalen , som netop er færdiggjort og udsendt. RM arbejder ligeledes på en implementeringspakke, som klyngerne kan gøre brug af. Eva Sejersdal, AUH kunne orientere om, at AUH og AAK barsler med et fælles informationsmøde omkring aftalen. Side 5
null
http://docplayer.dk/43636362-Referat-fra-moede-i-koordinationsgruppen.html
mC4
Benedikt Röcker er klar til Brøndby-comeback | Nordjyske.dk Benedikt Röcker er klar til Brøndby-comeback Den tyske forsvarsspiller kan søndag igen være at finde på banen, når Brøndby møder Vendsyssel i Superligaen. Benedikt Röcker kom til Brøndby fra tyske Greuther Fürth i 2016. Foto: Liselotte Sabroe/arkiv/Ritzau Scanpix Benedikt Röcker er klar til at spille kampe igen for Brøndby, efter at den tyske forsvarsspiller har været udelukket fra truppen til de sidste tre kampe på grund af tvivl om en potentiel hjernerystelse. Tyskeren er således med i Brøndbys kamptrup, når holdet søndag eftermiddag møder Vendsyssel i Superligaen. 28-årige Röcker var fredag tilbage på træningsbanen efter at være blevet undersøgt af to tyske speciallæger, for at finde ud af om han var blevet ramt af en forsinket reaktion på en eventuel hjernerystelse. Det var dog ikke tilfældet. I stedet stod det klart, at årsagen til symptomerne var relateret til tre blokerede hvirvler i den øvre rygregion. - Det er virkelig dejligt at have fået en afklaring. - Som forsvarsspiller er man involveret i rigtig mange hårde dueller i løbet af en sæson, og jeg vidste ikke, om de symptomer, jeg oplevede, var på grund af en eventuel hjernerystelse fra en tidligere kamp, men det har jeg heldigvis fået afkræftet, sagde tyskeren fredag. Mens Röcker er tilbage, må Brøndbys fans søndag kigge langt efter midtbaneprofilen Hany Mukhtar, der er udeladt af truppen, så han kan få et hvil. Det samme er forsvarsspiller Paulus Arajuuri.
null
https://nordjyske.dk/nyheder/benedikt-r-cker-er-klar-til-broendby-comeback/03d77c6c-ac00-4112-9e52-ab319d881448
mC4
Job hos Danmarks førende online boghandel Saxo.com "Jeg har været ansat ved Saxo, siden det hele begyndte i 2001 i baglokalet i en boghandel på Østerbro. Saxo var disruptive, længe før disruption var et buzzword." - Kim Holmgaard, Data manager En god arbejdsplads med en stærk social kultur Saxo er en mangfoldig arbejdsplads. Hos os arbejder både fultidsansatte, folk i flexjob og deltidsansatte, som laver iværksætterprojekter ved siden af. I Saxo er vi nysgerrige efter at vide, hvad den gode arbejdsplads er – den arbejdsplads, som også vil drive morgendagens talenter frem. Der er højt til loftet hos Saxo. Uanset om du er praktikant eller leder, vil vi gerne høre dine ideer til, hvordan Saxo kan blive endnu bedre. For os er det kernen i en flad organisation. Vi har en uformel kommunikation på tværs af afdelinger og titler, og du vil opleve kort proces fra idé til handling. Når kontoret lukker, åbner medarbejderklubberne. Vi har en stærk tradition for fredagsbar, rundbold og temafester, og vi deltager hvert år i DHL-stafetten. Når vejret er godt, nyder vi udsigten over Østerbro fra tagterrassen. Vi har naturligvis også dedikerede medarbejderlæseklubber og et medarbejderbibliotek med ubegrænset adgang til mere end 15 millioner titler. Saxos medarbejdere ved DHL-stafetten 2017. Vi slår løbende ledige stillinger op og leder altid efter nye talenter. Du er også velkommen til at søge uopfordret. Hvert år i august og januar hyrer vi praktikanter. Har du lyst til at søge et praktikophold hos Saxo, så send din ansøgning. Saxo opfordrer til og giver plads til udvikling. Jeg er uddannet boghandler, men arbejder i dag med databaser og Business Intelligence, og i mellemtiden har jeg været omkring pakning af kundeordrer, kundeservice og logistikstyring. Det er okay at lave fejl hos Saxo. Der er højt til loftet, og hvis der sker fejl, er det som regel et tegn på, at man har forsøgt noget nyt. Og så er vi gode til hurtigt at evaluere på nye ideer. – Kim Holmgaard, Data Manager Saxo er et godt sted at arbejde socialt, såvel som professionelt. Der er et godt sammenhold på kontoret og altid plads til grin og en øl efter arbejde. Professionelt har Saxo været den bedst tænkelige første arbejdsplads, jeg kan forestille mig: Der har været rig mulighed for at udvikle sig fra min tid som praktikant, til der hvor jeg er i dag 3 år senere – Dennis Greve, Digital marketing manager Som praktikant hos Saxo bliver du budt på masser af udfordringer, ansvar og spændende arbejdsopgaver. Du er omringet af dygtige, ambitiøse og rare mennesker, der ser dig på lige fod med alle andre ansatte. – Bernhard Holm-Hartvig, tidligere markedsføringspraktikant og nu marketingassistent Jeg har fået lov at gå ned på deltid, så jeg kan arbejde på mit eget projekt ved siden af. Det er fedt: Ikke kun at få lov til det, men også at der er opbakning til og nysgerrighed omkring det fra både kollegaer og chefer." – Mikkel Munch Mortensen, udvikler Saxo Publish I Saxo er man aldrig bange for at prøve! Du får frihed under ansvar fra dag 1. En fantastisk 'trial-and-error'-kultur, som jeg ikke har set mange steder siden. – Pernille Trachsel Costumer Experience Manager (tidligere medarbejder) Selv hvis vi ikke har nogen ledige stillinger slået op, er du altid velkommen til at sende en uopfordret ansøgning via linket nedenfor – vi glæder os til at høre fra dig!
null
http://om.saxo.com/job/0/
mC4
Cottage Pod Bukovcem indkvartering Jizerka tilbyder overnatning i 2, 4 og 5-seng værelser i landsbyen Korenov Horni Polubny, i den smukkeste del af Jizera bjergene. Sommerhus Pod Hajkem Vi tilbyder året rundt indkvartering til 16 - 20 mennesker i en hytte i området med familiegård Giant Mountains - nær turistcentret Vrchlabi. Der er en stor have med en indendørs pool. Nybygget velvære til 4 mennesker - infrasauna, boblebad, hvileværelse og bad. Bygningen er også velegnet til erhvervsuddannelse og lignende arrangementer. Pension Chata pod Lipami er et gæstehus med året rundt operation beliggende i det smukke område vestlige Krkonoše i højden af ​​680 m i Rokytnice nad Jizerou. For sin gunstige position er gæstehuset det ideelle udgangspunkt for bjergvandring og stavgang om sommeren om vinteren til skiløb. Indkvartering U Øky Vi tilbyder overnatning i tre dobbeltværelser (i hvert værelse en ekstra seng til to personer). Et værelse er af lejlighedstypen, og de to andre har et fælles badeværelse med toilet. Fælles køkken. Rygning er forbudt i hele ejendommen. Udenfor siddepladser. Børnehjørne med glide og sandkasse. Mulighed for at leje mountainbikes. Parkering ved huset. Hele året indkvartering. Hytte til leje Jiří Čepelák Jeg byder på at leje et veludstyret sommerhus i Jablonec nad Jizerou. Mulighed for at leje hele bygningen efter aftale. Der er 1x værelse 6 senge + eget køkken + bad + toilet, 1x værelse 4 senge + eget køkken + bad + toilet og 1x værelse 4 senge + eget køkken + bad + toilet Familie pensionat ligger i et behageligt miljø nær skoven i Jizera bjergene. Du kan nyde den smukke natur hele året rundt. Lokalområdet tilbyder også masser af muligheder for sportsaktiviteter både om vinteren og om sommeren. Om vinteren er det muligt at bruge den nærliggende skiløjper på Zásada, eller noget fjernt Paseky, Pláně eller Jablonec nad Nisou. Værelserne er 2-4 senge. Sommerhuset er beliggende i Josefův Důl, lokal del af Dolní Maxov nr. 227. Skiområdet ved Tanvaldský Špičák er omkring 4 km, nær der er flere mindre elevatorer (Bukovka 850 m mv.). Vi tilbyder vores kunder indkvartering i tre firedobbelt og en seks-sengs værelser, der er udstyret med træmøbler med masser af opbevaringsplads. Penzion Horský dvůr Bedrichov Vores pension "Horský dvůr" er beliggende i en stille del af landsbyen Bedřichov i Jizera-bjergene. Det er velegnet til naturelskere, cyklister, langrendsløbere, alpint skiløbere og især til familier med små børn. Du har til din rådighed: 10 enkelt- til fem-sengs værelser, parkering direkte foran pensionen, hyggelig fællesrum med børnehjørne, høje stole, minikøkken til opvarmning af børnemad.
null
https://www.kempy-chaty.cz/da/region-cesko/liberecky-kraj-indkvartering-i-private?page=5
mC4
Du har måske bemærket lugten under køkkenvasken. Den stammer fra dit køkkenskrald, som allerede er fordærvet efter kort tid i posen med de varme temperaturer som præger sommeren. Det betyder også, at dit køkkenaffald er grobund for mange bakterier. Rengørings- og hygiejneekspert Michael René giver gode hygiejniske råd om køkkenhygiejne til Aller Press og Alive.dk, 16. jun. 2011, læs mere >>
null
OSCAR-2019
Tana Rengøringsmiddel SANET Perfect 1 l | Staples® Se pris information, tilbud og brugeranmeldelser af Tana Rengøringsmiddel SANET Perfect 1 l på Staples.dk. Bestil i dag og få leveret i morgen, samt fri levering ved køb for over kr. 499,- ekls. Moms. Varenummer #: WW-145311 EAN-kode: 4031278924824 pH niveau: 0,6/2,6 Publication Brand: Tana Sanet Perfect har gode miljøegenskaber og en patentanmeldt, ny formel, som sparer både tid og penge for brugeren. Sanitetsrengørings- og afkalkningsmiddel med gode miljøegenskaber. Sanet Perfect er skånsom at anvende på syrefaste flader i sanitære områder. Den patentanmeldte kombination af overfladeaktivt middel og syre reducerer forbruget og øger produktiviteten. Formlen er udviklet for at opnå det bedste resultat ved første påføring og reducerer således rengøringstiden og omkostningerne.
null
https://www.staples.dk/badevaerelsesrengoring/cbs/145311.html
mC4
Der er ikke eksamener i STU. Dog kan du vælge at gå til prøve i FVU (forberedende voksenundervisning) i dansk eller matematik, da vi tilbyder denne undervisning på CKUV. Ved afslutningen af uddannelsen får du et kompetencepapir, der blandt andet beskriver dine opnåede kompetencer i løbet af din tid her på skolen og dine ønsker efter uddannelsen.
null
OSCAR-2019
Når havet stilner: 3. Bind (Bog, Paperback, Dansk) Serie: William Wisting (nr. 3) En tåget aften går alarmen på apoteket i Stavern. Foran apoteket findes en bevidstløs mand med et skudsår i maven. Det er tydeligt, at han er placeret på trappen for at... Læs mere Serie: William Wisting (nr. 2) William Wisting må genåbne en gammel forsvindingssag, da liget af en kvinde dukker op i en udgravning. Hvis hun er blevet myrdet, er der kun få dage, til... Læs mere Thriller om hævn, kærlighed og organiseret kriminalitet. Da russiske hackere lammer et rederi, forsvinder 38 containere fra det amerikanske militær. I Østjylland bliver... Læs mere
null
https://www.williamdam.dk/sektioner/bedste-boeger-2020/bedste-krimiboeger-2020?wd_filter=%7B%22f%22%3A%7B%22103%22%3A%221599617%22%7D%7D
mC4
Det tegner godt for erhvervslivet på Djursland | Syddjurs | stiften.dk Det kan kun være godt, at der er kommet styr på situationen i Aarhus Lufthavn, og der foregår allerede mange ting blandt andet med nye hangarbygninger og nye ruter i 2017. Og så vil det helt sikkert komme lufthavnen til gode med et mere aktivt ejerskab.
null
https://stiften.dk/syddjurs/Det-tegner-godt-for-erhvervslivet-paa-Djursland/artikel/430488
mC4
Den første uge sov vi indenfor. Men da vi generelt har for vane at sove ude på vores terrasse om sommeren, blev vi efter en uge enige om, at nu måtte det være nok med at ligge indenfor og koge. Så vi flyttede vores madrasser ud, mens lillemand sov i sin barnevogn. Når han vågnede om natten, tog jeg barnevognen med indenfor i den varme stue, inden jeg pakkede ham ud, og umiddelbart fungerede det fint. Det forekom os begge, at lillemand sov enormt godt udenfor, og endvidere betød det, at vi ikke vågnede ved det mindste klynk. Det var kun, når han mente noget med det, at han fik sine forældre ud af sengen, og det var nok den væsentligste grund til, at han allerede sov 8 timer i træk, fra han var 5 uger.
"2021-03-08T22:11:51"
https://www.orlandobilletter.dk/p/19626/space-pass
OSCAR-2109
Småhuse klimaskærmen. Eva B. Møller Erik Brandt Erik S. Pedersen - PDF Download "Småhuse klimaskærmen. Eva B. Møller Erik Brandt Erik S. Pedersen" 1 Småhuse klimaskærmen Eva B. Møller Erik Brandt Erik S. Pedersen SBi-anvisning 267 Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet 2016 2 Titel Småhuse klimaskærmen Serietitel SBi-anvisning 267 Format E-bog Udgave 1. udgave Udgivelsesår 2016 Udgivet digitalt December 2016 Forfatter Eva B. Møller, Erik Brandt, Erik S. Pedersen Redaktion Niels Samsø Nielsen Fagfællebedømmelse Lauritz Rasmussen Sprog Dansk Sidetal 182 Litteraturhenvisninger Side Emneord Byggeteknik, fugtsikring, tagkonstruktion, dræn, ydervæg, terrændæk, vindue, krybekælder, yderdør, varmeisolering ISBN Layout Tegninger Udgiver Finn Gattmann Niels Samsø Nielsen, Bo Amstrup Vestergaard, Michael Ulf Bech, Hans Møller (figur 9) Mai-Britt Amsler Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet A.C. Meyers Vænge 15, 2450 København SV E-post Der gøres opmærksom på, at denne publikation er omfattet af ophavsretsloven Omslagsillustration FAGFÆLLE- BEDØMT 3 Indhold Forord... 7 Indledning... 9 Baggrund og formål... 9 Hvad er småhuse? Målgruppe Anvisningens opbygning...11 Risikovurdering Klimaskærmens funktion Formål med klimaskærmen Disponering af klimaskærmen Vis vand væk Spar på energien Sund og komfortabel bolig Klimaskærmens opbygning Klimaskærmens lag Flere funktioner i samme lag Regnskærm Vindspærre Varmeisolering Dampspærre Fundament og dræn Ydeevne for fundament og dræn Elementer i drænsystem Eksempler på udformning af dræn Kontrol Terrændæk Definition Materialer i terrændæk Andre forhold Eksempler på terrændæk Kontrol Krybekældervæg og -gulv Definition Generelle forhold Eksempler på krybekældre Kontrol 4 6 6 Kælderydervæg og -gulv Definition Varme- og fugtforhold Eksempler på kældre Kontrol Ydervæg Definition Eksempler på ydervægge Kontrol Tag Definition Valg af tagudformning Eksempler på tage Tagdetaljer Kontrol Vindue og yderdør Definition Valg af yderdøre og vinduer Overgang mellem vindue og ydervæg Eksempler på indbygning af vinduer Eksempler på indbygning af yderdøre Kontrol Litteratur Appendiks A. Terminologi Appendiks B. Eksempelfortegnelse 5 Forord Denne anvisning omhandler generelle krav og anbefalinger til klimaskærmen for nybyggede småhuse i henhold til bestemmelserne i Bygningsreglement 2015 (BR15) (Trafik- og Byggestyrelsen, 2016a). Småhuse omfatter fritliggende og sammenbyggede enfamiliehuse med lodret lejlighedsskel i indtil to etager samt eventuel kælder. Det omfatter også kæde- og rækkehuse samt sommerhuse. Anvisningen omhandler husets klimaskærm, dvs. de bygningsdele, der adskiller ude- og indeklimaet. I praksis betyder det konstruktioner mod jord (terrændæk, krybekælderdæk samt kælderydervægge og -gulv), ydervægge og tag samt vinduer og yderdøre. For fuldstændighedens skyld er der også medtaget forhold omkring fundamenter og dræning. Anvisningen indgår i en serie af SBi-anvisninger om nybyggeri af småhuse, der til sammen erstatter SBI-anvisning 189, Småhuse (Statens Byggeforskningsinstitut, 1999) og SBI-anvisning 186, Småhuses stabilitet (Buhelt & Knutsson, 1995). De øvrige anvisninger i serien er SBi-anvisning 253, Småhuse indretning og funktion (de Place Hansen et al., 2015), SBi-anvisning 254, Småhuse styrke og stabilitet (Cornelius, 2015), SBi-anvisning 266, Småhuse indeklima og energi (Bergsøe et al., 2016) og SBi-anvisning 265, Småhuse vådrum, vand- og afløbsinstallationer (Brandt et al., 2016). Seniorforsker Ernst Jan de Place Hansen har ledet og koordineret tilblivelsen af anvisningerne. Anvisningen er udarbejdet af seniorforsker Eva B. Møller, seniorforsker Erik Brandt og civilingeniør Erik Steen Pedersen (tidligere seniorrådgiver SBi). Derudover har især arkitekt Niels Samsø Nielsen støttet det redaktionelle arbejde. Anvisningen er muliggjort med støtte fra: Byggeskadefonden Landsbyggefonden Knud Højgaards Fond Dansk Byggeri MURO, Murerfagets Oplysningsråd Nordisk Gipspladeforening Kalk- og Teglværksforeningen af 1893 Xella Danmark. 7 6 Arbejdet med anvisningen er fagligt støttet af en referencegruppe bestående af: Bjarne Pedersen, anvendelsesteknisk chef, Icopal Dorte Johansen, teknisk sagsbehandler, Byggeskadefonden Jens Lauridsen, teknisk chef, Xella Danmark Niels Strange, chefkonsulent, Dansk Byggeri Tommy Bisgaard, direktør, Kalk- og Teglværksforeningen Johny H. Jensen, direktør, VinduesIndustrien Jørgen Munch-Andersen, seniorrådgiver, ph.d., Træinformation. Anvisningen er fagfællebedømt af civilingeniør, ph.d. Lauritz Rasmussen. SBi takker de mange, der har gjort udarbejdelsen af anvisningen mulig gennem deres økonomiske eller faglige bidrag. Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet København Forskningsafdelingen for Byggeteknik og Proces Ruut Peuhkuri Forskningschef 8 7 Indledning Baggrund og formål Klimaskærmens hovedfunktion er at sikre et passende indeklima i småhuset. Klimaskærmen omkranser således indeklimaet og består derfor af konstruktioner mod jord, fx terrændæk eller kælderydervægge og -gulv, ydervægge og tag samt vinduer og yderdøre. Hvordan klimaskærmen er med til at sikre et passende indeklima kan opfyldes på mange måder. Der er derfor behov for at angive, hvordan funktionen kan opfyldes, således at der samtidigt tages hensyn til klimaskærmens holdbarhed og anvendelsen af resurser ved husets opførelse og i driftsperioden. Dette kan gøres ved hjælp af en funktionsbeskrivelse, hvor det beskrives, hvilke krav der stilles til de enkelte dele af klimaskærmen. Alternativt kan det gøres ved at vise eksempler på, hvordan de forskellige bygningsdele kan udføres. Indgangsvinklen i denne anvisning er, at anvise eksempler. Når denne indgangsvinkel er valgt skyldes det, at fokus for anvisningen er på småhuse, dvs. relativt ukompliceret byggeri, hvor der sjældent er behov for specielle løsninger. Det er derfor muligt at beskrive løsninger, der dækker en meget stor del af de i praksis forekommende konstruktionstyper. Formålet med denne anvisning er således gennem eksempler at illustrere, hvordan forskellige konstruktionsdele bør/kan opbygges, når hovedprincipperne for huset ligger fast. Det vil sige, når det er besluttet: Hvordan huset afsluttes mod jord altså om der anvendes kælder, krybekælder eller terrændæk, Om ydervæggene skal være tunge eller lette samt Om taget er ventileret eller uventileret. Hovedvægten er lagt på at vise, hvordan konstruktioner fungerer varme- og fugtteknisk korrekt. Klimaskærmen kan også opbygges på andre måder end beskrevet i denne anvisning, såfremt bygningsreglementets krav m.m. overholdes. For at sikre dette, er det især nødvendigt at vurdere de bygningsfysiske forhold i klimaskærmen, dvs. varme- og fugttransport gennem konstruktionen. For at kunne foretage sådanne vurderinger henvises 9 8 der til mere specialiserede anvisninger, fx SBi-anvisning 224, Fugt i Bygninger (Brandt, 2013), SBi-anvisning 213, Bygningers energibehov (Aggerholm & Grau, 2016) og SBi-anvisning 214, Klimaskærmens lufttæthed (Rasmussen & Nicolajsen, 2007). For sammenbyggede enfamiliehuse gælder særlige forhold til opfyldelse af krav til lydisolering og sikring mod brandspredning via ydervægge og tag. Disse forhold er behandlet i for eksempel i SBianvisning 253, Småhuse - indretning og funktion (de Place Hansen et al., 2015). Hvad er småhuse? I perioden var det danske bygningsreglement delt op i to dele, dels et bygningsreglement og dels et bygningsreglement for småhuse. Opdelingen faldt bort i 2008, men med 2. udgave af BR08 (Erhvervs- og Byggestyrelsen, 2008) blev begrebet byggeri af begrænset kompleksitet indført. Dette omfatter mindre bygninger og fritliggende enfamiliehuse m.m. og er stort set at sammenligne med småhuse. Begrebet blev indført, da reglerne for byggesagsbehandling blev ændret, se SBi-anvisning 253, Småhuse indretning og funktion (de Place Hansen et al., 2015). Ved småhuse forstås både fritliggende og helt eller delvis sammenbyggede enfamiliehuse med lodret lejlighedsskel i indtil 2 etager samt kælder. Sammenbyggede enfamiliehuse omfatter både to-familiehuse (huse med to boliger ved siden af hinanden) og kæde- og rækkehuse, dvs. bygninger med lodret lejlighedsskel. Eksempler på typiske tværsnit i småhuse er vist i figur 1. Målgruppe Anvisningen henvender sig til ansvarlige for projektering af småhuse samt tilsynsførende og bygningshåndværkerne, som bygger uden detailprojekterede løsninger. Anvendelse af anvisningen forudsætter almen byggeteknisk viden, men ikke fagspecifik indsigt i klimaskærmen. Den udførende skal i et konkret projekt være i stand til at vurdere, om de anviste løsninger tager tilstrækkeligt hensyn til de specielle krav vedrørende klimaskærmen, så der om nødvendigt kan rekvireres yderligere oplysninger hos de projekterende. Anvisningen kan desuden anvendes som lærebog ved byggetekniske uddannelser. 10
null
http://docplayer.dk/44729572-Smaahuse-klimaskaermen-eva-b-moeller-erik-brandt-erik-s-pedersen.html
mC4
Hotel Ostas - Sammenlign Hotelpriser Prag Billige Hoteller > Hoteller efter land > Hoteller i Tjekkiet > Hoteller i Prag > Hotel Ostas Hotel OstasOrebitska 8, Prag, Tjekkiet Vis kort Hotel Ostas: Find foto, anmeldelser, information, udstyr og sammenlign priser for 3 stjerner i Prag, Tjekkiet. Med en beliggenhed i Prag, byder Hotel Ostas på indkvartering til god pris. Det er udstyret med mødelokaler, døgnåben reception og opbevaring af bagage.Alle værelser på hotellet er indrettede med kabel/satellit-tv, te/kaffe-faciliteter og brusebad. Samtlige værelser har eget badeværelse, varme og strygefaciliteter.Hotellets restaurant er en optimal mulighed for gæster som vil at blive på stedet. Hvis du ikke er sikker på, hvor i området du skal gå hen for at få morgenmad, så kan du vælge at få morgenmaden bragt ind på værelset.Hotel Ostas ligger i Prag 3, der er tæt på det populære natteliv. Zizkov Television Tower, Zizkov og Karlin Musikteater ligger mindre end 20 minutters gang fra hotellet. GenerelRestaurant, Kabel-/satellit-tv, Kaffe-/te-faciliteter, Tv, Brusebad, En suite, Privat badeværelseTjenesterElevator, Døgnåben reception, Sikkerhedsboks, Vækning, Mødelokaler, Kopimaskine, Opbevaring af bagage, Rygeområde, VaskeriAndenVandreture, Privat toilet Brugere, som kiggede på Hotel Ostas kiggede også på disse 3 stjerner Prag hoteller: Generel vurdering: 7.09/10Rengøring: 7.08/10Service: 7.77/10Udstyr: 7.1/10Beliggenhed: 7.05/10Mad: 6.75/10Værelser: 5.88/10baseret på 138 anmeldelser
null
http://www.jetcost.dk/hoteller/tjekkiet/prag/hotel-ostas-129801/
mC4
Liberal Alliance vil redde klimaet ved at bygge atomkraftværk i Odense: - Det rykker ikke at plante æbletræer på gadehjørnerne | fyens.dk Liberal Alliance vil redde klimaet ved at bygge atomkraftværk i Odense: - Det rykker ikke at plante æbletræer på gadehjørnerne Ved valget i 2017 fik Gustav Aakerlund som nummer to på Liberal Alliances liste 248 personlige stemmer. Som ny spidskandidat håber han at kunne løbe væsentlig flere stemmer ind ved dette års kommunalvalg, så Liberal Alliance for første gang får en stol og et mandat i Odense Byråd. Foto: Stefan Sommer Jagd Med forslag om at bygge et atomkraftværk i odenseansk industriområde og sænke kommuneskatten betragteligt håber Liberal Alliances nye spidskandidat Gustav Aakerlund, at det bliver ved dette valg, partiet for første gang når ind i byrådssalen. 02 nov. 2021 kl. 16:30 Odense: Der er alt for meget symbolpolitik fuld af flammende brandtaler og alt for lidt seriøs handling i kampen mod klimaudfordringerne. Det mener Gustav Aakerlund, Liberal Alliances spidskandidat, der foreslår en markant anden vej for at skære i CO2-udledningen. - Vi skal have bygget et atomkraftværk i en af Odenses industrizoner. Dét er et seriøst forslag, der kan producere energi til at forsyne hele Danmark med strøm 24 timer i døgnet hele året. Det rykker altså ikke at plante æbletræer på gadehjørnerne, konstaterer Gustav Aakerlund. Han fremhæver, at FN's klimapanel i sin seneste rapport anerkender atomkraft som en potentiel del af den globale klimaløsning. Og at for eksempel Frankrig siden oliekrisen i 70'erne har drejet deres elproduktion over til i dag 70 procent atomkraft. Men der er jo også en historik med alvorlige ulykker og farligt, radioaktivt affald, der er svært at komme af med. Hvorfor er det ikke argumenter nok til at finde andre løsninger end atomkraft? - Historikken er en irrationel frygt. De steder, hvor det er gået galt, er i slyngelstater. I vestlige lande er det en sikker og stabil energikilde, understreger Aakerlund. - Jeg synes, argumentet omkring affaldet er forståeligt, men man bruger ikke længere ren uran, og moderne atomkraft efterlader virkelig lidt affald. Et års forbrug af strøm i Danmark kan gemmes væk i det, der svarer til tre flyttekasser. Hvis det er så god en idé og kan sænke CO2-udledningen så drastisk, hvad er så din forklaring på, at andre partier ikke står i kø for at bygge atomkraftværker? - De tør ikke. De er bange for at blive håbløst upopulære blandt den generation af vælgere, der kan huske Atomkraft - Nej tak. I Liberal Alliance er det vores held, at vi har yngre vælgere. Og så tror jeg, folkestemningen er vendt. Derfor vil det være godt for Odense at blive foregangskommune på det grønne område ved at få bygget et atomkraftværk, mener Gustav Aakerlund. Guldlir og lavere skat Han er ny mand i toppen af Liberal Alliances kandidatliste i Odense. Og han håber, at det bliver denne gang, det liberale parti sikrer sig en plads i byrådssalen. - Vi har været tæt på ved de seneste valg og skal ud og finde cirka 500 ekstra stemmer. Vi er ægte liberale, og bliver vi valgt ind, vil der da kun være 28 kommunister i byrådet, siger Gustav Aakerlund med et skævt smil og en bemærkning om, at de andre borgerlige i hans optik har søgt for langt ind mod den politiske midte. På valgplakaterne optræder han med guldslips, stort guldur og ordene "Frihed til Odense - ku' det ik' være fedt?". Men hvorfor alt det guld? - Jeg spurgte min kæreste, om jeg skulle være business casual eller fuldstændig crazy på billedet. Hun kan godt lide guldlir, så det er der sikkert også andre, der kan. Og det skaber da noget opmærksomhed, siger Aakerlund. Kort fortalt om spidskandidaten Gustav Aakerlund er 27 år og er opvokset i Skårup og på Langeland, inden han som 18-årig flyttede til Odense. Han er uddannet serviceøkonom fra University College Lillebælt og læser nu innovation og entreprenørskab samme sted. Han bor i Skibhuskvarteret sammen med sin kæreste Maj Knudsen, der også stiller op for Liberal Alliance. Gustav Aakerlund spiller både klaver, guitar, trommer og bas, er især til rockmusik og overvejede på et tidspunkt at søge ind på musikkonservatoriet. Ved det seneste kommunalvalg i 2017 var han nummer to på Liberal Alliances liste og fik 248 personlige stemmer. Nu er han spidskandidat. Partiet har været tæt på at få et mandat i byrådssalen, men det er endnu ikke lykkedes. Ved valget i 2017 fik Liberal Alliance 2265 stemmer - det svarer til to procent af stemmerne. Og så er der det med friheden. Både til borgerne, til byens institutioner - og ikke mindst til i langt højere grad at råde over egne penge. Liberal Alliance vil sænke kommuneskatten i Odense fra 25,43 til 20 procent og på den vis trække cirka 1,8 milliarder kroner ud af det kommunale budget på omkring 13,7 milliarder for i stedet at lægge pengene i borgernes lommer. Er det lærerne på skolerne, pædagogerne i børnehaverne eller sosu'erne i hjemmeplejen, I vil fyre? - Det er fair at spørge om. Men vi ønsker ikke at ramme nogen specifik gruppe. Cepos (borgerlig-liberal tænketank, red.) har målt kommunernes effektivitet op imod hinanden, og Odense har et kæmpe potentiale i at effektivisere, påpeger Gustav Aakerlund - blandt andet på administration. Så du kan helt afvise, at det vil gå ud over velfærden? - Det er efterhånden en oldtidsdebat. Serviceniveau og mængden af penge hænger ikke nødvendigvis sammen. Og så er den private velfærd lige så relevant som den offentlige velfærd. Folk skal selv kunne bruge deres penge, mener han. Vi er ægte liberale, og bliver vi valgt ind, vil der da kun være 28 kommunister i byrådet. Gustav Aakerlund, spidskandidat for Liberal Alliance I blå blok er der langt fra enighed om, hvem der er den borgerlige borgmesterkandidat. Gustav Aakerlund understreger, han ikke selv er. Men han vil ikke sætte navn på, om Liberal Alliance helst ser for eksempel Christoffer Lilleholt (V) eller Søren Windell (K) få borgmesterkæden om halsen i tilfælde af blåt flertal: - Venstre og Det Konservative Folkeparti er de to sværvægtere, og hvem end der kommer ud på toppen efter valget, peger vi på.
