instruction
stringclasses
16 values
input
stringlengths
7
30.9k
output
stringlengths
1
5.51k
Du er en AI-assistent. Giv et detaljeret svar, så brugeren ikke behøver at søge udenfor for at forstå svaret.
Jeg prøver at beslutte, om det er det værd at investere i dette filmforslag. Kan du hjælpe mig med at besvare et par spørgsmål? Hvis du ikke kan, så sig venligst "Nej, det kan jeg ikke". Spørgsmål: Hvem bliver reddet af Chunk og Sloths rettidige ankomst? Filmens titel: The Goonies Filmens plot: Goonierne, en gruppe venner, der bor i kvarteret "Goon Docks" i Astoria, Oregon, står over for tvangsauktion over deres familiers hjem fra den ekspanderende Astoria Country Club. På en af deres sidste dage synker deres moral særligt lavt, fordi Mikeys storebror er dumpet til sin kørekortseksamen, hvilket forpurrer deres planer om at "cruise langs kysten med stil" i deres "sidste Goonies-weekend". Mens de roder på Walshs' loft, finder de et gammelt avisudklip, et spansk kort og en artefakt, der relaterer til et rygte om en tabt, men ikke glemt piratskat et sted i området. Mikey hører eventyrets kald og forsøger at overtale sine venner til at tage med ham på jagt efter den skat, som en pirat ved navn One-Eyed Willie har gemt. De tager ned langs kysten og falder over en forladt restaurant ved havet, som ser ud til at matche koordinaterne fra kortet og en gammel dublon, uvidende om, at Fratellis, en familie af flygtninge, bruger restauranten som deres skjulested. Efter først at have mødt familien kommer Goonies tilbage, efter at Fratellis er gået, og opdager deres kriminelle hensigter og sender Chunk, gruppens klodsede, tunge drømmer og fortæller af røverhistorier, for at hente hjælp. Men Fratellis vender tilbage, før de kan gå, og tvinger Goonies til at bruge en hule under restauranten til at flygte. Fratellis fanger Chunk og afhører ham, men de finder ikke ud af noget, før en flok flagermus bryder ud af hulen under restauranten. Chunk bliver anbragt i samme rum som den forladte og deforme Fratelli-bror, Sloth, mens resten af Fratellierne går ind i hulen og følger Gooniernes spor. Da Goonierne krydser hulen, opdager Mikey, at den stemmer overens med kortet, og han overbeviser resten af gruppen om at fortsætte med at følge det for at finde skatten. De overkommer mange dødbringende fælder, som den enøjede Willie har lagt, og når til sidst frem til en stor underjordisk...
I filmen "The Goonies" er det de andre Goonie-børn, der reddes af Chunk og Sloths rettidige ankomst. Efter at være blevet taget til fange og forhørt af Fratelli-familien. Chunk, den mere klodsede og kraftige ven, bliver venner med Sloth, det deforme og forsømte medlem af Fratelli-familien. Sammen bryder de fri og skynder sig at hjælpe resten af Goonierne, som på dette tidspunkt er i en farlig situation. Ved deres rettidige ankomst gør Chunk og Sloth det muligt for Goonierne ikke bare at undslippe Fratelli-familiens kløer, men også at yde den nødvendige støtte i deres jagt på One-Eyed Willies skat og dermed redde deres hjem fra tvangsauktion. I bredere forstand redder de også den eventyrlyst og det venskab, der definerer Goonies, og sikrer, at deres fælles rejse og kamp for at redde deres hjem i sidste ende bliver en succes.
Med en definition af en opgave og et eksempel på input skal du dele definitionen op i små dele. Hver af disse dele vil have en instruktion. Forklar deres betydning ved at vise et eksempel, der opfylder kriterierne i instruktionen. Brug følgende format: Del # : en central del af definitionen. Anvendelse: Eksempel på svar, der opfylder kriterierne fra den centrale del. Forklar, hvorfor du mener, at det opfylder kriterierne.
I denne opgave får du en inputliste. En liste indeholder flere kommaseparerede elementer skrevet i parenteser. Du skal returnere antallet af alle de numeriske elementer i den givne liste. Returner 0, hvis der ikke er noget numerisk element i listen. Input: ['7881', '8873', 'L', 'w', 'A', '7933', '8463', 'P', '6921', '9287', 'i', '5307', '9509', '9797', 'B', 'Y', '1191', '2701', '4833', '6121', '4115', '1241', '9585', 'w', '837', '6255', 'I', '7863']
Del #1: Inputliste Anvendelse: ['7881', '8873', 'L', 'w', 'A', '7933', '8463', 'P', '6921', '9287', 'i', '5307', '9509', '9797', 'B', 'Y', '1191', '2701', '4833', '6121', '4115', '1241', '9585', 'w', '837', '6255', 'I', '7863'] Forklaring: Dette er den givne inputliste, der indeholder forskellige kommaseparerede elementer skrevet i firkantede parenteser. Listen indeholder forskellige elementer såsom tal og tegn. Del #2: Numeriske elementer Anvendelse: '7881', '8873', '7933', '8463', '6921', '9287', '5307', '9509', '9797', '1191', '2701', '4833', '6121', '4115', '1241', '9585', '837', '6255', '7863' Forklaring: Dette er de numeriske elementer (strengrepræsentationer af tal), der findes i den givne inputliste. Del #3: Optælling af numeriske elementer Anvendelse: 19 Forklaring: Der er 19 numeriske elementer i den givne liste. 7881, 8873, 7933, 8463, 6921, 9287, 5307, 9509, 9797, 1191, 2701, 4833, 6121, 4115, 1241, 9585, 837, 6255 og 7863 er de numeriske elementer. Så antallet af numeriske elementer er 19. Del #4: Returner 0, hvis der ikke er noget numerisk element Anvendelse: 0 Forklaring: Hvis den givne inputliste ikke indeholder nogen numeriske elementer, skal funktionen returnere 0. For eksempel, hvis inputlisten er ["A", "B", "C", "D"], da der ikke er nogen numeriske elementer i listen, vil outputtet være 0.
Du er en AI-assistent, der hjælper folk med at finde information. Brugeren giver dig et spørgsmål. Din opgave er at svare så trofast, som du kan. Mens du svarer, skal du tænke trin for trin og begrunde dit svar.
Spørgsmål. Præmis: "En mand sidder i en racerbil med sorte solbriller og et blik, der siger "jeg er klar til at vinde"." Hypotese: "En mand sidder i en racerbil ved startlinjen." Kan vi vide, at hypotesen er en følge af præmissen? Svar: Det er ikke muligt at sige. Hvilket trin-for-trin ræsonnement retfærdiggør dette svar?
Trin 1: Identificer den information, der gives i præmissen. Præmissen siger, at der sidder en mand i en racerbil med sorte solbriller og et blik, der siger: "Jeg er klar til at vinde." Trin 2: Identificer den information, der foreslås i hypotesen. Hypotesen siger, at der sidder en mand i en racerbil ved startlinjen. Trin 3: Sammenlign informationen mellem præmissen og hypotesen. En mand, der sidder i en racerbil, nævnes både i præmissen og i hypotesen. Mandens ansigtsudtryk antyder, at han forbereder sig til et løb. Men præmissen nævner ikke, om han befinder sig ved startlinjen. Trin 4: Find ud af, om hypotesen følger af præmissen. Da informationen om, at manden befinder sig ved startlinjen, ikke fremgår af præmissen, kan vi ikke konkludere, at hypotesen følger af præmissen. Trin 5: Giv en begrundelse for svaret. Det trinvise ræsonnement viser, at præmissen ikke giver nok information til at bekræfte, at manden står ved startlinjen til et løb. Derfor er det ikke muligt at afgøre, om hypotesen følger af præmissen.
Med en definition af en opgave og et eksempel på input skal du dele definitionen op i små dele. Hver af disse dele vil have en instruktion. Forklar deres betydning ved at vise et eksempel, der opfylder kriterierne i instruktionen. Brug følgende format: Del # : en central del af definitionen. Anvendelse: Eksempel på svar, der opfylder kriterierne fra den centrale del. Forklar, hvorfor du mener, at det opfylder kriterierne.
I denne opgave får du et hadefuldt indlæg på engelsk fra onlineplatforme. Det forventes, at du klassificerer opslaget i to klasser: aggressivt eller ikke-aggressivt. Et aggressivt indlæg er et, der udtrykker følelser og meninger på en krænkende måde og forsøger at dominere andre. Bemærk, at URL'erne i teksten er blevet erstattet med [Link]. Problem: Indlæg: Hvis den kælling går i gang, så lad hende blive ved, indtil den kælling går i gang som et home run.
Del #1: Forstå det givne indlæg Anvendelse: Analyser den givne tekst: "Hvis den kælling går i gang, så lad hende blive ved med at gå i gang, indtil den kælling går i gang som et home run." Forklaring: Teksten ser ud til at være et aggressivt indlæg, da det indeholder sexistiske og nedsættende udtryk (f.eks. "bitch", "hoe"), og der udtrykkes stærke følelser. Del 2: Klassificer opslaget i to klasser: aggressivt eller ikke-aggressivt. Anvendelse: I dette tilfælde skal du klassificere opslaget som "aggressivt". Forklaring: Opslaget udviser tydeligt et voldeligt sprog og har til formål at dominere eller nedgøre nogen, hvilket stemmer overens med definitionen af et aggressivt opslag. Del #3: Overvej bemærkningen om URL-udskiftninger Anvendelse: Tjek indlægget for eventuelle forekomster af "[Link]" for at sikre korrekt forståelse af teksten. Forklaring: Der er ingen forekomster af "[Link]" i det givne indlæg. Hvis der var nogen URL'er, ville de være blevet erstattet med "[Link]" i henhold til instruktionerne.
Du er en hjælpsom assistent, som altid giver forklaringer. Tænk, som om du svarer en femårig.
Er den næste sætning syntaktisk og semantisk acceptabel? Jeg er ikke sikker på, hvornår han kommer.
Ja, sætningen "Jeg er ikke sikker på, hvornår han kommer." er både syntaktisk og semantisk acceptabel. Med enkle ord er det en god sætning. Det betyder, at den person, der taler, ikke ved præcis, hvornår den anden person kommer. Sætningen er sat korrekt sammen og giver mening.
Du er en AI-assistent. Du får en opgave. Du skal generere et detaljeret og langt svar.
Fakta 1: Varme og tryk forvandler resterne af forhistoriske levende væsener til naturgas. Fakta 2: Dinosaurer og andre forhistoriske væsener Dinosaurer er blot én gruppe af forhistoriske dyr. Ud fra de to ovenstående fakta, hvad er det så, varme og tryk forvandler til naturgas?
På baggrund af faktum 1, at varme og tryk omdanner resterne af forhistoriske levende væsener til naturgas, og faktum 2, at dinosaurer og andre forhistoriske væsener blot er én gruppe af forhistoriske dyr, kan vi udlede, at resterne af forskellige forhistoriske levende organismer kan gennemgå processen med at blive omdannet til naturgas. Naturgas er et ikke-fornyeligt fossilt brændstof, der primært består af metan og andre kulbrinteblandinger. Det dannes ved nedbrydning af organisk materiale, som ikke kun omfatter dinosaurer, men også gamle havorganismer, planter og andre forhistoriske væsener. I løbet af millioner af år bliver disse organiske materialer begravet under lag af sediment, såsom sand, silt og ler. Processen med at omdanne organisk materiale til naturgas involverer flere stadier: 1. Akkumulering: Resterne af forhistoriske organismer ophobes i sedimentære bassiner, som er områder, hvor lag af sediment opbygges over tid. Når disse organismer dør, falder deres rester ned på bunden af bassinerne og blandes med andre sedimenter. 2. Begravelse og komprimering: I løbet af millioner af år bliver disse lag af sediment komprimeret på grund af vægten af de overliggende sedimenter. Denne komprimering får temperaturen og trykket i sedimenterne til at stige. 3. Diagenese: Når temperaturen og trykket stiger, gennemgår det begravede organiske materiale diagenese. I denne fase begynder det organiske materiale at undergå kemiske og fysiske forandringer og nedbrydes gradvist til simplere forbindelser som kerogen. 4. Katagenese: Når temperaturen og trykket fortsætter med at stige, gennemgår kerogenet yderligere forandringer og bliver mere kulstofrigt. Katagenese resulterer i dannelsen af kulbrintemolekyler, som omfatter forskellige olievæsker (f.eks. råolie) og gasformige kulbrinter (f.eks. naturgas). 5. Migration: De nydannede kulbrinter begynder at bevæge sig gennem de porøse klippelag, efterhånden som temperaturen og trykket fortsætter med at stige. De migrerer opad mod jordens overflade, hvor de nogle gange bliver fanget i geologiske formationer, såsom antikliner eller forkastningsfælder. 6. Akkumulering: Når kulbrinterne migrerer til en egnet reservoirbjergart, akkumuleres de i en koncentreret lomme af olie eller naturgas og danner en fanget kulbrintereserve. 7. Udvinding: Mennesker udvinder naturgassen fra disse reserver ved hjælp af forskellige metoder, herunder boring af brønde og hydraulisk frakturering (også kendt som fracking), som involverer indsprøjtning af en højtryksvæske i klippen for at frigøre den indespærrede gas. Konklusionen er, at varme og tryk omdanner resterne af forskellige forhistoriske levende organismer, herunder dinosaurer og andre forhistoriske væsener, til naturgas under specifikke geologiske forhold. Denne omdannelse sker over millioner af år, og den resulterende naturgas bliver en vigtig energikilde til menneskeligt forbrug.
Du er en AI-assistent. Du får en opgave. Du skal generere et detaljeret og langt svar.
Hvornår udkommer afsnit 2 af den sidste sæson?
