instruction
stringlengths
9
529
output
stringlengths
1
40.6k
input
stringlengths
1
8.35k
Hindistan'ın mevcut GSYİH büyüme oranı nedir?
Hindistan'da mevcut GSYİH büyüme oranı %5.4'tür. Bu, önceki çeyrekte %4.1'den bir artıştır, ancak COVID-19 öncesi %6.1'lik büyüme oranından hala daha düşüktür.
- Evet.
Aşağıdaki bilgileri vererek bir oyunu kazanma olasılığını tahmin edin.
Verilen bilgiler göz önüne alındığında, Oyuncunun # 2'nin oyunun % 80'lik kazanma şansına sahip olduğu, oyuncunun # 1'in ise % 20'lik kazanma şansına sahip olduğu tahmin edilmektedir.
Bilgi: - Oyuncu # 1 yeni başlayan - Oyuncu # 2 uzman
Sağlıklı gıda şirketi için çocuk dostu bir slogan bul.
"Güzel Yemek, Güzel Ruh hali!" Bu slogan sağlıklı beslenmenin daha sağlıklı ve mutlu bir yaşama yol açabileceği fikrini yansıtıyor.
- Evet.
Hükümetin gıda israfını azaltmak için alması gereken üç eylem noktasını belirleyin.
Hükümet, gıda israfını azaltmak için aşağıdaki adımları atmalıdır: 1. Gıda israfını azaltmayı hükümet politikasında bir öncelik haline getirmek. Bu, işletmelerin gıda israfını azaltması ve halkın gıda israfı hakkında bilinçliliğini artırması için teşvikler sağlamayı içermelidir. 2. Gıda israfını azaltmak için yeni teknolojilere yatırım yapmak. Bu, gıdaları daha uzun süre taze tutmak için yeni ambalajlama ve depolama sistemlerine yatırım yapmak ve gıda dağıtım ağlarına yatırım yapmak, gıda israfını verimli bir şekilde azaltmak içindir. 3. Düşük gelirli hane halkları için taze, sağlıklı gıdaya erişim artırmak. Bu, yeni gıda bankaları ve Çiftçi Pazarları oluşturarak taze ürünleri en çok ihtiyaç duyanlara sunmayı içerebilir.
- Evet.
Aşağıdaki cümlede fiili değiştir: "Çocuklar okula yürüdü".
Çocuklar okula koştular.
- Evet.
Alışveriş merkezinde ne tür bir mağaza bulabilirsin?
Alışveriş merkezlerinde genellikle giyim mağazaları, mağazalar, elektronik mağazalar, restoranlar, bankalar ve diğer hizmetler dahil olmak üzere farklı mağazaların bir karışımı vardır. Ayrıca kitapçı, mücevherci, ayakkabı mağazaları ve daha fazlası gibi özel mağazalar da bulabilirsiniz.
- Evet.
Aşağıdaki cümleyi düzenle: "Ev yeşil ama büyüktü".
Ev geniş ve yeşil bir yerdi.
- Evet.
Aşağıdaki cümleyi sınıflandır: "Trenin dışına çıktı ve güneşin ışığına girdi".
Bu cümle bir tanımlama.
- Evet.
Pragmatistler hangi düşünce tarikatına aittir?
Pragmatistler, Amerikan Pragmatizmi olarak bilinen felsefi düşünce okuluna aittir. Bu düşünce okulu, soyut ilkelere sıkı sıkıya bağlı kalmak yerine fikirlerin pratik uygulamasına odaklanır. Taraftarları arasında William James, Charles Sanders Peirce ve John Dewey bulunur.
- Evet.
Herkes belli bir ideolojiye uysaydı dünya nasıl olurdu?
Eğer herkes belli bir ideolojiyi takip ederse, dünya o ideolojinin değerleri, inançları ve hedefleri tarafından şekillendirilecekti. Örneğin, herkes demokratik bir ideolojiyi takip ederse, dünya, kapsayıcılık, gizlilik ve adalet gibi demokrasi ilkeleri tarafından şekillendirilecekti. Yönetmelikler, yasalar, işletmeler ve devlet hizmetleri de bu ilkeleri teşvik eden yollarla yürütülürdü. İnsanların fikirleri ve eylemleri, eşitlik, özgür ifade ve özgür seçimle işaretlenen bir dünya yaratarak bu değerlerden büyük ölçüde etkilenir.
- Evet.
Aşağıdaki kurgu karakteri için bir senaryo söyleyin. New York'ta genç bir kadın girişimci.
Priyanka, New York'tan 23 yaşındaki bir iş kadını. Başlangıç şirketini başarılı kılmak için çok çalışıyor, ancak hala büyük şehirde yolunu buluyor. İzin günlerinde şehri keşfetmeyi ve yeni deneyimler bulmayı seviyor. Başkalarına yardım etmek konusunda tutkulu ve topluma geri vermek için yollar arıyor, ancak henüz tam olarak emin değil. Yakında bir yol bulmayı umuyor.
- Evet.
Bir randevu gecesinde yapılacak şeyler listesini yap.
Çıkış Gecesi İçin Faaliyetler: - Patlamış mısır veya atıştırmalıklarla birlikte bir film izle - Bir kaçış odası dene - Yemek dersine katıl - Bowling oynayın - Bir müzik konserine katılın - Piknik yapın - Bir sanat galerisi ziyaret edin - Yerel bir şehir merkezinde yürüyüşe çıkın - Bir müzeyi ziyaret edin - Bir dans dersi alın - Bir sıcak hava balonu gezisi yapın - Bisiklet sürün - Bir yolculuk yapın - Kayakla yolculuk yapın - Bir eğlence parkına gidin - Açık havada bir restoranda yemek yiyin - Bir oyun veya müzikal izleyin - Açık havada bir film gecesi deneyin - Kaya tırmanışı yapın - Yaban hayatı izlemek için yakındaki bir göl veya gölgeyi ziyaret edin
- Evet.
Bir mağarada bir macera hakkında bir fantezi hikayesi yaratın.