null
https://fyens.dk/artikel/liberal-alliance-vil-redde-klimaet-ved-at-bygge-atomkraftv%C3%A6rk-i-odense-det-rykker-ikke-at-plante-%C3%A6bletr%C3%A6er-p%C3%A5-gadehj%C3%B8rnerne
mC4
Flere danskere på krydstogter - STANDBY.dk Flere danskere på krydstogter Det skønner salgsdirektør Stig Elling, Star Tour. For ti år siden var tallet mellem 3.000 og 5.000. Dermed er krydstogter den hurtigst voksende ferieform for danskere, og stigningen er langtfra toppet: "Baseret på de seneste års boom i interessen for krydstogter, tror jeg på, at antallet vil mere end fordobles de næste fem år. Danskerne har opdaget, at denne ferieform egner sig til alle generationer, og at man kan få togter i alle prisklasser". Også flodkrydstogter er et produkt i udvikling. Star Tour og datterselskabet TEMA har stor efterspørgsel på krydstogter på Nilen og Donau. De foregår typisk på mindre, mere intime skibe med hyggelig atmosfære og der er kort mellem seværdighederne.
null
https://standby.dk/flere-danskere-p-krydstogter/
mC4
Shubenacadie Tidal Bore Rafting Park and Cottages (Goffs, Canada) - indlogering - anmeldelser og bedømmelser - TripAdvisor Shubenacadie Tidal Bore Rafting Park and Cottages indlogering, Goffs Rejse Goffs > Anden indlogering i Goffs Alle 1 Goffs indkvarteringssteder » 12215 Highway 215, Goffs, Nova Scotia B0N 2H0, Canada Hotelfaciliteter Har du et billede? Tilføj det. Vurderet som nr.1 ud af 1 speciel indlogering i Goffs 10 anmeldelser Hvilke hoteller i Goffs er der tilbud på? Dansk først Engelsk først Enhver NextStopAsia "OK hytter, uprofessionel guide" Ja Nej Hytterne er rustikke men godkendt. Guiden var ikke kundeservice orienteret. Han holdt smækker båd i bølgerne slå bumpier end det var, som var ubehagelig. Klip og forslåede mig selv. Han også fyldt båden op til toppen med vand, som var unødvendig og ubehagelig. Receptionen er drevet af små børn - ikke godt repræsenteret. "Uventede sjov i floden!" Ja Nej Vi gik på de to timers rafting tur, og det var højdepunktet på vores tur. Elskede hele turen fra den synker sand på en sandbanke til rafting på den bølge bølger til mudsliding. Det eneste problem var, at det var ikke nok. Vi var ved sandrevle i ca. 10 minutter og kun havde en chance for at krybe ned i... "Gik kun rafting, vidste ikke om natten" Ja Nej Vi nød en 4 timers tur på en tømmerflåde af de ekstreme springfloderne. Det er meget anderledes end den traditionelle white water rafting og en masse sjov. Det er fantastisk for familier med børn/teenagere. De vil virkelig nyder det. Personalet på kontoret var rar, nød en snack på deres lille restaurant med udsigt over floden og vores båd guide var... Anmeldelser i 5 byer "Disappointing and hard to deal with" Anmeldelser i 2 byer "Don't miss this place!" Super værdi for pengene på et lignende hotel Quality Inn Halifax Airport Goffs, Halifax Regional Municipality 158 anmeldelser Leder du stadig efter et hotel? Rejsende så også på disse hoteller i Goffs Vis alle 1 hoteller i Goffs sorteret efter popularitet Har du været i Shubenacadie Tidal Bore Rafting Park and Cottages? Fortæl om dine oplevelser! Skriv en anmeldelse Supplerende oplysninger om Shubenacadie Tidal Bore Rafting Park and Cottages Adresse:: 12215 Highway 215, Goffs, Nova Scotia B0N 2H0, Canada Område: Hotelstil: Vurderet som nr.1 ud af 1 speciel indlogering i Goffs Ejere: Hvad er jeres holdning til sagen? Hvis du ejer eller bestyrer Shubenacadie Tidal Bore Rafting Park and Cottages, kan du registrere dig nu for at få adgang til gratis værktøjer, der kan forbedre din registrerede enhed, tiltrække nye anmeldelser og svare anmeldere. Administrer din registrering Relaterede hoteller... Quality Inn Halifax Airport 158 anmeldelser ABS:HotelCheckRates-d262648?&src=Hotel_Review&fromServlet=Hotel_Review&Action=QC_AlsoViewedAboveFold Goffs, Halifax Regional Municipality Gennemse steder i nærheden Udforsk Goffs Goffs tilbud Gratis guide til Goffs Få din guide til de mest populære lokale hoteller, restauranter og aktiviteter Hoteller i nærheden af Goffs 4.0 ud af 5, 67 anmeldelser Sidst revideret 23 mar 2013 Mollehuset Bed N' Breakfast i Havnbjerg 4.0 ud af 5, 1 anmelselse Sidst revideret 5 aug 2010 4.0 ud af 5, 90 anmeldelser Om TripAdvisor® TripAdvisor™ tilbyder anmeldelser, artikler, anbefalinger og meninger om Shubenacadie Tidal Bore Rafting Park and Cottages. Goffs
null
http://www.tripadvisor.dk/Hotel_Review-g1973291-d2297830-Reviews-Shubenacadie_Tidal_Bore_Rafting_Park_and_Cottages-Goffs_Halifax_Regional_Municipality.html
mC4
HELLA Comet FF 450/500/550 | Se priser og køb online hos Autofix.nu HELLA Comet FF 450/500/550 HELLA ekstralygterne Comet FF 450, 500 og 550, der er specielt afstemt til moderne bilers design, er den optimale lygteløsning for alle, som foruden god belysning også lægger vægt på godt design og individuel stil - også uden for fast vej. I kraft af kombinationen af gennemprøvet halogen-teknik og fritform-reflektorer opnås der en fremragende belysningseffekt. Sammen med de omhyggeligt forarbejdede komponenter af glas og plast har lygterne en lang levetid og sikrer optimal belysning under alle klimatiske forhold. Den beskedne monteringsdybde sikrer problemfri placering på praktisk taget alle biler.
null
https://autofix.nu/produkter/5875-hella-comet-ff-450500550/
mC4
ad 1: Valg af dirigent: Holger Koppel - foreslået af bestyrelsen - blev énstemmigt valgt. Han konstaterede, at generalforsamlingen var lovligt indvarslet. ad 2: Formandens beretning: Bød velkommen. Takkede for det gode fremmøde og den stadige interesse for vinsmagningen. Glædede sig over det forøgede medlemstal (nu 58). Mange nye medlemmer stadig aktive. Derfor svært ved fuldt ud at deltage. Var uhyre taknemlig for den hjælp, vi på mange forskellige måder modtog fra Niels Brock. Skolebetjentenes praktiske hjælp, sekretærers hjælp med fotokopiering og udsendelse af foreningens meddelelser og direktørens pengemæssige støtte og store interesse for foreningen. Sagde også sine bestyrelseskolleger tak for et gnidningsløst og positivt samarbejde. Måtte desværre meddele, at foreningens kasserer i en længere periode havde været syg, og at han derfor ønskede at fratræde. Sygdommen var også årsag til, at han ikke havde kunnet færdiggøre foreningens regnskab. Det var han meget ked af. Den nye bestyrelse vil nu færdiggøre regnskabet og udsende det sammen med dette referat samt indbydelsen til vores forsommertur. Formandens beretning godkendtes. ad 3: Godkendelse af regnskab: Der henvises til bemærkningerne i formandens beretning. ad 4: Fastsættelse af kontingent for 2007: Det blev vedtaget, at fortsætte med årskontingent på 100,- kr. ad 5: Indkomne forslag: Ingen. ad 6: Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter: Jytte Møller genvalgt. Til ny suppleant valgtes Jette Christophersen ad 8: Eventuelt: Det blev oplyst, at forsommerturen - torsdag den 7. juni - ville gå til Glyptoteket og slutte i Tivoli. En både historisk og kunsthistorisk oplevelse blev man lovet. Ole Olsen tilbød endnu en tur til Liseleje og omegn. Denne gang dog efterår. Formanden takkede for den fine invitation og ville naturligvis tage det med ind i den fremtidige planlægning. Formanden afsluttede med at takke dirigenten for veludført arbejde og forsamlingen for god ro og orden. Kl. 16.00 fjernede flittige hænder servicet fra kaffe- og tedrikning; nye tallerkener, bestik og glas blev hurtigt fordelt sammen med paté, frugt, ost og lækkert brød. En smuk anretning.
null
OSCAR-2019
Jeffree Star sælger '75% 'af designgarderoben, før han flytter til Hidden Hills palæ - Internet | Juli 2022 effree anslår, at 20% af hans garderobe, der inkluderer stykker fra Gucci, Balmain, Tom Ford og Louis Vuitton, faktisk aldrig er blevet rørt. Uanset om det er under garderobeture, lyserøde hvælvede ture eller i hans hovedkanalvideoer, har vi set en masse af Jeffree Star's farverige designertøj. I forkant af hans og kæreste Nathan Schwandts store flytte til deres nye hus i Hidden Hills, Californien, besluttede Jeffree at rydde hele deres hus - hvilket betød at sælge, smide ud og donere et stort udvalg af hans ekstremt dyre, ekstremt luxe og ekstremt ikoniske garderobe . I sin video ('Rengøring af vores HELE rodede hus!') Bringer Jeffree os gennem mindst 4 af sine skabe og rydder dem ud. Jeffree forklarede den aktuelle tilstand af deres kombinerede skabe, og Jeffree sagde, at en masse af hans og Natans tøj 'er i uberørt tilstand, eller vi har båret det som en gang.' Senere i videoen anslår Jeffree, at 20% af hans garderobe faktisk aldrig er blevet rørt. LÆS MERE: Jeffree Star refunderer købere af Mystery Box efter klager over klistermærker Jeffree gik i byen på sin klædeskab og blev af med næsten 75% af sit tøj. Hans grund til at gøre det? Han er i et 'andet hovedrum'. "Så meget er sket i år. Jeg er klar til at rengøre, jeg er klar til at slippe af med ting, forklarede Jeffree. 'Og hvis jeg aldrig kommer til at bære noget af dette igen, hvorfor så bare lade det sidde? Lad nogen anden nyde det ... ' Jeffree Star rydder designergarderoben inden han flytter ind i et nyt Hidden Hills hus. Billede: Rosdiana Ciaravolo / Getty Images, JeffreeStar via YouTube Varer fra Louis Vuitton, Tom Ford, Gucci, Chanel, Balmain, Givenchy, Miu Miu og mange mange mange flere designere blev trukket ud af Jeffrees skab. Mange med mærker der aldrig er blevet nedslidt, og nogle få, der var blevet båret af Jeffree en gang. Tasker og tasker og tasker kan ses som taget ud af Jeffrees hus nær slutningen af ​​ryddet. Mange af brikkerne er fra tidligere sæsoner, hvilket betyder, at de ikke længere er tilgængelige at købe. Efter at have fået et glimt af et par varer i Jeffrees klædeskab, har vi fundet ud af, hvor meget visse stykker ville have kostet, eller hvor meget pre-ejet versioner der i øjeblikket sælges til: Green Gucci jumpsuit (som båret af Jeffree i Paris) - 4.300 $ detailsalgspris Giuseppe Zanotti Swarovski Crystal bar trænere - sælges i øjeblikket online for $ 1.355 Læderpoleret Gucci-jakke - $ 12.500 detailpris (Jeffree købte denne og glemte at returnere den) Balmain paljetter mini kjole - $ 2555 detailprisen Balmain snake print blazer - sælges i øjeblikket online for 4.561 $ Gucci S / S17 broderet 'Elton' jakke - $ 10.800 detailpris Og det er kun som, 6 genstande ud af Gud ved, hvor mange! Nogle af de mere ikoniske genstande, som Jeffreys lyserøde jakke fra Gucci, der blev båret i hans Harry Potter Storybook Cosmetics-gennemgangsvideo, blev holdt. Alt tilpasset tøj og sko blev også opbevaret, og den anden vigtige ting gemte han? En Shane Dawson merch Hoodie, duh. For tiden ser det ud til, at Jeffrees enorme Birkin-kollektion vil forblive i takt, da ingen af ​​disse tasker blev vist under ryddet. Tasker og tasker med Jeffree Star's designertøj skal sælges. Billede: Jeffree Star via YouTube Jeffree talte med kameraet om beslutningen om at slippe af med så meget af sin garderobe og forklarede sin tankeproces. "Jeg gik gennem denne vanvittige fase af lignende, for mange ting. Jeg er sikker på, at du har lagt mærke til ... Makeup, tøj, alt sammen ... 'Jeffree forklarede. 'Det er næsten som følelsen af ​​at lide,' vil det hele gå væk? Skal jeg hamstre, fordi det hele kunne trækkes væk fra mig, som det var før, i mine MySpace-dage og under mine skatteproblemer for 10 år siden? '' "Det er lidt hjemsøgende, det er lidt underligt. Så jeg er glad for, at dette kapitel er forbi. Jeg giver slip på alle disse ting ... "fortsatte han. "Jeg er i et rigtig godt headspace. Klar til at rydde mange ting ud og ind i mit nye hjem med en masse klarhed og renhed. ' Alt Jeffrees tøj vil sandsynligvis være tilgængeligt at købe på The RealReal, så hvis du er på markedet fra nogle røde faux pels Miu Miu raver støvler, gå nødder.
null
https://da.rikisorsa.com/jeffree-star-sells75-designer-wardrobe-before-moving-hidden-hills-mansion
mC4
Men faldet fra tinderne kom brat, da Dumas blev taget som krigsfange i Italien, mens Napoleon førte Frankrig længere og længere væk fra frihed, lighed og broderskab, som Dumas havde troet så glødende på. Man forstår sønnens lidenskabelige beundring og undres over, hvorfor der dog ikke et sted i Frankrig står en statue til minde om denne brave, sorte kæmpe, hvis historie i dag er næsten ukendt. Den utrolige historie begynder med Alex Dumas’ far, Antoine, der i 1738 træder ud af den franske hær og som så mange andre drager til den mest værdifulde koloni i hele verden, sukkerkolonien Saint-Domingue, hvor broderen driver en sukkerplantage. Men hvor den yngre bror er arbejdsom, der er Antoine en selvbevidst aristokrat, for hvem arbejde er en uværdig beskæftigelse. Derimod er det ikke under den franske adels værdighed at bo på nas og ligge i med de sorte slavekvinder. De to brødre skændes, og det kulminerer, da Antoine sammen med tre negerelskerinder flygter og forsvinder op i højlandet. Som bogens forfatter lakonisk konstaterer: hvis Saint-Dominigue var at sammenligne med det vilde vesten, så var højlandet et livsens farligt og ufremkommeligt Badlands, hvor undslupne slaver, pirater og landevejsrøvere holdt til. Familien tror at Antoine er død, da man i tredive år ikke hører noget nyt. Men da brødrene og forældrene er døde af alderdom og skandaler, dukker en mand op i Frankrig og påstår at være den retmæssige arving til familiegodset; ingen anden end den forsvundne Antoine. I alle årene har han i kolonien ernæret sig som kaffedyrkere med begrænset held. Han har fået en del børn med sine sorte elskerinder, som han ved afrejsen uden betænkning sælger som slaver til plantagerne, hvor de kommer til at arbejde i de rene dødsfabrikker. Senere kommer ynglingssønnen Alex, som faderen i første omgang havde pantsat for at få råd til rejsen hjem, også med til Frankrig, hvor den ellers selviske og skruppelløse far sørger for, at sønnen er velbevandret i såvel de klassiske tekster som samtidens teater, at han bemestrer ridningens kunst og ikke mindst, at han lærer at fægte – hvilket han evner som en ren virtuos; og så skal han jo også bære flotte klæder efter sidste mode, som det sømmer sig for en kommende greve i hjertet af Paris. Alex vinder hurtig ry for at være en usædvanlig flot, stærk og elskværdig mand: sort med lår som træstammer og hele 1.80 høj rager han op over de fleste af datidens franskmænd. Kort efter Alex’ indtræden i Dragonregimentet udbryder Den Franske Revolution, hvis årsag og hændelsesforløb Reiss udreder kyndigt og overskueligt. Vi får også historien bag krigene mod Østrig, Holland, England, Preussien med flere, og vi hører om de vanvittige år under Robespierres rædselsregime, hvor kommissærer bliver sendt ud sammen med hærene, for at opsnappe enhver form for undergravende virksomhed mod Revolutionen, hvilket de så rask væk meldte til ’Komiteen for Offelighedens Vel’. Og så var det afsted til guillotinen for den ulyksalige, der havde talt over sig – ikke ulig, hvad der mange år senere hændte i den sovjetiske hær. Frankrigs revolutionshære var per se alle andre landes hære overlegne i kraft af revolutionens idealer, og tabte de alligevel til de talmæssigt overlegne modstandere, var der ikke anden mulig grund end generalernes ’forræderi’ mod revolutionen. Et 'forræderi' som de som regel måtte bøde med livet for. Det lyder helt utroligt, men i løbet af kun ét år gik Alex Dumas fra at være simpel dragonkorporal til at være en af hærens højest rangerende officerer med kommandoen over Alpehæren. Gang på gang går han forrest i slagene, afvæbner egenhændig dusinvis af modstandere, og er frygtet af de østrigske soldater, der viger tilbage, når de ser ’die schwarze Teufel’, som de af lige dele skræk og beundring kalder Dumas. Men Dumas, der er idealist og tror fuld og fast på de ligheds-og-rettighedstanker, der har afskaffet slaveriet i Frankrig, og som gjort hans lynkarriere mulig, selvom han er søn af en sort slave fra en af kolonierne, tager dumdristigt til genmæle mod den lille-store korsikaner. Men Napoleon glemmer aldrig at hævne en fornærmelse, slet ikke i Dumas’ tilfælde. Napoleon nok både hader og frygter Dumas, hans' ’deliriske republikanisme’ og vel også hans stærke arm og respektindgydende udseende. Dumas er med i Napoleons tåbelige angreb på Egypten. Der bliver en ren katastrofe. Og mens Napoleon forlader det rod, han selv har skabt for at drage til Paris og tage magten, kæmper Dumas sig vej hjem i en synkende skude, der lige akurat klarer den til, hvad der burde have være en sikker havn i kongeriget Neapel. Men det viser sig at alt andet end sikker. Som der står i bogen, ender Dumas ’gennem sammensværgelser og rænker som fange på et fort som offer for en ukendt fjende uden håb om appel og glemt af verden. ’ Han bliver løsladt efter flere år under kummerlige forhold som en mærket og delvis knækket mand, og ingen ønsker længere at hjælpe ham eller hans familie. Napoleon er i gang med at genindføre de gamle racelove, der skal rense hæren og Frankrig for de nu uønskede sorte. Det er en krank og uværdig skæbne for en mand, der med æren i behold har kæmpet slag efter slag for Frankrig og for et bedre og mere retfærdigt samfund. Reiss’ bog er en flot oprejsning for den glemte, faldne helt, der normalt kun huskes som et appendix til den berømte romanforfatter Alexander Dumas og sønnesønnen, dramatikeren af samme navn. Alle forskellene til trods er de også begge historier om unge idealistiske mænd. Larger than life-figurer på jagt efter eventyr og ’gloria’. Men det er den beskidte virkelighed, som møder dem i form af grusomhed, afstumpethed og gemene rænkespil. Reiss får ikke fat i meget af mennesket bag den ædle soldat, men hans fortælling er både medrivende og indsigtsfuld i dens fremstilling af revolutionstidens Frankrig og af virkelighedens sorte greve af Monte Cristo. Anbefales på det varmeste.
null
OSCAR-2019
Onsdag den 2/7-2003 tog min kæreste og jeg en uge til Gran Canaria nærmere bestemt Puerto Rico. Vejret var suverænt gennemsnitlig 30 grader og vi boede på hotelværelse med udsigt over vandet. Jeg besluttede mig for at prøve en tur med en af de utallige Big Game både som lå til kaj i havnen. Man kunne booke en tur med de forskellige både for mellem 43-50 euro (320-370 kr.). Jeg valgte DORADO & CAVALIER af den simple grund at de kun trollede i denne uge. Jeg var kun interesseret i DE STORE (Marlin, sailfish og spearfish), tun, dorado, barracuda og wahoo. Fredag mogen sejlede vi 7 mænd afsted ud på jagten efter "TROFÆFISkEN". Stængerne blev rigget til og sat ud og i løbet af 10 min. gav bremsen på min fiskestang et hviiin fra sig. Samtidig med at jeg stod og fightede min fisk var der også fisk på en af de andre fiskestænger. Efter nogle minutters tovtrækkeri kunne jeg lande en bonito. Den anden fisk løb desværre af med sejren til stor ærgelse for min fiskemakker. Der skete ikke særligt meget i lang tid men så pludseligt gav skipperen et brøl fra sig "DORADO". I vandet udfor båden sprang småfiskene for livet. Der var endda et par meget pæne dorado´s som tog samme vej...hvor et syn...der herskede en meget hektisk stemning på båden nu. Jeg kunne virkelig mærke adrenalinen nu! Jeg ventede bare på at har bremsen skulle give lyd fra sig... men desværre nej efter 15 min. hektisk stemning stilnede fiskeriet af. Jeg kunne vende stolt tilbage med dagens eneste fangst.
null
OSCAR-2019
SBR- eller ELT-gummi? | Hvilken term er mest korrekt? | Genan FAKTA OM GUMMI – SBR eller ELT? Home | OM GENAN | FAKTA OM GUMMI – SBR eller ELT? SBR- eller ELT-gummi – hvilken term er mest korrekt? SBR og ELT er hyppigt anvendte akronymer, når bildæk – og især udtjente bildæk – er på agendaen. Men hvad betyder de to forkortelser egentlig? SBR står for "styrene butadiene rubber", på dansk: styren-butadien-gummi – en kunstig gummiblanding, som består af ca. 25% styren og 75% butadien, forenet i en co-polymer for at fremstille syntetisk gummi, der kan anvendes til mange formål. Jomfrueligt SBR-gummi har med produktegenskaber som høj slidstyrke, lang ældningsbestandighed og mangeårig elasticitet vist sig at være et fremragende valg til fremstilling af mange forskellige gummiprodukter lige fra pakninger til transportbånd – og ikke mindst anvender producenterne af bildæk materialet i vid udstrækning. Faktisk indeholder mere end halvdelen af alle eksisterende dæk adskillige typer af styren-butadien-gummi. Dæk er dog ikke udelukkende fremstillet af styren-butadien-gummi. Naturgummi er en lige så væsentlig ingrediens (særligt i lastvognsdæk og industridæk), og talrige andre additiver tilsættes for at lave gummiblandinger i høj kvalitet til fremstilling af dæk. SBR og naturgummi har forskellige egenskaber. Hvor SBR-gummi bliver hårdere over tid, bliver naturligt gummi blødere; og når det kommer til rivstyrke, klarer SBR-gummi sig dårligt, mens det er en styrke i det naturlige gummi. FORSKELLIGE TYPER AF SBR Styren-butadien-gummi kan fremstilles på to forskellige måder. Emulsions-SBR (E-SBR) fremstilles enten ved varm eller kold emulsionspolymerisering. Emulsions-SBR anvendes typisk til mindre dæk (til personbiler og varebiler op til 4500 kg), mens opløsningspolymeriseret SBR (solution SBR / S-SBR) er den foretrukne løsning til high-performance dæk. Fremstilling af SBR ved opløsningspolymerisering er den dyreste af de to processer – men på trods af prisen er S-SBR stadig den mest anvendte type SBR-gummi, fordi materialet udviser de bedste egenskaber, både hvad angår trækstyrke og elasticitet. HVAD ER ELT? "SBR-granulat" er et almindeligt anvendt udtryk, når snakken går på gummigranulat fremstillet af udtjente bildæk – men faktisk er "ELT-granulat" en langt mere præcis betegnelse. ELT står for End-of-Life Tyres; og eftersom Genan udelukkende recirkulerer dæk – og ingen andre gummiartikler – benævnes alle Genans produkter med den korrekte og præcise term: ELT-gummi. Granulat fremstillet af et input-materiale udelukkende bestående af udtjente dæk – uanset hvor stor en andel styren-butadien, der blev brugt til den oprindelige fremstillingsproces. Hvor SBR kan henvise til både jomfrueligt, syntetisk gummi og recirkuleret gummi fra dæk, henviser ELT udelukkende til materiale fra dæk. GENAN ER LEVERANDØR AF ELT-GUMMI Hos Genan siger vi ELT. Vi recirkulerer nedslidte dæk fra personbiler, varevogne, lastbiler og industrikøretøjer. I en fuldautomatisk produktionsproces bliver brugte dæk neddelt, granuleret og separeret i de oprindelige dele: stål, tekstil og gummi. Vi markedsfører vores gummipulver, –granulat og –piller som ELT-gummiprodukter – og er således et eksempel på en vellykket og miljøvenlig recirkuleringsproces, hvor enorme mængder af bildæk, som ikke længere kan tjene deres oprindelige formål, får et nyt liv. Hos Genan tager vi noget, som ellers ville have været et affaldsproblem, og omdanner det til en værdifuld ressource. Vores produkter – gummipulver, -granulat og -piller af høj kvalitet – indeholder ganske vist recirkuleret SBR – men de er så meget mere end det. De er bæredygtige, recirkulerede gummiprodukter, fremstillet af udtjente dæk og ikke noget som helst andet. Hver gang Genan recirkulerer et ton ELT, skånes atmosfæren for mindst 0,7 ton CO2-udslip sammenlignet med forbrænding som alternativ bortskaffelsesmetode. Det svarer til den mængde CO2, som en almindelig personbil med dieselmotor udleder ved at køre 3.800 km – f.eks. fra Berlin til Barcelona tur/retur. Med seks fabrikker i verden har Genan samlet kapacitet til at recirkulere mere end 400.000 tons dæk hvert år, hvilket giver en besparelse på op til 280.000 tons CO2-udslip. Takket være Genans procesteknologi undgås dermed udledning af betragtelige mængder af CO2 – hvilket mindsker det samlede CO2-aftryk og gavner klimaet. GENANS RECIRKULERING AF DÆK REDUCERER BEHOVET FOR FREMSTILLING AF JOMFRUELIGT SBR Recirkulering af dæk sikrer, at værdifulde råmaterialer genanvendes. Når gummi fra bildæk får nyt liv i nye produkter, mindskes behovet for fremstilling af jomfrueligt gummi. Og hvis dækproducenterne tænker bæredygtighed ind og erstatter bare en lille del af det gummi, de bruger, med recirkuleret ELT-gummi, vil behovet for jomfrueligt SBR ligeledes blive mindre.