Jeg beklager, men du har ikke oplyst navnet på den serie, du henviser til. Der er mange serier, der kan have en sidste sæson, og deres udgivelsesdatoer kan variere. For at give et detaljeret og præcist svar, kan du så nævne den specifikke serie, du er interesseret i?
Du er en AI-assistent. Du får en opgave. Du skal generere et detaljeret og langt svar.
Denne artikel: I 1973 kastede Ray Davies sig hovedkulds ud i den teatralske stil, begyndende med rockoperaen Preservation, en vidtstrakt krønike om social revolution og en mere ambitiøs udløber af den tidligere Village Green Preservation Society-etos. I forbindelse med Preservation-projektet blev Kinks' line-up udvidet til at omfatte en hornsektion og kvindelige backup-sangere, hvilket i bund og grund omdannede gruppen til en teatertrup. Ray Davies' ægteskabelige problemer i denne periode begyndte at påvirke bandet negativt, især efter at hans kone, Rasa, tog deres børn og forlod ham i juni 1973. Davies blev deprimeret; under en koncert i juli på White City Stadium fortalte han publikum, at han var "fucking træt af det hele" og ville trække sig tilbage. Efterfølgende kollapsede han efter en overdosis og blev kørt på hospitalet. Med Ray Davies i en tilsyneladende kritisk tilstand blev der diskuteret planer om, at Dave skulle fortsætte som frontmand i værste fald. Ray kom sig over sin sygdom og sin depression, men i resten af Kinks' teatralske inkarnation forblev bandets output ujævnt, og deres allerede falmende popularitet faldt endnu mere. John Dalton kommenterede senere, at da Davies "besluttede sig for at arbejde igen ... Jeg tror ikke, han havde det meget bedre, og han har været en anden person lige siden."Preservation Act 1 (1973) og Preservation Act 2 (1974) fik generelt dårlige anmeldelser. Historien på albummene involverede en antihelt ved navn Mr Flash og hans rival og fjende Mr Black (spillet af Dave Davies under liveshows), en ultrapurist og korporatist. Preservation Act 2 var det første album, der blev indspillet i Konk Studio; fra dette tidspunkt blev stort set alle Kinks-studieindspilninger produceret af Ray Davies i Konk. Bandet tog på en ambitiøs USA-turné i slutningen af 1974, hvor de tilpassede Preservation-historien til scenen. Musikforsker Eric Weisbard: "[Ray] Davies udvidede Kinks til en turnétrup med måske et dusin udklædte skuespillere, sangere og hornblæsere. ... Glattere og strammere end på plade, Preservation ... indeholder et svar på spørgsmålet: Hvilke to ting udvidede Kinks line-up, hvad er det?
The Kinks' besætning blev udvidet på to væsentlige måder i forbindelse med Preservation-projektet, der blev ledet af forsanger Ray Davies i 1973. Denne overgang markerede et stort skift i bandets stil og tilgang og bevægede sig i retning af noget, der lignede en teatertrup. For det første blev en hornsektion indlemmet i bandet. Det gav en rigere og bredere musikalsk palet til deres lyd og gav større bredde og dybde til deres arrangementer. Horn kan både give kraft til de rockdrevne kompositioner og subtilitet, skabe varme soniske teksturer og tilføje et karakteristisk lag af kompleksitet til deres musik. Denne tilføjelse markerede en bemærkelsesværdig afvigelse fra den traditionelle guitar-bass-tromme-opsætning i de tidligere Kinks' lineup. Det krævede også en højere grad af koordinering og organisering i bandet, da det at arbejde med en hornsektion kræver detaljerede arrangementer og synkronisering. For det andet blev der inkluderet kvindelige backup-sangere i besætningen. Det er et klart signal om den teatralske, operalignende retning, Ray Davies ville føre bandet i med Preservation-projektet. Kvindelige baggrundsvokaler kunne tilbyde en kontrast til de primære mandlige vokaler og forbedre den overordnede tonale kvalitet af bandets musik ved at tilføje forskellige vokalområder og tonale kvaliteter. De kan give harmonisk dybde, opbygge dramatisk effekt i sangenes narrativ og øge de stilistiske muligheder i deres optræden. Det er især vigtigt i et koncept- eller rockopera-projekt som Preservation, hvor forskellige karakterer og stemninger skal portrætteres. Det er dog vigtigt at bemærke, at disse tilføjelser kom på et tumultarisk tidspunkt for bandet, især for Ray Davies, der kæmpede med ægteskabelige problemer og helbredsproblemer. På trods af hans personlige trængsler kom han sig gradvist og ledte bandet i dets nye teatralske retning, selvom Kinks' popularitet i denne periode oplevede et betydeligt fald. Disse udvidelser af besætningen, drevet af ambitionen om Preservation-projektet, ændrede gruppens natur, men blev mødt med blandede anmeldelser og kæmpede med kommerciel succes. Det var et dristigt træk, der viste Davies' engagement i innovation og teatralsk historiefortælling inden for rockmusik, men det var en satsning, der ikke gav pote i forhold til bandets bredere succes.
Du er en AI-assistent. Giv et detaljeret svar, så brugeren ikke behøver at søge udenfor for at forstå svaret.
Her er et komplekst spørgsmål, der kræver, at man ræsonnerer over input, kan du svare på det? Hvilken amerikansk krigsfilm inkluderede en australsk skuespillerinde, der spillede med i filmen "Careful What You Wish For"?
Den amerikanske krigsfilm, der inkluderede en australsk skuespillerinde, som spillede med i filmen "Careful What You Wish For", er "Hacksaw Ridge". Den pågældende australske skuespillerinde er Teresa Palmer, som spillede rollen som Dorothy Schutte i "Hacksaw Ridge" (2016) og spillede rollen som Kimberly i "Careful What You Wish For" (2015). "Hacksaw Ridge" er instrueret af Mel Gibson og fortæller den sande historie om Desmond T. Doss, en amerikansk soldat, som reddede 75 mænd under slaget om Okinawa uden at bære våben.
Du er en AI-assistent, som kender alle sprog og ved, hvordan man oversætter et sprog til et andet. Når du får en opgave, forklarer du i enkle trin, hvad opgaven går ud på, og hvilke retningslinjer den giver. Du løser opgaven og viser, hvordan du brugte retningslinjerne til at løse opgaven.
I denne opgave får du to sætninger: Head og Tail, adskilt med <sep>. Head- og Tail-begivenhederne er korte sætninger, der muligvis involverer deltagere. Navnene på specifikke personer er blevet erstattet af generiske ord (f.eks. PersonX, PersonY, PersonZ). PersonX er altid genstand for begivenheden. Du skal afgøre, om hovedet kommer efter halen eller ej. Klassificer dine svar i "Ja" og "Nej". Sætningen kan også indeholde "___", en pladsholder, der kan være et objekt, en person og/eller en handling. Lærer: Forstår du nu problemet? Løs dette eksempel: Hoved: PersonX går ind i PersonX's hus<sep>Hale: PersonX kommer hjem sent om aftenen
Ja, jeg forstår problemet. I denne opgave skal jeg afgøre, om hovedbegivenheden sker efter halebegivenheden baseret på de givne sætninger. Jeg skal klassificere mine svar som "Ja" eller "Nej". Sætningerne kan indeholde pladsholdere (f.eks. "___"), der repræsenterer objekter, personer eller handlinger. Lad os nu løse det givne eksempel: Hoved: PersonX går ind i PersonX's hus Hale: PersonX kommer hjem sent om aftenen Løsning: 1. Analysér sætningerne for at forstå deres betydning: Hoved: PersonX er på vej ind i sit hus. Hale: PersonX kommer hjem sent om aftenen. 2. Find ud af, om Head-begivenheden sker efter Tail-begivenheden: PersonX kan først gå ind i deres hus, når de er kommet hjem. Derfor sker Head-begivenheden (PersonX går ind i PersonX's hus) efter Tail-begivenheden (PersonX kommer hjem sent om aftenen). 3. Klassificer svaret: Head-hændelsen sker efter Tail-hændelsen, så svaret er "Ja".
Du er en AI-assistent. Du får en opgave. Du skal generere et detaljeret og langt svar.
Jeg prøver at beslutte, om det er det værd at investere i dette filmforslag. Kan du hjælpe mig med at besvare et par spørgsmål? Hvis du ikke kan, så sig venligst "Nej, det kan jeg ikke". Spørgsmål: I hvilken by finder filmen sted? Filmens titel: Some Like It Hot Filmens handling: Det er februar 1929 i byen Chicago under forbudstiden. Joe (Tony Curtis) er en uansvarlig jazzsaxofonist, gambler og kvindebedårer; hans ven Jerry (Jack Lemmon) er en fornuftig jazzkontrabassist; begge arbejder i en smugkro (forklædt som begravelsesforretning), der ejes af mafiagangsteren "Spats" Colombo (George Raft). Da stedet bliver ransaget af politiet efter et tip fra informanten "Toothpick" Charlie (George E. Stone), flygter Joe og Jerry for ved et uheld at blive vidner til, at Spats og hans håndlangere hævner sig på "Toothpick" og hans egen bande (inspireret af virkelighedens Sankt Valentins-massakre). Pengeløse og i en vanvittig fart for at komme ud af byen tager de to musikere et job hos Sweet Sue (Joan Shawlee) og hendes Society Syncopators, et rent kvindeband på vej til Miami. Forklædt som kvinder og omdøbt til Josephine og Daphne går de ombord på et tog med bandet og deres mandlige manager, Bienstock. Før de går ombord på toget, lægger Joe og Jerry mærke til Sugar Kane (Marilyn Monroe), bandets sangerinde og ukulele-spiller. Joe og Jerry bliver forelskede i Sugar og konkurrerer om hendes kærlighed, mens de bevarer deres forklædninger. Sugar fortæller, at hun har forsvoret mandlige saxofonister, som tidligere har stjålet hendes hjerte og efterladt hende med "den fnuglette ende af slikkepinden". Hun har sat sig for at finde en sød, bebrillet millionær i Florida. Under den forbudte druk og fest på toget bliver Josephine og Daphne intime venner med Sugar, og de må kæmpe for at huske, at de skal være piger og ikke må lægge an på hende. I Miami bejler Joe til Sugar ved at påtage sig endnu en forklædning som en millionær ved navn Junior, arvingen til Shell Oil, mens han foregiver at være uinteresseret i Sugar. En rigtig millionær, den meget gifte, aldrende mors dreng Osgood Fielding III (Joe E. Brown), forsøger gentagne gange at score Daphne, som afviser ham. Osgood inviterer Daphne til en champagnemiddag på sin yacht. Joe overbeviser Daphne om at holde Osgood beskæftiget på land, så Junior...
Filmen "Some Like It Hot" udspiller sig primært i to byer: Chicago og Miami. Filmen begynder i Chicago under forbudstiden i februar 1929, hvor hovedpersonerne, Joe og Jerry, arbejder som jazzmusikere på en smugkro. Efter at have overværet en massakre, flygter de fra byen for at undgå gengældelse. Størstedelen af filmen foregår derefter i Miami, hvor Joe og Jerry, forklædt som kvinder, slutter sig til Sweet Sue og hendes Society Syncopators, et band udelukkende bestående af kvinder. I Miami kommer de tæt på Sugar Kane, bandets sangerinde og ukulele-spiller, og de navigerer i forskellige romantiske forfølgelser og udfordringer, mens de bevarer deres forklædninger.
Du er en hjælpsom assistent, som altid giver forklaringer. Tænk, som om du svarer en femårig.
Svar venligst på dette spørgsmål: Hvilken butik åbnede Anita Roddick i Brighton i 1976, hvilket førte til en meget succesfuld kæde af butikker, der nu findes i over 40 lande verden over?
Anita Roddick åbnede en butik ved navn The Body Shop i Brighton i 1976. Denne butik voksede til mange flere butikker, og nu er den i over 40 lande! The Body Shop er kendt for at sælge kropsprodukter som lotion og sæbe, og de bekymrer sig også om miljøet og dyrene.
Du er en hjælpsom assistent, som altid giver forklaringer. Tænk, som om du svarer en femårig.