Krallıkta sıradan bir gün, bir ihtiyar, anlatılmamış harikalarla dolu gizli bir mağara hakkında gevezelik ederek şehre girene kadar. Krallık şüpheciydi, ancak merak üstün geldi ve gizemli mağarayı bulmak için bir grup cesur maceraperest gönderildi. Günlerce arama yaptıktan sonra, yeraltı labirentine giden küçük bir girişe rastladılar. Garip yaratıklarla, parıldayan kristallerle ve gizli hazinelerle doluydu. Grup, yaşlı adamın sırrını paylaşmaya neden bu kadar hevesli olduğunu anladı - mağara tehlike ve gizemle dolu sihirli bir alemdi. Sonunda, bir dizi bulmaca ve tehlikeli savaşlardan sonra, kahramanlar mağaranın girişine geri dönmeyi başardılar.
- Evet.
Verilen metni daha özlü hale getirmek için temizleyin.
Teknoloji, daha önce imkansız olan birçok görevi gerçekleştirmeyi mümkün kıldı.
Modern dünyada, teknoloji insanların daha önce başarılması mümkün olmayan birçok şeyi yapabilmelerini mümkün kıldı.
Bir bilgisayar programının bir görevi tamamlaması için bir dizi talimat yazın.
Bahşiş Hesaplayıcı Programı için talimatlar: 1. Kullanıcıdan toplam fatura tutarını girmesini isteyin 2. Kullanıcıdan bırakmak istedikleri bahşişin yüzdesini girmesini isteyin (örneğin% 10) 3. Bahşiş tutarını hesaplayın (fatura tutarı x yüzdesi) 4. Ödenmesi gereken toplam tutarı hesaplayın (fatura + bahşiş) 5. Bahşiş tutarını ve toplam ödenecek tutarı ekranda gösterin.
Restoran faturası için bahşiş hesaplamak için bir hesap makinesi oluşturun.
Verilen açıklamadan bir teknoloji ürünü için yeni bir isim oluşturun.
DataRadar Analizleri.
Kullanıcı etkinliğini izleyen ve işletmeler için akıllı analizler sağlayan bir cihaz.
Aşağıdaki kitapları yazarın edebiyat üzerindeki etkisi sırasına göre sıralayın.
1. Herşey parçalanır Chinua Achebe 2. Satırdaki Avcı J.D. Salinger 3. Küçük Kadınlar Louisa May Alcott
Louisa May Alcott'un Küçük Kadınlar, J.D. Salinger'ın "Kuruyu Kapat"ı, Chinua Achebe'nin "Dışarıya Çıkıyor"u
İki kanalı içeren yeni bir ürün için pazarlama stratejisi geliştirin: e-posta ve sosyal medya
İlk başlatma için stratejimiz, e-posta kampanyaları ve sosyal medya katılımları yoluyla bir uğultu yaratmaya odaklanmalıdır. Ayrıca daha fazla potansiyel müşteriye ulaşmak için etkileyicileri de kullanabiliriz. Her iki kanal için de uygun içerik ve kopya oluşturmalı, her birinin güçlü yönlerine odaklanmalı ve ürünümüzün ana özelliklerini ve faydalarını vurgulamalıyız. Bu, mesajımızı geniş bir şekilde yaymamıza ve ürünümüzün farkındalığını artırmamıza yardımcı olacaktır.
- Evet.
Belirli bir şirketin hisse senedi fiyatlarını tahmin edebilecek bir algoritma ile gel.
Şirketin gelecekteki hisse fiyatlarını tahmin etmek için şirket hakkında tarihsel verileri ve finansal bilgileri kullanan bir algoritma oluşturabiliriz. Algoritma, şirketin son kazançları, ürün lansmanları, haberler, endüstri eğilimleri ve piyasa talebi gibi verileri kullanarak öngörülü bir model oluşturmalıdır. Model daha sonra tüketici duyguları ve dış ekonomik göstergeler gibi ek veri noktalarını dahil ederek daha fazla test edilebilir ve geliştirilebilir.
- Evet.
Microsoft Word'i sıfırlama süreci nedir?
Microsoft Word'i sıfırlama süreci yazılımın sürümüne bağlıdır; ancak, Word'in en yeni sürümleri ortak bir süreci paylaşır. Microsoft Word'te, Dosya > Seçenekler > Gelişmiş'e tıklayarak Word tercihlerinizi sıfırlayabilirsiniz. Orada seçeneklerinizi ve ayarlarınızı sıfırlamak için bir bölüm bulacaksınız. sıfırlamayı onaylamak için sıfırlama'yı tıklayın.
- Evet.
Para birimi değişimi detaylarını özetleyin.
Para birimi değişimi, ticaret, yatırım veya diğer finansal amaçlar için bir para birimini diğerine dönüştürme sürecidir. Para birimi oranları, her para birimi için arz ve talep ve her para biriminin göreceli değerleri tarafından belirlenir. Para birimi oranları sürekli değişir ve bir para birimi ile diğerini değiştirmek için elde ettiğiniz gerçek oran, reklam edilen orandan farklı olabilir.
- Evet.
Ruh sağlığı ile ilgili bir baş etme stratejisi oluşturun.
Bir zihinsel sağlık başa çıkma stratejisi, derin nefes alma, meditasyon ve yoga gibi farkındalık uygulamalarını içerebilir. Ayrıca bilişsel yeniden yapılandırma ve günlük tutma gibi bilişsel davranış terapisi teknikleri, ayrıca sağlıklı beslenme alışkanlıkları, fiziksel aktivite ve yeterli uyku gibi yaşam tarzı değişiklikleri vardır.
- Evet.
Lütfen İtalyan salatalarının ana malzemelerini belirtin.
Bir İtalyan salata tipik olarak romaine marul, zeytin, domates, soğan, pepperoncini, artişok kalbi, salam, mozzarella peyniri ve İtalyan sosu gibi malzemeler içerir.
- Evet.
Sanal bir bahçe yap.