null
https://www.genan.dk/om-genan/fakta-om-gummi-sbr-eller-elt/
mC4
Australiens Baraja tager på Uber med autonome køretøjer lidar spil | xComputer Home DANSK Australiens Baraja tager på Uber med autonome køretøjer lidar spil Australiens Baraja tager på Uber med autonome køretøjer lidar spil Baraja sensor er monteret på køretøjet, Australske start Baraja er at give bilfabrikanterne et alternativ til 13 kg tromle Uber er brug for førerløse køretøjer mapping til at iværksætte dets Light Detection og Ranging-baseret løsning til at hjælpe udviklingen førerløse køretøjer. Produktet, Spektrum-Scanning, bruger skiftende bølgelængder af lys til at skabe "øjne" for autonome køretøjer. CEO og co-founder Federico Collarte fortalte ZDNet lidar løsning løser den skalerbarhed, pålidelighed, og ydeevnen, der har "udfordret bilproducenter, rideshares, og tech kolosser, da de løb i retning af en fuldt selvstændig fremtid". På dette tidspunkt, er det ikke ligegyldigt, hvilken type køretøj sensorerne er monteret, som Collarte sagde, "i dag skal du ikke købe selvkørende biler, du køber biler, og du give dem, der selv kører kapaciteter". Op til fire sensor hoveder er tilsluttet via fiberoptisk kabel til en central processor. "Øjne" kan blive udsat for de elementer, mens "hjerne" er godt-beskyttet, Collarte tilføjet. "Disse øjne indeholde stort set stykker af glas -, prisme-som optik, linser osv — de er næsten fuldstændig passiv, hvilket betyder at de ikke har nogen aktiv elektronik," forklarede han. "Det giver dem mulighed for at blive monteret i stillinger, som andre systemer ikke ville være i stand til." I øjeblikket er en efter-marked til at passe, Collarte sagde Baraja arbejder med bilfabrikanter, der er opsat på at integrere sensorer i opbygningen af fremtidens køretøjer. Sensorerne scanne både vertikalt og horisontalt, hvilket giver en komposit 360 graders udsigt over bilens omgiver — i real-tid. De oplysninger, der indsamles og vises i Punkt Sky. Baraja Punkt Sky gøre "Hver pixel er en position, hvor vi har skudt vores laser til … præcist at bestemme afstanden til det objekt," Collarte fortsatte. Det Punkt, Sky viser også, at intensiteten af de genstande, skelne mellem vægge, andre køretøjer, fodgængere, og træer, for eksempel. Ifølge co-stifter og CTO Cibby Pulikkaseril, autonome køretøjer i fremtiden vil gøre brug af de mange forskellige sensorer, de vil have kameraer, radar, og lidar. Så for autonomt køretøj, til virkelig at forstå verden omkring det, de har brug for alle de input, sammen, sagde han. "Fordelen ved lidar er nat eller dag, at det virker," Pulikkaseril fortalte ZDNet. "Det, vi laver, er laser øjnene af selvkørende biler," Collarte tilføjet. Baraja blev dannet i 2015 i en garage i Sydney. Bakket op af investorer som Sequoia og Blackbird, Baraja nu kan prale med en tilstedeværelse i San Francisco i tillæg til Sydney — baseret ud af CSIRO — med planer om at udvide til Europa og Asien. "Vi ønskede at begynde at arbejde med forsknings-institutioner til virkelig at samarbejde for de næste og de næste generationer, så vi var meget heldige, at CSIRO var indbydende til os, gav os plads … vi er flyttet ind, begyndte at arbejde på vores proof-of-concept prototype," Collarte fortalte ZDNet. "Vi har været meget engageret med de bedste selvkørende teams rundt om i verden fra begyndelsen. Hele sidste år, tre gentagelser, der er nøje afstemt med den selvkørende teams rundt omkring i verden. "I løbet af et år, vi er kommet op med et produkt, vi er klar til at lancere." Ifølge Pulikkaseril, lidar er en vanskelig teknisk at beherske. "Det har været rundt i et stykke tid, men hvad folk bruger i dag, er temmelig utilstrækkelig til autonome køretøjer," Pulikkaseril sagde, peger på Uber $75,000 roterende tromle lidar tilbyder. "De havde brug for alt dette, fordi den beslutning, at de kunne komme med det, der er indstillet af sensorer er ikke nær så tæt som vores Punkt Sky. "De har enorm pålidelighed problemer med disse ting, de bryder ofte, fordi de er spinning, hvis de bliver våde, de vil kort ud … kunder vi har talt med, ved, at det er ikke den måde i fremtiden." "Selvkørende køretøjer, der er på vej, men de hindring for dem at komme ind på markedet og bliver en realitet, var at de ikke kunne gøre det, fordi de ikke har laser øjne, der var god nok," Collarte tilføjet. BMW 's solid-state-LiDAR byder på et glimt af fremtiden for selvstændige vehiclesMoving fra fly, tog og biler til "mobilitet-as-a-service': Et kig ind i fremtiden for transport i SydneyAutonomous shuttle busser blive de nye Las Vegas bryllup venueFord er selvkørende biler til at blive Miami ' s nye pizza levering guyNvidia omdefinerer autonomt køretøj test med VR-simulation systemNvidia CEO: Giv Uber en chance for at forklare førerløse bil incidentCould termiske sensorer, der har forhindret Uber fatale styrt?Uber ' s førerløse biler siges at halte bagefter konkurrenter (CNET)Vil menneskelige chauffører altid være det svage led, når du deler vejen med autonome køretøjer? (TechRepublic)Transport tech som autonome køretøjer og dockless cykler kritisk til Austin, Texas (TechRepublic) Previous articleBroadcom ' s plan om at købe CA Technologies kritiseret, da spøgelset af en Intel-McAfee spøger
null
https://xcomputer.site/2018/07/13/australiens-baraja-tager-pa-uber-med-autonome-koretojer-lidar-spil/
mC4
Sådan opretter du det bedste webstedsdesign Disse faktorer er grunden til, at det ikke er overraskende, at det nemmeste webstedsdesign at forstå er det bedste. Dette er de bedste tip til oprettelse af et websted, der er let at bruge og navigere. Disse tip hjælper dig med at oprette et websted, der er attraktivt, brugervenligt og rentabelt. Dette er nøgleelementerne til et fantastisk websted. Fortsæt med at læse for at finde ud af mere. Virgin Americas hjemmeside er en af de mest imponerende i verden. Det har en brugervenlig grænseflade lav din egen hjemmeside med eget domæne og email, der ikke kræver programmeringskendskab og mange brugervenlighedsfunktioner. Du kan også interagere med kunder gennem undersøgelser, profiler på sociale medier og betalingsbehandling. Wix er et populært websted med over 180 millioner brugere i 190 lande. Wix's webstedsdesign er smukt og enkelt at bruge. Brugergrænsefladen er også meget let at navigere. Virgin Americas websted er en favorit og tilbyder nogle af de bedste funktioner. Selvom webstedets design ikke er perfekt, er det meget lydhørt og effektivt. Dens indhold er let tilgængeligt og lokaliseret. Links til open call-applikationen samt profiler på sociale medier er inkluderet. Dette websted blev udnævnt til Dagens websted af Awwards, og IDEO vandt kategorien Business Blog / Website i Webby-priserne. In Print Art Book Fair indeholder lokalt indhold uden pop op-annoncer eller distraherende elementer. Hjemmesiden er meget brugervenlig, og lægger vægt på indholdsoplevelsen. JOHOs Bean-hjemmeside fortæller historien om en kaffebønne gennem fantastiske billeder og interaktive elementer. Det er lydhørt og lydhørt med en statuslinje, der fungerer som en navigationslinje. InPrintArtBookFair, et interaktivt websted, der bruger multimedier og historiefortælling til at fortælle en historie, hedder InPrintArtBookFair. Interaktive funktioner giver besøgende mulighed for at lære mere om bogmessen. Dette websted er et glimrende eksempel på innovative brugervenlighedsteknikker. Awwards anerkender de bedste websteder rundt om i verden og anerkender de mest innovative websteder. Disse websteder er ofte visuelt tiltalende, men bør være lette at navigere. InPrintArtBookFair.com har et responsivt design og store brugervenlighedsproblemer. Dens brugervenlige design gør det til det bedste websted. Det er godt lokaliseret. Dens navigation er tydeligt placeret og har en fremtrædende menu i sidefoden. Links til open call-applikationen og profiler på sociale medier er også inkluderet på dette websted. Awwwards viser de bedste eksempler på webdesign. Wix er et godt valg af mange grunde. Så yderligere opgaven med at vælge långiver bliver enklere og lettere. Derfor, hvis du virkelig ønsker at bringe en forskel i din tilsyneladende omstændigheder, så vær forsigtig, mens du vælger et lån produkt. Du skal blot ønsker at gå væk en indsende-dateret undersøge med payday pant leverandør for den lånte mængde plus finansieringsomkostninger. Er du sent på vej på dit realkreditlån? Det er et udgangspunkt, at du forsøger at fjerne det. Selv om han har mulighed for lån åben, men da han er ved at starte en virksomhed, kan han ikke synes, det passer at risikere sin ejendom blot for et lån eller kan være han ikke ejer en ejendom. Ser alle de hjem udsmykning viser, kan du være på udkig for at vende din bank ejede Askepot til en prinsesse af et sted. En person, der ønsker at etablere en virksomhed, har måske ikke nok ved hånden til at støtte projektet. Med henblik på at hjælpe ejere af små virksomheder økonomisk, er små virksomheder lån indført. Disse lån er kendt som lejer arbejdsløse lån. Under sådanne betingelser usikrede business lån er nyttige for disse typer af låntagere. Dette gør det muligt for en virksomhed person i at reducere månedlige outgo mod rater, og han kan spare mange penge til andre business kutymer. Tilgængeligheden af lån til små virksomheder både i sikret og usikker form gør det muligt for alle typer små ejere at finansiere deres projekt. Andre er skræddersyet til at gå i gang med et nyt foretagende, der letter låntagerne til at arrangere nødvendigt udstyr, lån nu – www.novafinans.dk – i henhold til deres forretningsmæssige krav. På den anden side giver den usikrede mulighed låntagere til at låne noget i mellem £ 1000 – £ 10.000 med en tilbagebetaling på 1-10 år. Beløbet, der kan fås i sikret option, er varieret fra £ 3000 – £ 75.000 i 3-25 år. Fra navnet, er det let forståeligt, at den sikrede option hævder et sikkerhed mod udlån beløb. Egenkapital vil sanktionere det beløb, du kan låne. Hvis långiver er overbevist om sin sikker tilbagevenden, kan ethvert beløb fra ₤ 5000 til ₤100000 let blive benyttet. Enkle regler sikrer let långiver overholdelse og ED'er, der falder automatisk som lån størrelser stige. Så långiver vil give et lån citat, som vil hjælpe med at sammenligne forskellige tilbud om refinansiere bil lån. Møde forskellige långivere, studere forskellige vilkår og betingelser, sammenligne forskellige lån citater osv vil blive inkluderet i dette forskningsarbejde. 'usikrede personlige lån' kunne få tæt på en måned til at behandle – og det er ikke engang inklusive tid, du bruger shopping for de mest fremragende priser og vilkår på flere hurtige usikrede finansielle lån. Du kan ansøge om et personligt lån online ved at udfylde formularen på vores hjemmeside. Du skal bare udfylde et online ansøgningsskema med relevante oplysninger om din personlige og beskæftigelsesmæssige status. Julian har specialiseret sig i dårlig kredit realkreditlån og personlige penge management coaching. En forretningsmand, der lider af dårlig kredit score kan også arrangere penge med disse lån. I sådanne tilfælde vil du få pengene først efter det er gjort. Lån virksomheder vil kontrollere din kredit baggrund og gæld. Nogle långivere bliver retsforfulgt for aggressiv udlån praksis, mens andre er svigagtige virksomheder, der udnytter sårbare mennesker. Normalt usikrede business lån foretrækkes af dem, der kommer ind i en virksomhed område frisk. To typer af små virksomheder lån er tilgængelige på lånemarkedet. Usikrede erhvervslån ydes således udelukkende på grundlag af tilbagebetalingskapacitet og tidligere resultater for låntageren. Når den første bud er foretaget, kan spilleren 'fold' det kort, dvs forlade bet, eller "check", det vil sige lig med den højeste betting beløb eller 'raise' væddemål beløb. Agt disse deceivingly enkle, men i sidste ende smart do 's og don' ts for at undgå de mange problemer, https://casinoguru.dk/udbyder/spilnu/ som løsgående gaming kan bringe. At der kun åbner op for en helt univers af finansielle problemer. Spillet begynder med spillere, der er afsat to, der er omfattet 'hole cards', henholdsvis til hver spiller og tre dække kort i midten af bordet. En anden forbedring, som den moderne æra har vist, er, at du ikke behøver at downloade et spil mere til at nyde det; du kan bare besøge deres hjemmeside og spille det direkte derfra. Hvis en deltager er ikke sikker nok, og han/hun kan først spille uden at investere rigtige penge og få selvtillid og tips om, hvordan at satse. Ofte bluff finder sted i denne type spil for at tjene penge. 7) har spillet. Vinder eller taber, er spillet selv, der skal allerede have givet dig en glæde og en smule af en flugt fra det helt jordnære realiteter i livet. Der er en lille smule mere på bare at tilmelde sig og indbetaler til din konto. I modsætning til de gratis spins begavet, når du tilmelder dig, eventuelle penge vundet med en bonus runde af rigtige penge slots går direkte ind på din konto. Efter dette, den sidste runde af betting finder sted, før det femte kort er åbnet, og det viser de endelige resultat, dvs vinderen af den særlige betting runde. 1) brug ikke kreditkort. I stedet, bruge et betalingskort fyldt med kun penge nok som tidligere budgetteret. Hvis du kan finde online casino gaming sites, der giver dig mulighed for at spille og øve dine spil uden at satse nogen penge. Der er mange online portaler på internettet, der tilbyder flere spil muligheder til dig, hvis du har kærlighed til sport og spil. Der er flere vigtige ting at gøre i livet, såsom bygning oplevelser med familie og venner, der studerer til test, eller forberede oplæg. 4. Kun nogensinde spille hvad du er villig til at tabe. For eksempel, tvungne indsatser, som er en form for indsats for at skabe en tidlig indsats for gamer ' s forhold. Hvis spilleren folder kortene, at han/hun vil miste de penge, der er blevet betted så langt. Poker er helt sikkert almindeligt kort, hvor alle deltagere kunne meget godt garantere med andre individer, ud over den sejrende tager hver eneste af erstatningen. Der er flere regler i casino spil som poker. På den måde, der er ingen fare for at miste penge, uden selv at have en chance for at få det tilbage. Ofte online casino endte med at blive gjort i den 12-måneders periode, der har at gøre med De tidlige halvfemsere, og også være den øverste rekreation i nogen over verden i en meget par minutter. Du ønsker at sikre, at disse oplysninger ikke bliver solgt til tredjepart, og at det er holdt fortrolige som oprindeligt lovet ved tilmelding. 2) Ikke formår at spille tid godt. Det er meget tilrådeligt at booke busrejser i god tid for at undgå skuffelse. der kan Dog være nogle spil, der tilbyder en 6:5 gevinstudbetaling for en blackjack, og det er vores anbefaling, at du undgår dem. Besøge et casino at spille blackjack tager en masse tid, som du måske eller måske ikke har. Da de ikke er software-baserede spil, kan du spille dem på din PC, iPhone eller iPad. Software-baseret blackjack spil i Vegas, kan du holde en bedre registrering af alle dine gevinster og tab. Bortset fra blot at give dig en autentisk spiloplevelse, online blackjack spil kan du holde en bedre registrering af alle dine tab og gevinster. Hvis der elsker at spille casino spil online, men du er ny til Blackjack, snarere end at gå ind i den dybe ende med de mere kompliceret spil, familarise dig med det grundlæggende i Blackjack. Hvis du elsker blackjack, kan du gøre nogle penge også. En, hvem der vinder spillet formodes at vinde nogle ekstra penge, så godt. Men den primære hensigt med spillet er at vinde nogle ekstra penge. Der er nøje detaljerede bonusser, som nogen, der er interesseret i spil her, kan ansøge om, fantastisk kunde service, samt et godt design, der sikrer, at spillerne altid vil have hurtig og nem adgang til deres penge. Som en ny tilmelding til casino spillere er garanteret en 20 gratis spin bonus til brug på den populære spillemaskine Starburst, der er ingen depositum kræves for dette. Men, hvis du tilfældigvis til at leve på et sted, hvor der er ingen kasinoer i nærheden, så det kan helt sikkert få dig på nerverne. Der er nok materialer på gambling bevidsthed. På niveau to både hastigheden og nøjagtigheden af din bue er steget. Få 21 point på de første to kort, normalt kaldes en blackjack. Baccarat: Her spiller og server (dealeren har to kort hver og hver enkelt forsøger at komme så tæt på i alt ni. Spillet spilles med en eller flere dæk af 52 kort. Blackjack er et globalt populære kort spil spillede i kasinoer. Disse kasinoer er blevet det vigtigste mål for nogle casino-entusiaster. De fleste gratis online slots har disse data er trykt på deres site, mere ofte end ikke i deres hjælp dokumenter. Den bedste måde at få nok praksis og ender med at vinde på lang sigt, er at forsøge at gratis blackjack. Den måde at få en beregning ud af et casino på sit bedste, er udnyttelsen af lovlig gambling strategier, de har kapacitet til at holde sig i form, og evnen til at bruge Internettet til at finde din foretrukne spil. Men den måde, som spillet skrider frem, det giver et hint om den potentielle vinder. Normalt spilles med en eller flere dæk af 52 kort, spil, lær at spille blackjack med et skema har en umiddelbar og usikkert resultat. Med hver og en af disse strategier, spillere kan gøre det meste af deres tid på Sinus Judi og gøre nogle raske penge. Det er dybest set en sammenligning af kort spil, hvor en spiller satser penge mod den modstander, der normalt forhandleren. Blackjack har længe været en favorit casino spil, som indebærer, at indsatser af penge mellem spilleren og dealeren. Når dette er sket vil dealeren afsløre hans eller hendes hånd, og den spiller, der har akkumuleret 21, eller skab til 21 vil vinde. Når du sidder ned, skal du købe chips fra forhandleren. Dels har det at gøre med den lave hus kant med blackjack, og den manglende evne til at forhindre, at kortet optælling af online spillere (selv ved hjælp af løbende blandes otte dæk sko af kort betydeligt skærer ned på nytten af kortet optælling). Før kortene bliver givet, skal gøre en indsats for et beløb op til bordet grænse. Den første ting at gøre, er at lære det grundlæggende i at tælle kort. Det bedste ved disse spil er, at du kan nyde dem på din iPhone, iPad eller iPod touch. Ganske ofte spillere har en mulighed for online gambling i en reel casino miljø med virkelige spil og stil. Med Sinus Judi enorme udvalg af spil, og tilgængeligheden af sine casino gambling fordele, mange kasinoer i Filippinerne er blomstrende og er blevet til steder, hvor de lokale folk og expats kan få mest ud af deres gaming engagement i nationen. Sådan vælger du det bredbånd, der passer til dig Når man skal finde et bredbånd, kan det være svært at vælge det helt rigtige. Man kan hurtigt komme til at tage nogle forhastede beslutninger, som resulterer i et for dyrt og for langsomt bredbånd. Derfor er det vigtigt at du sammenligner forskellige bredbånd fra forskelige selskaber, så det dækker lige præcis de behov, du har brug for. Det kan være, at du har brug for et bredbånd, der er hurtigt, hvis du bruger dine sociale medier meget, eller bare i det hele taget bruger meget tid på din telefon. Hav derfor det med i dine overvejelser, når du vælger. Inden du skifter eller opretter dit bredbånd, skal du have overvejet dine muligheder, så du ikke ender op med noget, som ikke fungerer optimalt for dig. Sammenlign derfor forskellige priser og hastigheder, og overvej, hvad dit bredbånd skal indeholde. Er det bare til dig, eller er det til hele din familie? Hvor meget tid bruger i på jeres telefoner og computere? Hvor mange enheder har i? Disse ting er vigtige at overveje – så ved du nemlig på forhånd, hvor mange megabit du får brug for. En mulighed for bredbånd er Telia mobilt bredbånd ⇒ Sammenlign priser på mobilt bredbånd her! Spørg professionelle om hjælp, hvis du er i tvivl Hvis du er i tvivl om hvad dit bredbånd skal indeholde, eller om hvor mange megabit du har brug for, kan det være en god ide at spørge en professionel. De kan ud fra deres erfaring hjælpe dig med at vurdere, hvad du skal kigge efter og hvad du har brug for i dit nye bredbånd. På den måde er du sikker på, at du finder lige præcis det, som passer til dig og eventuelt din families forbrug. Updated on juni 17, 2019 Hjem egenkapital lån-faktorer at overveje Dit hjem giver dig et vidunderligt middel til at sikre en enorm mængde af kredit ved at bruge dit hjem egenkapital som sikkerhed. I den seneste tid, flere og flere boligejere ser hjem egenkapital lån som den mest bekvemme måde at konsolidere deres anden gæld, at foretage reparationer eller udvidelse til hjemmet, eller at opfylde yderligere udgifter såsom bryllup udgifter, uddannelse udgifter og så videre. Der er forskellige grunde bag den stigende popularitet af boliglån egenkapital, såsom det stigende antal let tilgængelige finansielle institutioner, temmelig rimelige renter og gebyrer, og rimelige vilkår og betingelser, fradragsberettigede funktioner og så videre. På trods af disse fordele, er boliglån, ligesom alle andre typer af lån ikke helt uden risiko. Og risikofaktorer er endnu mere forstørret, hvis du falder i hænderne på skruppelløse monetylenders, der bejler til dig med deres lavere rente, kun at rippe dig ud. Men sikkerheden i dit hjem bør være din primære overvejelse, og for at du skal være forsigtig med visse ting, før bosætte sig på en finansiel institution. Du er forpligtet til at betale et gebyr for at få dit hjem egenkapital lån, og dette gebyr er generelt lav. Omkostningerne ved at opnå boliglån kapital indebærer 1% Origination gebyr ud over gebyrer for advokater, undersøgelser, og andre relaterede tjenester. Hvis en långivende institution beder om et urimeligt gebyr, bare holde sig væk fra det. Det vil være klogere at shoppe rundt og sammenligne for at finde ud af det bedste tilbud. Du vil finde mange institutioner, der tilbyder dig et lån på en utrolig lavere rente. Men lad dig ikke narre af dette, da betalingsperioden faktisk kan strækkes over en længere periode end lån penge du oprindeligt troede, og i realiteten udvinding fra dig en større betaling beløb. Så omhyggeligt læse alle klausuler i aftalen, før de indgår en aftale med en finansiel institution. Du har måske hørt om disse ballon betalinger. Det er det enorme beløb, der skal betales ved slutningen af låneperioden, herunder både renter og hovedstol. Dette sker, når långivere tiltrække din interesse med lavere månedlige betaling sats ved at gøre du betaler kun renten hver måned. Der er endda tilfælde, hvor boligejer uforvarende antager, at han kun skal betale renten kun på lånet, kun for at opdage byrden af det samlede beløb af lånet ved udgangen af låneperioden. Sammenligning shopping over internettet kan give dig værdifuld indsigt i vilkårene i forskellige finansielle institutioner. Dette kan kun forhindre dig i at blive målet for aggressiv långivere. Henvisninger fra venner er også en effektiv måde at finde den gode hjem egenkapital låne udbyder. Køkken remodeling og design idéer Køkkenet er et rum hvor man kan finde medlemmer af en familie spiser, arbejder, taler i telefon eller bare hænge ud med venner. Køkkenet har altid været nerven i familien, og aldrig har køkken remodeling vigtigere end i dag. Som er kernen i hjemmet er der nogle interessante alternativer til køkken, der går videre end normale. Dette køkken guide indeholder et udvalg af køkken remodeling hjem indstillinger på side til husejere samt anbefaling. Udvikle sikkert arbejde praksis og holde sig til dem. Hvis du bliver forvirret, forværret eller for meget af en rush, oddsene er større at fejl, Hvad koster et nyt tag? der vil blive gjort. Læs og følg de nøjagtige regler for hvert værktøj og materiale, du vil bruge. Tag værktøjer, når du ændrer vinger. Bære tunge såler støvler på enhver byggeplads; gummisåler når du arbejder på taget; handsker under håndtering tømmer; og beskyttelsesbriller når elværktøj er i drift. Bære høreværn, når du bruger el-værktøj, som nogle operere på niveauer, der kan skade hørelsen. Binde langt hår tilbage så ikke at fange det ved en tilfældighed i elværktøj. Vælg værktøjet egnet til Køkken remodeling job, og holde alle værktøjer skarpe og i god arbejdstilstand. Hvis et objekt er for tung, eller få hjælp til at flytte det; bøje fra knæene, når picking up store og tunge genstande. Hårde hatte er foreslået når du arbejder under eller omkring overhead konstruktion. Efter fasen for nedrivning som der regel nogle indledende arbejde skal gøres, før du kan gøre dit køkken remodeling. Hvis bred strukturel, elektrisk, VVS, gips eller paneler arbejde er inkluderet i dine planer, det bør finde sted på dette tidspunkt. Hvorfor kredit reparation rådgivning er at miste troværdighed Legitime kredit reparation mister troværdighed på grund af nogle skrupelløse virksomheder, der bevidst https://hurtigudbetaling.dk vildleder Gæster der sætter deres lid til dem til at hjælpe dem reparation deres kredit. Det er en udbredt opfattelse at du kan reparere dit eget kredit uden hjælp af en kredit reparationsservice. Den eneste reelle måde at forbedre din kreditværdighed er at forbedre din gæld-indkomst ratio og til at betale din månedlige forpligtelser rettidigt. Du behøver ikke en service til at hjælpe dig med at opnå dette. Hvad de fleste kredit reparation rådgivning tjenester faktisk tilbyder dig er nedbringelse af gælden. Ved hjælp af denne type tjenesteydelse kan faktisk gøre mere skade end gavn at din kreditværdighed, som du vil ende med at betale mindre end den aftalte månedlige beløb og dette vil resultere i din betalinger bliver rapporteret 30 dage for sent, måned efter måned. En anden taktik, at kredit reparation rådgivning tjenester bruges til at sende til de tre kredit indberettende organer breve om, at den negative oplysninger om din kredit rapport er unøjagtige, og efterspørgslen, de fjerne disse oplysninger. Kredit indberettende organer er forpligtet til at fjerne denne information, mens de undersøge påstanden om, at oplysningerne er urigtige. Mens denne undersøgelse er i gang på en kredit reparation rådgivning service trækker din kredit rapport og viser dig, at dit kredit score er blevet bedre. Derefter kan de kræve betaling fra dig. Efter dette er sket efterforskning på credit reporting agentur vil resultere i den negative oplysninger lægges tilbage i din kredit-fil, og du er ikke bedre stillet end du var før. Der er nogle kredit reparation agenturer, ikke der er ude på at snyde dig. Disse agenturer hjælper legitimt dig med at få ukorrekte oplysninger fjernes, at have oplysninger rettet, når du har betalt-off elementer, der stadig viser forfaldne. De kan også hjælpe dig med at have varer opført to gange fjernet, eller varer, der faktisk dine børn er afklaret. Når det kommer til stykket, drejer det sig om en legitim kredit reparation agentur kan gøre for at hjælpe dig med at forbedre dit kredit. Ingen kredit reparation rådgivning agenturet kan have negative elementer fjernes, hvis de er korrekte. Disse elementer forbliver i op til syv år eller endnu længere. Den bedste ting at gøre er at håndtere dit eget kredit spørgsmål. Du har ret til at bestride unøjagtige oplysninger, og du befinder dig i den bedste position til at vide, hvad der er rigtigt eller forkert på din kredit rapport.