Hvad er et resumé i én sætning af følgende artikel? Før du går helt i panik, så tænk over, hvad du tror, der førte til de(n) dårlige karakter(er). Læste du og ydede din fulde indsats? Slap du af og sprang prøver over? At forstå dine studievaner kan hjælpe dig med at forstå, hvor du har brug for at forbedre dig. Måske gav du den hele armen. Selvom der måske ikke er noget mere frustrerende end at studere hjernen ud for så at få en dårlig karakter, skal du huske, at du gjorde alt, hvad der stod i din magt for at få succes. Næste gang kan du måske prøve at ændre dine studievaner eller få hjælp fra et tutorcenter. Måske har du sløset og ikke forsøgt. Det, du måske har lært, er, at de dage, hvor man kun kan klare sig på talent, er godt og grundigt forbi. Lær af det, og gør det bedre næste gang gennem øvelse og hårdt arbejde. Kig tilbage på dine noter, læsestof og øvelser. Hvilke afsnit eller opgaver forstod du ikke? Hvad stod der i pensum om bestemte prøver eller enheder? Prøv at se, om der var en misforståelse i, hvad du skulle vide eller gøre. Måske har du kun læst ting, der interesserede dig. Hvis noget var for svært eller uinteressant, har du måske vendt tilbage til de mere interessante dele af lektierne og ignoreret de sværere eller kedelige dele. Prøv at komme igennem disse dele næste gang. Måske har du kun læst det absolutte minimum for klassen. Prøv at tilføje ekstra læsning til dine lektier. Hvis du ikke forstår en tekst, så gå på biblioteket, spørg en tutor, eller søg på internettet efter en forklaring. Nogle professorer trækker point fra, hvis man udebliver fra for mange timer. Andre gange kan manglende undervisning have gjort, at du er gået glip af vigtig information. Se på din tilstedeværelsesliste. Prøv at lægge sammen, hvor mange timer du er gået glip af. Var det undskyldt fravær? Havde du en lægeerklæring, da du var syg? Hvis et familiemedlem døde, fik du så et brev fra dekanens kontor? Hvis du svarer nej til et af disse spørgsmål, kan det være grunden til, at selv berettiget fravær ikke var undskyldt. Hvis du er syg eller ikke har råd til basale fornødenheder, kan du få det svært på universitetet. I så fald skal du tale med din læge og studievejleder for at finde ud af, hvad du skal gøre for at tackle disse problemer, herunder om du skal tage en pause for at forbedre din personlige situation først. Medmindre det er for tæt på slutningen af semesteret, kan det være en god beslutning at droppe et eller flere fag for at gøre det mere overskueligt. Almindelige eksterne faktorer omfatter: Dødsfald i familien Deltids- eller fuldtidsarbejde Opdragelse af små børn Psykiske problemer Nogle universiteter kan lade dig forhandle karakteren til Incomplete, hvis du har formildende omstændigheder, eller du kan måske tage faget om. Når store livsbegivenheder bliver altopslugende, kan du nogle gange ikke følge med. Måske har du fået en ny kæreste, som optager al din tid. Måske er du en del af en studenterforening eller et broderskab, der ofte holder fester. Det er vigtigt at have et sundt socialt liv, men hvis du bruger for meget tid på at feste og for lidt tid på at læse, kan du ødelægge dit gennemsnit. Forpligt dig til at tage dig sammen og arbejde eller socialisere mindre; brug sociale arrangementer som godbidder i slutningen af studierunderne i stedet for en natlig aktivitet. Selv på universitetet kan man komme langt med at vise, at man bekymrer sig, over for universitetsprofessorer. De er måske klar over, at du har haft visse vanskeligheder, og de vil sætte pris på dit engagement i at forbedre dig. At tage kontakt til dine lærere kan hjælpe dig med at udvikle en dybere forståelse af undervisningen, hvordan du forstod materialet, og hvordan du kan forbedre din præstation i fremtiden. Besøg dem i deres kontortid, eller skriv en e-mail til dem for at lave en aftale. Det er næsten altid bedre at diskutere det personligt. Selvom det kan være svært, kan du nærme dig emnet på en rolig og oprigtig måde. Du kan sige: "Jeg var virkelig skuffet over min karakter for den sidste opgave. Jeg tænkte på, hvad jeg kunne have gjort for at gøre det bedre. Hvordan skal jeg gribe en opgave som denne an i fremtiden?" Hvis du venter til slutningen af semesteret med at tale med din professor, kan det være for sent at ændre eller forbedre din karakter.
Denne artikel foreslår, at du reflekterer over dine studievaner og livsomstændigheder for at forstå, hvorfor du fik en dårlig karakter, og anbefaler, at du søger hjælp, taler med dine professorer og afbalancerer dit sociale liv for at forbedre dig i fremtiden.
Du er en AI-assistent. Brugeren vil give dig en opgave. Dit mål er at udføre opgaven så trofast, som du kan. Mens du udfører opgaven, skal du tænke trin for trin og begrunde dine trin.
Hvad er versionen af følgende sætning med korrekt tegnsætning? Hotel Kung Carl BW Premier Collection Stockholm
Hotel Kung Carl, BW Premier Collection, Stockholm. Trin-for-trin begrundelse: 1. Identificer de vigtigste komponenter i sætningen: - "Hotel Kung Carl" - "BW Premier Collection" - "Stockholm" 2. Disse komponenter er nært beslægtede, men adskilte elementer. Vi bruger kommaer til at adskille dem, hvilket giver klarhed over sætningens struktur. 3. Tilføj kommaer mellem komponenterne for at skabe en klar, tegnsat sætning: - "Hotel Kung Carl, BW Premier Collection, Stockholm."
Du er en AI-assistent. Brugeren vil give dig en opgave. Dit mål er at udføre opgaven så trofast, som du kan. Mens du udfører opgaven, skal du tænke trin for trin og begrunde dine trin.
En opgaveliste for IMF Når Rodrigo De Rato forbereder sig til sit første årsmøde som administrerende direktør for Den Internationale Valutafond i begyndelsen af oktober, kan han tilgives for at være tilfreds med den globale økonomis tilstand. Hvilket emne handler denne artikel om?
Denne artikel handler om Rodrigo De Rato, den administrerende direktør for Den Internationale Valutafond (IMF), der forbereder sig til sit første årsmøde i begyndelsen af oktober, og om den globale økonomis tilstand i den periode.
Du er en AI-assistent. Du får en opgave. Du skal generere et detaljeret og langt svar.
Uddrag svaret på spørgsmålet fra den følgende kontekst. Spørgsmål: I hvilken tidsperiode var der den største vækst i videnskabelige samfund? Kontekst: Videnskabelige akademier og selskaber voksede ud af den videnskabelige revolution som skabere af videnskabelig viden i modsætning til universitetets skolastik. Under oplysningstiden oprettede eller bevarede nogle selskaber forbindelser til universiteter. Men samtidige kilder adskilte universiteterne fra de videnskabelige selskaber ved at hævde, at universitetets funktion var at formidle viden, mens selskabernes funktion var at skabe viden. Da universiteternes rolle i den institutionaliserede videnskab begyndte at mindskes, blev de lærde selskaber hjørnestenen i den organiserede videnskab. Officielle videnskabelige selskaber blev chartret af staten for at kunne levere teknisk ekspertise. De fleste selskaber fik tilladelse til at føre tilsyn med deres egne publikationer, kontrollere valget af nye medlemmer og administrationen af selskabet. Efter 1700 blev der grundlagt et enormt antal officielle akademier og selskaber i Europa, og i 1789 var der over halvfjerds officielle videnskabelige selskaber. Med henvisning til denne vækst opfandt Bernard de Fontenelle udtrykket "akademiernes tidsalder" for at beskrive det 18. århundrede.
Den største vækst i videnskabelige selskaber fandt sted i det 18. århundrede, hvilket fremgår af det faktum, at over halvfjerds officielle videnskabelige selskaber blev grundlagt i Europa inden 1789. Denne periode blev kaldt "akademiernes tidsalder" af Bernard de Fontenelle.
Uddrag svaret på spørgsmålet fra den følgende kontekst. Spørgsmål: Bogens første udfordrer? Kontekst: Et af de første tilfælde, hvor bogen blev udfordret, var i Hanover, Virginia, i 1966: En forælder protesterede over, at brugen af voldtægt som et virkemiddel i handlingen var umoralsk. Johnson nævner eksempler på breve til lokale aviser, som varierede fra morskab til raseri; de breve, der udtrykte mest forargelse, klagede dog over Mayella Ewells tiltrækning til Tom Robinson frem for skildringerne af voldtægt. Da Harper Lee hørte, at skoleledelsen ville afholde høringer for at afgøre, om bogen var egnet til klasseværelset, sendte hun 10 dollars til The Richmond News Leader og foreslog, at de blev brugt til at indskrive "Hanover County School Board i en hvilken som helst første klasse efter eget valg". National Education Association placerede i 1968 romanen som nummer to på en liste over bøger, der modtog flest klager fra private organisationer - efter Little Black Sambo.
Hanover, Virginia, i 1966.
Du er en AI-assistent. Du får en opgave. Du skal generere et detaljeret og langt svar.
En person med en alvorlig hjerneskade lider som regel af permanent hjerneskade. Disse hjerneskader opstår normalt, når en ydre mekanisk kraft, såsom et voldsomt slag eller stød mod hovedet eller kroppen, forårsager hjernedysfunktion. En genstand, der trænger ind i kraniet, som f.eks. en kugle eller et knust stykke af kraniet, kan også forårsage traumatisk hjerneskade. Som følge heraf kan personen have problemer med at tale eller kontrollere kroppens bevægelser. Symptomerne afhænger af, hvilken del af hjernen der er blevet skadet. Alvorlige hjerneskader kan også medføre personlighedsændringer og problemer med mentale evner som f.eks. hukommelse. Medicin, rådgivning og andre behandlinger kan hjælpe mennesker med alvorlige hjerneskader med at komme sig over eller i det mindste lære at håndtere deres handicap. Tammy og Rob kørte ned ad bakken på en tandemcykel. De ramte en stor sten og faldt. Tammy endte på hospitalet og blev diagnosticeret med en alvorlig hjerneskade. Rob fik kun en mild hjernerystelse. Hvilken person havde størst chance for at få en permanent hjerneskade?
I dette scenarie har Tammy, som blev diagnosticeret med en alvorlig hjerneskade efter ulykken, en større chance for at få permanent hjerneskade sammenlignet med Rob, som kun fik en mild hjernerystelse. Permanent hjerneskade opstår, når der er betydelig skade på hjernen, ofte på grund af traumatiske ydre faktorer. I Tammys tilfælde førte ulykken til en alvorlig hjerneskade, hvilket indikerer, at hendes hjerne har lidt alvorlig skade. Hjerneskader af denne art resulterer ofte i langvarige eller permanente kognitive, fysiske og adfærdsmæssige svækkelser, som kan omfatte talebesvær, tab af motorisk kontrol, hukommelsesproblemer og personlighedsændringer. Disse symptomer kan variere afhængigt af det specifikke område i hjernen, der blev skadet under ulykken. På den anden side fik Rob kun en mild hjernerystelse, hvilket tyder på en mindre alvorlig hjerneskade. Selvom hjernerystelser stadig kan give symptomer som midlertidig hovedpine, svimmelhed eller kortvarigt tab af bevidsthed, er de generelt forbundet med en lavere risiko for langvarig eller permanent hjerneskade. Det skal dog bemærkes, at gentagne milde hjernerystelser over tid potentielt kan føre til kumulative skader.
Du er en AI-assistent. Du får en opgave. Du skal generere et detaljeret og langt svar.
Opsummer: Før du begynder at sammensætte din brochure, skal du vide en smule om det emne, du har valgt eller fået tildelt. Gennemgå din lærebog, noter og hjemmeopgaver for at lære så meget som muligt. Jo mere fortrolig du er med materialet, jo bedre bliver din brochure. Andre ressourcer, såsom encyklopædien og forskellige uddannelseswebsteder, kan hjælpe dig med at dykke dybere ned i dit emne. Brug kun kilder, der er godkendt af din lærer, og sørg for at angive dine eksterne kilder på den sidste side i din brochure. Tænk over den bedste måde at præsentere dit emne på. Du kan give et generelt overblik over et komplekst emne eller zoome ind på et eller to specifikke punkter. De bedste brochurer viser information på en enkel og fokuseret måde. Hvis du f.eks. laver en brochure om Uafhængighedserklæringen, skal du kort opsummere, hvad der står i dokumentet, og nævne alle de personer, der har underskrevet det. Sæt din titel forrest og midt på det yderste panel, det, der vil være synligt, når brochuren er foldet. På den måde vil det være det første, din læser ser. Under titlen skal du skrive dit fulde navn for at gøre det klart, hvem der har lavet brochuren. Prøv at finde på en titel, der er kort, slagkraftig og let at huske. Titlen på din brochure skal fortælle din læser, hvad han eller hun kan forvente med det samme. For en brochure om klimaforandringer kan du vælge en ligetil titel som "Klimaforandringer" eller finde på noget mere opsigtsvækkende som "Klimaforandringer: Den tavse dræber." I 3-5 sætninger skal du give din læser en generel introduktion til det emne, du vil udforske i din brochure. Din introduktion vil sætte scenen for resten af brochuren og hjælpe læseren med bedre at forstå den information, de er ved at få. En introduktion til en geografibrochure om Maldiverne kunne lyde sådan her: "Maldiverne er et land i Asien, der ligger syd for Indien og Sri Lanka. Det består af en kæde af 26 små øer. Maldiverne har et solrigt, tropisk klima, hvilket gør det til et populært rejsemål for feriegæster fra hele verden." Indersiden af din brochure er der, hvor du rent faktisk præsenterer de fakta, du har indsamlet om dit emne. Dediker hvert panel til et enkelt emne for at forhindre, at information om et underemne flyder over på den næste side. At skrive i korte sætninger eller endda punktopstillinger kan også gøre det lettere for din læser at følge med. Tænk over, om du vil have en enkeltfoldet brochure eller en traditionel trefoldet brochure. Enkeltfoldede brochurer fungerer bedst til kortere og mere enkle emner, mens trefoldede brochurer gør det nemmere at organisere mange oplysninger på en overskuelig måde. I en brochure om næringsstoffer i kosten kan du måske bruge en del af hvert af de tre indvendige paneler til at forklare betydningen af proteiner, fedtstoffer og kulhydrater. I nogle tilfælde vil mængden af information, du skal diskutere, afgøre, hvor mange sider din brochure ender med at fylde. I andre tilfælde kan din lærer angive et bestemt antal sider. Sørg for at følge instruktionerne nøje. Afslut din brochure med at give din læser en hurtig opsummering af de vigtigste punkter, du har dækket i de foregående paneler. Brug et enkelt, direkte sprog for at fjerne enhver forvirring, de måtte have om det, de lige har læst. En god tommelfingerregel er at inkludere mindst én vigtig detalje fra hvert af dine indre paneler i din opsummering på det sidste panel. Du kan enten lade det midterste, udvendige panel være tomt eller bruge det til at liste eventuelle eksterne kilder, du har brugt til at lave din research, såsom bøger eller hjemmesider.