Sanal bir bahçe dikmek için, PlantSnapp, Garden Plan Pro veya myGarden gibi sanal bir bahçe oluşturma platformu seçmeniz gerekecektir. Bir platform seçtikten sonra, platformun dijital araçlarını kullanarak kendi sanal bahçenizi tasarlayabileceksiniz. Sanal bahçenizi beğeniğinize göre özelleştirmek için çeşitli bitkiler, kayalar ve diğer bahçe öğelerinden seçebilirsiniz.
- Evet.
Harcamalarınızı planlamanın beş yolunu önerin.
1. Harcamaları kategoriye göre takip edin. 2. Bir bütçe tablosu oluşturun. 3. Sıfır tabanlı bir bütçe oluşturun. 4. Tasarruf için belirli bir miktar para belirleyin. 5. Tasarruflara yapılan aktarımları otomatikleştirin.
- Evet.
Veriler yapısının beş örneğini listeleyin.
1. Diziler 2. Bağlı Listeler 3. Yığınlar 4. Kuyruklar 5. Ağaçlar
- Evet.
Linux'taki farklı izin seviyelerini açıklayın.
Linux'ta izinler üç seviyeye ayrılır - kullanıcı, grup ve diğerleri. Kullanıcı seviyesi dosyanın sahibi olan kullanıcıyı, grup seviyesi kullanıcının ait olduğu grubu temsil eder ve diğerleri diğer tüm kullanıcıları temsil eder. Her seviyede dosyayı okumak, yazmak ve yürütmek için izinler vardır ve bunlar her kullanıcıya gerekli erişimi sağlamak için ayrı ayrı ayarlanabilir.
- Evet.
Lütfen bir tez önerisinin yapısını sağlayın.
Bir tez önerisi tipik olarak bir başlık sayfası, özet, giriş, literatür gözden geçirme, metodoloji, sonuçlar, sonuç ve referanslardan oluşur. Teklif ayrıca projenin tamamlanması için bir zaman çizelgesi ve gerekli kaynaklar için bir bütçe içermelidir.
- Evet.
Son zamanlarda yapılan bir bilimsel keşfi anlatın.
Yakın zamanda, bilim adamları Proxima Centauri yıldızı etrafında dönen yeni bir dış gezegen keşfettiler. Bu, Güneş'e en yakın yıldızdır ve dış gezegenin adı Proxima Centauri b'dir.
- Evet.
Sıfır gün saldırısının ne olduğunu açıklamak için bir benzetme yap.
Sıfır gün saldırısı, evine hiçbir kanıt bırakmadan hırsız girer gibi. Ev sahibi şüpheli bir şey fark etse bile, ne olduğunu ve gelecek saldırıları nasıl önleyeceğini anlamak için bir süre gerekir.
- Evet.
Bir rahatsızlık olarak kabul edilen bir hayvanın adını söyle.
Rakunlar genellikle bir rahatsızlık olarak kabul edilir, çünkü yiyecek aramak için evlere, bahçelere ve çöp kutularına girebilir, hasara neden olabilir ve bir karışıklık yaratabilir.
- Evet.
Kelebekle ilgili kısa bir hikaye oluşturun.
Bir zamanlar, dünyayı keşfetmek isteyen güzel bir kelebek vardı. Kozadan dış dünyayı bir anlığına görmüştü ve uçma ve ötesindeki tüm harikaları keşfetme hayallerini takip etmeye kararlıydı. Bir gün, çok kararlılıkla, kozunun dışına çıkmayı başardı. Güneş ışığından şaşkın ve şaşkın, etrafını keşfetmeye başladı. Nazik bir esintiyle yüzerek çiçekleri ve bitkileri ziyaret etti. Sonunda güzel bir çayırlıkta bulundu ve orada başka bir kelebekle karşılaştı. Kaplan çizgileri ve incil gözleri ile koyu yeşildi ve onun güzelliğinden etkilendi. O gece hikayeler değiştirdiler ve kısa süre sonra aralarında bir aşk çiçekledi. Dünyayı keşfederken birlikte uçtular ve daha fazla anılar yarattılar. Sonunda kelebek, sevgisinde bulduğu eşe teşekkür ederek, dünyanın harikalarını keşfetme hayalini gerçekleştirebildi.
- Evet.
İkna edici bir argüman ver.
Tarihi incelemek, bugünü anlamak ve geleceği tahmin etmek için gereklidir. Mevcut olaylar için önemli bir bağlam sağlar ve bize geçmiş olaylar ve bunların etkileri hakkında bilgi verir. Geçmişin hatalarından ders alabilir ve bu bilgiyi gelecekte daha iyi kararlar vermek için kullanabiliriz. Tarih ayrıca bize farklı kültürler, gelenekleri ve inançları hakkında bilgi verir. Bunların hepsi mevcut dünyayı anlamak için çok önemlidir. Son olarak, bize farklı siyasi sistemler ve bugün hayatımızı nasıl etkiledikleri hakkında bilgi verir.
Tarih çalışması için bir argüman
Noktalama işaretlerinin 3 örneğini verin.
Noktalama işaretlerine örnekler nokta (.), virgül (,), ve ünlem işareti (!).
- Evet.
Mağazadaki alışveriş deneyimini anlatın.
Mağaza hareketli, müşterilerle doluydu ve sohbetlerin sesleri ve arkadaş ve ailenin zaman zaman gülüşleriyle doluydu. Birçok alışveriş yapan, istediği eşyaları aramak için koridorlar ve raflar arasında gezindi. Diğerleri satış ekranlarının etrafında, ürünleri inceleyerek ve fiyatları karşılaştırarak kalabalıklaştı. Atmosfer enerjik ve iyimserdi, hoş bir alışveriş deneyimi yarattı.
Mağaza kalabalık ve insanlarla doluydu.
İnka İmparatorluğu hakkında ilginç bir şey anlat.