null
https://havforsker.dk/
mC4
Cookie- og privatlivspolitik | Børn & Dyr på Bregentved Om Børn & Dyr Endagsskue Sundhedsregler - dyr Kalve, får og geder Kæphesteskue Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: [email protected]. Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet. Websitet bornogdyr.dk udbydes og drives af: STØTTEFORENINGEN FOR UNGDOMS- ARBEJDE Tlf: 56791936 E-mail: [email protected] "Har for første gang deltaget med 2 ponyer, og det har været en rigtig god oplevelse. Der er styr på alt omkring dyrene .... Hjælpere der ved, hvad de har med at gøre, med godt humør, og parat til at hjælpe, når der er brug for det. Super vagtordning i opstaldningsområdet, ved indgange og på parkeringsområdet Pigerne som deltog og passede ponyerne herfra, havde nogle dejlige dage, og vi kommer helt sikkert igen ... :) :) :)"
null
https://bornogdyr.dk/cookie-og-privatlivspolitik
mC4
Det er derimod ikke tilladt at poste eller sende information som: indeholder ord eller udtryk, som kan opfattes om stødende, krænkende eller aggressive er pornografiske eller på nogen måde strider mod den menneskelige værdighed fremmer racisme eller sexisme enhver form for ulovlig aktivitet, der fremmer.StyleLounge is de perfecte site voor mannen en maakt shoppen erg gemakkelijk, binnenkort vind ook jij de perfecte look.Vi er ikke ansvarlige for anden uagtsom misligholdelse end de forpligtelser, som er nævnt i de foregående passus. dem. I overensstemmelse med sprogets polysyntetiske natur, inkorporeres et pronominalt subjekt og objekt ofte i verbalendelsen. Grønlandsk har et eget ord for Holland med betydningen "lavtliggende egn". Udgave (1977) Ordbogi var et manuskript til en skoleordbog med.287 opslag og 540 tilhæng. Schultz-Lorentzens Grønlandske ordbog Grønlandsk-dansk Paul Egede, der havde lært grønlandsk som barn, udgav den første egentlige ordbog i 1750: Dictionarium Grönlandico-danico-latinum. Århundrede, har moderne grønlandsk kun indoptaget få nordiske ord: Kuanneq af kvan, niisa af hnísa ( marsvin ) og puuluki af porrke ( gris ). "Kalaallit Oqaasii - Det Grønlandske Sprog". 38 For at lette den indbyrdes sammenlignelighed mellem de eskimoiske sprog har der dog været fremsat et forslag om en fælles retskrivning for alle inuit, hvilket formentlig ville betyde enden på det syllabiske skrivesystem, der benyttes på inuktitut. En lignende sænkning finder sted ved /a men dette vises ikke i retskrivningen. Det grønlandske ord qallunaat for danskere betyder også "dem med store øjenbryn". 15 I 1972 vedtog det daværende landsråd en ny retskrivning, som omend den er mindre logisk opbygget, er tættere på den aktuelle udtale og dermed lettere at lære for mange. Grønlandsk identitet: sprog, demokrati, velfærd og selvstændighed. Maj 2010 om sprogpolitik. Oktober 1998 om ændring af landstingslov om sagsbehandling i den offentlige forvaltning. Sprogdebatten spillede fx en rolle som en del af valgkampen før valget til Grønlands Landsting i december 2002, hvor det grønlandske sprog blev gjort til genstand for en identitetsdebat. Grønlandsk litteratur Christian Bertelsen, Birgitte line Jacobsen, Inge Kleivan og Frederik Nielsen (1987)Grønlandsk Dansk Ordbog med.315 opslag og 699 tilhæng Lov. Derfor har der i Grønland været fokus på sprogbeskyttelse og debat om sprogets status i forhold til andre sprog, særligt dansk. Da interrogative og indikative verbalformer kan sammenfalde, er intonation. LearnGreenlandic / Langgard Consulting. 12 Det mest omfattende studie af strop grønlandsk fonologi er Jørgen Rischels"1974, det gælder fx landsstyremedlemmet ichi for uddannelse. Noget før det var tilfældet for den samlede danske befolkning. Eller passende ord har måttet konstrueres. Internettet spiller en rolle, og i den danske del af Grønland kunne alle læse og skrive allerede fra midten af 1800tallet. (1977) Ordbogi var et manuskript til en skoleordbog med.287 opslag og 540 tilhæng.Sprogpolitik og -debat redigér redigér wikikode. Da disse udtaleforskelle er allofoniske, respekt er kodeordet" hvem der er grønlændere. At kun få danskere kan grønlandsk. I 1804 udkom Otto Fabricius apos, fransk, der er omdebatteret. Fordi udtalen af de to høje vokaler gøres lavere af den efterfølgende uvulære lyd 20 millioner sprogbrugere, juridisk er det svært at nå frem til en endegyldig definition. Brochmann 30 Det er ikke kun grønlændernes manglende kunnen på dansk. At såvel grønlandsk som dansk skulle kunne anvendes i offentlige forhold. Og at brugen af engelsk i Grønland desuden ikke fjerner presset på det grønlandske sprog. Samuel Kleinschmidt 1871 Den grønlandske ordbog. Det vil sige betingede af andre lyde i ordet. Helene 2006 Qanoq, analyseres grønlandsk dog over 40 gravid som havende kun tre vokalfonemer. En løsning på sprogforbistringen mellem grønlændere og danskere, der hver for sig ikke kan modpartens sprog, er fx blevet fremsat af økonomen Mogens Boserup på en konference i Sisimiut (Holsteinsborg) i 1970, idet forslaget gik ud på at gennemføre et sprogskifte og altså afskaffe grønlandsk.Lyder stavelser med lang vokal eller stavelser før en dobbeltkonsonant som tryk. Jørgen Rischel (1974 Topics in West Greenlandic Phonology.Hvis grønlandsk morfologi således er kompliceret, er syntaksen overkommelig, idet subjektet altid kommer før objektet, som kommer før verbet.Forslaget ville i sagens natur svække grønlandsk og gøre tolkning mindre udbredt, men ville også forbedre grønlændernes adgang til uddannelse og dermed deres muligheder for at fremme deres kvalifikationer, så de i højere grad selv ville blive i stand til at styre landet.
null
OSCAR-2019
Gråsælerne har det øjensynligt bedre i den svenske del af Østersøen end i den danske. Derfor kan Sverige fortsætte reguleringen af sælerne, mens Danmark må sætte den på pause. Sådan lyder det i et svar fra miljøminister Lea Wermelin til De Konservatives fiskeriordfører. Arkivfoto NYHED | ØSTERSØEN | MEDLEM 17. JAN 2022 • 10:47 Rimeligheden kommer miljøministeren ikke ind på, men hun kommer med en forklaring på, hvorfor forholdene er forskellige i Danmark og Sverige. Gråsæler i Østersøen er ikke bare gråsæler i Østersøen. Det står klart i begyndelsen af 2022, hvor Danmark har sat reguleringen af sælbestanden på pause, mens den fortsætter i Sverige. Begge steder nyder sælerne beskyttelse i kraft af habitatdirektivet. Alligevel er der forskel på situationen i dansk og svensk farvand.
null
https://tidende.dk/bornholm/sverige-fortsaetter-regulering-af-saeler-lea-wermelin-har-en-forklaring/117393
mC4
Det kører ikke, blot fordi man trykker enter 80 milliarder tabte kroner er ubegribeligt mange penge, selv i et dansk statsbudget. Den blinde tiltro til IT-systemet EFI, der fik vores politikere til at spare store dele af det dyre og bureaukratiske manuelle system af skattemedarbejdere væk. Det står klart, at problemerne i Skat koster statskassen yderligere 80 milliarder kroner. Altså oven i de 12 milliarder, vi har foræret udenlandske bedragere og det ukendte antal milliarder, der ukritisk er blevet udbetalt i negativ moms til alle og enhver, som har ulejliget sig med at bede om dem. Denne gang var det så den manglende inddrivelse af skattegæld, der endte med at blive mange gange større end først antaget. 80 milliarder kroner er ubegribeligt mange penge, selv i et dansk statsbudget. Det ligger samlet set på omkring 1.100 milliarder kroner om året, mens den årlige finanslovsaftale reelt kun flytter nogle enkelte milliarder. Så 80 milliarder får de fleste af de økonomiske prioriteringer, vores politikere nogensinde har skændtes om, til at se forholdsvis små ud. Skandalens omfang fik blandt andet Weekendavisens chefredaktør Martin Krasnik til at undre sig over, at et ansvar for sagen ikke er blevet placeret. Selvom det er let at udpege de hovedansvarlige: Vores nuværende statsminister, finansminister og forsvarsminister. Krasnik har selvfølgelig helt ret i sin kritik. Men historien om Skat og de utallige mistede milliarder handler kun overfladisk om ansvarsresistente politikere. Den handler reelt om noget umiddelbart meget mere positivt – men i virkeligheden langt mere farligt. Den handler om noget så usexet som teknologibegejstring og it-optimisme. Fænomener, som i deres abstrakte natur ikke er helt så lette at personificere og skabe forargelse over som uansvarlige ministre. Men hvis vi skal sygdommen – og ikke kun symptomerne – til livs, er det her, vi må tage fat. Og det er vel til syvende og sidst det bedste, vi kan få ud af denne meget trælse situation? At få udpeget og lynchet nogle ministre vil ikke forhindre fremtidige skandaler. I det aktuelle tilfælde var det den blinde tiltro til IT-systemet EFI, der fik vores politikere til at spare store dele af det dyre og bureaukratiske manuelle system af skattemedarbejdere væk. Vel og mærke på forhånd og på trods af masser af eksempler på mislykkede og forsinkede offentlige IT-projekter. Så da EFI fejlede, var der bare et stort hul. I Skat og i statskassen. Det viste sig, at de dyre skatteindrivere trods alt indrev flere penge, end de fik i løn. Jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at det var planen for Anders Fogh, Lars Løkke, Thor Pedersen, Claus Hjort, Bjarne Corydon eller Helle Thorning. Eller for Kristian Jensen og de otte andre skatteministre siden 2005. Jeg kan heller ikke forestille mig, at de var ligeglade. Men jeg har derimod ganske let ved at tro, at de i situationen var forblændede af teknologiens løfter og handlede derefter. Løfter, der utvivlsomt blev artikuleret af begejstrede embedsmænd og eksterne konsulenter, der havde regnet på alle de besparelser, en automatiseret skatteinddrivelse ville medføre. De positive konsekvenser er nemlig sjældent svære at regne på. Det er de negative derimod. Hvis man overhovedet besværede sig med en risikovurdering i forbindelse med EFI, skød man da i hvert fald helt ved siden af. For ellers havde man forhåbentlig udvist rettidigt omhu og opretholdt det manuelle system indtil det automatiske fungerede. Eller også lod man bare begejstringen overdøve alle faresignaler. Når teknologioptimismen nærmer sig jubeloptimisme, lægger risikoelementerne sig ofte i de blinde vinkler, advarsler (som der var masser af, fx fra de faglige organisationer) bliver mødt med foragt, og kritikerne bliver udskammet som teknologiforskrækkede maskinstormere. Oversete skyggesider Vi forskere er i øvrigt slet ikke engle i den forbindelse. På mit eget institut på Handelshøjskolen dominerer en teknologioptimisme, som jeg dybest set deler. Helt grundlæggende bidrager teknologi til en fri og velstående verden og gode menneskeliv. Men teknologiens skyggesider har vi det også hos os med at overse eller undervurdere. Det kan være tab af arbejdspladser, der måske ikke er et problem på samfundsplan, men kan være et kæmpe problem for den enkelte. Eller den ekstreme selvovervågning, vi påfører os via vores smartphones og sociale medier. Teknologier, vi nødig ville være foruden, men hvor vi samtidig leverer enorme mænger personfølsom data om vores liv og færden til store multinationale firmaer, og hvem der ellers har lyst til at lytte med. Det er en problemstilling, vi stadig ikke aner, hvordan vi skal forholde os til. Så derfor lader vi indtil videre være. Og når det kommer til de mislykkede offentlige IT-projekter er det den dominerende holdning, at det primært drejer sig om inkompetent projektledelse i det offentlige. Det vil sige: overlad IT-udviklingen til private, men fortsæt som hidtil. Det er en farlig attitude, som vil blive ved med at medføre skandaler, så længe politikerne ukritisk lytter til os. For ny teknologi har ofte negative sider. Nogle af dem ser vi først årtier senere. Miljøgifte, der i dag er bandlyste, blev engang opfatte som vidundermidler til effektivisering af landbruget. De fossile brændstoffer, der truer verden med en klimakatastrofe, blev engang opfattet som naturlige og uudtømmelige energikilder. Fysikere som Niels Bohr revolutionerede vores forståelse af universets opbygning. Men de bidrog også til udviklingen af kernevåben, der kan udslette menneskeheden, hvis nogen trykker på en knap. Drop længslen efter stenalderen Det betyder ikke, at vi skal lægge os i den anden grøft, sætte udviklingen i stå, ønske os tilbage til stenalderen og brænde fysikbøgerne. Desværre er det ofte den position, skeptikerne til ny teknologi ender i. Polariseringen af debatten viste sig med al uønskelig tydelighed i hele forløbet omkring Uber. Der var langt imellem politikere, der anerkendte, at det projekt både havde gode og dårlige sider. Måske er det fordi man er langt mere udsat midt på vejen, end når man ligger i en grøft og skyder efter de andre? Det jeg efterspørger er altså ikke teknologiforskrækkelse. Det er en realisme i forventningerne til teknologien, og det er, at vi tager de mulige negative konsekvenser alvorligt og så vidt muligt forsøger at afbøde dem. At vi ser nuanceret på ny teknologi. Vi skal bevare optimismen. Og også gerne begejstringen. Men vi må og skal undgå den jubeloptimisme, der blandt meget andet har ført til skandalerne i Skat. Vi må krydse begejstringen med snusfornuft og kritisk sans. Det ville fx ikke skade at lave nogle risikovurderinger og worst case scenarios ind imellem. Hvis der fx er risiko for at miste 80 milliarder, skylder man sig selv og skatteborgerne at gennemtænke det hele en gang mere. Vi skal også fortsat være risikovillige, turde investere i ny teknologi og efterstræbe effektiviseringer. Men vi bør ikke være villige til at risikere hele velfærdsstatens fundament, når vi gør det. Og vi må indse, at man ikke kan hæve besparelsen ved effektiviseringen, før investeringen har vist sig levedygtig, implementeret og i drift. I forbindelse med den angivelige russiske spionage mod Danmark gik en artikel fra 2014 på omgang på de sociale medier. Det var dengang vores finansminister og forsvarsminister hed Bjarne Corydon og Nicolai Wammen og lancerede Danmarks strategi for cybersikkerhed. "Vi trykker enter – og så kører det," sagde Bjarne Corydon i artiklen. Det gjorde det tydeligvis ikke. Og det er lige nøjagtig dén attitude, vi må se at gøre op med, hvis vi ikke vil have flere katastrofer som Skat.
null
https://samfundsdesign.dk/administration/effektivisering/det-korer-ikke-blot-fordi-man-trykker-enter/
mC4
Mad er helt afgørende for, at børn kan koncentrere sig og tilegne sig ny viden. Derfor er skolemaden vores centrale projekt. Skolemadsprojektet omfatter 200 elever fra børnehaveklassen til 5. klasse. Dette har en positiv effekt på både fremmøde og beståelsesprocent. Med de faste måltider og rutiner, stiger børnenes koncentration og indlæring. Det koster kun 12,50 krone at give et barn skolemad om måneden. Med andre ord det er små beløb, der kan betyde en verden til forskel.
null
OSCAR-2019
Danish Bassplayers - Unite!!! | Page 2 | TalkBass.com Danish Bassplayers - Unite!!! Discussion in 'Bassists [BG]' started by BassmanDk, Mar 9, 2008. De gange jeg selv har været i US og haft en bas med hjem er kasserne heller ikke blevet åbnet(var også før Sept. 11 - de er blevet mere strikse nu) De råd jeg giver her, er også mere for at være helt sikker på at få den igennem Jeg hedder Martin og email: [email protected] Ja, mit fornavn er Laurence. Ah, mange tak for tippet bassman, men kvindemennesket synes sgu det var for meget besvær med alt det (til trods for jeg tilbød hende 500 kr for at gøre det!). Suk, jeg må vel betale fuld pris herhjemme for min kære P-bas 500 kr? Du er da også lidt fedtet. Tænk på alle de penge du sparer! He he. Men ja det er selvfølgeligt forståeligt fra hendes side af. Hvilken bas er det du tæmker på? Siden du siger at du måske vil købe den herhjemme. Don't forget MarloweDK: http://www.talkbass.com/forum/member.php?u=94099 He is not forgotten and shall be more than welcome in this thread. I just figued he would join eventually. Men tjek lige hans nye video med Jarmaine Jackson playalong. Superfed lyd og touch! Hva skal vi stille op med de finske bassister, der har overhalet vores tråd? Skal vi finde os i det? Tja, nu er Finland jo det land, der har den højeste koncentration af fede bands, så vi bliver vel nødt til at finde os i det. Jeg har kigget meget på den der fender aerodyne precision bas, den ligger i den prisklasse som kun er lidt dyr for en arbejdsløs skoleknægt som mig, og er samtidig monster lækker at spille på Prøvede at sammenligne den med en p-bas highway one, og de var begge lige fede at spille på! Highway one havde dog mange federe funktioner, men prisen var også derefter! Du kan blende jazz bass pickupperne med precision (så vidt som jeg kunne forstå på ham ude i forretningen) og derved få den tunge lyd fra en jazz bas og den sprøde lyd fra en p-bas på sammetid ! Hehe... nu er finland jo så også bare generelt større end lille Danmark! Slædehunde og hjemmebrændere hele bundet! Anyways, er der nogen kan oplyse en forhandler af Bartolini pickupper i Europa? Til middlebit; Bartolini pickupper? Har alle ikke dem? Spørg din lokale musikpusher. Har selv arbejdet i butik og vi havde dem da. Til Qvist; Jeg har godt set den der bas. Den virker meget fed. Og som du selv siger; der er lidt flere muligheder i end en normal P-bas med kun én pu. Tror forøvrigt du mener den sprøde lyd af en Jazz og den tunge af en P! Ikk? Men gensalgsværdien er nok større ved en alm P! Men nu skal man heller ikke købe gear efter gensalgsværdi. Vælg den bas du bedst kan li og som du synes kan de ting du vil ha den til. Og få sat begge ordentligt op før du beslutter dig. Et godt setup kan få de fleste basser til at spille godt. Har selv flere basser med PJ pups og det er en fed combo. Men min alm P-bas er altså også superfed. P-bassen er jo en bas der ikke lyder særligt fedt når man spiller alene men supergodt sammen med andre. Hvor f.eks. Jazzen også lyder godt solo. Emm (Efter min mening). Ah **** ja, ha mig undskyldt jeg er ikke så teknisk anlagt når det kommer til stykket Men jeg synes den er fed og kunne da også godt tænke mig en ganske normal klassisk P-bas en dag. Og tak for tippene bassman! Rock Climbing Team Members! Untie! Tak for invitationen, jeg er på Velkommen Marlowe. Fandt ud her forleden at vi spiller engang imellem med de samme folk; Den store guitarviking Bjarke, Kevin Monie og Jan Nørby. Det sjove er at jeg nu ved hvorfor de ikke vil høre mig "slappe"! Du har forvænt dem!He he. Har du en mailadresse til den 1. post? Well, I'm married to a girl from Aarhus and have 2 dual citizenship sons? Does that come close? My brother in-law plays guitar & lives in Viborg, Mormor lives in Skodstrup and Oldermor lives in Trandbjerg. We're coming over in August.
null
https://www.talkbass.com/threads/danish-bassplayers-unite.414047/page-2
mC4
9 dages kør-selv-forslag ved Sunshine Coast I det vestlige Canada Tag med på et brag af en kør-selv-ferie, hvor I både oplever den unikke natur på Canadas Stillehavskyst, Victoria og Vancouver. I skal bl.a. bo på West Coast Wilderness Resort, udforske regnskoven og spotte sortbjørne og spækhuggere. Rundrejsen vrimler med smukke fjorde, skovdækkede bjerge, sneklædte tinder og fiskerbyer. Fra 15.937 kr. Dag 1: Vancouver – Sunshine Coast (103 km + færge) Dag 3: Sunshine Coast – Quadra Island (78 km + færger) Dag 4: Quadra Island: Wilderness Cruise Dag 5: Quadra Island – Tofino (225 km + færge) Dag 6: Tofino: Pacific Rim National Park Dag 7: Tofino – Victoria (313 km) Dag 9: Victoria – Vancouver (69 km + færge) Dag 1Vancouver – Sunshine Coast (103 km + færge) Dag 3Sunshine Coast – Quadra Island (78 km + færger) Dag 4Quadra Island: Wilderness Cruise Dag 5Quadra Island – Tofino (225 km + færge) Dag 6Tofino: Pacific Rim National Park Dag 7Tofino – Victoria (313 km) Dag 8Victoria Dag 9Victoria – Vancouver (69 km + færge) Vancouver – Sunshine Coast (103 km + færge) Udgangspunktet for jeres kør-selv-ferie er Vancouver. hvorfra turen går dog hurtigt videre til Horseshoe Bay, hvor I skal ud på en 45 minutter lang færgetur til Sunshine Coast; en fantastisk smuk tur gennem fjordlignende landskaber med skovdækkede klippesider og sneklædte bjergtinder. Færgen lægger til kaj i Langdale, og herfra kører I videre gennem skov og charmerende fiskerbyer til West Coast Wilderness Lodge, hvor I skal overnatte. Vel ankommet kan I læne jer tilbage på lodgens store træbalkon og nyde synet, når den nedgående sol bader det rolige vand og bjergenes tinder i et gyldent skær. Her mærker I for alvor, at I er landet midt i Canadas smukke natur. I det nordlige Vancouver 20 min. kørsel fra centrum tårner bjerget Grouse Mountain sig op. Tag svævebanen op i 1.100 meters højde og oplev den enestående udsigt over millionbyen. Spis middag i ... Sunshine Coast – Quadra Island (78 km + færger) I dag kører I nordpå til Earls Cove, der ligger omkranset af bløde skovbeklædte bakker. Her skal I ud at sejle med en af de mange færger i området, der på 50 minutter vil bringe jer til øen Saltery Bay. Herfra kører I langs kysten ad Sunshine Coast Highway, der skær igennem Saltery Bay Provincial Park. Parkens tætte skov strækker sig helt ned til den klippefyldte bred, hvor I kan udforske fascinerende havdyr og endda være heldig at spotte hvaler og sæler. Fortsæt til Powell River og tag færgen tværs over Georgiastrædet til Vancouver Island, der er den største af øerne langs Nordamerikas Stillehavskyst. Vel ankommet til Vancouver Island kører I nordpå gennem den smukke natur til byen Campbell River, hvor I tager endnu en færge over til den lille ø Quadra Island. På denne fantastiske lille ø bliver I modtaget af både storslåede natur og et hjertevarmt lokalsamfund. Quadra Island: Wilderness Cruise I dag får I mulighed for en helt unik naturoplevelse, hvis I tager en tur med på vandet i en zodiak (hurtiggående gummibåd). I sejler langs Discovery Islands og her gælder det om at holde øje med det spændende dyreliv, der findes i området. I kan bl.a møde søløver, sæler, vågehvaler og delfiner, der yndefuldt bevæger sig i det våde element, og i luften vil hejrer og ørne være hyppige gæster. Ved lavvande er der endvidere mulighed for at spotte sortbjørne i deres naturlige omgivelser og i det hele taget nyde Canadas storslåede skønhed (inkluderet i udflugtspakken). I kan naturligvis også bruge dagen på at udforske selve Quadra Island, der gemmer på mange smukke oplevelser som Cape Mudge Fyrtårn og den skønne, fredelige stenstrand ved Rebecca Spit Marine Provincial Park. Fra maj til september kan I også snuse rundt blandt lokale kuriositeter og specialiteter på søndagsmarkederne eller dykke ned i Canadas fascinerende kulturhistorie på gallerier og udstillinger. Quadra Island – Tofino (225 km + færge) Nu forlader I Quadra Island og sejler med færgen retur til Vancouver Island, hvor turen går mod havnebyen Tofino. På den smukke tur mod sydvest bør I tage et stop ved Cathedral Grove, hvor 800 år gamle douglastræer står i al deres magt og vælde. Disse kæmpetræer er et imponerende syn. Ved Sproat Lake er der mulighed for at se to såkaldte Mars Water Bombers, verdens største brandslukningsfly, der sendes i luften for at bekæmpe skovbrande. Forsæt videre over de smukke bjergpas Sutton Pass og Sawtooth Range i Cascade Mountains, inden I kører mod Tofino på vestsiden af Vancouver Island, lige ud til Stillehavet. Denne lille perle af en strandby er omkranset af bjergtagende natur og velkommer jer med en afslappet, lokal vibe. I dag kan I lade jer opsluge af den fantastiske natur i Pacific Rim National Park, der strækker sig over 130 km af kysten langs vestsiden af Vancouver Island. I kan fx bruge formiddagen på at gå en tur langs den berømte Long Beach med sin kilometerlange, bløde sandstrand og nyde udsigten eller prøve kræfter med at surfe de vilde bølger. I kan også bevæge jer ind i den tempererede regnskov langs kysten og fornemme stilheden i den store skov, når I vandrer ad de fint anlagte stier. Hen ad eftermiddagen har I også mulighed for en fantastisk hvalsafari på tre timer på Clayquot Sound, hvor I - med lidt held og rimeligt vejr - får et enestående møde med gråhvaler, spækhuggere, marsvin, søløver og det fantastiske fugleliv. Eller I kan vælge at tage på Black Bear cruise for at spotte sortbjørne, der søger mod kysten for at finde føde (Hvalsafari eller Bjørnetur er inkluderet i udflugtspakken). Tofino – Victoria (313 km) Stå tidligt op i dag, for dagens køretur er ubetinget rundrejsens længste. Men det er også en dag, hvor Vancouver Island igen udfolder sin utrolige naturskønhed for jer. Fra Tofino kører I fra vestkysten op over bjergene og ned langs østkysten af Vancouver Island til provinshovedstaden Victoria. Undervejs kan I stoppe i Chemainus, der kan fortælle en fascinerende historie om Canadas First Nations Peoples og 1800-tallets jernbanearbejdet, der tiltrak arbejdere fra resten af verden, hvilket har skabt den kulturelle mangfoldighed, der præger byen i dag. I kan fx finde byens mange interessante vægmalerier eller besøge nogle af museerne. I kan også vælge at lægge vejen forbi Duncan, der populært kaldes City of Totems. Her kan I nyde de smukt udskårne totempæle, der er placeret rundt om i gaderne og besøge Cowichan Native Village. I har hele dagen til fri disposition, hvor I kan udforske Victoria, der - som navnet næsten indikerer - populært kaldes den mest engelske by i Canada. Det inkluderer bl.a. dobbeltdækkerbusser, pubs, eftermiddagste og forretninger fulde af tweed og porcelæn. Tempoet i Victoria er betydeligt lavere end i Vancouver og her hersker en dejlig afslappet atmosfære. Byen opleves bedst til fods, så lad bilen få en pause i dag. Byen kaldes populært City of Gardens, så en tur til den botaniske have, Butchart Gardens, med over en million blomster og planter fordelt på mere end 700 arter eller Butterfly Gardens med sit tropiske planterige, er absolut en oplevelse. Men I kan også spendere en hyggelig dag med at nyde inderhavnen Fisherman's Wharf, der er fuld af madboder, bådture og hyggelig stemning. Victoria – Vancouver (69 km + færge) På kør-selv-feriens sidste dag forlader I Victoria og kører nordpå til Swartz Bay Ferry Terminal, hvor I sejler med færgen til Tsawwassen på fastlandet. Turen over Geogiastrædet tager halvanden time, og her har I rig mulighed for endnu engang at nyde de smukke landskaber langs Gulf Islands, mens I krydser Georgiastrædet. Fra Tsawwassen returnerer I til Vancouver, hvor jeres rejse slutter, men I har selvfølgelig mulighed for at forlænge turen med et par dages ophold i den spændende storby.
null
https://www.fdm-travel.dk/sunshine-coast-og-vancouver-island
mC4
Edamamesalat med quinoa og feta — PIAS KØKKEN Edamamesalat med quinoa og feta Her en dejlig mættende, proteinholdig og glutenfri salat der kan tilberedes på ganske kort tid. Salaten kan spises solo til frokost eller til aftensmad sammen med kød, fjerkræ eller fisk. Tager jeg mine ernæringsbriller på er det en salat med sundheds fordele specielt pga. edamame bønner og quinoa. Edamame bønner er en rigtig god kilde til protein (15 g pr. 100 g) og fiber og derudover indeholder de også jern, calcium, B-vitaminer, E-vitamin og folinsyre (specielt vigtig for proteinomsætningen). Edamame bønner har flere essentielle fedtsyrer end andre bælgfrugter. Og sidst men ikke mindst indeholder de en række stoffer der er dokumenteret sundhedsfremmende og forebyggende ift. en række livsstilssygdomme. Quinoas helt store trumf er dog indholdet af antioxidanter, som sørger for at holde dine blodkar og beskytter dig derfor mod åreforkalkning og blodpropper. Endelig påvirker quinoa dit blodsukker i langt mindre grad end korn. Årsagen er kombinationen af fibre, fedt og ikke mindst proteiner i høj kvalitet, som får blodsukkeret til at stige langsommere. Quinoa indeholder alle de essentielle aminosyrer, dvs dem du ikke selv kan danne. Proteinindholdet er 14 g pr. 100 g. 200 g edamamebønner (pillede og optøede) 120 g feta 5 % i tern 75 g soltørrede tomater i oliemarinade (drænet) 1: Skyl quinoa og kom det i en gryde. Hæld dobbelt mængde vand på og bring i kog. Dæmp varmen og lad det småkoge under låg i 8-10 min. Tjek quinoa efter 8 min. Koger det forlænge koger det i "smat". Hæld vandet fra o lad quinoa dryppe af. 2: Kom quinoa i en kål sammen med edamame, feta og soltørrede tomater. 3: Dryp citronsaft og olie over. Vend det hele sammen. Krydr med salt og peber. Energiindhold pr. 100 g: 208 kcal fordelt på: Protein 13 g, fedt 8 g, kulhydrat 23 g. Kostfibre 5 g.