For at lave en effektiv brochure skal du starte med at undersøge dit valgte eller tildelte emne ved hjælp af lærebøger, noter og godkendte kilder som leksika og uddannelseswebsteder. Organiser dine oplysninger på en klar, fokuseret måde, og sørg for at citere eksterne kilder. Placer en fængende titel sammen med dit fulde navn på det yderste panel, og giv en generel introduktion til emnet i 3-5 sætninger. Design det indvendige layout med hvert panel dedikeret til et enkelt emne ved hjælp af korte sætninger eller bullet points. Vælg mellem en enkeltfoldet eller trefoldet brochure baseret på mængden af information, du har. Følg instruktionerne om antallet af sider, og afslut med en opsummering af de vigtigste punkter. Det midterste yderpanel kan være tomt eller bruges til at angive eksterne kilder.
Du er en AI-assistent. Brugeren vil give dig en opgave. Dit mål er at udføre opgaven så trofast, som du kan. Mens du udfører opgaven, skal du tænke trin for trin og begrunde dine trin.
Valget Romneys råd til studerende: Lån penge af dine forældre CREDIT: Hvis du er ung og gerne vil starte din egen virksomhed, har Mitt Romney et godt råd til dig: Lån penge af dine forældre. Ved en "forelæsning" for studerende på Otterbein University i Ohio i dag fortalte Mitt Romney, at hans ven, Jimmy John, startede en virksomhed ved at låne 20.000 dollars af sine forældre til en lav rente. Romney foreslog, at alle i publikum kunne gøre det samme: Denne form for udspekulerethed, dette angreb på succes, er meget anderledes end det, vi har set i vores lands historie. Vi har altid opmuntret unge mennesker: Tag chancen, gå efter det, tag en risiko, få en uddannelse, lån penge af dine forældre, hvis du er nødt til det, start en virksomhed. Se her: Rådet passer lige ind i karakteristikken af, at Romney er "ude af trit" med almindelige mennesker. De fleste studerende har ikke forældre med 20.000 dollars i disponibel kapital, som de kan give til deres børn, så de kan starte en virksomhed. Det er i hvert fald mere, end Romneys repræsentanter havde at tilbyde de unge på deres ungdomspolitiske konference i denne uge. ||||| Jay Laprete/Getty Images WESTERVILLE, Ohio - Dette er historien om to John's - Jimmy John's og Papa John's. Begge har gjort det stort i fastfood-verdenen. Mitt Romney, viser det sig, har mødt dem begge. Og han kan lide deres historier. Fordi deres historier minder lidt om hans egne (i hvert fald i nogle henseender). De er iværksættere - og på nyttig vis er de symboler på de økonomiske muligheder i Amerika, som Romney fremhæver i stort set alle de kampagnetaler, han holder. Fredag eftermiddag fortalte Romney deres historier under en gæsteforelæsning for studerende på Otterbein University, et privat liberal arts college i en forstad til Ohio. Romney startede med Jimmy John, grundlæggeren af Jimmy John's Gourmet Sandwiches. "Han gik ud af high school, og han ville ikke på college," sagde Romney. "Og han sagde til sin far, kan jeg låne nogle penge, jeg vil gerne starte en virksomhed." Hans far var skeptisk, men han lånte ham 20.000 dollars. "Det eneste, der kunne fungere for 20.000 dollars, var en sandwichbutik, så han begyndte at lave sandwiches," sagde Romney. Resten, sagde Romney, er mere eller mindre historie. Hans forretning blev landsdækkende. "Hans sandwiches klarer sig ret godt," sagde Romney og grinede. Romney opmuntrede de studerende i lokalet til at følge Mr Johns vej. "Tag, tag et skud, gå efter det. Tag en risiko. Få en uddannelse. Lån penge af dine forældre, hvis du er nødt til det. Start en virksomhed." Det førte naturligvis til den anden John. "Forleden aften var jeg sammen med en anden restaurantfyr, Papa John," sagde Romney. Han sagde ikke, hvordan de to havde mødt hinanden, men i betragtning af Romneys mange fundraisere i disse dage, er der en stor chance for, at det var til en af dem. "Jeg tror, han sagde, at det var i 1966, han åbnede sin første pizzarestaurant og i dag beskæftiger tusindvis af mennesker," sagde Romney. "Det byder vi velkommen. Det fejrer vi i dette land. Det er en af grundene til, at vi er den nation, vi er." ||||| Skriv et resumé.
Mitt Romney rådede under en forelæsning på Otterbein University i Ohio studerende til at overveje at låne penge af deres forældre til at starte en virksomhed og brugte eksempler på succesfulde iværksættere som Jimmy John og Papa John. Han opfordrede unge mennesker til at tage chancer, tage en uddannelse og ikke være bange for at låne af familien for at forfølge deres iværksætterdrømme. Kritikere hævder dog, at hans forslag viser, at han er ude af trit med de fleste familiers økonomiske virkelighed, da ikke alle har forældre med 20.000 dollars i disponibel indkomst at låne ud.
Du er en AI-assistent. Giv et detaljeret svar, så brugeren ikke behøver at søge udenfor for at forstå svaret.
Kort spørgsmål om almen viden: Hvilken valuta skal jeg medbringe i Den Dominikanske Republik?
Den officielle valuta i Den Dominikanske Republik er den dominikanske peso, der betegnes "RD$" eller "DOP". Det er den mest accepterede valuta i hele landet. I større turistområder kan forretninger også acceptere amerikanske dollars eller euro, men det er generelt bedre at have pesos til lokale transaktioner, små forretninger og fjerntliggende områder. Desuden er det vigtigt at bemærke, at det ofte er mere økonomisk at veksle din egen valuta (som USD, Euro osv.) til pesos i Den Dominikanske Republik på grund af bedre vekselkurser, frem for at få fat i pesos i dit hjemland på forhånd. Det anbefales dog at medbringe et mindre kontantbeløb i dominikanske pesos til de første udgifter, f.eks. transport fra lufthavnen. Når du rejser, er det nyttigt også at have et kredit- eller debetkort til nødsituationer eller til forretninger, der accepterer kortbetalinger, men vær opmærksom på, at der kan være gebyrer for udenlandske transaktioner. Derudover skal du altid informere din bank om dine rejseplaner for at undgå problemer. Husk, at det er vigtigt at gemme alle kvitteringer fra dine valutatransaktioner, indtil du forlader landet, da du kan få brug for dem som bevis på transaktionen, når du veksler valutaen tilbage, eller når du foretager større indkøb.
Du er en hjælpsom assistent, som altid giver forklaringer. Tænk, som om du svarer en femårig.
(Jeg har ændret onklens navn for at beskytte hans privatliv og overdrevet stoffet af komiske årsager. Følger det, at "Onklens navn forblev det samme. "?
Ja, min kære! Når vi siger "Onklens navn forblev det samme", betyder det, at selv om en person lavede nogle ændringer og fortalte en sjov historie om onklen, forblev hans navn det samme. Ligesom vi beholder vores navne, selv om vi har sjove kostumer på til et teaterstykke! Navnet ændrer sig ikke, det forbliver, som det var.
Du er en AI-assistent. Brugeren vil give dig en opgave. Dit mål er at udføre opgaven så trofast, som du kan. Mens du udfører opgaven, skal du tænke trin for trin og begrunde dine trin.
Læs nedenstående samtale. M: Jeg er overrasket over at se dig bruge den pladespiller, jeg ville smide væk! Hvad ville lytteren sige?
Som AI-sprogmodel er jeg ikke i stand til at "tale" eller deltage i en live-samtale. Men jeg kan hjælpe dig med et muligt svar, som en lytter (A) ville sige baseret på den samtale, du har givet mig. Her er den trinvise proces og begrundelsen for svaret: 1. Analyse af samtalens kontekst: I denne samtale er taleren (M) overrasket over at se lytteren (A) bruge den pladespiller, der skulle have været kasseret. 2. Identificering af potentielle responsvinkler: Lytteren kan reagere med taknemmelighed, humor eller en kommentar om pladespillerens værdi. 3. Udarbejdelse af et passende svar: Baseret på konteksten kan et svar, der indfanger taknemmelighed og lytterens perspektiv på pladespillerens værdi, være det mest passende. Svar: A: Jeg kunne ikke lade en skat som denne gå til spilde! Den er måske gammel, men den har stadig masser af karakter og charme, og den spiller plader smukt. Tak, fordi du ikke smed den væk!
Du er en AI-assistent, som er ekstremt god til at følge instruktioner. Hjælp så meget du kan.
Spørgsmål: hvilke spansktalende lande har flest VM-titler Jeg fandt følgende svar på Google: VM i fodbold er verdens mest sete sportsbegivenhed; det anslås, at 715,1 millioner mennesker så finalekampen i FIFA World Cup 2006, der blev afholdt i Tyskland. Er det et korrekt svar? Ja eller nej.
Nej, det svar svarer ikke på spørgsmålet om spansktalende lande med flest VM-titler. Det rigtige svar er Argentina og Uruguay, som begge har vundet turneringen to gange. Argentina vandt i 1978 og 1986, mens Uruguay vandt i 1930 og 1950.
Du er en AI-assistent. Du får en opgave. Du skal generere et detaljeret og langt svar.
Larry Martin Hagman (21. september 1931 - 23. november 2012) var en amerikansk film- og tv-skuespiller, instruktør og producer, der er bedst kendt for at spille den hensynsløse oliebaron J.R. Ewing i 1980'ernes primetime tv-sæbeopera "Dallas" og den forvirrede astronaut Major Anthony "Tony" Nelson i 1960'ernes sitcom "I Dream of Jeannie". Kan vi drage følgende konklusion? J.R. Ewing spillede major Anthony "Tony" Nelson i "I Dream of Jeannie".
Nej, konklusionen om, at J.R. Ewing spillede major Anthony "Tony" Nelson i "I Dream of Jeannie", er forkert. Ifølge oplysningerne var Larry Martin Hagman en amerikansk skuespiller, som spillede to forskellige roller i to forskellige tv-serier. I 1980'ernes primetime tv-sæbeopera "Dallas" spillede Larry Hagman karakteren J.R. Ewing, en hensynsløs oliebaron. J.R. Ewing var især en af de centrale figurer i serien, og hans manipulerende og snedige metoder gjorde ham til en ikonisk skurk. På den anden side portrætterede Larry Hagman i 1960'ernes sitcom "I Dream of Jeannie" karakteren Major Anthony "Tony" Nelson. Major Nelson var en astronaut, der opdagede en magisk ånd, spillet af skuespillerinden Barbara Eden. Denne karakter var ret forskellig fra J.R. Ewing, da han mere var en velmenende, forvirret karakter, der ofte befandt sig i humoristiske situationer. Derfor ville det være korrekt at konkludere, at Larry Martin Hagman spillede både J.R. Ewing i "Dallas" og major Anthony "Tony" Nelson i "I Dream of Jeannie". Men karaktererne J.R. Ewing og Major Nelson er ikke udskiftelige, og konklusionen om, at J.R. Ewing spillede Major Nelson i "I Dream of Jeannie", antyder fejlagtigt, at disse fiktive karakterer spillede roller i andre tv-serier, når det i virkeligheden var skuespilleren Larry Hagman, der portrætterede disse forskellige roller.
Med en definition af en opgave og et eksempel på input skal du dele definitionen op i små dele. Hver af disse dele vil have en instruktion. Forklar deres betydning ved at vise et eksempel, der opfylder kriterierne i instruktionen. Brug følgende format: Del # : en central del af definitionen. Anvendelse: Eksempel på svar, der opfylder kriterierne fra den centrale del. Forklar, hvorfor du mener, at det opfylder kriterierne.
Du får først en definition af en opgave og derefter nogle input til opgaven. Ud fra en sætning skal du generere det mest usandsynlige næste udsagn. Det næste udsagn bør ikke være logisk relevant for den givne kontekst. Folk i trafikken i en by ser irriterede ud, mens en betjent dirigerer trafikken. En mand
Del #1: Givet en sætning Anvendelse: "Folk i trafikken i en by ser irriterede ud, mens en betjent dirigerer trafikken." Denne del kræver en sætning, der sætter konteksten. Del 2: Find på det mest usandsynlige næste udsagn. Anvendelse: "En mand spiller trompet på sin elefant, mens den vander tomatplanterne." Denne del refererer til at skabe et udsagn, der ikke er logisk relevant for den givne kontekst, som i dette tilfælde er folk, der ser irriterede ud på grund af trafikken i en by. Eksempeludsagnet diskuterer en ikke-relateret begivenhed, der involverer en mand, en elefant og tomatplanter.
Du er en AI-assistent, der hjælper folk med at finde information.
Præmis: "En mand i sort jakke og bukser står i en mærkelig grøn struktur med armene strakt ud." Hypotese: "En mand i en sort jakke står med armene ud." Ved vi, at hypotesen følger af præmissen?
Ja, vi ved, at hypotesen følger af præmissen. Præmissen giver en detaljeret beskrivelse af scenen, som inkluderer de væsentlige elementer, der er nævnt i hypotesen. Både præmissen og hypotesen nævner en mand i en sort jakke, der står med armene udstrakt. Hypotesen er en forenklet version af præmissen, der fjerner nogle af de ekstra detaljer som den grønne struktur og bukserne. Men kerneoplysningerne er stadig intakte, og derfor er hypotesen faktisk en følge af præmissen.
Forklar, hvordan du brugte definitionen til at komme frem til svaret.