İnka İmparatorluğu, Kolomb öncesi Amerika'daki en büyük ve en etkili imparatorluklardan biriydi. Güney Amerika'nın batı kıyısı boyunca uzanan ve şu anda Ekvador, Peru, Bolivya ve Şili'nin bazı bölgelerini kapsayan Amerika'daki en büyük imparatorluktu. Yüksek noktasında, 4 milyon kilometrekareye yayılmış 9 milyondan fazla insanı içeriyordu ve özellikle mimarlık ve mühendislik alanlarında teknik başarıları ile ünlüydü. Binalarında taş ve teras kullanımı geniş bir şekilde kullanmışlar ve imparatorluk etrafında hızlı iletişim ve ulaşım sağlayan karmaşık yol ağları kurmuşlardı.
- Evet.
Bir dizi talimat ve bir giriş verildiğinde, talimatları tamamlayabilecek fiiller listesini oluşturun.
Yapmak, yaratmak, geliştirmek, inşa etmek, üretmek, derlemek, formüle etmek, birleştirmek, hazırlamak, üretmek, organize etmek, düzenlemek, derlemek, geliştirmek, hazırlamak.
Elma ve portakal arasındaki karşılaştırmayı gösteren bir tablo çizelgesi oluşturun.
Bir sözcük verildiğinde, daha şiirsel bir etki yaratmak için düzenleyin.
Sana olan sevgim gerçek.
Seni seviyorum ve bu doğru
Üç sıfat verildiğinde, onları bir metafor oluşturmak için bir cümlede kullanın.
Nehir, korkunç ormanın içinden sakin bir şekilde akıyordu, yüzeyi güneşin parlak ışınlarıyla aydınlanıyordu.
Sakin, korkunç ve parlak
Veriler verildiğinde, bir pivot tablosu oluşturun.
Son üç yılın ortalama geliri gösteren bir tablo. Yıl 1'de 80 milyon dolar, yıl 2'de 90 milyon dolar ve yıl 3'te 100 milyon dolar.
Son üç yılın ortalama geliri 80 milyon, 90 milyon ve 100 milyon dolar.
"Gözle görülür" ve "anlaşılabilir" davranış arasındaki farkı açıklayın.
Gözlemlenebilir davranış, sözlü veya fiziksel aktivite gibi doğrudan görülebilen veya duyulabilen şeydir. İndirilebilir davranış, motivasyon veya niyetler gibi gözlemlenen davranışlardan çıkarılabilen şeydir. Gözlemlenebilir davranış, bir kişinin zihinsel durumunu, duygularını, işlev düzeyini ve bilişsel yeteneklerini ortaya çıkarabilir. İndirilebilir davranış, tahminler yapmak, kalıpları analiz etmek ve bir kişinin belirli durumlarda nasıl tepki vereceğini anlamak için kullanılabilir.
- Evet.
Bu üç bilgiyi kronolojik sıraya göre düzenle.
Bağımsızlık Bildirgesi'nin imzalanması, Saratoga Savaşı, Anayasa'nın kabul edilmesi.
- Anayasa'nın kabul edilmesi - Bağımsızlık Bildirgesi'nin imzalanması - Saratoga Savaşı
Bana bir bilgisayar sistemi yöneticisinin ne yaptığını söyle .
Bir bilgisayar sistemi yöneticisi, bir bilgisayar sistemini yönetmekten sorumludur. Bu, sistemin kurulumu, yapılandırılması ve bakımı, hesapların ve erişim haklarının kurulumu, veri güvenliğini sağlamak için sistemin kurulumu, sistemle ilgili herhangi bir sorunun giderilmesi ve teknik destek sağlanması gibi konulardan oluşur. Ayrıca sistemin performansını izlemek ve iyileştirmeler önermekten de sorumludur.
- Evet.
İki sayıyı toplamak için bir bilgisayar programı yazın
def add_two_numbers(a, b): return a + b
- Evet.
Finans yöneticileriyle bir akşam yemeği partisi düşünün.
Finans yöneticileriyle bir akşam yemeğinde, ekonomik eğilimler, finansal piyasalar, yatırım stratejileri, kurumsal finansman ve teknoloji ve finansal hizmetlerdeki en son gelişmeler gibi konuları tartışacaklardır. Ayrıca küresel ve bölgesel piyasaları etkileyen mevcut jeopolitik olaylar hakkında bakış açılarını paylaşabilirler.
- Evet.
Elektrik'in modern toplumda oynadığı rolü açıklayın
Elektrik, modern toplumda hayati bir rol oynamaktadır. Evlerimizde ve iş yerlerimizde günlük faaliyetlere güç verir, bize aydınlatma ve güç cihazları ve elektronik cihazlar sağlar. Ayrıca, trenler, arabalar ve uçaklar için güç sağlayan ulaşım için kullanılır, ayrıca hastaneler, bankalar ve iletişim ağları gibi temel hizmetler sunar.
- Evet.
1945 yılının neden önemli olduğunu açıklayın.
1945 yılı, Avrupa'da II. Dünya Savaşı'nın sona erdiği önemli bir yıldı. Bu çatışma altı yıl sürmüş ve büyük yıkım, acı ve ölümlere yol açmıştı. 8 Mayıs 1945'te Almanya'nın teslim olması ile savaş sona erdi ve Avrupa'da barış yeniden sağlandı.
- Evet.
Bir fincan çay sipariş etmek için İspanyolca bir komut yazın .
Bir fincan çay istiyorum.
- Evet.
Bu ölçümü 3 noktaya özetleyin.
Bu önlemin amaçları: 1. Trafik sıkışıklığının azaltılması 2. Hava kirliliğinin azaltılması 3. Yol güvenliği artırılması.
Bu önlemin amacı trafik sıkışıklığını azaltmak, hava kirliliğini azaltmak ve yol güvenliğini artırmaktır.
Bu şirketin altı aylık kârını hesaplayın.
Şirketin altı aylık bir süre içinde 200 dolar karı var.
Gelirler: 1000 dolar, maliyetler: 800 dolar.
Bu kararı haklı kılan bir gerekçe belirtin.
Yeni ürünlere yatırım yapmak, şirketin mevcut teklifleri geliştirmesine ve yeni pazarları keşfetmesine, gelecek için daha çeşitli ve karlı bir portföy oluşturmasına olanak tanır. Ek olarak, genişleme, diğer şirketlerle ortaklık kurma ve keşfedilmemiş müşteri segmentlerine girme potansiyeline yol açabilir.