null
https://www.piaskoekken.dk/opskrifter/2015/3/12/edamamesalat-med-quinoa-og-feta
mC4
Ankestyrelsens principafgørelse 5-11 om kontanthjælp - sanktioner - vejledning - indkaldelse - retsinformation.dk KEN nr 10044 af 31/01/2011 Gældende W20111004425 /eli/retsinfo/2011/10044 BS006146 Ankestyrelsens principafgørelse 5-11 om kontanthjælp - sanktioner - vejledning - indkaldelse J.nr.: 2100274-10 Kommunens vejledning i forbindelse med indkaldelse til jobsamtale var ikke tilstrækkelig til at opfylde betingelserne for at foretage fradrag i borgerens hjælp. Kommunens vejledning om, at udeblivelsen kunne få konsekvenser for borgerens udbetaling af ydelser, var uklar. Kommunen havde i brev om indkaldelse til jobsamtale givet vejledning med følgende ordlyd: "Du har mødepligt. Udebliver du fra samtalen uden rimelig grund, vil det få betydning for udbetalingen af din kontanthjælp/starthjælp på én eller flere af følgende måder: - din hjælp bortfalder i perioden fra udeblivelsen og til vi igen hører fra dig - din hjælp nedsættes - det kan besluttes, at du skal tilbagebetale din hjælp" Denne vejledning var utilstrækkelig, fordi kommunen i jobplanen havde angivet 3 forskellige konsekvenser af udeblivelse fra jobsamtalen uden rimelig grund, selv om der i reglerne ikke er nogen valgmulighed. Angivelse af alternativer medførte uklarhed om, hvilken konsekvens en udeblivelse rent faktisk ville have og var dermed utilstrækkelig. Da kommunen ikke havde vejledt borgeren tilstrækkeligt, kunne kommunen ikke foretage fradrag i borgerens kontanthjælp for perioden fra hans udeblivelse fra jobsamtalen til kontakten til jobcenteret var genoprettet. Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg har i møde truffet afgørelse i NNs sag om den vejledning, der er givet i forbindelse med indkaldelsen til jobsamtalen i tilstrækkelig grad opfylder kravene i aktivlovens § 35. – Kommunens vejledning i forbindelse med indkaldelse til jobsamtale var ikke tilstrækkelig til at opfylde betingelserne i § 35, stk. 1. Det betyder, at kommunen ikke kunne foretage fradrag i NNs kontanthjælp i perioden fra den 4. november 2009 til den 15. november 2009. Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg finder, at kommunen i forbindelse med indkaldelsen til jobsamtale ikke informerede NN tilstrækkeligt om konsekvensen af en udeblivelse fra jobsamtalen. Kommunen har i brev af 28. oktober 2009 givet vejledning med følgende ordlyd: "Du har mødepligt. Udebliver du fra samtalen uden rimelig grund, vil det få betydning for udbetalingen af din kontanthjælp/starthjælp på én eller flere af følgende måder: Kommunen ses ikke derudover at have vejledt skriftligt om konsekvensen af udeblivelse fra den konkrete jobsamtale. Vi har lagt vægt på, at kommunen i jobplanen angiver 3 forskellige konsekvenser af udeblivelse fra jobsamtalen uden rimelig grund. Vi har endvidere lagt vægt på, at der i bestemmelsen om udeblivelse fra en jobsamtale ikke er nogen valgmulighed i forhold til konsekvenser af udeblivelsen – sanktionen er fradrag i hjælpen for de dage der går, fra personen er udeblevet, til personen igen henvender sig til kommunen. Denne angivelse af alternativer medfører uklarhed om, hvilken konsekvens en udeblivelse rent faktisk har. Vejledningen om konsekvensen af udeblivelse fra tilbuddet er således uklar. Det er en betingelse for fradrag i hjælpen efter § 37, at kommunen har informeret tilstrækkeligt om konsekvenser og muligheden for igen at få hjælp. Vi har fundet, at kommunen ikke havde informeret tilstrækkeligt, og derfor er betingelserne for at foretage fradrag efter § 37 ikke opfyldt. Kommunen kunne derfor ikke foretage fradrag i NNs hjælp i perioden fra den 4. november 2009 til den 15. november 2009 for udeblivelse fra jobsamtalen den 4. november 2009. Generelt skal vi bemærke, at kommunen skal informere konkret og præcist om konsekvenserne for borgeren. Når en borger indkaldes til en jobsamtale, bør kommunen vejlede om konsekvenserne for hjælpen, hvis borgeren udebliver fra jobsamtalen uden rimelig grund, samt om hvilke skridt borgeren skal tage for igen at blive berettiget til hjælp. Vi skal derudover bemærke, at vejledningen bliver yderligere uklar af, at kommunen i brev af 28. oktober 2009 vejledte om såvel bortfald af hjælpen i en periode som om nedsættelse af hjælpen. Arbejdsmarkedsstyrelsen har oplyst, at en jobsamtale alene kan omfattes af nedsættelse i aktivlovens § 39, hvis jobsamtalen er hos en arbejdsgiver eller afholdes som led i sygeopfølgning. Nedsættelse kan således ikke blive aktuelt i forhold til samtalen den 4. november 2009 ved XX. Kommunen bør tillige angive hvilken af borgerens ydelser vil blive påvirket og ikke angive alternative ydelser f.eks. "kontanthjælp/starthjælp". Det skal endvidere bemærkes, at kommunens pligt til at informere om sanktion er en forudsætning for "fradrag i eller nedsættelse eller ophør af hjælpen" men er ikke en forudsætning for tilbagebetaling. Kommunen skal senest ved udbetaling af hjælpen oplyse modtageren om, at hjælpen ved gentagne overtrædelser skal tilbagebetales. Beskæftigelses- og integrationsforvaltningen har oplyst, at der er tale om et landsdækkende systembrev udskrevet fra Opera udarbejdet i samarbejde med KL, samt at vejledningens ordlyd er dækkende. Vi bemærker, at kommunen ifølge de nye regler skal vejlede borgeren skriftligt og konkret i forbindelse med henvisningen til arbejde, afgivelsen af tilbud, indkaldelsen til samtale m.v. Når kommunen således indkalder til jobsamtale, skal kommunen vejlede om konsekvensen af udeblivelse fra jobsamtale. • Beskæftigelsesankenævnets afgørelse af 20. april 2010 • Klagen til Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg af 6. maj 2010 Kommunen traf afgørelse om, at NNs ydelse ville blive nedsat med et fradrag svarende til det antal dage, der er mellem 4. november 2009 og 15. november 2009, hvor hun på ny havde kontaktet sit jobcenter, jfr. § 37, stk. 1 i Lov om aktiv socialpolitik. Beskæftigelsesankenævnet fandt, at der ikke skulle foretages fradrag i NNs kontanthjælp på grund af udeblivelsen fra jobsamtalen den 4. november 2009. Beskæftigelsesankenævnet har begrundet afgørelsen med, at kommunens vejledning i forbindelse med indkaldelsen til jobsamtalen ikke i tilstrækkeligt omfang opfylder kravene i aktivlovens § 35, stk. 1. Kommunens afgørelse om at sanktionere dig for udeblivelsen fra jobsamtalen er derfor ugyldig. I klagen til Ankestyrelsen er det anført, at kommune havde anvendt landsdækkende systembrev udskrevet via Opera og udarbejdet i samarbejde med KL, samt at vejledningen opfyldte betingelserne i § 35. Beskæftigelsesankenævnet fastholdt sin afgørelse med den givne begrundelse, da der i forbindelse med klagen ikke var fremkommet oplysninger, der kunne begrunde en ændring.
null
https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=153343
mC4
Effektive AGF banker Br�ndby i klassikerkamp - Politiken.dk Annonce Fodbold 5. aug. 2012 KL. 20.54 ineffektivt. Br�ndby kunne ikke ramme m�let, og kun en enkelt scoring sidst i kampen af Simon Makienok (midt) var ikke nok mod AGF. - Foto: RASMUS BAANER ineffektivt. Br�ndby kunne ikke ramme m�let, og kun en enkelt scoring sidst i kampen af Simon Makienok (midt) var ikke nok mod AGF. - Foto: RASMUS BAANER Brøndby var det bedste hold, men AGF scorede på holdets chancer. kampe i dag AGF vandt s�sonens f�rste sejr i Superligaen, da holdet p� hjemmebane slog Br�ndby 3-1. David Devdariani og Aron J�hannsson stod for hjemmeholdets to f�rste m�l, mens Daniel Stenderup scorede selvm�l til 3-0. G�sternes scoring blev sat ind af Simon Makienok Christoffersen. Faktisk var det Br�ndby, der dominerede hele kampen og havde spilovertaget. Det var tydeligt, at g�sterne kom til Aarhus med selvtillid i bagagen efter sidste rundes 2-1 sejr p� hjemmebane over Silkeborg. L�s ogs� Auri: Problem hvis vi havde tabtAGF manglede troen Fra starten af kampen pakkede holdet sig ikke ned, men pressede i stedet AGF, som det meste af tiden havde sv�rt ved at komme igennem Br�ndbys k�der. Og n�r holdet endelig fik spillet sig frem ad banen, var indl�ggene upr�cise og uden afsender. Hjemmeholdet manglede simpelthen en tro p� egne evner. L�s ogs�AGF-tr�ner: Fortjent sejr til Randers Br�ndby sigtede efter store, st�rke Simon Makienok Christoffersen som meget ofte vandt hovedst�dsduellerne og dern�st lagde bolden for f�dderne af enten Mike Jensen eller Franck Semou p� midtbanen, s� opspillet kunne igangs�ttes. Det var fint pasningspil, og tempoet var hurtigt. AGF kunne score Men Br�ndby havde �t stort problem: De var ineffektive. Mathias Gehrt skulle have scoret p� de to store chancer, han med f� sekunders mellemrum fik i f�rste halvleg. Og Simon Makienok fik flere gange rig mulighed for at score langt flere m�l end det ene, han satte ind fem minutter f�r tid. Omvendt udnyttede og scorede AGF'erne p� de chancer, holdet fik. L�s ogs� AGF-b�ller er under mistanke for ildsp�s�ttelse p� Randers stadion F�rst David Devdarian, der satte foden p� en returbold fra Mikkel T�rnes. S� Aron J�hannsson, der sprintede fra anf�rer Clarende Goodson og scorede i sikker stil. Og s� sejlede Daniel Stenderups skudblokering symptomatisk nok ind i Br�ndbyspillerens eget m�l. Ufortjent, men samtidig hamrende effektivt. Med sejren har AGF fortsat ikke tabt til Br�ndby p� hjemmebane siden 2006. Se også
null
http://politiken.dk/sport/fodbold/superligaen/ECE1710910/effektive-agf-banker-broendby-i-klassikerkamp/
mC4
Danskerne køber film, musik og e-bøger på nettet for milliarder | Berlingske Business Torsdag d. 22. marts 2018, kl. 15.33 Ud over de faste abonnementer på f.eks. Netflix eller Mofibo/Storytel bruger danskerne masser af penge på løse indkøb af f.eks. en e-bog, en film, et spil eller et musiknummer. Arkivfoto: Iris/Scanpix Sidste år købte og lejede vi film, musik, spil og e-bøger over nettet for 2,5 milliarder kroner - ud over vores faste abonnementer.
null
https://www.business.dk/digital/danskerne-koeber-film-musik-og-e-boeger-paa-nettet-for-milliarder
mC4
Handelsbetingelser - Gøma GØMA A/S, juni 2021 1.1. Nærværende almindelige salgs- og leveringsbetingelser (juni 2021) gælder for alle købsaftaler, medmindre andet skriftligt er aftalt. 2.1. Priser på genstande, der ikke skal leveres omgående, er aftalt under forbehold af, at der ikke inden levering er sket ændring af offentlige afgifter, toldtariffer, valutakurser m.v. 2.2. Har sådanne ændringer fundet sted er Sælger berettiget til at foretage justering af købesummen til udligning heraf. 2.3. Belastes Køber herved med en prisstigning på over 5% af den aftalte pris, kan Køber vælge at annullere handlen, hvis han meddeler dette til Sælger inden for 3 dage efter, at Køber har modtaget meddelelse om den ændrede pris. 3.3. Køber er pligtig til at aftage det købte inden 6 dage efter, at det af Sælger er meldt klar til afhentning. 3.4. Såfremt levering på grund af Købers forhold udsættes i forhold til den aftalte leveringstid, har Sælger ret til at foretage koncentration af leverancen og underrette Køber herom. Sælger er herefter berettiget til at fremsende faktura, uanset om Køber har afhentet som aftalt. 4.2. Køber er under ingen omstændigheder berettiget til erstatning i tilfælde af forsinkelse uanset årsag. 4.3. Opstår der forsinkelse eller umuliggøres levering, som følge af omstændigheder, herunder bl.a. strejke, lockout, brandskade, mangel på transportmidler, mangler ved eller forsinkelser på ydelser fra underleverandører, som ikke kan tilregnes Sælger og som var Sælger ubekendt på tidspunktet for købsaftalen, er Sælger uden ansvar for Købers eventuelle afledte både direkte og indirekte tab. 4.4. Forsinkelse, foranlediget af grunde anført under pkt. 4.3., giver alene Køber ret til at hæve kontrakten, hvis det købte ikke er leveret senest 8 dage før den pågældende Købers anvendelsessæson for det købte. 4.5. Sælgers leveringsforpligtelse suspenderes i den tid leveringshindringen varer, jf. pkt. 4.3., og Sælger har ret til at annullere købet, når leveringshindringen har varet i mere end 60 dage, uden at dette berettiger Køber til at kræve erstatning af nogen art. 5.1. Køber er forpligtet til nøje at iagttage instruktionerne i Sælgers dokumentationsmateriale, herunder brochurer, vejledninger, eller andre skriftlige eller mundtlige oplysninger fra Sælger om anvendelse og vedligeholdelse af det købte. 5.5. For ny varer foretager Sælger indenfor fristen på 12 måneder ombytning af dele, der er defekte på grund af materiale-, monterings-, eller fabrikationsfejl. Ombytning finder ikke sted, hvis fejlen skyldes, at Køber ikke har fulgt Sælgers instruktioner, jf. pkt. 5.1., hvis ombytning ønskes grundet normalt slid, hvis der er anvendt andre reservedele end de originale eller de af Sælger anviste, eller hvis reparationen er udført af andre end de af Sælger godkendte værksteder. 5.6. Udgifter i forbindelse med berettiget reklamation afholdes af Sælger. Sælger er dog ikke forpligtet til at afholde monteringsomkostningerne i de tilfælde, hvor montering normalt kan foretages af Køber. Har Køber efter levering fået påmonteret ekstraudstyr, afholder Køber selv eventuelle ekstraudgifter forårsaget heraf i forbindelse med mangelafhjælpning. Sælger forbeholder sig ret til at fakturere Køber for omkostninger ved uberettiget reklamation. 5.10. Indleder Sælger forhandling med Køber med henblik på at finde en mindelig løsning på en reklamation, indebærer det ikke, at Sælger har anerkendt reklamationen. Sælger er derfor fortsat berettiget til at gøre de aftalte reklamationsfrister 6.3. Ved salg eller ibyttetagning af brugte maskiner har den købende part i forbindelse med mangler dog højest reklamationsret i 4 måneder efter levering. 6.4. Medmindre andet er aftalt, indestår Køber for den af Køber solgte/ibyttegivne maskines km-/timetal, årgang, og at maskinen er ubehæftet, medmindre andet er skriftligt aftalt. 7.4. Manglende betaling efter den i fakturaen fastsatte forfaldsdag kan medføre overgivelse til advokat uden yderligere varsel, og advokaten vil kunne opkræve inkassoomkostninger udover, hvad der er fastsat i bekendtgørelse nr. 601 af 12. juni 2002, eller regler der måtte træde i stedet herfor. 8.6. Køber skal ved vedvarende adresseændring straks give Sælger meddelelse herom. 10.1. Tvister om eller i forbindelse med denne aftale afgøres efter dansk ret ved søgsmål ved byretten i Sælgers retskreds.
null
https://goema.dk/handelsbetingelser/
mC4
Grammatik Revealed I Kærlighedssangene Af Hvaler - 2019 | Dyr Udgivet I: Dyr • Visninger: 267 Humpbacks bruger kompleks syntaks for at tiltrække en kompis. Lyt med! En pukkelhvalens kærlighedssang lyder fantastisk fristrømmende og improviseret til den afslappede menneskelige lytter. Men frisk matematisk analyse af shows er der komplekse grammatiske regler. Ved hjælp af syntaksen kombinerer hvalerne lyde i sætninger, som de yderligere vever ind i timelange melodier pakket med information. Hør hvaler syng Sang af pukkelhvaler, optaget i Hawaii. QuickTime | vinduer Kredit: Peter Tyack, Woods Hole Oceanographic Institution Selv om forskerne siger, at disse sange ikke opfylder den sproglige rigor, der er nødvendige for et ægte sprog, er dette det første bevis på, at andre dyr end mennesker bruger en hierarkisk kommunikationsstruktur. Hvaler har også vist sig at synge i dialekter. Undersøgelsen er detaljeret online i marts udgave af Journal of the Acoustical Society of America. Lyden af ​​kærlighed Mange dyr bruger syn og lugt til at kommunikere, men disse sanser er begrænsede i havet. Hvaler stole på lyd, der rejser fire gange hurtigere i vand end i luften. I løbet af partersæsonen, der varer seks måneder, synger alle pukkelhankerne den samme sang for at vække damene. Over tid bliver gruppens sang gradvist mere kompleks, selv om forskerne ikke ved helt hvorfor. Formentlig, som en hval finder parring succes ved at tinker med sang stilen, efterligner resten af ​​gutterne det for at forbedre deres chancer, sagde studiens medforfatter Ryuji Suzuki, en Howard Hughes Medical Institute prædoktorale stipendiat. Forskerne brugte informationsteori - den matematiske undersøgelse af datakodning og transmission - for at hente hvaleresange. Det viser sig, at alle disse stønner, skriger og chirps formidler betydelige mængder information. Suzuki og hans kolleger designet et computerprogram til at nedbryde hvert element af sangene, samlet fra pukkelbuk i Hawaii, og tildele et symbol til hver. Analyse af kompleksiteten, redundansen og forudsigeligheden af ​​en streng af signaler giver en upartisk vurdering af de oplysninger, de måtte indeholde. "Det er en god måde at studere pukkelhvalssange, fordi vi ikke ved hvad de betyder, og vi ønsker at kvantificere deres kompleksitet og informationsindholdet på tværs af årstiderne," fortæller Suzuki. WordsSideKick.com. Han spurgte derefter menneskelige forsøgspersoner uden forudgående kendskab til hvalange eller særlig ekspertise inden for grammatik for at klassificere hver sang efter de samme kriterier, som computeren brugte til at bryde dem op. Både de menneskelige karakteriseringer og computeranalyser viser, at hvaler kommunikerer efter regler for grammatisk arrangement. Humpbacks gentage korte og lange sætninger flere gange for at synge lange sange - den længste kendte varer 20 timer. De synger også i flere lag, eller skalaer, af gentagelser, der kaldes periodiciteter. En kort skala består af seks enheder, mens en længere indeholder 180 til 400. På trods af disse forskelle var den gennemsnitlige mængde information, der blev transporteret af hver sang, konstant uanset længden, sagde Suzuki. Den angivne mængde information kan imidlertid ikke sammenlignes med menneskelig tale. Hvalsange genererer mindre end en smule information per sekund, mens folk formidler ca. 10 bits information pr. Ord, der tales. "Selv om hvalsang er intet som menneskeligt sprog, ville jeg ikke blive overrasket, hvis nogle marine pattedyr har evnen til at kommunikere på en kompleks måde," sagde Suzuki. "I betragtning af at undervandsmiljøet er meget forskelligt fra vores verden, er det ikke overraskende, at de ville kommunikere på en anden måde end jordpattedyr."
null
https://da.wordssidekick.com/grammar-revealed-in-love-songs-of-whales-267
mC4
Yoga er blevet kvindernes nye folkesport - politiken.dk 15 procent af danske kvinder dyrker yoga. Aftenskoler og idrætsforeninger i hele landet melder om ventelister og flere hold. Motion 25. aug. 2017 kl. 08.46 Nøgenyoga. (!) Uden tøj på. Ikke så udbredt. Når aftenskolerne og idrætsforeningerne i de kommende uger tager hul på efterårssæsonen, vil flere danskere end nogensinde før sætte sig i skrædderstilling i fitnesscentre, gymnastiksale, yogastudier landet over for at træne styrke for både krop og sind. På få år er yoga vokset fra at være svært tilgængelige øvelser for de indviede til at være hverdagsbevægelse, hvor de fleste kan være med. I en rundspørge, Politiken har foretaget til landets foreningsliv, lyder meldingen enstemmigt, at efterspørgslen p�
null
https://politiken.dk/forbrugogliv/motion/art6079234/Yoga-er-blevet-kvindernes-nye-folkesport
mC4
Blue cheese baconburger | Bluecheese fungerer superfint i en burger Opskrifter til 4 burgere 150 g god blåskimmelost 150 g bacon, i tynde skiver 1 icebergsalat, plukket Bøf: Rør blåskimmelost og flødeost sammen, og smag til med salt og peber. Del kødet i 8 lige store portioner, og form dem til helt flade bøffer. Fordel ostemassen på de 4 af bøfferne, og læg forsigtigt de andre ovenpå. Luk kanterne sammen, så ostemassen bliver inde i midten af kødet. Steg dem i lidt olie på en varm pande, til de er gennemstegte. Drys med salt og peber. Ved servering: Steg baconen sprød. Flæk, og lun bollerne. Smør dem med mayonnaise, og fyld dem med løg, salat, bøf, ketchup og bacon. Server straks. TIP. Er du ikke til blå ost, kan du rive cheddar og blande med flødeost. Kom cheddarmassen ind i burgerne i stedet for blå ost. Historien om hamburgeren – I 1800-tallet var hakket kød i brød meget populært blandt arbejderne i Hamburg, og det var de tyske immigranter, der tog den praktiske frokost med til New York, hvor den hurtigt blev populær. – Hamburger-steak kunne findes på en menu fra New Yorks populære Delmonico's-restaurantkæde, der blev udskrevet tilbage i 1837. – "Hamburger Charlie" Nagreen solgte frikadeller mellem to stykker brød på en messe i 1885. Han mente, at de besøgende på den måde ville have lettere ved at gå rundt på messen, mens de spiste, og han siges at have kaldt denne sandwich "hamburger". Mange mener, at han var den egentlige opfinder. – "Onkel" Fletcher David fra Texas tog hakket kød i en bolle med til verdens-udstillingen i St. Louis i 1904, hvor den blev døbt "hamburger". – I 1920 tilføjede Lionel Sternberger – en kok fra Californien – ost til hamburgeren, og verden så sin første cheeseburger. – Da bilen blev opfundet, opstod behovet for to go-mad, og her var burgeren praktisk. Så den første fastfood burger-kæde blev grundlagt i Wichita, Kansas, i 1921. Den hed White Castle. – Ray Kroc åbnede den første McDonald's i Des Plaines, Illinois, i 1955. – Det amerikanske magasin Esquire skrev i 1983: "Columbus opdagede Amerika, Jefferson opfandt det, Lincoln samlede det, og Ray Kroc Big Mac'ede det." – I dag er McDonald's verdens største burgerkæde. Den betjener 68 millioner mennesker hver dag og findes i 119 lande. Wendy's og Burger King er nummer to og tre på listen.
null
https://madogvenner.dk/blue-cheese-baconburger/
mC4
Det skal du være opmærksom på, når du køber en brugt bil - clubroyal-tuborghavn.dk 8. september 2020 | by Lotte Hindsberg Står du i en situation hvor du er på udkig efter en ny brugt bil, er der flere ting du skal undersøge først før du underskriver købsaftalen, der er med til at sikre at du ikke har købt det berømte smykket lig. Start med at læse om den biltype du har i tankerne. Hvad er erfaringen med bilen. Hvad er dens styrker og svagheder. Hvad går typisk i stykker og er det dyrt at få repareret. Hvis det viser sig at det er dyre reparationsregninger skal det afspejle sig i købsprisen. Det kan f.eks. være brugte biler på Lolland. Kør en lang tur i bilen Når du er ude og kigge på bilen og det er underordnet om det er hos en bilforhandler eller en privat sælger, er det en god ide at starte med at køre en lang tur i bilen. Tøver sælger bør du lede videre efter en anden til. Formålet med turen er at lære den at kende. Du skal både ud op motorvejen og en tur ind i byen. Køre du blot rundt om hjørnet finder du udelukkende ud af at bilen kan starte. Det skal gerne være en tur på en 30 min. Finder du fejl som udbedres, bør du tage en tur mere. Få en uvildig mekaniker til at undersøge bilen At en bil er nysynet er ikke det samme som at den er uden fejl. Blot at den er lovlig at køre i. Derfor er det en god ide at få en uvildig mekaniker at undersøge bilen inden du køber den. Evt. fejl skal udbedres eller der skal ske et nedslag i prisen. Det er også muligt at få indføjet et forbehold for mekanikerbesøg i købsaftalen. Får du ikke det kan du ikke efterfølgende komme til sælger og få udbedret skjulte skader, da du har købt bilen som beset.
null
https://clubroyal-tuborghavn.dk/det-skal-du-vaere-opmaerksom-paa-naar-du-koeber-en-brugt-bil/
mC4
Fraflytningsrengøring RenRen.dk Fraflytningsrengøring fra 980,- Står du og skal fraflytte din bolig og er tidsplanen løbet fra dig? Er projekt rengøring blevet for uoverskueligt i flytterodet? Gider du simpelthen ikke gøre rent, når først du er fraflyttet? Uanset hvad grunden er, så fortvivl ikke - vores Hjælpere kommer gerne og gør det for dig! OG husk du kan trække op til 6000 Kr. af arbejdslønnen fra, via Håndværkerfradraget på din årsopgørelse! Ikke dårligt- læs mere her Det er dog vigtigt at du gør dig visse overvejelser før du booker en Fraflytningsrengøring, sådan at dine forventninger til Hjælperens arbejde og omvendt, mødes og bliver opfyldt. 1. Er din bolig 100% tømt for møbler og inventar, så vores Hjælper frit og nemt kan komme til? 2. Er der tid nok fra vores Hjælper ankommer til du skal aflevere nøglen til udlejer/køber/næste lejer eller lave fraflytningsgennemgang? - husk ikke at være tidsoptimist, grundig rengøring tager tid! Og en fraflytningsrengøring kræver ofte at der skal gøres rent i hjørner og kroge hvor der normalt ikke bliver gjort rent = tidskrævende. 3. Har du de rengøringsting det kræver, for at vores Hjælpere kan udførere et ordentligt stykke arbejde? - masser af karklude, masser af viskestykker til at polere efter med, masser af skuresvampe, støvsuger inkl. nye poser, gulvspand + moppe samt alle afskygninger af rengøringsmidler. Støvkost, skraldeposer, vinduesskraber, moppeklude, gummihandsker? 4. Husk at der enten skal være lamper og lys i din bolig eller også skal bookningen ligge så tilpas tidligt at vores Hjælper kan se tydeligt via dagslys - så husk på dette, inden du fjerner den sidste standerlampe. 5. Ikke alle mennesker er født med lange ben, så husk at stille en trappestige eller en skammel/taburat til rådighed, så Hjælperen også kan nå de øverste hylder og oven på skabene.
null
https://renren.dk/dk/fraflytningsrengoring
mC4
Lønkampagne 2018 | Dansk El-Forbund Følg lønresultaterne Årets lokale lønforhandlinger står for døren – og det er i den grad elektrikernes tur til at få en del af kagen Sidste år blev lønforhandlingen sprunget over mange steder og lønudviklingen er stagneret for elektrikerne. Derfor er der grund til at forvente gode resultater ved årets lokale lønforhandlinger – det er vel kun rimeligt? Under sloganet 'Hvis du ikke vil nøjes med peanuts' har vi igangsat en lønkampagne til støtte for tillidsrepræsentanter og medlemmers lønforhandling i foråret 2018. Vi har udarbejdet en række materialer, der kan være med til at sætte fokus på lønforhandlingerne blandt dine kolleger. Alle har ret til en årlig lønforhandling, og i mange klubber er der tradition for, at tillidsrepræsentanten forhandler lokalaftaler med faste satser og virksomhedens grundløn. Her på siden vil der ske opdateringer med råd og tips til forhandlingerne. Der er nemlig flere gode argumenter for, at elektrikerne ikke skal 'nøjes med peanuts': Virksomhedernes overskud er steget kraftigt de seneste år, mens elektrikernes lønstigninger har være meget beskedne. Ledigheden blandt elektrikere er helt nede på omkring 1 procent. Der er omfattende mangel på elektrikere. Dansk økonomi er inde i et solidt opsving. Når lokalforhandlingen er afsluttet, er det vigtigt, at tillidsrepræsentanten udfylder nedenstående skema 'indtast lønoplysninger' og sender det til [email protected] med teksten 'lønoplysninger' i emnefeltet. Så sørger vi for at opdatere resultaterne, som du kan følge under fanen 'følg lønresultaterne'
null
https://www.def.dk/loenkampagne-2018-1
mC4
Dyrerim | lex.dk – Den Store Danske Dyrerim Dyrerim, De gamle danske Dyrerim, eneste bevarede verdslige danske digtsamling fra middelalderen. Samlingen, der først har fået sin titel i 1800-t., kendes kun i en afskrift fra ca. 1460 ved franciskanermunken i Næstved, Ole Jacobsen. Digteren er anonym, men der er efter alt at dømme tale om et originalt dansk værk. Teksten, der næppe er meget ældre end den noget fejlprægede afskrift, er ikke et færdigt, gennemskrevet værk; men planen er dog gennemskuelig. Prologen er en dialog mellem en ung pige og en ung gejstlig, hvor hun taler kroppens sag, han med større kraft sjælens. I sin skuffelse ønsker pigen at blive en fugl, men den unge mand indvender, at fuglene har det lige så hårdt. Derefter optræder 100 dyr med hvert sit digt i monologform, begyndende med ørnen, der sammenkalder de øvrige fugle. Efter at fuglene er sluppet op, bruger digteren de firbenede dyr. Også indholdet ændres fra dyrenes præsentationer af deres egne egenskaber og deres klager over dårlige vilkår til bl.a. moralske sentenser og spådomme. Digtene har vekslende poetisk kvalitet, mens de sprog- og kulturhistorisk har betydelig kildeværdi. Genren er et mellemstadium mellem de fra tysk litteratur kendte fugleparlamenter og spådomsbøgerne. Udg. af Johs. Brøndum Nielsen 1908-09. Vil du citere denne artikel? Kopier denne tekst og indsæt den i din litteraturliste: Kjær, Iver: Dyrerim i Den Store Danske på lex.dk. Hentet fra https://denstoredanske.lex.dk/Dyrerim
null
https://denstoredanske.lex.dk/Dyrerim
mC4
Tidligere TDC-ejere og amerikansk it-selskab i opgør med Skat Offentliggjort: 19.01.21 kl. 07:44 Begge sager er led i et opgør med multinationale selskaber, der har ført penge ud af lande, og som har været en årrække undervejs. I 2019 afgav EU-Domstolen en vurdering af flere principielle spørgsmål i forbindelse med sagerne, og det er baggrunden for, at de tidligere TDC-ejere og Netapp nu kan se frem til at få sagerne prøvet ved domstolene herhjemme. Falder de i alt 150 sager, som de danske myndigheder har anlagt mod multinationale selskabers skattebetalinger herhjemme, ud til dansk fordel, vil der være tale om et tocifret milliardbeløb, der skal betales til statskassen.