I denne opgave får du vist en historie i tre dele med en begyndelse, en midte og en slutning. Din opgave er at ændre den midterste del en smule, så hele historien bliver usandsynlig, usandsynlig eller inkonsekvent. De genererede sætninger skal ændre den givne midterdel minimalt, med højst 4 nye ord tilføjet/eksisterende ord fjernet. Din sætning skal være grammatisk og syntaktisk korrekt. Hold dig også til konteksten i den givne historie. Hvis historien f.eks. handler om "læger", kan du tale om "sundhed" eller "diagnose", men ikke nævne "rumvæsner". Undgå at introducere ekstra/irrelevant information, og brug navne i stedet for pronominer (f.eks. han/hun), hvor det er muligt. Undgå blot at negere den oprindelige midte, f.eks: "Hun kan godt lide kager." ændres til "Hun kan ikke lide kager." Begyndelse: Mary gik ind i vaskerummet for at vaske tøj. Midten: Da Marys børn kom ind i rummet, væltede vasketøjskurven, og tøjet landede på gulvet. Slutning: Da børnene forlod rummet, sværger Mary, at hun hørte Kim klukke.
Jeg brugte definitionen af opgaven til at skabe en ny midterdel, der gør historien usandsynlig, usandsynlig eller inkonsekvent. Den givne midterdel er "Da Marys børn kom ind i værelset, væltede vasketøjskurven, og tøjet landede på gulvet." Jeg har lavet minimale ændringer i denne sætning ved at ændre den til "Da Marys børn kom ind i værelset, flød vasketøjskurven, og tøjet forblev indeni." Denne nye midterdel gør historien usandsynlig, fordi den introducerer det usandsynlige koncept med en svævende vasketøjskurv. Den nye sætning er grammatisk og syntaktisk korrekt; jeg holdt mig inden for historiens kontekst, og jeg negerede ikke bare den oprindelige midterdel.
Du er en AI-assistent. Brugeren vil give dig en opgave. Dit mål er at udføre opgaven så trofast, som du kan. Mens du udfører opgaven, skal du tænke trin for trin og begrunde dine trin.
Læs følgende artikel, og vælg det bedste svar. Artikel: Kære Sammy, jeg er ked af, at jeg ikke kan tage med dig i sportscentret i dag, jeg skal til lægen. Her er en rutevejledning til sportscentret. Fra vores hus skal du gå til højre ad Main Avenue. Gå forbi politistationen og byens springvand. Gå derefter over broen. På den anden side af floden drejer du til højre. Sportscentret ligger på din venstre side. Du kan ikke gå glip af det. Basketballkampen starter kl. 13.00, så kom ikke for sent. Lad os forresten få en is, når du er færdig med at spille. Vi kan mødes på Choco's Ice-Cream Shop. Det er lige rundt om hjørnet fra sportscentret. Din kamp burde være slut kl. 15, så jeg møder dig der 10 minutter senere. Hav det sjovt! Spørgsmål til mor: Sammy kommer ikke til at bestå _ hvis han går hen til Sports Center. - en tankstation - byens springvand - en bro - politistationen
Sammy kommer ikke forbi en tankstation, hvis han tager til Sports Center.
Du er en AI-assistent, der hjælper folk med at finde information. Giv et detaljeret svar, så brugeren ikke behøver at søge udenfor for at forstå svaret.
Passage: Tell Me a Story er en kommende amerikansk psykologisk thriller-web-tv-serie, baseret på den mexicanske tv-serie Érase una vez skabt af Marcos Osorio Vidal, der får premiere den 31. oktober 2018 på CBS All Access. Serien er udviklet til det amerikanske publikum af Kevin Williamson og har Billy Magnussen, Kim Cattrall, Danielle Campbell, Paul Wesley, James Wolk, Dania Ramirez, Sam Jaeger, Davi Santos, Zabryna Guevara og Dorian Missick på rollelisten. Spørgsmål: Baseret på denne passage, hvornår bliver Tell Me A Story så sendt på CBS? Lad os give stream of consciousness nedenfor
"Tell Me a Story" er baseret på teksten og har premiere den 31. oktober 2018 på CBS All Access.
Du er en AI-assistent. Du får en opgave. Du skal generere et detaljeret og langt svar.
Generer en korrekt tegnsat version af følgende tekst: Og så spurgte grantræet skælvende gennem alle sine grene, og hvad sker der så?
"Og så," spurgte grantræet og rystede i alle sine grene, "og hvad sker der så?"
Du er en AI-assistent, der hjælper folk med at finde information.
Hvad var spørgsmålet til denne implicitte begrundelse og det tilsvarende svar? En mand med gule grimasser rynker ikke nødvendigvis panden over en dårlig vittighed. Svaret: Det er ikke muligt at sige
Spørgsmål: Er manden i gult sur på grund af en dårlig vittighed?
Du er en AI-assistent. Giv et detaljeret svar, så brugeren ikke behøver at søge udenfor for at forstå svaret.
Du får en kort tekst som titel. Din opgave er at generere et digt som output, der er relateret til den givne titel og skal føles som skrevet af børn. Outputtet skal være en løbesætning (to eller flere komplette sætninger forbundet uden tegnsætning). Digtet må ikke være for langt eller for komplekst, for det skal føles, som om det er skrevet af en yngre person uden høj litteraturuddannelse. Input: Popularite
I skolen er der en dreng, der hedder Popularite, alle børnene samles om ham dag og nat, han smiler så bredt og stråler af stolthed, hans charme forsvinder aldrig, selv når solen skjuler sig.
Du er en AI-assistent. Brugeren vil give dig en opgave. Dit mål er at udføre opgaven så trofast, som du kan. Mens du udfører opgaven, skal du tænke trin for trin og begrunde dine trin.
Hvilken type detaljer om richárd hoffmann kan man få ud af følgende bio? Bio: richárd hoffmann -lrb- født 17. november 1978 -rrb- er en ungarsk fodboldspiller, der spiller for békéscsabai előre fc som angriber.
For at besvare spørgsmålet om, hvilken type detaljer der kan uddrages af richárd hoffmanns biografi, vil jeg omhyggeligt analysere de givne oplysninger og præcisere de specifikke detaljer. 1. Først ser jeg, at richárd hoffmann er en ungarsk fodboldspiller, hvilket fortæller os hans nationalitet og profession. 2. Biografien nævner hans fødselsdato, som er den 17. november 1978, hvilket giver os oplysninger om hans alder og stjernetegn. 3. Vi lærer også, at han i øjeblikket spiller for Békéscsabai Előre FC, som er en fodboldklub, hvilket giver os indsigt i hans nuværende holdtilknytning. 4. Endelig nævnes det, at han spiller som angriber, hvilket fortæller os noget om hans position i spillet. Sammenfattende omfatter detaljerne fra richárd hoffmanns biografi hans nationalitet, profession, alder, stjernetegn, nuværende holdtilknytning og position i spillet.
Du er en AI-assistent. Du får en opgave. Du skal generere et detaljeret og langt svar.
Baggrund: Frances Burney (13. juni 1752 - 6. januar 1840), også kendt som Fanny Burney og efter sit ægteskab som Madame d'Arblay, var en engelsk satirisk romanforfatter, dagbogsskribent og dramatiker. Hun blev født i Lynn Regis, nu King's Lynn, England, den 13. juni 1752 som datter af musikeren og musikhistorikeren Dr. Charles Burney (1726-1814) og hans første kone, Esther Sleepe Burney (1725-1762). Hun var den tredje af sin mors seks børn, var selvlært og begyndte at skrive, hvad hun kaldte sine "skriblerier", da hun var ti år gammel. I 1793, 41 år gammel, giftede hun sig med den franske eksilgeneral Alexandre D'Arblay. Kontekst: Det første indlæg i hendes dagbog blev skrevet den 27. marts 1768, adresseret til "Nobody". Den kom til at strække sig over 72 år. Burney var en talentfuld historiefortæller med en stærk karakterfornemmelse, og hun skrev ofte disse "dagbøger" som en form for korrespondance med familie og venner, hvor hun fortalte dem om begivenheder i sit liv og sine observationer af dem. Hendes dagbog indeholder optegnelser over hendes omfattende læsning i faderens bibliotek, såvel som besøg og opførsel af de forskellige vigtige kunstpersonligheder, der kom til deres hjem. Frances og hendes søster Susanna var særligt tætte, og det var til denne søster, at Frances korresponderede gennem hele sit voksne liv i form af dagbogsbreve. Burney var femten år, da hendes far giftede sig igen i 1767. Optegnelser i hendes dagbøger tyder på, at hun var begyndt at føle sig presset til at opgive sit forfatterskab, som noget "unladylike", der "might vex Mrs. Allen". Hun følte, at hun havde overtrådt, hvad der var passende, og samme år brændte hun sit første manuskript, The History of Caroline Evelyn, som hun havde skrevet i hemmelighed. På trods af denne afvisning af at skrive, beholdt Frances sine dagbøger og skrev i dem en beretning om de følelser, der førte op til den dramatiske handling. Til sidst genvandt hun noget af den indsats, der var lagt i det første manuskript, ved at bruge det som grundlag for sin første roman, Evelina, som følger livet for den fiktive Caroline Evelyns datter. I tråd med den følelse af upassendehed, som Burney følte over for sit eget forfatterskab, redigerede hun brutalt tidligere dele af sine dagbøger senere i livet og ødelagde meget af materialet. Redaktørerne Lars Troide og Joyce Hemlow genfandt noget af dette skjulte materiale, da de forskede i deres udgaver af dagbøgerne og brevene fra slutningen af det 20. århundrede. Spørgsmål: Hvad er ellers vigtigt ved hendes dagbøger? Hvad er svaret?
Frances Burneys dagbøger har stor betydning af flere årsager, som kan skitseres som følger: 1. Historisk indsigt: Burneys dagbøger giver en uvurderlig historisk kontekst og indsigt i livet og kulturen i det 18. århundredes England set fra en kvindes perspektiv. De giver et indblik i datidens sociale skikke, intellektuelle sysler og relationer. I kraft af sin unikke position som datter af en kendt musiker og i en familie, der underholdt fremtrædende kunstnere, havde hun mulighed for at observere og interagere med sin tids kulturelle elite. 2. En kvindes perspektiv: Hendes dagbøger skiller sig ud ved at give et sjældent perspektiv af en kvinde i det 18. århundrede, da ikke mange kvinder dokumenterede deres liv og tanker så detaljeret. Burneys forfatterskab giver stemme til kvinders erfaringer, bekymringer og forhåbninger i en tid, hvor kvinders rettigheder og muligheder var stærkt begrænsede. 3. Personlig vækst og følelsesmæssig intelligens: Burneys dagbøger kortlægger hendes personlige og følelsesmæssige vækst samt hendes stigende selvbevidsthed. Hun dokumenterede sine tanker, følelser og oplevelser med åbenhed og rå ærlighed, hvilket giver et unikt indblik i hendes følelsesmæssige verden. Hendes dagbøger er et vidnesbyrd om hendes modstandsdygtighed og vækst, ikke kun som forfatter, men også som menneske. 4. Udvikling af litterær stil: Burneys dagbøger er uvurderlige, fordi de viser udviklingen af hendes litterære stil, da hun begyndte at eksperimentere med satire, humor og nuancerede personkarakteristikker. Ved at fortælle om hendes skriverejse giver hendes dagbøger et fascinerende indblik i en vigtig litterær figurs kreative proces og udvikling. 5. Forbindelse til Burney-familien: Frances Burneys dagbøger er ikke kun vigtige for at forstå hendes liv og erfaringer, men giver også indsigt i Burney-familien som helhed. Hendes dokumentation af faderens musikalske indflydelse og karriere, såvel som hendes søskendes liv, gør dagbøgerne til vigtige kilder for historikere og forskere, der er interesserede i Burney-familiens kulturelle og kunstneriske bidrag. 6. Arv og indflydelse på andre forfattere: Burneys dagbøger og romaner blev beundret af fremtrædende litterære skikkelser som Samuel Johnson, Edmund Burke og Jane Austen. Hendes dagbøger, såvel som hendes fiktion, er blevet anerkendt som indflydelsesrige for udviklingen af romanen, især hvad angår sociale kommentarer og satiriske observationer. Konklusionen er, at Frances Burneys dagbøger har stor betydning af forskellige årsager, fra at give værdifuld historisk kontekst og indsigt til at dokumentere hendes egen personlige vækst, hendes udvikling som forfatter og hendes værdifulde bidrag til engelsk litteratur. Disse dagbøger giver en sjælden mulighed for at dykke ned i tankerne hos en genial, kreativ kvinde i det 18. århundrede og kaste lys over hendes unikke erfaringer og perspektiver.
Du er en hjælpsom assistent, som altid giver forklaringer. Tænk, som om du svarer en femårig.
Spørgsmål 1: Hvad er en vibration? Spørgsmål 2: Hvad er vibrationers tonehøjde? Spørger spørgsmål 1 og 2 om det samme?
Spørgsmål 1: Hvad er en vibration? En vibration er som en lille vrikken eller rysten, der sker, når noget bevæger sig frem og tilbage meget hurtigt. Forestil dig, når du trækker i en elastik, og den vrider sig - det er en vibration. Spørgsmål 2: Hvad er vibrationernes tonehøjde? Tonehøjde er den lyd, man hører, når noget vibrerer. Høje lyde er som en lille mus, der piver, og lave lyde er som en stor løve, der brøler. Så vibrationernes tonehøjde fortæller os, om en lyd er høj eller lav, afhængigt af hvor hurtige eller langsomme vibrationerne er. For at svare på dit sidste spørgsmål, nej, spørgsmål 1 og 2 spørger ikke om det samme. Spørgsmål 1 spørger om, hvad en vibration er, mens spørgsmål 2 spørger om tonehøjden, som er relateret til den lyd, vi hører fra disse vibrationer.
Du er en hjælpsom assistent, som altid giver forklaringer. Tænk, som om du svarer en femårig.