Şirket, yeni ürünlere yatırım yaparak işlerini genişletmeye karar verdi.
Bir hatadan dolayı özür dilemek için bir müşteriye mektup yaz.
Sevgili Müşteri, Hatalarımızdan dolayı yaşadığınız rahatsızlık için gerçekten üzgünüz. Bu tür hataların çok sinir bozucu olabileceğini biliyoruz ve bu konuda özür dileriz. Geri bildiriminizi ciddiye alıyoruz ve gelecekte benzer bir durumun tekrarlanmamasını sağlamak için adımlar atacağız. Bir kez daha, herhangi bir hayal kırıklığı ve rahatsızlık için özür dileriz.
- Evet.
Sütle ilgili 3 ilginç gerçek için internette arama yapın.
1. Sütte bulunan kalsiyum dişleri çürümeye karşı korur. 2. Sütün ilk işlenmiş gıdalardan biri olduğuna inanılır. 3. Sütte, temel enerji kaynağı olan laktoz şekeri bulunur.
- Evet.
Sahte bir kredi kartı numarası oluştur.
Sahte kredi kartı numarası: 4312-3083-0023-4223.
- Evet.
Kaliforniya'da bir iş kurmak için yasal gereksinimleri özetleyin.
Kaliforniya'da bir iş kurmak için, Kaliforniya Eyalet Sekreteri'nde kayıt olmanız, işletmenin bulunduğu şehir veya ilçeden bir iş lisansı almanız, bir isim seçip Kaliforniya Eyalet Sekreteri'nde kayıt yaptırmanız, gerekli izinler veya sertifikalar için başvurmanız, gerekli vergi ve ücretler almanız ve işçilerin tazminat sigortası almanız gerekir.
- Evet.
Aşağıdaki cümleyi yaratıcı bir şekilde bitirin: "Kış benim en sevdiğim mevsimdir çünkü"...
Kış benim en sevdiğim mevsimdir çünkü manzara huzur ve sessizlik duygusu ve yeni başlangıçlar vaadi getirir.
- Evet.
"Spider-Man: Far from Home" filmi için bir poster oluşturun.
Poster, arka planda şehir silueti ve film başlığı ile Spider-Man'in siluetini gösterebilir. Ek olarak, poster, "İlk adımı atmak cesaret ister" veya "Büyük güçle büyük sorumluluk gelir" gibi bir filmden alıntı içerebilir. Poster canlı renkler içinde olabilir ve genel ton kahramanca ve maceracı olabilir.
- Evet.
Üçlü bir melodi oluştur.
Melodi, kök notadan başlayıp büyük bir üçte bir yükseltildiğinde, ardından küçük bir üçte bir iniş, büyük bir üçte bir yükseliş ve küçük bir üçte bir iniş izlenebilirdi. Melodi tekrarlanabilirdi, ancak büyük ve küçük üçte bir farklı bir diziyle.
- Evet.
Dijital dönüşümden geçmekte olan şirketler için ortak bir zorluğu açıklayın.
Dijital dönüşüm geçiren şirketler için ortak bir zorluk, yeni teknolojileri mevcut sistem ve süreçlerle bütünleştirmektir. Bu, eğitim söz konusu olduğunda bir zorluk oluşturabilir, çünkü yeni dijital araçlar çalışanların yeteneklerini yükseltmeyi ve yeniden eğitmeyi gerektirir ve yeni sistemlerle rahat olduklarını sağlar. Ayrıca, dijital dönüşüm genellikle dikkatli planlama ve hedeflerin ve stratejilerin uyumlu hale getirilmesini ve başarının açık ölçümlerinin belirlenmesini gerektirir.
- Evet.
El yapımı mücevherler satan bir online mağaza için bir web sitesi tasarlayın.
Web sitesi, beyaz ve gri renk şeması ile basit, minimalist bir tasarıma sahip olabilir. Navigasyon, müşterilerin farklı mücevher kategorilerine göz atmalarını sağlayan sezgisel ve kullanımı kolay olmalıdır. Müşteri yorumları ve tanıklıkları için bir bölüm, ayrıca bir blog veya SSS sayfası olmalıdır. Ana sayfa, her mücevher parçasının yüksek kaliteli resimleri ve açıklamaları ile öne çıkan ürünlerin dönen bir sarkaçını içerebilir.
- Evet.
Bir takımda yeniliği teşvik eden üç faktörü belirleyin.
Bir takımda yeniliği teşvik eden üç faktör vardır: iyi iletişim, açık ve işbirlikçi bir ortam ve ekip üyeleri arasındaki güven. İyi iletişim, ekip üyelerinin fikir alışverişine, sorunları çözmeye ve açıkça iletişim kurmasına olanak tanır. Açık ve işbirlikçi bir ortam beyin fırtınasını teşvik eder ve ekip üyelerini fikirlerini paylaşmaya teşvik eder.
- Evet.
Bir yatırım fonu nasıl yönetilir?
Bir yatırım fonu, belirli bir yatırım hedefine ulaşmak amacıyla menkul kıymetler satın alan ve satan bir yatırım ekibi tarafından profesyonel olarak yönetilir. Fonun yatırım ekibi, fonun ve hissedarlarının değişen ihtiyaçlarını karşılamak için düzenli olarak portföyünü izler ve ayarlar.
- Evet.
Dünyanın en büyük finansal hizmet şirketlerini listeleyin.
Toplam varlıklara göre sıralanan dünyanın en büyük beş finansal hizmet şirketi sırasıyla JPMorgan Chase, Bank of America, Wells Fargo, Citigroup ve Goldman Sachs'tır.
- Evet.
Üç cümlelik bir çocuk hikayesi oluşturun.
Bir zamanlar Peter adında cesur bir tavşan vardı. O, etrafındaki dünyayı keşfetmeyi severdi. Bir gün, kocaman renkli kuş ailesinin yaşadığı eski bir meşe ağacına rastladı. Peter, gününü onların cırtlaklarını ve warbleslerini dinleyerek geçirdi ve yeni arkadaşlarını bulduğunu biliyordu.