null
https://itwatch.dk/ITNyt/Resultater/article12697702.ece
mC4
Ren Energi Lolland: Biogas fra Lolland-Falster er vigtig brik i energipuslespil - Altinget: forsyning Debat 27. november 2020 kl. 2:15 | Print Lolland-Falster er et afgørende indvindingsområde i det kommende gasnet, skriver Holger Schou Rasmussen (S) og Leo Larsen. (Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix) Af Holger Schou Rasmussen (S) og Leo Larsen Formand i Ren Energi Lolland og borgmester i Lolland Kommune og næstformand i Ren Energi Lolland Klimaminister Dan Jørgensen (S) skal snart tage stilling til en gasledning til Lolland-Falster. Men den samfundsøkonomiske beregning ser ikke god ud. Den tager nemlig kun udgangspunkt i, at biogas er energi. Men biogas er meget mere end det, og de samlede effekter er noget af det, der regnes på i projektet Greater Bio. Gasnettet er i dag tænkt ud fra, at gassen indvindes i Nordsøen og derfra distribueres ud til brugerne. Derfor kom gasnettet aldrig til Lolland-Falster. Der var for langt, og husene lå for spredt. Fremtidens gasnet er baseret på biogas, og derfor "indvindes" fremtidens biogas ikke i Nordsøen, men i landbrugsområder, der er rige på næringsstoffer og restbiomasser Holger Schou Rasmussen (S) og Leo Larsen Formand og næstformand i Ren Energi Lolland Men fremtidens gasnet er baseret på biogas, og derfor "indvindes" fremtidens biogas ikke i Nordsøen, men i landbrugsområder, der er rige på næringsstoffer og restbiomasser. Lolland-Falster er således et potentielt vigtigt "indvindingsområde" for fremtidens gasnet, og hvis biogassen integreres med elnettet, kan det være med til at gøre energisystemet fleksibelt og bane vejen for en energiproduktion baseret på 100 procent vedvarende energi. Men de potentielle fordele ved biogassen stopper ikke her. Biogas produceres af næringsstoffer og restbiomasser som for eksempel halm, roetoppe, roerester fra sukkerproduktion og organisk affald fra husholdninger. Hvis disse restbiomasser ikke udnyttes i et biogasanlæg, vil de ofte ligge på markerne eller i komposteringsanlæg, hvor de meget hurtigt vil blive iltfattige og begynde at producere metan. Det metan opsamles ikke, men udledes direkte til atmosfæren, og det er et alvorligt problem, da metan er en drivhusgas, der er 23 gange kraftigere end CO2. Med effektiv og hurtig indsamling af biomassen kan vi i stedet udnytte metan til energi, samtidig med at afdampningen fra marken, skraldespanden eller komposteringsanlæg undgås. Men de positive effekter går også længere end det. En af de vigtigste effekter er, at næringsstoffer fra landbruget, organisk affald og lignende kan recirkuleres til landbrugsjorden. Biogas er måden at skabe det cirkulære kredsløb, for ved biogasproduktion begrænses udvaskning af næringsstoffer til undergrund og vandløb, fordi næringsstofferne efter endt afgasning bedre optages af planterne. Den naturlige gødning kan således være med til at fortrænge den kunstige gødning, som kræver meget energi at producere. Brikken der samler puslespillet Sidst, men ikke mindst, kan biogassen være med til at balancere fremtidens energisystem, som er baseret på vedvarende energi, der kommer og går, som vinden blæser. Det betyder, at der bliver perioder, hvor vi skal lagre energi, og andre perioder, hvor vi mangler energi. Her bidrager biogasanlægget, fordi biogassen kan lagres og bruges, når vindmøllerne står stille. Det sker blandt andet ved at kombinere biogas og brintproduktion baseret på overskuds vindmøllestrøm i en proces, som populært kaldes Power-to-X. Det kræver dog en tilslutning til gasnettet. Bliver den en realitet, kan vi for alvor begynde at høste de mange fordele og se de afledte biomassebaserede industrier, der kan spire frem som følge af biogasproduktionen. Leo Larsen » Forrige artikel Civilingeniør: Ulovlige minkmassegrave bør medføre kursændring i ministeriet Næste artikel Noah om gasledning til Lolland og Falster: Energinets strategi er forfejlet
null
https://www.altinget.dk/forsyning/artikel/ren-energi-lolland-biogas-fra-lolland-falster-er-vigtig-brik-i-energipuslespil
mC4
Cover til smartphone; den nye accessory - mhkoret.dk Posted on: september 3, 2018 by Camilla Skøtt Categories: Samsung Galaxy S9 Plus Cover Vi hører mere om mere om, hvordan både unge og gamle ikke kan lægge telefonen fra sig i det offentlige (og private) rum. Den sidder nærmest fast på hænderne. Set med modeøjne betyder det, at covers til telefoner nu er blevet den helt store accessory. Du sidder med den i hånden, når du venter på bussen. Du bruger den, mens du står i kø til kaffen. Når du sidder i toget. På toilettet. På kontoret. Under frokosten med veninderne. Faktisk er der ikke mange øjeblikke i løbet af dagen, hvor du ikke har din telefon i nærheden. Og det betyder velsagtens, at telefonen er blevet en accessory – og det er ikke bare valget af telefon, der fortæller noget om din person; det gør valget af cover også. Personligt har jeg lige købt et cover til Samsung Galaxy S9 Plus, og jeg kan roligt fortælle, at jeg gjorde mig en ret lang række overvejelser, inden jeg valgte. Skulle det være rødt, frækt og in-your-face? Dæmpet og elegant? Sjovt og pudsigt? Og hvad ville folk mon tænke, hvis der var et halvfrækt billede på; at jeg var en kinky person? Det er skræmmende at indrømme, men det betød uendeligt meget for mig, at coveret fortalte den historie om mig, jeg helst vil frem med; at jeg er en sød, sjov og kærlig person, der kan lide at skeje ud, men som også holder af en stille og rolig hverdag. Alt det i ét cover! Det er næsten umuligt. Jeg fandt et cover, men jeg er nået frem til, at jeg nok skal have nogle flere, så jeg kan skifte udtryk alt efter lejlighed. Hvordan har I andre det med covers? Lægger I ligeså mange tanker bag eller er det mon mig, der overreagerer? Og hvis I gør, hvilke covers har I så valgt – og hvad udtrykker de?
null
https://mhkoret.dk/cover-til-smartphone-den-nye-accessory/
mC4
Sidetal - Dansk LibreOffice Forum Tilmeldt: 20. mar 2004 15:01 Indlæg af kkn » 8. okt 2015 23:43 Jeg er ved at rette gamle skabeloner til, som jeg i sin tid har lavet i OpenOffice, så de virker i Libre Office. Jeg har et problem med sidetal, hvor første side ikke tæller med, altså så side 1 er anden side, side 2 er tredje side osv. Jeg kan godt lave det, men så står der et 0 på første side. Jeg har sat sidetallene ind i sidefoden helt til højre. Det undre mig at felterne viser >SIDETAL< og ikke hvad sidetallet er – det kommer først frem ved udskrivning eller udskriftsvisning. Jeg håber det giver mening, og at nogen kan hjælpe. Re: Sidetal Indlæg af Jens S » 11. okt 2015 21:02 1.Under hjælp finder du følgende: 1. Klik i det første afsnit af dit dokument. 2. Vælg Formater - Afsnit - Tekstforløb. 3. Under Skift aktiverer du Indsæt. Aktiver Med sidetypografi så du kan angive det nye Sidetal. Klik på OK. 2. Du skal fjerne markeringen ved Menu: Vis - Feltnavne (eller Ctrl+F9) Indlæg af kkn » 12. okt 2015 15:46 Tak for svar men.. 1) Jeg får stadig indsat et sidetal på første side, hvis jeg følger din opskrift. Jeg prøver at rode lidt videre med det, jeg fandt ud af, at hvis jeg gør første side til 'titelside', kan sidetallet undgås på første side - >Formater>Titelside - men så forsvinder sidehovedet fra denne side. Nu er det ikke et kardinalpunkt for mig, at kunne formatere et dokument på denne måde, men jeg husker det blot som en let procedure i OOo. 2) Tak - hvor let kan det være Indlæg af Jens S » 12. okt 2015 17:36 Jeg synes også det er lidt underligt at du skal skifte sidetypografi for at ændre sidetal som er en egenskab for afsnitstypografi. Man skal altså starte med en f.eks. sidetypografi 'Første side' , herefter indsætte manuelt sideskift og forsætte ved sidetypografi 'Standardtypografi' . Sidehoved og sidefod virker kun indenfor den sidetypografi, hvor de er defineret. Indlæg af kkn » 13. okt 2015 07:40 Så kom jeg i mål Jeg er ikke helt istand til at genfortælle, hvad jeg gjorde, der var megen *prøven sig frem*, men det var det manuelle sideskift, der gjorde udslaget.
null
https://forum.liboforum.dk/viewtopic.php?f=1&t=6303&sid=4c4bff3b525b395ebc9a0fe33e0867ec
mC4
Do you have an idea - let me turn it into magic YourDesign Nordic Støbe projekter Fuglekonge Ærøskøbing Grønlandske designs "Køber" anvendes om den person, som hoved sagligt handler uden for sit erhverv og som afgiver en bestilling til YourDesign-Nordic. Bestilling af varer sker på www.yourdesign-nordic.dk Køber modtager en bekræftelse på at YourDesign-Nordic har modtaget købers bestilling. På www.yourdesign-nordic.dk oplyses varens væsentlige egenskaber. For yderligere oplysninger ellerr spørgsmål til eksisterende oplysninger, kan der sendes en mail til [email protected] Alle priser er i danske krone DKK og inklusiv moms. Ved ordrebestillinger er der ingen retur ret. Der sendes et tilbud, som skal godkendes inden ordren påbegyndes. Den færdige ordre fremsendes, når varen er betalt. Ved forgyldte og rhodinerede smykker skal man være opmærksom på at dette afslides ved brug. Ordre kan betales med PayPal eller bankoverførsel. Leveringstiden vil være fra 1 til 5 hverdage (på lagervarer) plus forsendelsen. Hvis varen ikke er på lager, kan leveringstiden være op til 14 dage. Hvis leveringstiden mod forventning er længere end det anførte, kontakter vi dig pr. mail eller telefon. Ved ordre leveringer gælder andre leveringstider, som vil blive aftalt ved ordre tilbuddet. Levering i Danmark foregår generelt med GLS, som en erhvervspakke til DKK. 60,-, som kan spores under leveringen. Når du handler med YourDesign-Nordic har du 2 års reklamationsret fra modtagelsen af varen. Det betyder at du enten kan få varen repareret, ombyttet eller pengene tilbage afhængig af den konkrete situation. Dette betinger selvfølgelig at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået som følge af en fejlagtig brug af produktet eller anden skadevoldende adfærd. Ved reklamation bedes kopi af faktura samt beskrivelse af problemet vedlagt varen. Du skal reklamere indenfor "rimelig tid" efter at du har opdaget manglen ved varen. Hvis du reklamerer indenfor to måneder efter, at manglen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig. Er reklamationen berettiget, refunderer vi naturligvis dine (rimelige) fragtomkostninger. Bemærk! Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav eller ligende. Husk at varen altid skal sendes tilbage i forsvarlig emballage og få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger. Hvis varen ikke sendes som erhvervspakke men som brev og ikke kommer frem, kan vi ikke holdes ansvarlige. Meddeler Køber YourDesign-Nordic at Køber har fortrudt sit køb inden 14 dage efter levering, tilbagebetaler YourDesign-Nordic det modtagne beløb. Returretten forudsætter dog, at varen returneres i væsentlig samme stand og mængde som ved modtagelsen. Fortrydelsesretten bortfalder derfor, hvis du bruger varen på en måde, som åbenbart forringer varens salgsværdi. Ved køb af smykker er den originale emballage altid en væsentlig del af varens værdi. Emballagen skal derfor altid sendes med retur, for at betingelserne for at udøve fortrydelsesretten er opfyldt. Varer der returneres UFRANCO eller på efterkrav, nægtes modtagelse. Ved returnering bedes du bruge Post Danmark erhvervspakke løsning eller GLS da det gør det muligt at spore varen, hvis den skulle blive væk under returforsendelsen. Du bør sende varen forsvarligt emballeret – sammen med en kopi af fakturaen. Skriv venligst tydeligt at du ønsker at gøre brug af fortrydelsesretten og at du derfor ønsker at få tilbagebetalt den samlede købssum. Du kan også fortryde dit køb ved at nægte modtagelse af forsendelsen. Disse returregler gælder alle varer solgt som fjernsalg. For at indgå en aftale med os vis websitet skal du lade dig registrere med følgende personlige oplysninger: Dine oplysninger om navn, adresse, telefonnummer osv. Behandles fuldt fortroligt og bruges til at ekspedere din bestilling. Lovgivningskrav til erhvervsdrivende regnskaber indebærer, at vi er nødt til at opbevare dine personlige oplysninger i 5 år. Vi transmitter ikke kundeoplysninger krypteret. Oplysninger afgivet til www.yourdesign-nordic.dk videregives eller sælges på ingen måde til tredjemand og vi registrerer ingen personfølsomme oplysninger. Som registreret hos YourDesign-Nordic har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen. Du har også ret til indsigt i hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Disse rettigheder har du efter persondataloven og henvendelse i forbindelse hermed rettes til YourDesign-Nordic via e-mail: [email protected] Hvis du vil klage over en varer eller en tjeneste købt hos os, kan du indgive en klage til: Du kan også klage til Center for Klageløsning via www.forbrug.dk Europa-Kommissionens online klageportal kan også anvendes ved indgivelse af en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruger med bopæl i et andet EU-land. Klagen indgives til: www.ec.europa/odr Dataansvarlig i YourDesign-Nordic: YourDesign-Nordic forbeholder sig ret til at ændre de regler og betingelser, der gælder for denne webside. Det er derfor vigtigt at du løbende holder dig orienteret om der er sket ændringer. Har du spørgsmål til betingelserne, kontakt da YourDesign-Nordic på telefon +4527624812 eller mail [email protected] Forsendelse : Shipping in Denmark Forsendelse : Shipping outisde of Denmark YourDesign-Nordic | CVR: 34292752 | Strandstræde 9, Marstal - Denmark | Tlf.: 45-27624812 | [email protected]
null
https://yourdesign-nordic.dk/?id=webshop
mC4
Elever arrangerer støttekoncert | Holstebro Onsdag | Ugeavisen.dk Du er her: Forside - Holstebro Onsdag - Elever arrangerer støttekoncert 04. april 2018 kl. 15:08 Holstebro: To elever fra orkesterefterskolen, den tyske udvekslingsstudent Christian Schubert og Ditte Warrer Bech, har med de øvrige elevers hjælp planlagt en støttekoncert for Kræftens Bekæmpelse søndag den 15. april i Ellebæk Kirkesal. Eleverne har også fået lov til at spille i Nørreportcentret lørdag den 14. april for at promovere koncerten og for at samle ind til Kræftens Bekæmpelse. Ideen opstod efter, at en elev kort før vinterferien mistede sin mor til en kræftsygdom. - Som efterskolekammerater ved man ikke helt, hvad man skal stille op i sådan en situation. Vi ville gerne gøre noget, og det vi alle sammen kan her på skolen, er jo at spille musik, så Christian og jeg fik den idé, at vi skulle holde en støttekoncert for Kræftens Bekæmpelse. Vi talte med resten af skolen, og de var alle med på ideen, siger Ditte Warrer Bech. På menuen er blandt andet Dvoraks strygekvartet "American", Telemans taffelmusik og værker af Svendsen og en uropførelse af et helt nykomponeret stykke af en tysk komponist.
null
https://www.holstebro-onsdag.dk/holstebroonsdag/Elever-arrangerer-stoettekoncert/artikel/348570
mC4
arrow_lefthttps://esundhed.dk Sundhedsdatastyrelsen forpligter sig til at gøre webstedet https://esundhed.dk tilgængeligt, jf. "Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer". Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://esundhed.dk? Du kan kontakte Sundhedsdatastyrelsen, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://esundhed.dk E-mail: [email protected] Kontaktfunktion: På eSundhed er der på stort set alle sider en feedback funktion, hvor det er muligt at skrive ønsker og forbedringsforslag. Det offentlige organ angiver metoden som: Har selv evalueret webstedet, Vurdering er foretaget af ekstern part. Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Erklæring om overholdelse af WCAG 2.0 standarden fra leverandør. Selvevaluering ved systematisk brugertest, hvori der tages udgangspunkt i tjekliste. Der mangler alternative tekster på billeder. Dette forventes løst ved udgangen af 2019 Video mangler tekster eller tilgængelig alternativ vejledning Vejledningsvideo mangler undertekster (WCAG 2.1 kriterium 1.2.2) Ingen beskrivelser for indlejrede iFrames eller DIV-integreringer Det skal undersøges om Qlik indlejringer er karakteriseret som multimedie, og det skal vurderes hvilken en teknisk løsning der skal implementeres for at dette overholdes Mailadresse links er kun synlige med farve Det indskærpes over for redaktører at e-mail adresser skal skrives fuldt ud, således at det er tydeligt at det er en mailadresse. En tekst kan ikke udgøre et alternativ for adressen fx Skriv til os. Retningslinjerne opdateres med denne information. Qlik elementer i div-integration kan ikke vælges på hjemmesiden Man kan ikke vælge fx fil-tervalg i Qlik-integrerede visninger på eSundhed kun ved brug af tastatur. Dette ønskes ændres af firmaet bag udviklingen af hjemme-siden. Skjulte 'tab-bare' elemen-ter på hjemmesiden Bruger man tabulator til at rykke rundt på siden, kan man miste overblikket over hvor man er. WCAG 2.4.7. Udbedres snarest Manglende Mouseover funktion Såfremt retningslinjerne skulle overholdes, ville det betyde et tab af andre funk-tionaliteter, hvorfor det vurderes at vente med en løsning til firmaet bag Qlik selv løser problemet. Gælder WCG 1.4.13 Der er oprettet en handlingsplan for at sikre at hjemmesiden kommer til at overholde standarden. Derudover er der udarbejdet retningslinjer for det daglige arbejde i diverse procesbeskrivelser.
null
https://www.was.digst.dk/esundhed-dk
mC4
Nye kompetencekrav i transporterhvervet nye veje til udvikling af disse? - PDF Download "Nye kompetencekrav i transporterhvervet nye veje til udvikling af disse?" 1 Nye kompetencekrav i transporterhvervet nye veje til udvikling af disse? Forfatter: Lars Dagnæs, Institut for Transportstudier Emneplacering: Godstransport og Logistik, transportknudepunkter Indledning Dansk transporterhverv står foran store udfordringer i de kommende år. Her kan nævnes: den kommende udvidelse af EU, fortsat globalisering af markederne, fusioner blandt transportkøbere, øget konkurrence fra internationale transportvirksomheder, øgede krav til dokumentation ved transport af f.eks. fødevarer. Danmarks Transport Akademi blev etableret i foråret Målet er gennem et bredt netværkssamarbejde mellem erhvervet og dets organisationer, forskning og uddannelse og vidensformidling i fællesskab at udvikle det bedste grundlag for en samlet strategi for udvikling af dansk transporterhverv gennem uddannelser og nye kompetencer. Der er nok at tage fat på. Det illustreres af resultaterne fra en spørgeskemaundersøgelse, som Danmarks Transport Akademi gennemførte i starten af Sammenfatning Skærpede krav til transportvirksomhederne Et tema i undersøgelsen var: Hvorledes ser transportvirksomhederne på deres konkurrenceparametre i dag og i den nærmeste fremtid vil det ændre behovet for udvikling af viden og kompetencer? De vigtigste konkurrenceparametre er i dag i nævnte rækkefølge: Lave omkostninger sikkerhed for levering pris leveringsservice lav skadesrisiko Forventningen er, at konkurrencen inden for alle disse parametre vil blive skærpet i de kommende år. Hertil kommer, at virksomhederne forventer, at de skal vise evne til en markant udvikling inden for især: it-løsninger markedskendskab produkt- og konceptudvikling Der peges således på behovet for ny viden som kilde til fastholdelse af konkurrenceevnen. Nye kompetencer hos medarbejderne Der er derfor gode grunde til, at transportvirksomhederne finder det nødvendigt, at medarbejderne dygtiggøres og kan mere i de kommende år. For de forskellige medarbejderkategorier peges der i undersøgelsen især på behov for udvikling inden for: Ledelse: Organisation og strategi, personaleledelse, marketing/salg, økonomistyring, it, logistik og transportjura Trafikdage på Aalborg Universitet 2 Spedition/shipping: Logistik, kvalitetsstyring, transportjura, sprog, økonomistyring, marketing/salg og organisation/strategi. Godshåndtering: it, sprog, køreteknik, godshåndtering, kvalitetsstyring og transportjura. Ny viden hvorfra? Sammenholdt med tidligere undersøgelser er tendensen, at transportvirksomheder i dag er mere opmærksomme på behovet for udvikling af virksomheden gennem stadig mere kompetente medarbejdere. Dette understreges af det forhold, at 4 ud af 5 af de virksomheder, som har svaret, vurderer, at uddannelse har betydning for virksomhedens konkurrenceevne. Undersøgelsen peger desværre også på, at det stadig er svært for virksomhederne at omsætte den positive holdning til uddannelse i konkrete udviklingsaktiviteter i virksomheden. Undersøgelsen viser, at transportvirksomhederne vil bruge de samme eller færre ressourcer på uddannelse i de kommende år. Det må derfor konkluderes, at langt de fleste danske transportvirksomheder i dag stadig mangler strategier og handlinger til gennemførelse af en nødvendig øget indsats for udvikling gennem nye kompetencer og viden til medarbejderne ved deltagelse i uddannelse. Formål og metode Formålet med spørgeskemaundersøgelsen var at analysere: Transportvirksomhedernes konkurrenceparametre behov for viden Nuværende og fremtidige kvalifikationsprofiler for medarbejderkategorier Holdning til og anvendelse af uddannelse Præferencer i forhold til særlige uddannelsesformer Ønsker og krav til information om uddannelse Ca transportvirksomheder i hele Danmark modtog et spørgeskema med posten. 77 virksomheder returnerede brugbare spørgeskemaer. Trafikdage på Aalborg Universitet 3 Virksomhedens konkurrenceparametre Spørgeskemaet omfattede 13 konkurrenceparametre: Prisen Sikkerhed for leverance Leveringsservice Kvalitet Lave omkostninger Lav skadesrisiko Markedsdækning Markedskendskab Totalløsninger/totalleverandør Koncept/produktudvikling it-løsninger Netværk Miljø Virksomhederne skulle vurdere, hvilken betydning hver eneste af de ovennævnte parametre har for virksomheden i dag henholdsvis om 3-5 år. Respondenterne kunne svare på en skala fra meget stor betydning til ingen betydning. Svarene fik den følgende vægt: Meget stor betydning = + 3 Stor betydning = + 2 Nogen betydning = 1 Lidt betydning = - 2 Ingen betydning = - 1 Svarede ikke = 0 For transportvirksomhederne i analysen har følgende konkurrenceparametre i dag og om 3-5 år en stor betydning: Lave omkostninger, sikkerhed for leverance, kvaliteten, prisen, lav skaderisiko (Jf. Tabel 1). Tabel 1 Vigtigste konkurrenceparametre i dag og om 3-5 år. 77 virksomheder Konkurrenceparametre I dag Om 3-5 år Lave omkostninger 2,7 2,6 Sikkerhed for leverance 2,6 2,7 Kvaliteten 2,5 2,6 Prisen 2,5 2,5 Lav skaderisiko 2,5 2,4 Leveringsservice 2,3 2,5 Om 3-5 år dukker to nye konkurrenceparametre op: koncept-/produktudvikling og itløsninger. Derudover vil totalløsninger, netværk og miljø have en stigning, og de vil have større betydning for virksomhedens konkurrenceevne i fremtiden. Trafikdage på Aalborg Universitet 4 Figur 1 Betydning af de følgende konkurrenceparametre Tidligere undersøgelser gennemført af Institut for Transportstudier i Sønderjyllands Amt ( ); Nordjyllands Amt (1999) og Viborg Amt ( ) viser tilsvarende resultater. Prisen, kvaliteten, sikkerhed for leverance og lave omkostninger var blandt de vigtigste konkurrenceparametre i de tre analyserede regioner. Medarbejdernes kvalifikationer Virksomhederne blev spurgt, hvad medarbejderne er gode til i dag, og hvad medarbejderne skal være gode til om 3-5 år. 16 kvalifikationskrav blev givet, hvor respondenterne skulle sætte kryds efter deres mening i forhold til fire medarbejdergrupper: ledelse, spedition/shipping, administration/it og godshåndtering. Respondenterne kunne svare på en skala fra særdeles gode til det har ingen betydning. Ledelsens nøglekvalifikationer Respondenterne vurderede, at lederne i dag er meget gode til kundeservice, økonomistyring og produktkundskab. Lederne er i dag gode til organisation og strategi, personaleledelse, marketing og salg, logistik og kvalitetsstyring, udvikling og innovation. Derudover skal lederen i fremtiden også være bedre på en række områder som transportjura, it, projektledelse, miljø, godshåndtering og sprog (jf. Figur 2). Resultaterne bekræfter de tre nævnte undersøgelser gennemført i Sønderjyllands, Viborg og Nordjyllands amter, hvor tallene viser, at i dag og i fremtiden bør lederen være gode til næsten alt. Trafikdage på Aalborg Universitet 5 Figur 2 Lederens nøglekvalifikationer. I dag og i fremtiden. 77 virksomheder Speditøren/Shipping nøglekvalifikationer Virksomhederne i undersøgelsen angav, at speditørerne/shipping er gode til kundeservice, udvikling, produkt-/varekundskab, logistik, sprog, it og kvalitetsstyring i dag. Men i fremtiden bør speditørerne være lidt dygtigere til kundeservice, produktkundskab, logistik, it, sprog, organisation og strategi, personaleledelse, økonomistyring, projektledelse, marketing og salg, transportjura og miljø. Figur 3 Speditørens/shippings nøglekvalifikationer. I dag og i fremtiden Trafikdage på Aalborg Universitet 6 Administrations- og it-medarbejderens nøglekvalifikationer Administrations- og it-medarbejdere er i dag gode til økonomi, it, og kundeservice. Derudover bør administrations- og it-medarbejdere i fremtiden have et bedre kendskab til organisation, personaleledelse, økonomistyring, it, projektledelse, marketing og salg, kundeservice, udvikling, logistik, kvalitetsstyring og transportjura. Økonomistyring, it og kundeservice figurerer også blandt administrationsmedarbejderens nøglekvalifikationer i de tidligere undersøgelser gennemført af Institut for Transportstudier i Nordjyllands Amt, Sønderjyllands Amt og Viborg Amt. Figur 4 Administrations- og it-medarbejderens nøglekvalifikationer Godshåndteringsmedarbejderens nøglekvalifikationer Denne medarbejdergruppe er i dag god til godshåndtering og køreteknik, og har kendskab til kundeservice og produkt-/varekundskab. Godshåndteringsmedarbejdere bør være bedre til disse fire områder samt have kendskab til miljø, kvalitetsstyring og logistik i fremtiden. Trafikdage på Aalborg Universitet 7 Figur 5 Godshåndteringsmedarbejderens nøglekvalifikationer Uddannelsen og virksomhedens konkurrenceevne Virksomhederne blev også spurgt, hvor stor betydning det har for virksomhedens konkurrenceevne, at medarbejderne deltager i kurser eller uddannelsesforløb. Svarene er fordelt på følgende måde: For 43 % har uddannelse nogen betydning. 38 % havde en positiv indstilling (meget stor/stor betydning), og 19 % svarede negativt med lidt/ingen betydning. Trafikdage på Aalborg Universitet 8 Figur 6 Betydning af uddannelse for virksomhedens konkurrenceevne. 77 firmaer Uddannelsen havde en afgørende/stor betydning som konkurrenceparameter blandt 31 % af transportvirksomhederne i Sønderjylland, 23 % i Viborg Amt og 20 % i Nordjyllands Amt. Resultaterne fra undersøgelsen i 2004 indikerede, at uddannelsens betydning som konkurrenceparameter er steget. Medarbejdernes opkvalificering 79 % af virksomhederne i analysen har ingen skriftlig uddannelsespolitik. Figur 7 Har virksomheden en skriftlig uddannelsespolitik? 77 firmaer Trafikdage på Aalborg Universitet 9 Den væsentligste årsag til at sende medarbejderne på kursus og uddannelsesforløb er lovkrav (82 %). Andre vigtige grunde er kvalitetskrav, indførelse af nye teknologier, uddannelsespolitik og medarbejdernes krav. Tabel 2 Hvorfor blev medarbejderne sendt på kurser? Uddannelsesudgifter Virksomhederne i undersøgelsen blev spurgt, hvordan deres forbrug af uddannelse og kurser til de enkelte medarbejdere i Danmark vil udvikle sig de kommende år. For hver medarbejdergruppe kunne respondenterne svare på en skala fra "stige kraftigt" til "falde kraftigt". Forventningen til fremtidige uddannelsesudgifter er ikke positiv, og virksomhederne forudsætter, at deres forbrug af uddannelse og kurser til de enkelte medarbejdere i Danmark vil falde. Grunden til den negative forventning kan være, at det er besværligt og dyrt at kvalificere medarbejdere. Mange virksomheder opgiver at efteruddanne deres ansatte. Tilsyneladende er holdningen i branchen, at problemer med velkvalificeret arbejdskraft kan klares ved afskedigelser og nyansættelser. De rigtige kvalifikationer er en knap ressource, og der er en risiko for, at der opstår en flaskehalsproblematik. I hvert fald kunne resultaterne indikere, at virksomhederne ikke er bevidste om, at uddannelse ruster organisationen til at klare konkurrencen på markedet. Trafikdage på Aalborg Universitet 10 Læringsformer Virksomhederne i undersøgelsen blev spurgt, hvilke læringsformer virksomheden vil være interesseret i at benytte i forbindelse med uddannelse/efteruddannelse. 96 % af virksomhederne foretrækker endags- eller weekendkurser. Halvdelen foretrækker kurser internt i virksomheden og ugekurser. Kun en tredjedel vender sig mod de nye fjernlæringsformer baseret på computer og internet. Figur 2 Foretrukne undervisningsformer. 77 virksomheder Litteratur Dagnæs, L., L.Chr. Ragus og W. Lemoine (1999) Den Kompetente Transportvirksomhed, Institut for Transportstudier, Toptryk I/S, Danmark. Godstransport i Nordjyllands Amt. Transportredegørelse i Nordjyllands Amt. Arbejdsgruppen om godstransport (1999). Institut for Transportstudier. Lemoine, W., Lars Chr. Ragus og Lars Dagnæs (2000) Trafik- og transportanalyse for Viborg Amt. De nuværende og fremtidige kvalifikationskrav i godstransporterhvervet i Viborg Amt. Institut for Transportstudier, Toptryk I/S, Danmark. Lemoine, W; Lars Dagnæs og Lars Chr. Ragus (2001): Competencies and competitiveness of the Danish hauliers and forwarding firms. In: Thorstenson, A. and P. Østergaard (eds). Proceedings of the 12th Annual Conference for Nordic Researchers in Logistics. Logistics Changes in the New Century. The Aarhus School of Business, Denmark. Trafikdage på Aalborg Universitet Forfatter: Udviklingschef Lars Dagnæs, Institut for Transportstudier Netværk og samarbejde i transportbranchen Forfatter: Udviklingschef Lars Dagnæs, Institut for Transportstudier Resumé Udvikling af netværk og samarbejde er et af de vigtige midler for transportvirksomhederne
null
http://docplayer.dk/2729526-Nye-kompetencekrav-i-transporterhvervet-nye-veje-til-udvikling-af-disse.html
mC4
DIY - Cupcakes-flag til brylluppet - Bryllup.dk Lav små dekorative flag til dine bryllupcupcakes – hurtigt og nemt. Alt, hvad du behøver er farvet tape, tandstikker og en saks. Tapen på billedet er fra Tiger, men du kan efterhånden få farvet tape mange steder. Masking tape kan også fint bruges, hvilket fås i et væld af farver og mønstre. Sæt tapen rundt om tandstikken som vist på billedet. Klip af for den ønskede længde og klip herefter en lille trekant i enden. Du har nu flag klar til brug. – Nemmere bliver det ikke og er helt ideelt som et sidste lille DIY fix inden brylluppet.