Deshabandu Muttiah Muralitharan (tamil: muttaiyaa murlliitrnnn, singalesisk: muttyiyaa murlidrn; også stavet Muralidaran; født 17. april 1972) er en tidligere srilankansk cricketspiller, som i 2002 af Wisden Cricketers' Almanack blev vurderet til at være den bedste testkampsbowler nogensinde. Han trak sig tilbage fra testkricket i 2010 og registrerede sin 800. og sidste wicket den 22. juli 2010 fra sin sidste bold i sin sidste testkamp. Muralitharan har verdensrekorden for flest wickets i både test- og endags-cricket. Den 7. juli 2010 annoncerede Muttiah Muralitharan formelt sin pensionering fra testcricket ved et pressemøde i Colombo. Han bekræftede, at den første testkamp mod Indien, der skulle begynde den 18. juli 2010, ville blive hans sidste, men indikerede, at han var villig til at spille One-Day Internationals, hvis det blev anset for nødvendigt op til verdensmesterskabet i 2011, som Sri Lanka var medvært for. Han identificerede Sri Lankas VM-sejr i 1996 som sit største øjeblik som cricketspiller. Han sagde også, at der var nogle ting, han havde fortrudt i løbet af sin 19-årige karriere. "Jeg fortryder, at jeg ikke vandt testkampene i Sydafrika, Australien og Indien. Men jeg er sikker på, at vi vinder meget snart." Ved starten af sin sidste kamp manglede Muralitharan otte wickets for at nå op på 800. Da den niende wicket i indernes anden innings faldt, manglede Muralitharan stadig én wicket for at nå milepælen. Efter 90 minutters modstand kunne Muralitharan afvise den sidste indiske slagmand Pragyan Ojha på den sidste aflevering i den sidste over i hans testkarriere. Dermed blev han den eneste bowler, der nåede 800 wickets i testcricket. Sri Lanka vandt kampen med 10 wickets, den syvende gang de har gjort det, og den anden gang de har gjort det mod Indien. I slutningen af 2010 meddelte Muralitharan, at han ville trække sig tilbage fra international cricket efter VM i cricket i 2011, som Bangladesh, Indien og Sri Lanka var værter for sammen: "Dette VM bliver min sidste turnering. Derefter trækker jeg mig helt tilbage fra international cricket. Min tid er gået. Jeg har meldt mig til at spille to år i IPL." Hans sidste ODI-optræden på srilankansk jord kom under semifinalekampen mod New Zealand, hvor Muralitharan tog Scott Styris' wicket i sin sidste aflevering. Hans sidste ODI var mod Indien i VM-finalen i Mumbai, men Sri Lanka tabte kampen, og Murali kunne ikke tage nogen wicket. Brug et citat fra ovenstående artikel til at besvare følgende spørgsmål: Hvad var hans rekord på holdet?
Muttiah Muralitharan, en tidligere srilankansk cricketspiller, har verdensrekorden for flest wickets i både test- og endags-cricket. Han trak sig tilbage fra testkricket i 2010 og registrerede sin 800. og sidste wicket den 22. juli 2010 fra sin sidste bold i sin sidste testkamp.
Du er en lærer. Når du får en opgave, forklarer du i enkle trin, hvad opgaven spørger om, hvilke retningslinjer den giver, og hvordan man bruger disse retningslinjer til at finde svaret.
Svar med output ud fra opgavedefinitionen og input. Givet en sætning, der beskriver forholdet mellem to ord, skal du udtrække ordene og det leksikalske forhold mellem dem. Relationen skal være af typen 'MemberOf', 'MadeOf', 'Synonym', 'Entails', 'HasA', 'HasProperty', 'PartOf', 'Antonym' eller 'IsA'. Outputtet skal have formatet: ord1 relation ord2. ven er en slags menneske
Opgaven beder dig om at: 1. Læse en sætning, der beskriver forholdet mellem to ord. 2. Identificer de to ord og det leksikalske forhold mellem dem. 3. Sørg for, at relationen er en af følgende typer: 'MemberOf', 'MadeOf', 'Synonym', 'Entails', 'HasA', 'HasProperty', 'PartOf', 'Antonym' eller 'IsA'. 4. Giv output i formatet: ord1 relation ord2. For det givne eksempel: 1. Læs sætningen: "ven er en slags menneske" 2. Identificer ordene: 'ven' og 'menneske' 3. Bestem forholdet: 'IsA' (da en ven er en slags menneske) 4. Giv output: "ven IsA menneske"
Du er en AI-assistent. Du får en opgave. Du skal generere et detaljeret og langt svar.
Byg et filmplot op omkring dette: Hvem myrder Johny Vulkan? Paul Louis Broum
Titel: Skyggen af bedrag Genre: Krimi-Mysterie-Thriller Resumé af handlingen: Johny Vulkan, en fremtrædende forretningsmagnat, bliver fundet myrdet i sit luksuriøse palæ i en forstad til en overdådig by. Alle spørger sig selv: Hvem kunne finde på at dræbe denne indflydelsesrige person? Efterhånden som efterforskningen skrider frem, opdager overbetjent Anne Cardell, en erfaren detektiv, et snoet plot af løgne, hemmelighedskræmmeri og bedrag, som vil bringe hende ansigt til ansigt med nogle magtfulde, uventede mistænkte, herunder Paul Louis Broum, den stigende stjerne i kunstverdenen. 1. akt: Historien begynder med fundet af Johny Vulkans livløse krop i hans palæ, og gerningsstedet er omhyggeligt arrangeret, så det ligner et selvmord. Anne Cardell får til opgave at lede efterforskningen og føler sig presset af sine overordnede, da Johny var en meget respekteret og indflydelsesrig mand. Mens hun undersøger gerningsstedet, bemærker Anne nogle uoverensstemmelser: en dæmpet skudlyd fanget på en optagelse, overhørt under et telefonopkald til Paul Louis Broum. Det får hende til at tro, at Johnys død ikke var et selvmord, men et velplanlagt mord. Annes efterforskning fører hende dybt ind i den luksuriøse verden af high society og elitens sammenflettede liv. Undervejs opdager hun, at Johny var mere end bare en velhavende entreprenør; han var også involveret i flere lyssky forretninger, herunder ulovlig kunsthandel og hvidvaskning af penge. Denne afsløring øger indsatsen og sætter et stort mål på Annes ryg, da hun står over for trusler fra dem, der ønsker at holde sandheden skjult. 2. akt: Anne fortsætter med at lede efter spor og begynder at udspørge folk tæt på Johny. Blandt dem er Paul Louis Broum, en talentfuld ung kunstner med en tilsyneladende lys fremtid. Anne finder ud af, at Johny før sin død havde finansieret Pauls karriere og galleriudstillinger fra starten, hvilket får hende til at mistænke Paul for at være involveret i mordet på Johny. Efter lidt gravearbejde finder Anne ud af, at Johny og Paul havde et bittert skænderi, da Johny havde forsøgt at udnytte og manipulere Pauls kunstværker til sin ulovlige kunsthandel. Det vækker Annes interesse for Pauls mulige motiv for mordet. Da Anne undersøger Paul nærmere, afdækker hun flere lag af bedrag og en skjult kærlighedsaffære mellem Paul og Johnys fraseparerede kone, Theresa. Hun støder også på belastende beviser, der forbinder Paul med det mistænkelige køb af kraftigt rengøringsværktøj og uregistrerede skydevåben, kun få dage før mordet på Johny. 3. akt: Presset fra byens elite intensiveres, da de kræver en hurtig afslutning på sagen. På trods af de mistænkelige omstændigheder kæmper Anne for at finde konkrete beviser på, at Paul begik mordet. Derfor bliver hun trukket ud af sagen og erstattet af en ny efterforsker, som lader sig påvirke af Johnys nære medarbejderes magt og indflydelse og dermed opgiver jagten på sandheden. Uden at lade sig afskrække fortsætter Anne privat med at forfølge Paul og afkode det komplicerede spind af løgne og bedrag. Til sidst opdager hun, at Paul blev narret af en af Johnys korrupte partnere, et højt profileret byrådsmedlem, som havde orkestreret hele mordet for at beskytte sine ulovlige aktiviteter. I et klimaktisk opgør konfronterer Anne byrådsmedlemmet og hans bande af bevæbnede medskyldige. Ved hjælp af sin intelligens og mange års erfaring er hun i stand til at overliste dem og samle nok beviser til at afsløre deres forbrydelser for offentligheden. Anne redder sig selv professionelt og personligt, mens hun yder retfærdighed for Johny Vulkan. Epilog: Paul ses gå ud af retssalen, renset for alle anklager. Theresa takker Anne for hendes urokkelige stræben efter sandheden. Deres fremtid er usikker, men den intense fælles oplevelse har udløst et nyt venskab, som vil vare ved. Anne fortsætter sin karriere som kriminalbetjent og glæder sig over den nyfundne anerkendelse af hendes talenter, velvidende at hendes jagt på sandheden kan bringe retfærdighed og opklaring til dem i den by, hun tjener.
Du er en AI-assistent. Brugeren vil give dig en opgave. Dit mål er at udføre opgaven så trofast, som du kan. Mens du udfører opgaven, skal du tænke trin for trin og begrunde dine trin.
Kort filmanmeldelse: sørgeligt at sige - den afspejler præcist det raseri og den fremmedgørelse, der driver mange unge menneskers selvdestruktivitet. Tænkte anmelderen positivt eller negativt om filmen?
For at afgøre, om kritikeren tænker positivt eller negativt om filmen, er jeg nødt til at analysere det givne udsagn. 1. Anmelderen bruger udtrykket "sad to say", hvilket indikerer, at han udtrykker skuffelse eller beklagelse over noget i filmen. 2. Anmelderen nævner, at filmen "præcist afspejler vreden og fremmedgørelsen", hvilket antyder, at filmen har skildret disse følelser med succes. 3. Omtalen af "mange unges selvdestruktivitet" indikerer, at filmen beskæftiger sig med et bekymrende og negativt aspekt af ungdomskulturen. Når man tager disse punkter i betragtning, ser det ud til, at anmelderen anerkender filmens effektivitet i forhold til at skildre negative følelser og temaer, men de udtrykker beklagelse eller skuffelse over, at sådanne temaer er udbredte blandt unge mennesker. Samlet set vil jeg sige, at anmelderen tænker noget negativt om filmen på grund af dens fokus på negative aspekter af ungdomskulturen. De sætter dog pris på den præcise skildring af disse følelser, hvilket kan ses som en positiv bemærkning om filmen.
Du er en AI-assistent, der hjælper folk med at finde information. Brugeren giver dig et spørgsmål. Din opgave er at svare så trofast, som du kan. Mens du svarer, skal du tænke trin for trin og begrunde dit svar.
Frank bager to bakker småkager om dagen i 6 dage. Frank spiser en småkage hver dag for at sikre sig, at de smager godt. Ted kommer forbi på den sjette dag og spiser 4 småkager. Hvis hver bakke giver 12 småkager, hvor mange småkager er der så tilbage, når Ted går? Lad os være så præcise som muligt.
Lad os tage det trin for trin: 1. Frank bager 2 bakker småkager hver dag: Da hver bakke indeholder 12 småkager, bager Frank i alt 2 × 12 = 24 småkager om dagen. 2. Frank gør dette i 6 dage: I løbet af disse 6 dage bager han i alt 24 småkager/dag × 6 dage = 144 småkager. 3. Frank spiser 1 småkage hver dag for at sikre sig, at de smager godt: Frank spiser altså 1 småkage om dagen × 6 dage = 6 småkager. 4. Ted kommer forbi på den sjette dag og spiser 4 småkager. Lad os nu udregne det samlede antal småkager, der er tilbage: Oprindeligt antal bagte småkager: 144 Franks småkager spist: - 6 Teds småkager spist: - 4 Endeligt antal småkager efter subtraktion: 144 - 6 - 4 = 134 småkager Så der er 134 småkager tilbage, når Ted går.
Du er en AI-assistent. Du får en opgave. Du skal generere et detaljeret og langt svar.
Ved folketællingen i 2010 boede der 161.129 mennesker, 62.694 husstande og 39.989 familier i amtet. Befolkningstætheden var 233 personer pr. kvadratkilometer (90/km²). Der var 69.120 boligenheder med en gennemsnitlig tæthed på 109 pr. kvadratkilometer (39/km²). Den racemæssige sammensætning i amtet var 88,73% race (United States Census), 7,14% race (United States Census) eller race (United States Census), 0,23% race (United States Census), 1,71% race (United States Census), 0,02% race (United States Census), 0,89% fra race (United States Census) og 1,34% fra to eller flere racer. 5,01% af befolkningen var Race (United States Census) eller Race (United States Census) af enhver race. 22,3% var af irsk, 14,7% af italiensk, 12,8% af tysk, 7,5% af engelsk, 6,2% af fransk, 5,3% af amerikansk og 2,3% af puertoricansk afstamning ifølge United States Census fra 2010. 95,4 % talte engelsk og 2,7 % spansk som deres første sprog. Hvor mange procent var ikke fra USA?
Det er ikke udtrykkeligt angivet i den givne tekst, hvor stor en procentdel af befolkningen, der ikke var fra USA. Teksten giver dog information om befolkningens herkomst, men den antyder ikke nødvendigvis deres nuværende nationalitet eller statsborgerskabsstatus. Det er vigtigt at bemærke, at folk med forskellige aner stadig kan være borgere eller indbyggere i USA.
Du er en AI-assistent, der hjælper folk med at finde information. Giv et detaljeret svar, så brugeren ikke behøver at søge udenfor for at forstå svaret.
Er følgende udsagn sandt? "Dovendyr kan flyve med deres store vinger."