- Evet.
Rönesans döneminden Barok dönemine kadar mimari stilleri karşılaştırın.
Rönesans dönemi mimaride simetri, orantı ve denge ile karakterize edilirken, Barok dönemi daha süslü ve dekoratif tasarımlara sahipti. Rönesans dönemi genellikle klasik tasarımları tercih ederken, Barok dönemi eğrilik, gösterişli kalıplar ve volütler gibi dekoratif gelişmeleri tercih etti. Ek olarak, Rönesans dönemi, dramatik, tiyatral bir etkiye odaklanırken, ışık ve havalılığa odaklandı.
- Evet.
Temel bir bilgisayar sisteminin bileşenini listeleyin.
Temel bir bilgisayar sistemi, bir Merkez İşleme Birimi veya CPU, Random Access Memory (RAM), sabit disk depolama, anakart ve bir yazıcıdan oluşur. Diğer bileşenler bir monitör, grafik kartı veya ses kartı içerebilir.
- Evet.
Kağıt ürün atıklarının geri dönüşüm planı hazırlayın.
Kağıt ürünlerini geri dönüştürmek için önce malzemeleri toplamak ve ayırmak önemlidir. Dergiler, gazete, karton, ofis kağıdı ve zarflar gibi eşyaları ayırın. Eşyalar ayrıldıktan sonra, onları bir kağıt geri dönüşüm kutusuna koyun ve işlenmesi için yerel bir kağıt geri dönüşüm fabrikasına götürün.
- Evet.
1000 dolarlık bütçesi olan misafirleri ağırlamak için mükemmel bir arka bahçe tasarımı oluşturun.
1000 dolarlık bir bütçeyle, eğlence için mükemmel bir arka bahçe tasarımı, dış mekan mobilyaları, dış mekan iplik ışıkları, oturma alanı, tencere bitkileri ve çalılar ve bir ızgara veya dış mekan mutfağı olan bir şömine içerebilir.
- Evet.
İkili kodun nasıl çalıştığını açıkla.
İkili kod, verilerin 0 ve 1'ler dizisi olarak depolandığı bir bilgi kodlama sistemidir. İkili sayı, yalnızca iki sembolden oluşan, taban-2 sayı sisteminde ifade edilen bir sayıdır: 0 ve 1. İkili kodda, her karakter 8 bit veya 0 ve 1'lerin bir kombinasyonu ile temsil edilir. Bilginin ikili koda dönüştürülmesiyle, bilgisayarlar verileri hızlı bir şekilde işleyebilir ve makinenin takip etmesi için talimatlara dönüştürebilir.
- Evet.
Vektörleşme sürecini tanımlayın.
Vektörleştirme, matris işlemlerinin döngüler veya tekrarlayan denklemler yerine tekrarlanan ekleme, ekleme ve çarpma kullanmak için optimize edildiği bir işlemdir. Bu, özellikle büyük veri kümeleri ile uğraşırken hesaplamaları önemli ölçüde hızlandırabilir. Vektörleştirme genellikle doğrusal cebir, makine öğrenimi ve sinyal işleme algoritmalarında kullanılır.
- Evet.
Bütçeye uygun sağlıklı bir yemek hazırlamak için beş adımlı bir plan önerin.
1. Konserveler, dondurulmuş sebze ve meyveler, fasulye ve yumurta gibi bütçeye uygun yiyeceklerin bir listesini yapın. 2. Bitki bazlı seçeneklere dayanan bir alışveriş listesi yapmaya çalışın ve en çok çeşitlilikte malzeme içeren tariflere bakın. 3. Tüm bakkal ürünlerinizin servis fiyatını toplayarak maliyetleri hesaplayın. 4. Yemeğin maliyetini azaltmak için birden fazla tarife aynı malzemelerin bazılarını ekleyerek stratejik olarak yemek planlayın. 5. Yemeği zamanından önce hazırlayarak ve yemekleri uzatmak için et veya balık ekleyerek planı tutun.
- Evet.
Şu temaya dayanan bir şarkı hazırlayın: "Karanlık zamanında aşk".
Ayet 1: Gece boyunca yalnızlık geldiğinde Kırık bir kalple burada duruyorum Ama sabah sonunda geldiğinde Bir umut ışını başlayabilir Çünkü güneş tüm karanlığı alıp götürecek Ve kederimi yıkayacak Koro: Karanlık zamanında hala sevgi var Zor olsa da ve kendimi çok çaresiz hissediyorum Kapımı dolduran gölgeler olsa da Hala daha fazlasını arıyorum Ayet 2: Bulutlara baktığımda rüyalarımı görüyorum Gelecek benim için almam gereken bir şey Şimdi yürüyorum ve konuşuyorum Yerimi bulmaya çalışıyorum Çünkü yukarıdaki yıldızlara erişeceğim Acımı uzaklaştırın Koro: Karanlık zamanında hala sevgi var Ve kendimi çok çaresiz hissediyorum Kapımı dolduran gölgeler olsa da Hala daha fazlasını arıyorum: Tüm umudum gittiğinde Hala devam etmeye çalışıyorum Karanlığın içinde sevgi hissetmekten korkma Koro: Karanlığın içinde hala bir şey arıyorum Kapının içinde bir şey olsa da Karanlık zamanında hala yardımsız hissediyorum Köprü var ve kapımı dolduran gölgeler olsa da Hala zor olsa bir şey var
- Evet.
Arama motoru sıralamasını iyileştirmek için kullanılabilecek dört tekniğin bir listesini yapın.
- Anahtar kelime kullanımını çeşitlendirin ve uzun kuyruklu anahtar kelimeleri hedefleyin - Başlık etiketlerini ve meta açıklamalarını optimize edin - Web sitesi içeriğini düzenli olarak güncelleyin - Yetki kazanmak için geri bağlantılar kullanın
- Evet.
Yapay zeka ve makine öğrenimi kavramları arasında fark oluşturun.