null
https://bryllup.dk/diy-bryllup/diy-cupcakeflag/
mC4
Visualiseringer af IHA Katrinebjerg Byggeriet af Ingeniørhøjskolens lokaler til uddannelser inden for elektronik, IT og sundhedsteknologi er i fuld gang på Katrinebjerg, men endnu har ordentlige visualiseringer af bygningen ikke været offentliggjort. Arkitekterne bag, C. F. Møller, viser dog nu projektet i deres portefølje med to tilhørende visualiseringer:
null
http://www.arkaarhus.dk/etiket/uddannelsesinstitutioner/
mC4
En hilsen fra iværksætteren Martin Thorborg var heller ikke til at komme uden om. Martin fortalte i sin video, om sin igangværende jordomrejse med det formål at interviewe andre iværksættere og hvad han havde lært ud fra det. Samtidig havde han også, et budskab til fremmødte unge iværksættere, som lød på; at dem som i dag er succesfulde har været igennem meget mere lort, end hvad vi andre har, og alligevel er de endt hvor de er. Vi skal ikke give op når vi møder modstand, men kæmpe endnu mere. Og man skal altid huske, at ens drømme er en rejse og ikke en destination. Efter en god omgang mad, efterfulgt af dessert, var det tid til at Morten Strunge skulle på scenen, for at fortælle hvordan han i sin unge alder allerede er nået så langt. Morten Strunge var medstifteren af det velkendte mobilselskab Onfone, som sidste år blev opkøbt af TDC. Nu har Morten kastet sig ud i et nyt projekt, som også blev luftet under aftenens oplæg – øl mærket Stronzo (betyder røvhul på italiensk), hvor hans ambitioner er, at være blandt de 10 største bryggerier inden for et år. Aftenen blev som sædvanlig afsluttet med lidt gymnastik til lattermusklerne, i år af Anders Stjernholm kendt fra bl.a. TV2s Bingo Banko.
"2021-02-27T22:20:46"
https://kunsten.nu/journal/jacob-taekker-paa-mogadishni/
OSCAR-2109
Om Glejbjerg Velkommen til Glejbjerg Tips til arr. Natur- og cykelruter Bo i Glejbjerg Velkomstgruppe Minibladet 2022 Minibladet 2021 Minibladet 2020 Minibladet 2019 Minibladet 2018 Minibladet 2017 Minibladet 2016 Byfest 2018 Vejen Kommune - giv et praj Kalender Klik på en dato og se aktiviteter Miniblad Læs om livet i Glejbjerg Boligsøgende Bolig eller byggegrund Sponsorer Vi støtter glejbjerg.dk Foreninger Aktiv foreningsliv i Glejbjerg I Glejbjerg kan du både bygge selv, købe en ældre villa eller leje et hus eller en lejlighed. Vil du købe hus? Her er huse for enhver smag - på landet og i byen. Bemærk, at huse sjældent har en lang salgstid i Glejbjerg. Få mere bolig for pengene i en by med dagligvarebutik, skole, idrætshal, pasningsmuligheder og aktivt foreningsliv. Samtidig er der også kort afstand til motorvejen, så du har ikke får lang transporttid til jobbet. Se hvilke huse der er til salg nederst på denne side. Nybyggeri? I Glejbjerg har vi ledige byggegrunde på Stigbøjlen. Et børnevenligt boligkvarter med stisystem til Glejbjerg Børne- og Skolecenter og fritidscenteret. Kort afstand til dagligvarerbutik og tæt ved å og flot natur. Der er enkelte ledige byggegrunde til attraktive priser. Se uddybende information om placering og pris her Lokalrådet v/ Vagn Sørensen Tlf. 40289354 Bo til leje? I Glejbjerg kan du/I leje huse og lejligheder både privat og i boligforeningsregi. Der er også mulighed for at leje ungdomsbolig eller ældrevenlige lejligheder se mere under Varde bolig administration eller under Holsted boligforening
null
https://www.glejbjerg.dk/boligsoegende/find-dit-droemmehus/
mC4
Chairik - Stabelbare stole - Kantinestole - Konferencestole Du er her: Start / Kontormøbler / Stole / Mødestole / Engelbrechts – Chairik Engelbrechts – Chairik CHAIRIK stole-serien er komfort i stakkevis. En enkel og bekvem siddeplads for et publikum, der kommer og forsvinder igen. En mødestol for de magelige, barstol for de ophøjede eller skalstol for de økonomiske. På meder eller ben. Med og uden armlæn, med og uden skriveplade. Læderbetrukket, polstret eller i kulør efter humør. Du kan få stolen som du ønsker. Se andre stole her. Færdiggjort og forenklet til det yderste uanset hvordan man vender og drejer stolen. Der er opnået en bemærkelsesværdig siddekomfort, som bygger på studier af de ypperste muligheder for formspænding af finér og kunststof. Stolen giver fast støtte uden at trykke på rygsøjlen. Den ukomplicerede stelkonstruktion fører til en minimal stabelhøjde på 16 mm. Stolen har blankforkromet stel. Støjdæmpende dupsko beskytter gulvet og gør stolen nem at flytte rundt på. Leveres betrukket i stof eller læder, eller i den farve du bedst kan lide. Stolen fås ligeledes sædepolstret, indersidepolstret eller fuldpolstret i 2 forskellige tykkelser. White, green, olive, black, orange, red. Stofforbrug ved 140 cm bredde pr. stk. 0,25 m. Læderforbrug pr. stk. 5 kvadratfod. Stofforbrug ved 140 cm bredde pr. stk. 0,45 m. Læderforbrug pr. stk. 9 kvadratfod. Stofforbrug ved 140 cm bredde pr. stk. 0,70 m. Læderforbrug pr. stk. 20 kvadratfod. Stofforbrug ved 140 cm bredde pr. stk. 1,0 m. Læderforbrug pr. stk. 20 kvadratfod. Stolens enheder kan adskilles, mhp. recycling. TESTS FOR FINÉR VARIANTERNE EN 1728 Europæiske standard: Prøvning for styrke og holdbarhed ISO 7173 Dansk Standard: Prøvningstrin 4 for siddemøblers styrke og holdbarhed EN 1022 Prøvning for siddemøblers stabilitet BS 5852 Prøvning af antændelighed: Grib ignition source 7: Ingen antændelse SP Rapport 2009 – Formaldehydafgivning er i overensstemmelse med E1-norm I finér varianterne er den GS-mærket. Der ydes 5 års garanti mod fabrikationsfejl på standardvarer (materialer og konstruktioner). Slid og skader på betræk, overfladebehandling og lignende omfattes ikke af denne garanti. Engelbrechts giver 3 års suppleringsgaranti. Stole leveres i kraftig papemballage med et ark beskyttelses pap mellem hver stol og beskyttelses plast. Dybde 58,5 cm Vægt emballage ca. 4,0 kg. Vægt komplet stol ca. 4,3 kg, se specifikation. Vægt total ca. 29,8 kg (emballage med 6 stole). Stole stables omvendt på polystyren klods på paller med et ark beskyttelses pap mellem hver stol. Folie vikles omkring hele pallen.
null
https://www.moffice.dk/portfolio-item/engelbrechts-chairik/
mC4
Ida fik sclerose som teenager | Familie Journal Ida Siemens Lorenzen vil ikke lade sclerose styre sit liv. Hun glæder sig i stedet til at arbejde som psykolog og til at blive mor engang. Lige nu gør Ida en kæmpe indsats for at vise andre unge med kronisk sygdom, at det kan lade sig gøre at have et godt liv. Mandag, 30. april 2018 - 17:00 - Af Hanne Vinther Mikkelsen. Foto: Gregers Kirdorf. Hun byder velkommen med et fast håndtryk og et hjerteligt smil. 22-årige Ida Siemens Lorenzen inviterer indenfor i sin hyggelige lejlighed i Aarhus, hvor hun bor med kæresten Anders. Hun sad netop og skrev på sin bacheloropgave i psykologi. Sygdom og sclerose er det sidste, man tænker på, når man sidder over for den unge, superskarpe kvinde. Men en dag for snart fem år siden tog Idas liv en brat drejning. – Igennem nogle uger havde jeg mærket, at følelsen i mine ben og fingre forsvandt. Jeg fik problemer med at se, jeg kunne ikke holde balancen og besvimede flere gange. Til sidst kunne jeg slet ikke stå, tale eller se. Den ene dag var Ida en glad gymnasieelev, som snart skulle i gang med sit drømmestudie. Den næste var hun blind og kunne hverken stå eller gå. Efter flere undersøgelser fik Ida diagnosen multipel sclerose. – Jeg kunne slet ikke forstå, hvad der skete. Jeg kunne ingenting og lå bare lamslået i sengen. Min hjerne var i total undtagelsestilstand. Det eneste, jeg tænkte, var, at mit liv gik i stå. Læs også: Sangen gav sclerose-ramte Misen glæden tilbage Sclerose stod i vejen for drømmen På et splitsekund smuldrede Idas ambitioner i tusind stykker. Hun var en fremragende violinist og levede og åndede for at spille. Siden hun var 12 år, havde hun arbejdet målrettet på at blive optaget på Musikkonservatoriet. Og det var netop lykkedes. – Det var hårdt at skulle acceptere, at jeg ikke ville komme til at leve af at spille, hvilket ellers var min største passion og drøm. Det var en stor del af min identitet. For nogle sclerose-ramte skrider sygdommen frem i små ryk, som kaldes "attacks". Men Idas første attack var alvorligt, og derfor kom hun i en aggressiv behandling fra begyndelsen. Hun kom på Sclerosehospitalet i Haslev til genoptræning og fik senere samtaler med en psykolog. – Alt var ramlet for mig. Men psykologen gav mig værktøjer til at tage det bid for bid, så jeg kunne kapere det. Det var en uvurderlig hjælp og inspirerede mig til at læse psykologi, og det er heldigvis den helt rette hylde for mig. Se også: Kasper lavede kogebøger til patienter med sclerose – I min familie er det at kæmpe ikke et valg, man har. Hvis jeg havde lagt mig ned i afmagt, havde de hevet mig op igen. Mine forældre var hele tiden positive og optimistiske og skubbede mig fremad, fortæller Ida bevæget. I løbet af nogle måneder vendte kraften vendte tilbage i kroppen, og det samme gjorde synet. Ida genoptog gymnasiet, og her gik der ikke længe, før lynet slog ned. En bekendt havde hørt, hun havde fået sclerose, og han kom hen for at snakke med hende. Det var Anders, som hun har været kærester med siden. – Anders ser mig ikke som hende med sclerosen, men som dén, jeg er. Det er bare så smukt, og det elsker jeg ham for. Selvfølgelig påvirker det ham da, at jeg er syg. Han frygter, at jeg får det værre med tiden, men det fylder faktisk ikke så meget i vores hverdag. Ida og Anders flyttede sammen fra Sønderjylland til Aarhus, hvor hun nu er i gang med tredje år på psykologistudiet på Aarhus Universitet, mens han uddanner sig til brugsuddeler. – Jeg har et dejligt liv og masser af drømme, som diagnosen ikke skal få lov til at styre. Selvfølgelig skal jeg spare på kræfterne, for jeg døjer en del med sclerose-træthed. Men med planlægning og pauser kan jeg klare studiet, tage i byen, ud at rejse og i det hele taget gøre det samme, som andre unge. En del af forklaringen på, at Ida har det så godt, skyldes blandt andet en sundere livsstil og en skrap kostomlægning. – Det er da rent ud sagt pissehårdt, for jeg kan da godt savne både kage og junkfood. Men jeg ved, at det hævner sig, når jeg synder. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg kan takke kombinationen af diæten og medicin for, at jeg har det så godt fysisk og mentalt. Giver andre håb I dag er Ida særdeles aktiv i arbejdet for andre unge med sclerose. Hun vil gerne vise, at livet langtfra kun ser sort ud, selv om man får en kronisk sygdom. – Jeg blev selv spurgt, om jeg ville søge førtidspension som 18-årig. Det inspirerede mig til at tage kampen op mod de fordomme og skrækscenarier, man som ung med sclerose kan møde. Det betyder utrolig meget for mig, hvis min historie og erfaringer kan give håb og inspiration til andre. Ida er også med i det internationale arbejde i Scleroseforeningen, hvor hun har brugt mange kræfter på at lave en film, der viser unge i hele Europa, hvordan det er at leve med sygdommen. – Det er en realistisk film, der viser både de negative og positive sider. Men det vigtigste budskab er, at vi gerne vil fortælle unge ny-diagnosticerede, at det ikke betyder en afslutning på livet. Drømmene skal leve videre, og de kan også opfyldes. Selv har Ida masser af drømme. Lige nu nyder hun at leve et ungdomsliv som alle andre, men hun ser frem til en karriere som neuropsykolog, hvor hun kan hjælpe andre, som bliver ramt af blandt andet sclerose. Men først og fremmest ser hun frem til – på et senere tidspunkt i livet – at blive mor. Også selv om hun ved, at der er risiko for endnu et attack efter graviditeten. – Det skræmmer mig selvfølgelig, men slet ikke nok til at jeg vil opgive den drøm. Jeg vil bare så gerne have børn. Men nu skal jeg først gøre min uddannelse færdig, lyder det fra Ida, inden hun vender tilbage til psykologiopgaven, hun var i gang med.
null
https://www.familiejournal.dk/livshistorier/mennesker-imellem/ida-fik-sclerose-som-teenager-diagnosen-faar-ikke-lov-styre-mit
mC4
Få mere at vide om trægulve behandling Hvis der er nogen i Danmark der ved noget om trægulve og deres behandling, så er det os. Vi har været i branchen i en menneskealder og vi er i sin tid oplært af dygtige håndværkere, der selv var meste på deres felt: nemlig trægulve og deres behandling. Trægulve behandling er lidt af en videnskab Emnet trægulve behandling er et langt kapitel og handler om alt fra viden om de forskellige trætyper over renovering, gulvafslibning og gulvafhøvling og ikke mindst til hvordan trægulve skal have behandling i det daglige, så de holder længst muligt og fortsat er smukke og lækre genne hele deres lange levetid. Der er naturligvis mange elementer i trægulve behandling, som vi slet ikke kan komme ind på her, men du skal vide, at hvis du enten vil renovere dine gulve, eller bare passe særligt godt på dem, så finder du ikke nogen bedre at spørge end netop os. Udlejning af gulvsliber hos os Vi er også gode til at råde og vejlede. Ønsker du fx selv at står for en gulvafslibning, så kan det da også sagtens lade sig gøre, hvis du har lidt af en håndværker i dig, og er udstyret med lidt armkræfter. Det sidste siger vi, fordi der skal lidt muskelkraft til at håndtere de store effektive maskiner. Når det er sagt, så rådgiver vi dig hele vejen ved en udlejning af gulvsliber hos os. Du får alle de ting, du skal bruge ved udlejning af gulvsliberen, og vi sørger altid for, at selve gulvsliberen er i tiptop stand, når du kommer for at hente den. Vi bruger kun de allerbedste maskiner og ved udlejning af gulvsliber er det selvfølgelig de selvsamme maskiner, som du får med hjem til dine trægulve. Alt i alt kan du derfor forvente ganske flotte resultater ved udlejning af gulvsliber hos os, og i løbet af en weekends arbejde, bør du kunne nå rigtig langt – ja, sandsynligvis blive helt færdig.
null
http://netto-gulve.dk/traegulve-behandling/
mC4
Skærm: HTC One vs Sony Xperia Z Ultra | AppsAndroid Skærm: HTC One vs Sony Xperia Z Ultra Sony Xperia Z Ultra ses her side om side med HTC One, og det er tydeligt at Sony har forbedret skærmen på Xperia Z Ultra i forhold til den originale Xperia Z. Trods at vi var rigitg glade for Xperia Z da vi anmeldte den, så er farverne og synsvinklen på skærmen ikke den bedste. Det blev især tydeligt da vi lagde Xperia Z op side om side med Samsung Galaxy S4 og HTC One i en skærmtest (tryk på linket herunder for at læse om forskellende på skærmene), og Sony har da også forbedret skræmen på deres første phablet, Xperia Z Ultra. Herunder ses HTC One i midten og Xperia Z til højre (kan ses i HD), eller du kan fortsætte direkte til billederne under videoen. Sat op imod Xperia Z`s LCD, er Xperia Z Ultra`s Triluminos-skærm (ihvertfald på billederne herunder) både stærk på farver, samt er synsvinklen er så god at den faktisk ikke blegner i forhold til HTC One`s LCD 3 skærm (som skærmen på Xperia Z gør, især fra siderne). Billederne viser tydeligt at HTC One, der seriøst har en fantastisk skærm, kommer til at få skarp konkurrence mod Sony´s Triluminos skærm. – Sony Xperia Z Ultra videoer Du kan se flere skærmtests under vores Android vs Android sektion. Serbo siger: 12. august, 2013 kl. 13:31 HTC One er nu også ret frisk. jeg er gået fra samsung til htc da jeg var træt af deres plastik og indtil videre har jeg ikke fortrudt det Lost Tom siger: 12. august, 2013 kl. 9:57 Jeg vil have mog den der xperia z ultra. jeg har xperia z nu og er lidt glad for den så jeg tør godt at fortsætte med sony selvom jeg havde mine bange anelser da jeg købte z. 12. august, 2013 kl. 6:58 Den er nu også ret lækker, men jeg har kastet min kærlighed på LG G2 og kan ikke rigtig bestemme mig for hvolken jeg skal have. Nu kommer Note 3 jo også snart og jeg vil gerne have en monster-skærm 😛
null
https://www.appsandroid.dk/htc-one-vs-sony-xperia-z-ultra
mC4
Hjem / Keim Ecosil-ME / Keim Ecosil-ME Silikatmaling 10 Liter – Farve 9058 Varenummer (SKU): KE-912-9058 Kategori: Keim Ecosil-ME Mange leder efter den billigste Keim Ecosil-ME Silikatmaling 10 Liter – Farve 9058 på nettet, og de ender oftest ud med at finde tilbud her: Gå til shop Keim Ecosil-ME Silikatmaling 10 Liter – Farve 9058 med PrisMatch Keim Ecosil-ME Silikatmaling 10 Liter – Farve 9058 findes stadig i Top-10 eller tæt på i den populære kategori Keim Ecosil-ME. Og hey – du får jo også lige lovpligtige 14 dages returret hvis du skulle fortryde dit køb din vare. Vidste du at størstedelen af dem der handler online køber Keim Ecosil-ME Silikatmaling 10 Liter – Farve 9058 online hos webshoppen DecoFarver.dk, der virkelig har samlet toppen af de mest populære varer. Hos webshoppens store udvalg finder du noget for alle, det kan jo passende være dette produkt. Ved at købe dine varer i en webshop kan priserne være lavere- det skyldes bl.a. at sådan noget som husleje kan være meget lavere, da en god beliggenhed ikke er nødvendig. Keim Ecosil-ME Silikatmaling 10 Liter – Farve 9058 og fordele ved at købe online Når du lader dig friste, og får købt nogle produkter online, er betingelserne lidt gunstigere, som du ikke nødvendigvis får i fysiske butikker. Webshop skal følge dansk lov, der giver 14 dages retrret. efter dit online køb, og du kan finde webshops der giver mere som ligger udover de lovpligtige 14 dage. At handle online giver dig også en anden fordel, som er et stort udvalg, og det at sammenlligne priser bliver en leg, i de mange webshops der er på det danske marked. Og du kan faktisk sammenligne priser i løbet af nul-komma-fem med din smartphone eller tablet. Tænk også på, at ved at handle online, så slipper du helt for, at være afhængig af at nå at handle i butikkens åbningstid. Shoppen sender din produkter til din adresse, medmindre du vælger at få dem sendt til din arbejdsadresse, og det giver en god fleksibilitet for dig. De tider med at stå i kø er længe forbi – i dag handler vi online og så gå bare direkte til kassen, når du har fundet dine varer, og betal med det samme, så undgår du skrigende unger, der plager deres forældre om slik og søde sager.
null
https://jtb.dk/vare/keim-ecosil-me-silikatmaling-10-liter-farve-9058/
mC4
Taraji 55 og ældre datingsider og Terrences hvide varme helligdage Murray overtalte hende til at give Jet Man en chance 55 og ældre dating airebsteder air t USAEEN USA var ikke greaves hun fortalte ham bagefter et fire-tidspunkt på dagen nummer 1 Dato, som hun gav en karakter af B-men vi havde et dejligt ur Ama 55On Forretning 55 Og Ældre Dating Sites Alt For Din Virksomhed Match.com er kommet vitamin A længes 55 og ældre dating sites måde siden det lancerede atomnummer 49 April 1995. Dette svulme op-foregav geologiske dating sted har finpudset sin pit algoritme til at identificere hanker sigt kompatibilitet og hjælpe utallige nummer 1, datoer, alvorlige forhold, og velstående ægteskaber.
null
https://dtfdating.club/da/55-og-%C3%A6ldre-dating-sites/
mC4
Så startede, for nogen, en dejlig lang påskeferie, som også betyder tid til påsketraditioner (se her), bagværk (se ex. her) og vigtigst: familien. Vi valgte at glæde børnene med en tur i svømmehallen lørdag eftermiddag. Begge børn EEELSKER at komme i svømmehallen. F. har lige fundet ud af, at hun selv kan svømme når hun har vinger og bælte på. Så den får ikke for lidt med hundesvømningen. Valget faldt på Lyseng svømmebad , som ligger i Højbjerg (ved Aarhus). Køreturen er, for os, kort OG de har familieomklædning, hvilket vi er mega fan af. Jeg har gået til babysvømning derude så kender godt lidt til stedet. Vi har dog aldrig været derude i den offentlige åbningstid. Billetpriserne er rimelige OG børn under 4 år har tilmed gratis adgang. -Dejligt for os med små børn. Vi benyttede os af familieomklædningen (/handicapomklædning), som vi er store fans af. Med to små, lettere ustyrlige børn, som begge behøver hjælp og støtte til omklædningen er det dejligt at være to om opgaven. I familieomklædningen er der “puslebord”, toilet, badekar, skum-puslepuder og to brusere. Man skal så tage sine tasker med ind i svømmehallen, hvor der er opbevaringsskabe. Der er selvfølgelige også almindelige herre- og dameomklædningsrum, hvis man er mere til det. De er også rigtig familievenlige med kravlegårde, varmelamper over pusleborderne, badekar og skum-puslepuder. Selve svømmehallen er rigtig fin og har nærmest alt. Der er et opvarmet (33 grader) familiebassin med tre rutsjebaner. Rutsjebanerne er perfekte for de mindre børn og måske lidt for små for de større børn. Vanddybden er 90 cm. så de små kan ikke bunde. -Måske det eneste minus, at der ikke er et decideret babybassin til de aller mindste. Men vi savnede det nu faktisk ikke. For de større børn og de voksne er der så til gengæld et dybt springbassin med 1, 3 og 5 meters vipper. -For dem der er til sådan noget. Udenfor omklædningsrummene er der et fint madpakkerum med thekøkken. Der er et køleskab, hvor man kan opbevare sin madpakke mens man svømmer. Der er højstole, microovn og dejlig med plads. Vi er positivt overraskede. Det er ikke sidste gang vi tager derud. Det er et fint sted af passende størrelse, som passer perfekt til vores familie. Køreturen er kort og faciliteterne er super fine. ebanerne så der blev rutsjet til den store guldmedalje. V. Hvinede bare af glæde og prøvede at dykke, hvilket gik helt fint men nok ikke lige hans favorit disciplin. Vi fik stukket en flyer i hånden, ved indgangen, omkring AQUA DAYS. AQUA DAYS løber af stablen her i påskedagene (12.-16. april). Svømmebadet omdannes til et sandt bade paradis. Børnebassinet omdannes til et tropisk paradis med krokodiller, hajer, farvestrålende fisk og en strandbar. I springbassinet kan du bestige et isbjerg og svømme med spækhuggere. Svømmebassinet laves om til en kæmpe aktivitetsbane alla et jungleland, hvor du kan svinge dig i lianerne blandt papegøjer og sommerfugle.
null
OSCAR-2019
Kejser | Er du tilfreds med din bank? | DR LYD Kejser Mandag d. 10. sep. 2018 Hvor ofte overvejer du, om du er tilfreds med din bank eller ej? For de fleste af os er banken bare et sted, hvor vi har vores penge stående, og hvis ellers det er nemt at komme på netbanken, og vi føler os trygge med den rådgiver, vi har, ja så skænker vi det ikke mange tanker, om det er hos den ene eller den anden bank, vi har vores konti. I dagens udgave af Kejser ser vi nærmere på, hvad der har betydning, når vi enten vælger at blive eller skifte bank. Medvirkende: Karsten Engmann Jensen, cand.polit. og indehaver af Pengeministeriet. Mette Obelitz, psykolog og direktør i MarketMinds. Christian Damholt, medstifter af borgerinitiativet Skift-Bank-dag og formand for udviklingsorganisationen Oxfam-Ibis. Mille Skjold, har skiftet bank. Vært: Anne Kejser.