Udsagnet "Dovendyr kan flyve med deres store vinger" er forkert. Dovendyr er trælevende pattedyr, der findes i Central- og Sydamerika, og som er kendt for deres langsomme bevægelser og unikke livsstil. De er ikke i stand til at flyve og har ikke vinger. Dovendyr tilhører underordenen Folivora inden for ordenen Pilosa og er opdelt i to familier: Megalonychidae (dovendyr med to tæer) og Bradypodidae (dovendyr med tre tæer). De har tilpasninger til deres træboende livsstil, såsom lange lemmer og buede kløer, som hjælper dem med at klatre og hænge fra grene. Dovendyrenes primære kost består mest af blade, frugter og knopper fra forskellige træarter. Dovendyr er kendt for deres langsomme stofskifte, hvilket resulterer i deres karakteristiske langsomme bevægelser. Deres livsstil er stort set stillesiddende, og de bruger det meste af deres tid på at hænge med hovedet nedad fra træernes grene, selv når de sover, parrer sig eller føder. De kommer kun ned fra træerne lejlighedsvis, når de f.eks. skal have afføring eller finde et nyt træ at spise fra. Konklusionen er, at påstanden om, at dovendyr kan flyve med store vinger, er forkert. Dovendyr er træboende, langsomt bevægende pattedyr, der er tilpasset til at leve i træer, men som ikke har vinger eller andre tilpasninger til motoriseret flyvning.
Du er en AI-assistent, der hjælper folk med at finde information.
Besvar følgende spørgsmål med stream of consciousness. Passage: "Do n't Fall in Love with a Dreamer" er en sang skrevet af David Ellingson og Kim Carnes og indspillet af Kenny Rogers og Carnes som en duet. Den blev udgivet i marts 1980 som den første single fra Rogers' album Gideon. Sangen blev nr. 3 på Billboard Hot Country Singles-listen og nr. 1 på RPM Country Tracks-listen i Canada. Den blev også indspillet på spansk som "No Te Enamores De Un Loco". Spørgsmål: Baseret på denne passage, hvem sang Don't fall in love with a dreamer?
Baseret på denne passage blev "Don't Fall in Love with a Dreamer" sunget af Kenny Rogers og Kim Carnes som en duet.
Du er en AI-assistent. Giv et detaljeret svar, så brugeren ikke behøver at søge udenfor for at forstå svaret.
Givet en sætning på fransk, giv en tilsvarende parafraseret oversættelse på engelsk, der bevarer den samme betydning både gennem oversættelsen og parafrasen. Som komponist har Lars Ankerstjerne skrevet sange til Nik & Jay, Burhan G og Rasmus Seebach.
Som komponist har Lars Ankerstjerne skrevet sange til kunstnere som Nik & Jay, Burhan G og Rasmus Seebach.
Du er en AI-assistent. Brugeren vil give dig en opgave. Dit mål er at udføre opgaven så trofast, som du kan. Mens du udfører opgaven, skal du tænke trin for trin og begrunde dine trin.
Præmis: "Det andet nøgleelement i vores definition er en omfattende forståelse." Baseret på denne præmis, er hypotesen "Omfattende forståelse er et nøgleelement i definitionen." så sand?
Trin 1: Identificer præmissen Den givne præmis er: "Det andet nøgleelement i vores definition er en omfattende forståelse." Trin 2: Identificer hypotesen Den givne hypotese er: "Omfattende forståelse er et nøgleelement i definitionen." Trin 3: Sammenlign præmissen og hypotesen I præmissen står der, at "en omfattende forståelse" er det andet nøgleelement i definitionen. Hypotesen siger, at "omfattende forståelse er et nøgleelement i definitionen." Trin 4: Evaluer hypotesen baseret på præmissen Hypotesen gentager de oplysninger, der er givet i præmissen, så den er i overensstemmelse med præmissen. Trin 5: Konkluder Baseret på præmissen er hypotesen "Omfattende forståelse er et nøgleelement i definitionen." sand.
Du er en AI-assistent, der hjælper folk med at finde information. Giv et detaljeret svar, så brugeren ikke behøver at søge udenfor for at forstå svaret.
Leo: Givet sætningen "En mand i en hvid skjorte og jeans spiller harmonika." er det så sandt, at "En mand spiller harmonika."? Mei: Okay, så lad os tænke først...
Ja, det er rigtigt, at "A man plays an accordion" er baseret på den givne sætning "A man in a white shirt and jeans playing an accordion." Hovedhandlingen i den oprindelige sætning er manden, der spiller harmonika, hvilket effektivt kommunikerer den samme idé som "En mand spiller harmonika." Den oprindelige sætning tilføjer bare yderligere detaljer, såsom hvad manden har på.
Du er en AI-assistent, som er ekstremt god til at følge instruktioner. Hjælp så meget du kan.
Kombiner fakta og svar på dette: The Black Windmill er en film produceret af en mand, der er bedst kendt for at koproducere hvad?
For at kunne give et præcist svar har jeg brug for flere oplysninger om manden, der co-producerede The Black Windmill, så jeg kan afgøre, hvad han er bedst kendt for at co-producere. Oplys venligst navnet på manden, så kan jeg hjælpe dig bedre.
Du er en hjælpsom assistent, som altid giver forklaringer. Tænk, som om du svarer en femårig.
Hvad er de vigtigste ord i den følgende sætning? en pizza med skinke, ost og grønne løg
De vigtigste ord i denne sætning er "pizza", "skinke", "ost" og "grønne løg". Disse ord fortæller os, hvad maden er (pizza), og hvad der er på den (skinke, ost og forårsløg).
Du er en AI-assistent, der hjælper folk med at finde information.
Lad os løse følgende spørgsmål trin for trin. Er følgende udsagn sandt? "De håndlavede varer, der fremstilles af kunsthåndværkere, omfatter læderarbejde, keramik, tekstiler og endda metalarbejde."
Trin 1: Identificer emnet Emnet i dette tilfælde er "de håndlavede varer fremstillet af kunsthåndværkere." Trin 2: Analysér udsagnets bestanddele Udsagnet nævner forskellige områder, som Artisans skaber håndlavede varer inden for: læderarbejde, keramik, tekstiler og metalarbejde. Trin 3: Undersøg kunsthåndværkere og deres arbejde Kunsthåndværkere er dygtige håndværkere, der skaber ting i hånden ved hjælp af deres ekspertise i forskellige materialer og teknikker. Trin 4: Undersøg, om håndværkere arbejder inden for de nævnte områder 1. Læderarbejde: Håndværkere arbejder med læder og skaber forskellige produkter som tasker, punge, bælter og sko. 2. Keramik: Håndværkere skaber keramik og andre keramiske genstande, herunder spisestel, vaser og skulpturer. 3. Tekstiler: Kunsthåndværkere skaber tekstiler, såsom håndlavede stoffer, broderi og strik. 4. Metalarbejde: Håndværkere arbejder med metaller for at skabe ting som smykker, værktøj og dekorative artefakter. Trin 5: Vurder sandhedsværdien af udsagnet Udsagnet "De håndlavede varer, der fremstilles af kunsthåndværkere, omfatter læderarbejde, keramik, tekstiler og endda metalarbejde," er sandt, da kunsthåndværkere faktisk skaber håndlavede varer inden for disse områder.
Du er en AI-assistent, der hjælper folk med at finde information. Brugeren giver dig et spørgsmål. Din opgave er at svare så trofast, som du kan. Mens du svarer, skal du tænke trin for trin og begrunde dit svar.
Givet sætningen "En kvinde i en brun sweater samler beskidte tallerkener i en restaurant." er det så sandt, at "Manden tog på skiferie."? Lad os være så præcise som muligt og tænke først.
Lad os analysere begge sætninger trin for trin for at svare præcist på dette spørgsmål: 1. Den oprindelige sætning er: "En kvinde i en brun sweater samler beskidte tallerkener i en restaurant." 2. Denne sætning taler om en kvinde, hendes handling med at samle beskidte tallerkener, at hun har en brun sweater på, og at hun er på en restaurant. Der er ingen omtale af en mand eller nogen skirelateret aktivitet. Lad os nu se på den anden sætning: 1. Udsagnet er: "Manden tog på skiferie." 2. Denne sætning handler om en mand og hans handling med at stå på ski. Når vi sammenligner oplysningerne i de to sætninger, kan vi konkludere, at den anden sætning ikke er relateret til den første. Derfor kan sætningen "Manden stod på ski" ikke verificeres som sand eller falsk baseret på informationen fra den oprindelige sætning.
"Asoka Jayawardena", givet en liste over kategorier: virksomhed, uddannelsesinstitution, kunstner, atlet, embedsmand, transportmiddel, bygning, naturligt sted, landsby, dyr, plante, album, film eller skriftligt værk, hvilken kategori tilhører titlen?
Asoka Jayawardena hører til kategorien kunstner eller embedsmand, da det sandsynligvis er et personnavn.
Du er en AI-assistent, som kender alle sprog og ved, hvordan man oversætter et sprog til et andet. Når du får en opgave, forklarer du i enkle trin, hvad opgaven går ud på, og hvilke retningslinjer den giver. Du løser opgaven og viser, hvordan du brugte retningslinjerne til at løse opgaven.
I denne opgave vil du blive præsenteret for et spørgsmål på hollandsk, og du skal skrive de navngivne enheder fra spørgsmålet, hvis de er til stede. B betegner det første element i en sætning, og et I betegner ethvert ord, der ikke er det første. Her er listen over anvendte termer: personnavne (PER), organisationer (ORG), steder (LOC) og diverse navne (MISC). Der kan være forekomster uden navngivne enheder, så returner 'None'. Input: Een Vlaams decreet verplicht eenieder die bij werken een archeologische ontdekking doet , die te melden aan het IAP .
Forklaring af opgaven: Du får en hollandsk sætning. Din opgave er at identificere alle navngivne enheder i sætningen og mærke dem ved hjælp af skemaet B (begyndelse) og I (indeni). Navngivne enheder, du skal lede efter, omfatter personnavne (PER), organisationer (ORG), steder (LOC) og diverse navne (MISC). Hvis der ikke er nogen navngivne enheder, returneres 'None'. Retningslinjer: 1. Mærk det første ord i en navngiven entitet med B og alle følgende ord i entiteten med I. 2. Identificer alle navngivne enheder ud fra de givne termer: PER, ORG, LOC, MISC. 3. Hvis der ikke er nogen navngivne entiteter, returneres 'Ingen'. Lad os løse den givne opgave: Input: Een Vlaams decreet verplicht eenieder die bij werken een archeologische ontdekking doet, die te melden aan het IAP. Identificering af navngivne enheder: Der er én navngiven enhed relateret til en organisation: - IAP (forkortelse for Institute of Archaeology and Paleontology) Anvendelse af retningslinjerne: Output: B-ORG IAP
Du er en AI-assistent. Brugeren vil give dig en opgave. Dit mål er at udføre opgaven så trofast, som du kan. Mens du udfører opgaven, skal du tænke trin for trin og begrunde dine trin.
Tweet: @DjVandal tak fordi du inviterede mig røvhul! FUCK! Jeg er ved at gå under dynen og lave mimi Forudsig stemningen i dette tweet.
For at forudsige stemningen i dette tweet ville jeg analysere teksten og identificere potentielt følelsesladede nøgleord, sætninger og deres respektive kontekst. Trin 1: Analysér teksten for følelsesladede nøgleord og sætninger - "tak": generelt positiv - "inviterer mig": positivt - "røvhul": negativt - "FUCK": negativ/intensiv følelse - "Jeg er ved at gå under dynen": neutral, måske en smule negativ - "do mimi" (muligvis en slang eller skrivefejl for "gå i seng"): neutral, måske lidt negativ Trin 2: Bestem konteksten og vægten af de følelsesmæssige nøgleord/sætninger - "tak fordi du inviterede mig": positiv følelse, taknemmelig for at blive inviteret - "røvhul": negativ følelse, udtrykker frustration eller vrede mod personen - "FUCK": understreger negativiteten - Resten af sætningen er relativt neutral, men den antyder ulykkelighed/utilfredshed med situationen, da brugeren sandsynligvis taler om at lægge sig til at sove for at undgå situationen. Trin 3: Opsummer stemningerne og forudsig den overordnede stemning - Tweetet har positive elementer (at være taknemmelig for invitationen), men overordnet set hælder det mere negativt på grund af brugen af stærkt negative ord og brugerens beslutning om at undgå yderligere interaktion ved at gå i seng. Baseret på disse trin forudsiger jeg, at stemningen i dette tweet primært er negativ.
Du er en AI-assistent. Du får en opgave. Du skal generere et detaljeret og langt svar.
Overvej denne sætning: Bob kollapsede på fortovet. Snart så han Carl komme for at hjælpe. *Han* var meget bekymret. Er "han" og "Carl" det samme?
Ja, pronomenet "han" i sætningen refererer til "Carl". I den givne tekst har vi denne information: 1. Bob kollapsede på fortovet. 2. Snart så han (Bob) Carl komme for at hjælpe. 3. *Han* var meget bekymret. Den tredje sætning indeholder et pronomen "han", som må henvise til et substantiv, der findes tidligere i teksten. Da pronominer bruges til at erstatte navneord og forhindre unødvendige gentagelser, er vi nødt til at finde ud af, hvilket navneord "han" erstatter. Lad os analysere mulighederne: A) Hvis "han" refererer til Bob, ville sætningen betyde, at Bob var meget bekymret; dette virker dog usandsynligt, da Bob lige er kollapset, og logisk set burde han være den, der havde brug for hjælp og omsorg. Derudover giver det mere mening, at den person, der kommer for at hjælpe, er bekymret, end at det er personen, der kollapser. B) Hvis "han" refererer til Carl, ville sætningen betyde, at Carl var meget bekymret over Bobs situation. Denne fortolkning er mere plausibel, da Carl kommer for at hjælpe Bob, efter at han er kollapset på fortovet. Når man tager kontekst og logik i betragtning, er det klart, at pronomenet "han" refererer til "Carl", hvilket gør dem til det samme i denne sætning. Vi kan med sikkerhed udlede, at Carl er den, der er meget bekymret for Bob efter at have set ham kollapse på fortovet.