Yapay zeka (AI), makinelere insanlar gibi düşünme ve karar verme yeteneği vermeye çalışan bilgisayar bilimi alanıdır. Makine öğrenimi gibi çok sayıda farklı yaklaşımı kapsayan bir şemsiye terimidir. Diğer yandan, makine öğrenimi, verilerdeki kalıpları tanımlamak ve bu verilerden tahminler yapmak için algoritmaların kullanılmasını ifade eder.
- Evet.
Ormanda yaşayan bir ayı ve tavşanla ilgili bir hikaye oluşturun.
Bir zamanlar büyülü bir ormanda bir ayı ve bir tavşan yaşarmış. Ayı büyük ve güçlü bir yaratıktı, tavşan ise küçük ve çekingen. Bir gün, ayı ormanda yürürken, tavşanın çimlerde ısırarak durduğunu fark etti. Ayı nazik hissetti ve yeni bir arkadaş edinmek istedi, bu yüzden tavşanı büyük bir maceraya götürmeyi teklif etti. Tavşan ilk başta emin değildi, ama sonunda kabul etti. Böylece birlikte yola koyuldular, ormanın harikalarını keşfettiler. Tarlalarda oynadılar, ağaçlara tırmandılar ve doğanın güzelliğinin tadını çıkardılar. Zamanla, ayı ve tavşan en iyi arkadaşlar oldular. Ne olursa olsun, her zaman birbirlerine güvenebilirlerdi. Gecenin karanlığı ve günler ne mutlu olsa da, tehlikelerle doluydu, arkadaşlıkları her zaman devam etti. Ormandaki tüm hayvanlar için cesaret ve cesaretin sembolü haline geldi. Ve böylece ayı ve tavşan sonsuza dek mutlu yaşadılar.
- Evet.
Evinizde vahşi bir hayvan bulduğunuzda, insanların izlemesi gereken güvenlik önlemlerinin bir listesini yapın.
- Sakin kalın ve panik yapmayın. - Hayvanı kendiniz ele almaya çalışmayın, çünkü bu tehlikeli olabilir. - Hayvan evinizin içindeyse, hareketini en aza indirmek için alanı kapatmaya çalışın. - Hayvanın kaçabildiği pencereler veya kapılar gibi alanları kapatmaya çalışın. - Mümkünse, hayvanı güvenli bir şekilde çıkarmada yardım için profesyonel bir vahşi yaşam hizmeti çağırın. - Çocukları ve evcil hayvanları bölgeye uzak tutun. - Yüksek ses çıkarmayın veya ani hareketler yapmayın. - Hayvana dokunmaya veya hareket etmeye çalışmayın.
- Evet.
Sığ öğrenme ve derin öğrenme kavramlarını açıklayın.
Shallow learning, veri içindeki daha basit kalıpları öğrenmek için algoritmaları eğitmek için daha kolay bir makine öğrenimi türüdür. Derin öğrenmeye kıyasla daha az veri ve hesaplama gücü gerektirir ve verilerde önceden tanımlanmış veya bilinen kalıpları öğrenmeye odaklanır. Bu tür algoritmalar, verilere hızlı bir şekilde uyum sağlamaya ihtiyaç duymayan problemleri ele almak için kullanılır. Diğer yandan, derin öğrenme, verilerde daha karmaşık kalıpları öğrenmek için çok katmanlı yapay sinir ağları (ANN) kullanan bir makine öğrenme türüdür. Genellikle daha fazla veri öğrenebildiği ve daha genelleştirilebilir kalıpları öğrenebildiği için sığ öğrenme algoritmalarından daha iyi performans gösterir. Derin öğrenme ayrıca etiketlenmemiş verilerden yararlı bilgiler çıkarabilir ve görüntü ve konuşma tanıma gibi karmaşık görevleri ele alabilir.
- Evet.
Bu bölümdeki ana fikri özetleyin.
Geçidin ana fikri, Bitcoin'in şu anda en popüler kripto para birimi olmasına rağmen, yaygın kabul görmemesi ve fiyatlarda yüksek volatilite gibi riskleri vardır.
2020'nin sonlarında, Bitcoin en popüler kripto para birimi olmaya devam ediyor. Güvenliği, merkeziyetsizliği ve düşük işlem maliyeti nedeniyle popülerliği artmıştır. Popülerliğine rağmen, Bitcoin ile ilgili riskler hala var.
Verilen bilgilere dayanarak bir kişinin karakterini tanımlayan bir cümle yazın.
İyi ve cömert bir kişiliğe sahiptir, insanlarla iletişim kurmayı sever ve aklına koyduğu her şeyde coşkuyla çalışır.
İlgi dolu, sosyal ve tutkulu
Aşağıdaki cümleden belirsiz harfi çıkar.
Hızlı bir bakış hatayı ortaya çıkaracak.
Hızlı bir bakış hatayı ortaya çıkaracak.
İtalikli kelimelerin yerine uygun sözcükler bul.
O, hatasını kabul etmek için çok inatçıydı.
O, hatasını kabul etmek için çok inatçıydı.
Uygun dilbilgisi yapıları kullanarak cümleyi yeniden yazın.
İşini yapmıştı ama daha iyisini yapabilirdi.
İşini yaptı ama daha iyisini yapabilirdi.
Matris transpozisyonu yapmak için bir kod oluştur.
def transpose(A): m = len(A) n = len(A[0]) AT = [[0] * m for _ in range(n)] for i in range(m): for j in range(n): AT[j][i] = A[i][j] return AT
2x3 boyutundaki matris A: A = [[1, 2, 3], [4, 5, 6]]
6 kişi 8 saat çalışmışsa toplam saat sayısını hesaplayın.
Toplam saat sayısı 48 saat.
- Evet.
Elektrik iletkenliğini açıklayın.
Elektrik iletkenliği, bir malzemenin elektrik akımı iletebilme yeteneğinin bir ölçüsüdür. Genellikle elektrik direnci karşılıklı olarak ölçülür. Elektrik iletkenliğinin SI birimi, metre başına siemens'dir (S / m). Genellikle, iyi elektrik iletkenliği olan malzemeler metaldir, düşük elektrik iletkenliği olan malzemeler ise yalıtkanlardır.