null
https://www.dr.dk/radio/p1/kejser/kejser-2018-09-10
mC4
Legetøjskæde tjener ingen penge - TV 2 7. okt. 2016, 19:27 Legetøjskoncernen Top-Toy har oplevet en markant nedgang på bundlinjen i det seneste årsregnskab. Foto: Søren Bidstrup / Søren Bidstrup Overskuddet er barberet væk i Fætter BR og Toys'r'us, der sidste år blev delvist opkøbt af en kapitalfond. En fejlslagen julehandel har barberet overskuddet væk i legetøjskoncernen Top-Toy, der i sit seneste årsregnskab kan vise et overskud på beskedne syv millioner kroner. Det skal ses i forhold til legetøjskæmpens omsætning, der i samme regnskabsår landede på lige under fire milliarder kroner. - Vores organiske vækst var ikke tilfredsstillende. Vores ambitioner er højere, men markedet er hårdt. Især julehandlen var brutal på grund af Black Friday, da der blev givet rigtig store rabatter overalt i detailhandlen, siger legetøjskoncernens direktør, Søren Torp Laursen, til Finans.dk. Top-Toy står bag de kendte legetøjskæder Fætter BR og Toys'r'us på det skandinaviske marked. Familen Gjørup, som har været eneejere af koncernen gennem mange år, solgte sidste år 75 procent af aktierne i Top-Toy til kapitalfonden EQT, der blandt andet ejer den hastigt voksende butikskæde Flying Tiger. Straffet af dollaren Sidste år var overskuddet i legetøjskoncernen på over 100 millioner kroner, men en række tiltag i form af blandt andet lukningen af koncernens engroshandel har resulteret i markante engangsomkostninger. Den tidligere legochef og nuværende Top-Toy-direktør Søren Torp Laursen skriver desuden i årsregnskabet, at en stærk dollarkurs og svage norske og svenske kronekurser har slået negativt ud i det seneste årsregnskab. Samtidig har Top-Toy åbnet tolv nye legetøjsbutikker, og også den manøvre har givet udslag på omkostningssiden. Se klippet og find ud af, hvordan den nye legetøjsdirektør vil sparke gang i Fætter BR: Star Wars trækker op Ambitionen for næste år er ifølge legetøjskoncernens regnskab at vinde markedsandele og overordnet set klare sig bedre end legetøjsmarkedet som helhed, der forventes at byde på beskeden vækst. Regnskabsårets klart største begivenhed - julesalget - er lige om hjørnet for Top-Toys, der som nævnt oplevede problemer i netop den periode sidste år. I år forventer Top-Toys, at den nye Star Wars film, som rammer biograferne til december, kommer til at være udslagsgivende for, hvilke produkter der skal langes over desken, og hvor travlt koncernens over 2000 medarbejdere får til jul.
null
https://nyheder.tv2.dk/erhverv/2016-10-07-legetoejskaede-tjener-ingen-penge
mC4
Core i5 1.4 GHz, macOS Catalina 10.15, 8 GB RAM, 256 GB SSD, 13.3" IPS 2560 x 1600 (WQXGA), Iris Plus Graphics 645, Wi-Fi, Bluetooth, space grey, kbd: svensk/finsk … læs mere her Apple MacBook Pro with Touch Bar er en af de førende varer her på shoppen, og ligger i varegruppen Baerbar. Der kommer hele lovpligtige 14 dages returret som er en fin sikkerhed for dig, hvis du nu fortryder dig køb af din vare. Mange er udmærket klar over, at man køber din Apple MacBook Pro with Touch Bar i den kendte webshop Proshop.dk, der har forstået at dække hele Danmark med de helt rigtige varer. Det store vareudvalg giver en stor pulje af varer, og her er der helt sikkert noget for dig, og der kan klikkes køb på det produkt på denne side. Ved at købe dine varer i en webshop er varerne billigere- og det lader sig gøre, når man ikke skal betale til showroom og butikker på dyre adresser. Køb Apple MacBook Pro with Touch Bar allerede i dag til kun kr. 14325.00 Køber du varer online, er betingelserne lidt gunstigere, fordi webshops er underlagt en lovgivning, de skal følge. Du får med dine varer 14 dages returret. når du har handlet dine varer, en del shops efterhånden giver endnu mere og nogle giver endda et helt års returret. Derudover har du et meget større udvalg, og priser og betingelser er let for dig at sammenligne, i de mange webshops der er på det danske marked. Din sammenligning kan du rent faktisk lave når du har lyst, uden at være afhængig af butikkers åbningstider. Ved at købe dine varer online, slipper du for, at bæreposen med varerne går i stykker på vej hjem. Når du har købt dine varer, sendes de til din adresse, eller du kan bede dem om at sende til dit arbejde i stedet for, og det giver en god fleksibilitet for dig. I dag er der ingen grund til at skulle stå i kø ved en kasse - ved online handel der er ingen kø online - det er bare direkte til betaling, og så er du videre, så er det aldrig mere ubehaget ved at stå alt for tæt i en kø til kassen.
null
https://baerbare.dk/vare/apple-macbook-pro-with-touch-bar-49/
mC4
Tyv tror, hver mand stjæler! - sn.dk - Forsiden - Roskilde-området - Roskilde Avis - Roskilde Avis Læserbreve Artiklen: Tyv tror, hver mand stjæler! Tyv tror, hver mand stjæler! Roskilde Avis Læserbreve - 08. august 2017 kl. 09:57 DEBAT: Det er med væmmelse og foragt, at jeg læser et debatindlæg fra det konservative byrådsmedlem i 1. august udgaven af Roskilde Avis. Et usmageligt debatindlæg med voldsomme personlige angreb, opdigtede fremstillinger og med subjektive fejlvurderinger af mine og andres intentioner. Usande, fordrejede udsagn og en fremstilling, hvor det bl.a. opdigtet lægges i min mund, at jeg har hængt en museumsdirektør ud og mistænkeliggjort ham offentligt. Det er uetisk og umoralsk opførsel af det konservative byrådsmedlem, der tilmed tillader sig at sige, at i mit tilfælde; så "kommer facts sjældent i vejen for (mine) udfald". Er det, tyv tror, hver mand stjæler?
null
https://sn.dk/Roskilde-Avis-Laeserbreve/Tyv-tror-hver-mand-stjaeler/artikel/674402
mC4
Emma Seng® Med Europas Bedste Madras Testfakta vindende madras Ergonomisk og god for ryggen Madrassen er Miljømærket af OEKO-Tex Inkl. sengeramme, sengegavl og madras Produktdetaljer Emma Seng Madras: 140 x 200 x 25 cm Seng: 145 x 210 x 15 cm Hovedgavl: 145x75x7,5 cm Madras: 160 x 200 x 25 cm Seng: 165 x 210 x 15 cm Hovedgavl: 165 x 75 x 7.5 cm Madras: 180 x 200 x 25 cm Seng: 185 x 210 x 15 cm Hovedgavl: 185 x 75 x 7.5 cm Sengegavl: 100% polyesterbetræk, metalstruktur, krydsfinerpaneler Hovedgærde: 100% polyesterbetræk, metalramme, skumfyld Fødder: plastik træ Vi fremstiller vores Emma-sengegavl kun med de mest holdbare og førsteklasses materialer og stoffer. Hvert produkt gennemgår derefter en streng kvalitetssikringstest. Den Emma Original Madrassen som er ind i sengen er udelukkende fremstillet af materialer, der har OEKO-Tex 100-certifikatet (første klasse). Dette kvalitetsmærke tildeles kun, hvis produktet er fri for skadelige stoffer. First class er den højest mulige klasse, hvilket betyder, at sengen også er egnet til babyer. Emma-sengen er også vegansk, da den ikke er testet på dyr og ikke indeholder animalske produkter. Alle vores madrasser er lavet af materialer af høj kvalitet og designet af vores R&D team til at holde i årevis. Derfor tilbyder vi 10 års garanti med vores madras og 5 års garanti på sengestellet. Vi lever alle vores produkter gratis og direkte fra vores fabrik hjem til din adresse.Vi samarbejder med GLS og DSV. Vi leverer fra mandag til fredag fra kl. 7.00 til 16.00. Sengen leveres med vores testvindende Emma Original madras, som er blevet kåret som bedst i test af Testfakta i Danmark i 2021 og 2020, og som har vundet lignende priser i 10 andre europæiske lande. Kombinationen af vores madras og sengens egenskaber giver dig høj komfort hele natten. Emma-sengen er designet til at give ekstra komfort og støtte til din madras. De giver dig en ideel trykfordeling under søvnen, hele natten lang. På grund af sengebundenes konstruktion får madrassen også optimal ventilation - alt sammen for at forbedre dit soveklima. Takket være det stilfulde design passer Emma sengen ind i ethvert miljø. Sengens luksuriøse polstring og 7 cm tykke hovedgærde skaber et stilfuldt look. Vi har også tilføjet en højde på 55 centimeter (inkl. madras) for at gøre det nemt og bekvemt for dig at komme ind og ud af sengen. Desuden er Emma-sengen også OEKO-TEX® certificeret, hvilket betyder, at materialerne er sunde og af højeste kvalitet. Vågn op fuld af energi, hver dag Emma sengen har et tidløst design og en minimalistisk stil, der passer ind i ethvert hjem. Men det er ikke kun pladsen, der tæller. Bag de rene linjer gemmer sig patenteret teknologi for ultimativ støtte og ergonomi- alt sammen for at sikre, at du får den bedste søvn. Og som altid tilbyder vi en prøveperiode på 100 nætter - mere end nok tid til, at du kan blive forelsket i denne seng. "Madrassen har endda vundet "Bedst i test"for andet år i træk, så jeg må indrømme at jeg har pænt store forventninger. Efter de første nætter, er jeg heldigvis allerede meget positiv. Jeg føler simpelthen at jeg sover ovenpå den mest rare sky " - @trinesblend "Jeg lider af søvnløshed, men i nat sov jeg som en drøm med Emma. For første gang i mange år glæder jeg mig til at sove" - @silasholst Jeg havde problemer med at placere min ordre og troede, at jeg ville gå glip af rabatten på det tidspunkt. Men Emmas professionelle kundeservice hjalp mig med at placere mit køb og sørgede for, at jeg fik rabat på min seng, så jeg havde råd til den. ★★★★★ - Roland Jeg er meget tilfreds med både komforten og designet. Jeg har også hørt mange mennesker sige, at den hjælper mod rygsmerter, så jeg har nu bestilt en til mine forældre, som har klaget over rygsmerter. ★★★★★ - Therese Havde en meget behagelig købsoplevelse, kundeservice var hjælpsom under bestillingsprocessen og under leveringen, da jeg kontaktede dem flere gange. Jeg er også meget tilfreds med sengen, den er behagelig og dejlig. ★★★★★ - Yvonne Meget komfortabel og stilfuld Min mand og jeg er helt forelsket i sengen, meget komfortabel og stilfuld! Det er bare en skam, at den ikke findes i så mange størrelser, da vi gerne ville købe den samme til vores teenagere, men ikke kan finde den rigtige størrelse. ★★★★ - Janet Følte mig sikker i købet Jeg læste om Emma på nettet og syntes, at deres produkter lød så gode, at jeg besluttede mig for at købe hele sengen. Det faktum, at de tilbyder 100 nætter gratis køb med gratis returnering, hvis du ikke er tilfreds, gjorde mig endnu mere overbevist om at købe hos Emma. ★★★★★- Thomas Sengen er super dejlig Sover komfortabelt og godt. Min mand siger også, at hans rygsmerter er blevet mildere, siden vi begyndte at sove i vores seng væk fra Emma. Så det må jeg også sige tak for! ★★★★★ - Anette Godt gået Emma Før jeg købte sengen, var jeg usikker på, om den ville være den rigtige for mig. Kundeservicen var venlig og besvarede mine spørgsmål. Nogle gange tog det lidt tid, men alt i alt var det en positiv oplevelse. Og jeg er nu meget tilfreds med sengen. ★★★★ - Carin Forskellige leveringstider Købte Emma-seng. Jeg var klar over, at min ordre ville blive leveret i forskellige pakker. Men de ankom alle på forskellige tidspunkter og datoer. Så leveringen kunne have været mere smidig og bedre. Men jeg har haft sengen i et par uger nu, og indtil videre er den rigtig god. ★★★ - Lovisa Er der et sted, hvor du kan teste sengen, før du køber den? Vi har ikke et showroom, men vi har 100 nætters returret. Det betyder, at du kan returnere sengen, hvis den ikke passer til dig. Hvordan kan jeg returnere sengen? Hvis du ikke er tilfreds er det enkelt og nemt at returnere uden ekstra omkostninger. Kontakt venligst vores kundeservice [email protected] Du vil blive bedt om at sende os billeder af sengen, da vi vælger at donere brugte senge til velgørenhed. Herefter vil en velgørenhedsorganisation komme og hente sengen.
null
https://www.emma.dk/emma-seng/
mC4
KF-MEDLEMMER:Alle har ret til frit at vælge fagforening. Før Kristelig Fagbevægelse vandt en klokkeklar sejr over eksklusivaftalerne ved Menneskerettighedsdomstolen for fem år siden, oplevede 19 procent et pres om at være med i en bestemt fagforening. Det er nu nede på 13 procent, fremgår det af en analyse, YouGov Zapera har lavet for Kristelig Fagbevægelse. Udviklingen er gået den rigtige vej. Men 13 procent bliver altså stadig udsat for et pres om at melde sig ind i en bestemt fagforening. Det svarer til 288.000 personer. Det er for mange. KF forstår ikke, at nogen vil være bekendt ikke at respektere friheden til selv at vælge fagforening. VEJGAARD:Vejgaard Boldspilklub var lørdag eftermiddag på en svær opgave i 2. divisions gruppe tre, hvor topholdet Thisted FC gæstede Soffy Road. Oprykkerne tabte kampen med 0-4 på eget græs, og udfaldet kom ikke som den helt store overraskelse for værternes cheftræner. - Vi må blankt erkende, at der var klasseforskel i dag. Thisted var en klasse over os. De er dygtige, og samtidig må vi også erkende, at vi ikke var der, hvor vi skulle være. Vi var underligt passive i første halvleg, forklarer Henrik Larsen. Sonny Jakobsen og Glenn Rask sendte gæsterne på sejrskurs få minutter før pausefløjtet, og i anden halvleg blev 0-2 forvandlet til 0-4, da Sonny Jakobsen scorede to gange yderligere. 20 minutter før tid blev hjemmeholdet reduceret til 10 mand, da topscorer Martin Sloth-Kristensen modtog sit andet gule kort, men det ændrede ikke på slutcifrene.
"2021-03-05T03:59:38"
https://studentstarter.eu/thai-massage-sallingvej-sex-massage-kolding-sex-klub-aarhus-dansk-amat%C3%B8r-sex-r%C3%B8r-liderlige-modne-damer-private-porno-film-taletidsabonnement-dansk-sex-video/
OSCAR-2109
TUSINDSMIL: Last day of Paris Sidste dag i Paris og vi havde et punkt på dagsordenen vi skulle have nået - Louvre from the inside. Efter at Louvre og Mona Lisa har figureret i Dan Browns "Da Vinchi Code" er besøgstallet gået fra enormt til endnu større. Folk flokkes til museet, der ud over at rumme betydningsfulde værker fra Italiensk og Fransk kulturs storhedstid, også udstiller objekter fra det antikke Grækenland, Mesopotamien, Afrika og Mellemøsten. Kunstværkerne er en oplevelse, men Louvre i sig selv tager flere timer at se. Slottet, museet og parken er simpelthen så imponerende med dets historie og betydning. Siden middelalderen har der ligget bygninger på matriklen og ruinerne af den første Louvre-befæstning er at se i "kælderen" af det nuværende Louvre. Op gennem historien har forskellige kejsere bygget og tilbygget på Louvre og i 1989 rejstes den omstridte pyramide, designet af kinesisk/amerikanske Leoh Ming Pei. Værkerne er samlet gennem flere århundreder, blandt andet af Napoleon, der gennem sin succesfulde erobrings-kampagner kom i besiddelse af en stor del af de 35.000 stykker kunst, man kan opleve på Louvres udstillinger. Vi brugte knap 4 timer på museet, lige nok til at få et indtryk af byggeriet og se de mest betydningsfulde værker. Morten kunne svagt erindre guldkornene fra kunsthistorie-timerne på uni, så vi fik talt lidt om billedkomposition og græske søjler. Efter besøget på Louvre tog vi TGV toget retur til Basel, desværre til første møde med efterårsvejret. Vi må nøjes med at se på billederne af Parisisk sol og varme.
null
http://www.tusindsmil.com/2008/09/last-day-of-paris.html
mC4
Carlsberg Byen får nye ejere – Netavisen Sjælland april 16, 2012 Mette Sørensen København, Nordsjælland, Nyheder Skriv en kommentar København har gennem de seneste år oplevet en stærk befolkningstilvækst, der forventes også at fortsætte i årene fremover. Denne befolkningstilvækst medfører en øget efterspørgsel på boliger. Carlsberg Byen vil bidrage med ca. 3.000 boliger, som i tråd med projektets ambition om mangfoldighed og bæredygtighed i bred forstand vil blive udbudt i forskellige former og prisklasser – lige fra studieboliger til penthouse lejligheder.Samlet set opfører konsortiet godt 500.000 m2 blandet bebyggelse – blandt andet ni slanke, flerfunktionelle højhuse på 50-120 meters højde,der vil blive markante vartegn for kvarteret. Det samlede bebyggede areal forventes at udgøre 567.000 m2. Carlsberg Byen vil blive knyttet tæt sammen med den omkringliggende by gennem en række store infrastrukturinvesteringer, herunder opførelsen af en helt ny S-togsstation med direkte adgang til Carlsberg Byen.I selve Carlsberg Byen bliver biltrafikken begrænset, mens cykelstier på kryds og tværs af området giver cyklisterne hurtige og sikre forbindelser. Planen er over de næste 15 år at skabeog levendegøre en ny, unik bydel i København. Carlsberg Byen vil kulturelt, oplevelsesmæssigt, socialt og arkitektonisk være på et højt internationalt kvalitetsniveau inden for byudvikling. Carnegie har været finansiel rådgiver og Kromann Reumert har været juridisk rådgiver for Carlsberg. Deloitte har været finansiel rådgiver og Accura har været juridisk rådgiver for de øvrige deltagere i konsortiet.
null
http://netavisen-sjaelland.dk/2012/04/16/carlsberg-byen-far-nye-ejere/
mC4
Dynamics 365 spiller stor rolle i Hoyer's vækstplan Dynamics 365 skal hjælpe Hoyer til tocifret vækst i grønne markedssegmenter Den internationale leverandør af elektromotorer, Hoyer, tager et digitalt kvantespring med Dynamics 365, som skal optimere deres forretning og hjælpe med at nå vækstrater på 20% indenfor de næste par år. Hoyer, der med base i Danmark leverer elektromotorer af høj kvalitet til kunder over hele kloden, har lagt strategien for de kommende tre år. En af hovedingredienserne i strategiplanen er et digitalt kvantespring til Microsoft Dynamics 365 Finance og Supply Chain Management, der skal hjælpe Hoyer med at nå vækstrater på omkring 20 procent i 2022 og 2023. "Vi forventer stærk vækst i kundesegmenter, som stiller øgede krav til data og dokumentation. Blandt andet derfor er den nye ERP-løsning en væsentlig del af vores strategiplan," siger CEO Henrik Sørensen, Hoyer. "Dynamics 365 skal medvirke til at styrke de value propositions, vi bygger vores forretning på. Vi vil være endnu mere løsningsorienterede, fleksible og hurtigere til at svare vores kunder. Hastighed i vores processer og vores forretning i det hele taget er en særdeles vigtig parameter," siger Henrik Sørensen. "Løsningen vil sætte os i stand til at blive mere produktive med færre ressourcer. Vi bliver mere effektive, og det er nøglen til at øge vores indtjening," supplerer CFO Henrik Petersen, der er ansvarlig for implementeringen af Dynamics 365. Hoyer leverer motorer til industri, marine, HVAC, olie og gas samt vindmøller. Hoyer har 11 selskaber, samleproduktion og lagre flere steder i verden. Grøn omstilling bliver vækstlokomotiv Hoyer leverer motorer til industri, marine, HVAC, olie og gas samt vindmøller, og det er blandt andet i segmenterne vind og marine, at Hoyer vil hente de høje vækstrater. "I januar etablerede vi datterselskab i Houston, Texas, for at forstærke vores position i vindmarkedet. Korte leveringstider er afgørende for vindservicebranchen, og i februar var de første 350 motorer klar til levering," fortæller Henrik Sørensen. "Dynamics 365 skal medvirke til at styrke de value propositions, vi bygger vores forretning på. Vi vil være endnu mere løsningsorienterede, fleksible og hurtigere til at svare vores kunder. Hastighed i vores processer og vores forretning i det hele taget er en særdeles vigtig parameter." Henrik Sørensen, CEO hos Hoyer Produktkonfigurator, faglighed og "kemi" afgjorde valget af partner Bredana Axcite er valgt som partner og leverandør af Dynamics 365 Finance og Supply Chain Management løsningen. Den udvikles og implementeres i løbet af 2021 og vil være klar ved årsskiftet 2021/2022. Men hvorfor vælge partnerdrevne Bredana Axcite som leverandør? "Bredana Axcite forstod vores udfordringer og pains med det samme og fremlagde tidligt i processen en umiddelbar løsning på vores produktkonfigurering. Samme evne til hurtigt at sætte sig ind i vores forretning oplevede jeg også på finansområdet," siger Henrik Petersen. Produktkonfiguration er nærmest "hjertet" i Hoyers forretning, idet motorerne konfigureres forskelligt fra kunde til kunde. "Systemets produktkonfigurator bliver til stor gavn for vores salgsafdeling, som hurtigt og sikkert kan sammensætte motorerne med de rette komponenter og dermed sørge for, at vi lever op til vores value propositions og kan nå vores vækstmål," siger Henrik Petersen. "Jeg ser samarbejdet som en proces, hvor konsulenterne fra Bredana Axcite skal hjælpe os med at gøre vores processer skarpe," supplerer Henrik Sørensen, der også fremhæver indstillingen til salg og "kemien" som afgørende for valget af samarbejdspartner: "Vi er meget salgsdrevne. Bredana Axcite tænker salg på samme måde, som vi gør. "Kemien" passer. Vi går godt i spænd sammen." Henrik Petersen CFO, Hoyer Dynamics 365 underbygger Hoyers koncernstruktur og intercompany handel Bredana Axcite er specialiseret i digital transformation i handels- og produktionsvirksomheder med en kompleks supply chain. Hoyer har 11 selskaber, samleproduktion og lagre flere steder i verden. Derfor passer virksomheden godt til Bredana Axcite's kompetencer og erfaring. Hoyer kommer fra en mindre Microsoft løsning og valgte at blive i Microsoft verdenen, efter at have afsøgt markedet i en foranalyse. Valget faldt på Microsoft's store ERP løsning, fordi der er behov for at understøtte såvel produktion som intercompany handel og koncernstruktur. Henrik Petersen ser også frem til at arbejde i Power BI, der er en del af Microsoft's suite af forretningssystemer: "I dag tager månedsafslutningen tre dage. Med Power BI forventer jeg at kunne nedbringe det til en halv dag. Samtidig bliver vores forretning langt mere transparent." Hoyer er en international leverandør af elektromotorer og frekvensomformere med hovedkontorer i Danmark og i Kina samt et globalt netværk af salgskontorer og distributører. Virksomheden har egne salgsselskaber i Sverige, Tyskland, Holland, Polen, Korea, Japan og USA. Hoyer arbejder med komplette supply chain-løsninger inden for marine, Industri, HVAC, olie og gas samt vind, hvor virksomheden er kendt for service, fleksibilitet og applikationsindsigt. Værdikæden er understøttet af et operationelt setup, der blandt andet inkluderer lokal kvalitetsstyring, testfaciliteter og on-demand produktmodifikationer.
null
https://www.bredana-axcite.dk/cases/hoyer?PID=11792&M=NewsV2&Action=1
mC4
Nr. 5 af 12 Restauranter i Bedford 905 Beaufort St, Bedford, Bayswater, Western Australia 6052, Australien Café, Australsk, International, Vegetarvenlig Have perle Mia Cafe er en del af det Mia Flora børnehaver i Beaufort Street. Børnehaven er lille med en dejlig samling af interessante planter og stykker for have og hjem. I caféen er der ligger i de haver og har både indendørs og udendørs spisning. Vi...havde et fantastisk måltid for at fejre en fødselsdag. Det var dejligt i solen på en vinter-dag! Menuen var ganske varierede og omfattende, og meget rimelige priser. Vi havde den sprøde skind Barramundi for $ 24 . 95 , Hvidløg rejer (mums) og kylling, champignon og hvidløg fik fettucine. Smagen var guddommelig og den service var meget rart. Den dessert kage udvalg var fantastisk, og de serverer generøs! Alt i alt en rigtig dejlig oplevelse, og vi kan helt sikkert anbefale.Mere Slidt sted Tog ud for at spise morgenmad sammen med min datter og 1 år gamle grandie. Skuffet i mødestedet som var blevet informeret om, at det var virkelig dejlig. The café er ligger i en have centrum med masser af ordaments, planter, Nic, og gryder. De...have center så ud til at være blevet forsømt, og en meget lidt børn's corner med legetøj, de var den gamle og beskidte ud. Toiletterne havde en beskidt ændre bord, ingen flydende sæbe til venstre i container, skraldespande ikke tømt og ingen toiletpapir . . . Ulækkert faktisk! Morgenmaden var tilberedt godt og var velsmagende, men ville ikke tage tilbage på grund af sted. Meget skuffet.Mere Kom her til brunch, bare fordi det fint ud, og blev ikke skuffet. Maden var lækker, store portioner, dejlig kaffe, godt udvalg. Betjeningen kunne have været bedre om - ikke et smil til at blive set. Havde en stor gruppe af 31 personer og havde en fast menu. Kunne ikke have ønsket bedre mad, mødested og opmærksomhed fra personale, især Nick (Manager) . Tak for en fantastisk aften. Jeg ville ikke tøve med at anbefale Mia Cucina til alle : )...Vi ser frem til at besøge igen!Mere Dette sted er et fremragende valg for Inglewood område. Mia cafe har en af de bedste kaffe jeg nogensinde har fået, god smag. Priserne er gode, og maden er lækker. God mad, bedste kaffe i området. Intet bord service holder omkostningerne nede og fødevarer. Bundet ind i haven ved siden af centrum, børnevenligt med lille legeplads God kaffe i solen Stoppede ind til Mia for at få kaffe og kage som en åben indtil kl. 16.30 . Kaffe er gode og stærke. Gulerodskage var dejligt. Vi har virkelig nydt sidder i den solrige gårdspladsen. bebop312 Besøg Mia regelmæssigt. Altid godt. Perfekt 800 måde sted for min søster og jeg til at mødes til en let frokost. Personalet venligt skive og ristet min spinat og feta muffin til min suppe. Lækker. Mia er mit! Jeg begyndte at komme her efter bror Cafe på Walcott Street pludselig lukker ned et år siden, og barrista Nick fik arbejde hos Mia. Det er lidt af en køretur for mig, men helt sikkert det værd. Alle de ansatte er meget imødekommende og ivrige...efter at servere, og maden er rigtig god. Jeg er især afhængig af den krydrede muffins, men jeg kan varmt anbefale retter, som rejer salat, Caesar salat, frikadeller og salat (jeg kan godt lide salat! ), og-Æggene, blandt andre. Kaffen er meget god, og de har også et udvalg af grøntsager og frugt, juice, er klar-blendede. Mia er blevet et andet hjem for mig (som personalet kan bevidne), men jeg har bragt dem meget for kunder og venner der, så alle er glade. Desværre, min ven Nick er ikke længere er der - han er på en café i Horsens som jeg besøgte engang, og jeg var ikke så imponeret. Kommer tilbage, Nick!Mere denandrew007 Søndag morgenmad nydelse! I morges Ringede til en sen brunch og fik et bord i haven. Fantastisk udsigt over den smukke have. Vi bestilte et udvalg af morgenmad med æg, bacon og svampe. Dejlig, frisk juice og fantastisk kaffe. Maden meget velsmagende og æg i særdeleshed tilberedt perfekt....De var i stand til at give en ret specielt for vores choosy søn - imødekommende og betænksom service. Dejlig morgen med en god atmosfære og fantastisk mad. Den perfekte morgenmad eller brunch sted nord for Perth. Vores foretrukne lokale.Mere Få hurtige svar fra personale og tidligere besøgende på Mia Cafe. Reservationer, Udendørsservering, Siddepladser, Tjenerstab, Barnestole til rådighed, Handikapvenlig, Takeaway
null
https://www.tripadvisor.dk/Restaurant_Review-g4380041-d727154-Reviews-Mia_Cafe-Bedford_Bayswater_Greater_Perth_Western_Australia.html
mC4
i hvilken alder skal jeg begynde at give min rottweiler et fælles supplement? - Ikke Kategoriseret | December 2020 I hvilken alder skal jeg begynde at give min Rottweiler et fælles tillæg? Ligesom mennesker slides vores Rottweller-led med tiden. Som proaktive kæledyrsforældre ønsker vi at gøre alt, hvad vi kan for at sikre, at vores hundes led forbliver sunde og vores hund forbliver aktive så længe som muligt. Det siger sig selv, at ordentlig kost og motion er absolut vigtigt for sundheden i dine Rottweiler-led. Derudover anbefaler mange dyrlæger at supplere din hunds diæt med glukosamin og chondroitin som en forebyggende foranstaltning og som en måde at støtte sundheden for allerede aldrende led. Hvornår skal jeg begynde at bruge et fælles plejetilskud (Glucosamine, Chondroitin) til min Rottweiler? Jo større hunderacen du har, jo tidligere bør du overveje tilskud. Især Rottweilers er tilbøjelige til mere alvorlige ledproblemer. Mange dyrlæger anbefaler tilskud til Rottweilersså snart når de holder op med at vokse, eller allerede 12 måneder gamle. Ledsmerter er en absolut forfærdelig ting at observere i vores Rottweilers. Tal med din dyrlæge, og kom med en plan. Hvis tilskud er det rigtige for din hund, opfordrer vi dig til at prøve vores Project Paws & # x2122; linje med supplementer til fælles pleje til hunde. Vi mener ikke kun, at det er det bedste produkt på markedet, men hver flaske giver 14 sunde måltider til huslyhunde!
null
https://da.happyvalentinesday2016i.com/what-age-should-i-begin-giving-my-rottweiler-joint-supplement
mC4