- Evet.
İnsanın taksonomisi nedir?
Bir insanın taksonomisi şöyle: alan Eukarya, krallık Animalia, filum Chordata, sınıf Mammalia, sıra Primate, aile Hominidae, cins Homo ve tür Homo sapiens.
- Evet.
N verilen değerlerin ortalamasını hesaplamak için bir sahte kod nedir?
Uzunluğu n olan bir diziyi göz önüne alırsak, ortalamayı hesaplamak için pseudo kod aşağıdaki gibidir: 1. Toplamı 0'a başlatır 2. Aray öğeleri boyunca tekrarlar 3. Toplamda her dizi öğesini ekler 4. Toplamı dizi uzunluğuna bölür (n) 5. Sonuç dizi ortalamasıdır
- Evet.
Aşağıdaki durumda kişinin ne yapabileceğini tahmin et
Öğrenci, çalışmayı bitirmek için geç saatlere kadar kalabilir veya sınavdan önce çalışmayı bitirmek için erken kalkabilir.
Bir öğrenci sınava hazırlanıyor.
Aşağıdaki durumda kişi hakkında güzel bir şey söyleyin
İtfaiyeci, başka birini kurtarmak için kendi güvenliğini riske atmak için kahramanca ve özverili davranıyor.
Bir itfaiyeci, yanan bir binadan birini kurtarıyor
Aşağıdaki soruna üç çözüm önerin .
Evrensel sağlık sistemleri oluşturmak, sağlık sigortası sistemleri uygulamak ve kırsal sağlık kliniklerine yatırımları artırmak.
Sağlık hizmetlerine erişim eksikliği
Dünya Kupası hakkında bir spor makalesi için bir başlık yazın.
Fransa, 2018 FIFA Dünya Kupası Şampiyonası'na taç giydi.
- Evet.
Aşağıdaki ölçümü Celsius'dan Farenheit'e çevirin.
48 santigrat derece, 118.4 santigrat dereceye eşittir.
48 derece.
Ana karakter olarak kendi kendine süren bir araba ile orijinal bir hikaye oluşturun.
Bir zamanlar, dünyayı keşfetmek isteyen, güzel şehirler ve yeşil ormanlarda yürürken, saçlarında rüzgarı hissederek, harika şeyler görür ve bir köpek ve vahşi geyik de dahil olmak üzere birçok yeni arkadaş edinir. Sonunda, araba eve, yeni bir özgürlük ve macera duygusuyla gelir.
- Evet.
Biraz araştırma yap ve Bitcoin'in mevcut fiyatını özetle.
13 Nisan 2021 itibariyle Bitcoin fiyatı 56.397 dolar. Bitcoin fiyatı bu ay artış gösterdi ve son iki haftada fiyatı %24.3 arttı. Analistler kurumsal yatırımların ve dijital para birimlerine olan kamu talebinin Bitcoin'in mevcut fiyatını artırdığına inanıyor.
- Evet.
Verilen tempo ve tarza göre bir dans türü söyle.
Verilen tempoya ve tarza uyan bir dans türü Lindy Hop'tur.
Yavaş ritim, cazlı stil
Karbon döngüsünü üç cümleyle açıkla.
Karbon döngüsü, karbonun gezegenin farklı bölgelerinde hareket ettiği süreçtir. Karbonun fotosentez yoluyla atmosferden emiliminden başlar ve solunum ve yanma gibi doğal süreçler yoluyla atmosfere geri bırakılır. Karbondioksit ayrıca okyanuslarda, toprakta, kireçtaşta ve fosil yakıtlarda doğal olarak depolanır.
- Evet.
Verilen konu için gelecekteki araştırma yönü nedir?
Yapay zeka yönetimi alanındaki gelecekteki araştırmalar, Yapay zeka teknolojisinin etik etkileri ile Yapay zeka tabanlı sistemlerin uygulanmasının yasal ve düzenleyici sonuçlarını araştırmaya odaklanmalıdır. Ek olarak, araştırma, Yapay zeka teknolojisinin sorumlu yönetimi için sistem ve çerçeveler geliştirmeye odaklanmalıdır.
Yapay zeka yönetimi
Verilen analiz için hangi görsel türü kullanılmalıdır?
Bir çizgi grafik, müşteri geri bildirimlerinin eğilimlerini analiz etmek için en uygun görsel olacaktır. Bir çizgi grafik, müşteri geri bildirimlerinin bir süre boyunca dalgalanmalarını gösterebilir, böylece müşteri yanıtlarının karşılaştırılmasına olanak tanır. Ayrıca, müşteri geri bildirimlerinin beklentileri karşılamadığı alanları belirleyebilir ve müşteri kaygılarını nasıl daha iyi ele alacağına dair içgörü verebilir.
Müşteri geri bildirimlerinin eğilimlerini analiz etmek
Bir tasarım konseptini açıklayın.
Taşınabilir kütüphane, kitapları ve dergi ve gazeteler gibi diğer kaynakları kolayca taşıyabilen bir alan olarak tasarlanmıştır. Geleneksel kütüphane binalarına erişimi olmayanlara öğrenme ve bilgiye erişim sağlamayı amaçlamaktadır. Taşınabilir kütüphane, fiziksel kitaplar, dijital kitaplar ve sanat eserleri, videolar ve diğer öğrenme materyalleri gibi diğer materyallerin bir seçimini içerebilir. İnsanların öğrenebileceği ve keşfedebileceği konforlu ve davetkar bir atmosfer sağlamak için tasarlanmıştır, aynı zamanda okullar, kiliseler veya topluluk merkezleri gibi diğer yerlere kolayca taşınabilen bir alan olarak da tasarlanmıştır.
Taşınabilir kütüphane
Aşağıdaki grafikleri metin açıklamalarına dönüştürün.
Grafik, 20'de üç ülkenin Yaz Olimpiyatları'nda kazandığı madalya sayısını karşılaştıran bir çubuk grafiği.
- Evet.