Du er en AI-assistent, der hjælper folk med at finde information.
Givet sætningen "En gruppe mennesker sidder på jorden på fortovet." er det sandt, at "Folk slapper af i græsset."?
Den givne sætning beskriver "En gruppe mennesker, der sidder på jorden på fortovet." Den nævner ikke specifikt, at personerne sidder i græsset. Derudover siger sætningen ikke eksplicit, at personerne "slapper af". På baggrund af disse oplysninger er det ikke helt sandt at sige: "Folk slapper af i græsset" udelukkende baseret på den givne sætning. Forbindelsen mellem de to udsagn kan ses som en mulig fortolkning, men det er ikke et direkte match.
Du er en AI-assistent. Brugeren vil give dig en opgave. Dit mål er at udføre opgaven så trofast, som du kan. Mens du udfører opgaven, skal du tænke trin for trin og begrunde dine trin.
Byg et filmplot op omkring dette: Hvem kvæler Toni? Tom
Titel: Skyggen af Tom Trin 1: Introducer omgivelser og karakterer Handlingen i filmen udspiller sig i en lille by ved navn Bayside. Toni er en fremtrædende og succesfuld forretningskvinde i byen, der er kendt for sin generøsitet og venlighed. Tom, på den anden side, er en mystisk og gådefuld figur, der ankommer til Bayside og hurtigt bliver byens samtaleemne. Trin 2: Udvikl relationer Toni og Tom kommer i starten godt ud af det med hinanden, da Tom hjælper Toni med hendes forretninger. Men efterhånden som Toni kommer tættere på Tom, afdækker hun hans mørke hemmeligheder og hans forbindelse til en række uopklarede mord i byen. Denne opdagelse gør hende mistænksom over for Toms sande intentioner og motiver. Trin 3: Nuværende konflikter Toni beslutter sig for at distancere sig fra Tom efter at have opdaget hans hemmelige fortid, hvilket får Tom til at føle sig forrådt. Det skaber spændinger og flere konfrontationer mellem de to karakterer. Toni deler sin mistanke med sin bedste veninde, som opfordrer hende til at samle solide beviser mod Tom og afsløre ham over for de lokale myndigheder. Trin 4: Opbyg spænding Toni begynder at indsamle beviser i al diskretion i håb om at afsløre Toms morderiske fortid for byen. Samtidig bliver Tom opmærksom på Tonis sonderinger og indser, at hun kan bringe hans sikkerhed i fare. Tom føler sig trængt op i en krog og truet og beslutter sig for at gøre Toni tavs for altid. Trin 5: Klimaks I en anspændt og spændende scene konfronterer Tom Toni og indrømmer sine tidligere handlinger og årsagerne bag dem. Derefter gør han sig klar til at kvæle hende og bebrejder hende, at hun har tvunget ham til det. Lige i sidste øjeblik ankommer Tonis bedste ven og de lokale myndigheder til stedet, og Tom bliver arresteret. Trin 6: Forløsning Tonis bedste veninde trøster hende og minder hende om hendes styrke og modstandskraft. Toni reflekterer over sin oplevelse og lover at bruge den som en lektion i at stole på sine instinkter og prioritere sin sikkerhed. Nu hvor Tom er bag tremmer, vender Bayside tilbage til det normale, og Toni kommer videre med sit liv og sine forretninger.
Du er en AI-assistent. Du får en opgave. Du skal generere et detaljeret og langt svar.
Jeg ved ikke, hvorfor Fry's Food & Drug gider at holde åbent efter kl. 22, da de er så begrænsede i, hvad de kan gøre for dig efter det tidspunkt. Vi gik ind for at købe noget vaskemiddel og få en rulle mønter (skal vaske tøj på hotellet), og de havde selvfølgelig ikke noget. Jeg tror ikke, det er så slemt, men det er bare frustrerende, især fordi Winco er kommet ind på markedet og er Wal-Mart langt overlegen. Fry's er heldige, at de stort set er på hvert hjørne, for når Winco bygger ud over hele dalen, vil Fry's få ondt. Vælg stemningen i denne anmeldelse? Vælg dit svar fra: [-] negativ [-] positiv
Stemningen i denne anmeldelse er negativ. Kunden udtrykte frustration over Fry's Food & Drug på grund af deres begrænsede service efter kl. 22. De sammenlignede det med Winco og sagde, at Winco er langt bedre end selv Wal-Mart. Anmelderen nævnte også, at Fry's ville lide skade, hvis Winco udvidede til hele dalen.
Du er en AI-assistent. Brugeren vil give dig en opgave. Dit mål er at udføre opgaven så trofast, som du kan. Mens du udfører opgaven, skal du tænke trin for trin og begrunde dine trin.
Spørgsmål: Hvad er Planned Value Cost? Ville "i et enkelt integreret system er Earned Value Management i stand til at give nøjagtige prognoser for problemer med projektets ydeevne, hvilket er et vigtigt bidrag til projektledelse." være et rimeligt svar? Vælg mellem: - Nej; - Ja;
Nej, det er det ikke. Det givne svar giver ikke en definition eller forklaring på Planned Value Cost. I stedet beskriver det en fordel ved at bruge Earned Value Management. For at give et mere passende svar, lad os definere Planned Value Cost: Planned Value Cost, også kendt som Budgeted Cost of Work Scheduled (BCWS), er en projektstyringsmetrik, der bruges i Earned Value Management (EVM). Det repræsenterer omkostningerne ved det arbejde, der er planlagt til at blive afsluttet på et bestemt tidspunkt i løbet af et projekt. Med andre ord er det de anslåede omkostninger for de projektaktiviteter, der er planlagt frem til et bestemt tidspunkt i projektets tidslinje. Denne måling hjælper projektledere med at afgøre, om et projekt overholder tidsplanen og budgettet, ved at sammenligne den med andre EVM-målinger, såsom Earned Value og Actual Cost.
Brugeren vil give dig en opgave med nogle instruktioner. Din opgave er at følge instruktionerne så trofast, som du kan. Mens du svarer, skal du tænke trin for trin og begrunde dit svar.
Du får en spørgsmålstitel. Du skal klassificere det i et af de 10 emner: 0 - 'Samfund & Kultur', 1 - 'Videnskab & Matematik', 2 - 'Sundhed', 3 - 'Uddannelse & Reference', 4 - 'Computere & Internet', 5 - 'Sport', 6 - 'Forretning & Finans', 7 - 'Underholdning & Musik', 8 - 'Familie & Forhold', 9 - 'Politik & Regering'. Lærer: Forstår du nu problemet? Løs dette eksempel: Hvem skal jeg starte med i denne uge i fantasy football? Delhomme @BUF eller Brooks @NYJ?
For at klassificere den givne spørgsmålstitel i et af de 10 emner, vil jeg analysere nøgleordene og spørgsmålets kontekst. I dette tilfælde er spørgsmålet "hvem skal jeg starte denne uge i fantasy football? Delhomme @BUF eller Brooks @NYJ?" Nøgleord: fantasy football, Delhomme, BUF, Brooks, NYJ Kontekst: Brugeren beder om råd til, hvilken spiller der skal starte i deres fantasy football-opstilling i denne uge, hvilket er en sportsrelateret beslutning. Baseret på nøgleordene og konteksten er dette spørgsmål relateret til sport. Derfor er den passende klassifikation for dette spørgsmål Emne 5 - 'Sport'.
Du er en AI-assistent. Giv et detaljeret svar, så brugeren ikke behøver at søge udenfor for at forstå svaret.
I denne opgave får du udleveret en novelle. En sætning fra historien er valgt. Overvej de sandsynlige følelser hos deltagerne i sætningen og dem, der påvirkes af den. Er nogen af disse følelser forårsaget af sætningen? Du skal skrive dit svar i formen "A >Årsager > B". Prøv at bruge vendinger og sætninger fra historien til at skrive dit svar, når det er muligt. I den sætning, der beskriver resultatet, skal du bruge verbet feel(s). Problem: historie: Sam følte sig ensom. Han besluttede sig for at muntre sig op med et nyt kæledyr. Han tog til dyrehandleren i weekenden. Han valgte en rød papegøje, som han tog med hjem. Sam var ikke længere ensom med sin nye papegøje. udvalgt sætning: Sam var ikke længere ensom med sin nye papegøje.
Når Sam får en ny papegøje, føler han sig ikke længere ensom.
Du er en AI-assistent. Brugeren vil give dig en opgave. Dit mål er at udføre opgaven så trofast, som du kan. Mens du udfører opgaven, skal du tænke trin for trin og begrunde dine trin.
Her er nogle data: The Vaults eatType restaurant; The Vaults food kinesisk. Skriv en sætning, der beskriver disse data
Jeg vil først analysere dataene og derefter konstruere en sætning baseret på de givne oplysninger. Trin 1: Analyse af data - "The Vaults" ser ud til at være navnet på et sted. - "eatType" antyder, at det refererer til den type sted, hvor folk spiser, hvilket antyder, at The Vaults er en restaurant. - "restaurant" bekræfter, at "The Vaults" faktisk er en restaurant. - "food Chinese" fortæller os, at restauranten serverer kinesisk mad. Trin 2: Konstruer sætningen baseret på de analyserede data - Kombiner oplysningerne for at skabe en klar og informativ sætning. Den sætning, jeg har skrevet baseret på de givne data, er: "The Vaults er en restaurant med kinesisk køkken."
Givet en sekvens af handlinger for at navigere en agent i dens omgivelser, skal du give den korrekte kommando i en begrænset form for naturligt sprog, der matcher sekvensen af handlinger, når den udføres. Kommandoer skrives med små bogstaver og indkapsler logikken i sekvensen af handlinger. Handlinger er individuelle trin, der fungerer som byggesten for en kommando. Der er kun seks handlinger: 'I_LOOK', 'I_WALK', 'I_RUN', 'I_JUMP', 'I_TURN_LEFT' og 'I_TURN_RIGHT'. Disse handlinger svarer til kommandoerne "se", "gå", "løbe", "hoppe", "dreje til venstre" og "dreje til højre". For kommandoer bruges 'venstre' og 'højre' til at angive retningen for en handling. modsat drejer agenten baglæns i den angivne retning. Ordet "rundt" får agenten til at udføre en handling, mens den drejer rundt i den angivne retning. Ordet 'og' betyder, at man udfører den næste del af kommandoen efter den forrige del af kommandoen. Ordet 'efter' betyder, at man udfører den forrige del af kommandoen efter den næste del af kommandoen. Ordene "to gange" og "tre gange" udløser en gentagelse af en kommando, som de dækker over henholdsvis to eller tre gange. Handlinger og kommandoer har ikke anførselstegn i input og output. Input: I_LOOK I_TURN_LEFT I_TURN_LEFT I_TURN_LEFT
se og drej til venstre tre gange
Du er en AI-assistent. Giv et detaljeret svar, så brugeren ikke behøver at søge udenfor for at forstå svaret.
Information: - Indien, officielt Republikken Indien ("Bhrat Gaarjya"), er et land i Sydasien. Det er det syvendestørste land målt på areal, det næstmest folkerige land (med over 1,2 milliarder mennesker) og det mest folkerige demokrati i verden. Det er afgrænset af Det Indiske Ocean mod syd, Det Arabiske Hav mod sydvest og Den Bengalske Bugt mod sydøst. Det deler landegrænser med Pakistan mod vest, Kina, Nepal og Bhutan mod nordøst og Myanmar (Burma) og Bangladesh mod øst. I Det Indiske Ocean ligger Indien i nærheden af Sri Lanka og Maldiverne. Indiens Andaman- og Nicobarøer deler en maritim grænse med Thailand og Indonesien. Hovedstaden er New Delhi, og andre metropoler er Mumbai, Kolkata, Chennai, Bangalore, Hyderabad og Ahmedabad. - I modeverdenen er midriff en betegnelse for den menneskelige mave. Maven er blottet, når man bærer en crop top eller nogle former for badetøj. De cholis, som indiske kvinder bærer, blotter en tynd del af maveskindet, som regel 5 til 6 cm. - Satin er en vævning, der typisk har en blank overflade og en kedelig bagside. Satinvævningen er kendetegnet ved, at fire eller flere fyld- eller skudgarner flyder over et kædegarn eller omvendt, fire kædegarner flyder over et enkelt skudgarn. Flyder er manglende grænseflader, hvor kædegarnet ligger oven på skuddet i en kædevendt satin, og hvor skudgarnet ligger oven på kædegarnerne i skudvendte satiner. Disse flyder forklarer den jævne glans, da lyset i modsætning til andre vævninger ikke spredes så meget af fibrene, som har færre bukke. Satin er normalt en kædevendt væveteknik, hvor kædegarnerne "flyder" over skudgarnerne, selvom der også findes skudvendte satiner. Hvis et stof er formet med en satinvævning ved hjælp af filamentfibre som silke, nylon eller polyester, kaldes det tilsvarende stof en "satin", selvom nogle definitioner insisterer på, at stoffet er lavet af silke. Hvis de anvendte garner er kortfibrede garner som bomuld, betragtes det dannede stof som satin. - Mode er en populær stil eller praksis, især inden for tøj, fodtøj, tilbehør, makeup, krop eller møbler. Mode er en karakteristisk og ofte konstant tendens i den stil, som en person klæder sig på. Det er de fremherskende stilarter i adfærd og de nyeste kreationer af tekstildesignere. Fordi det mere tekniske begreb "kostume" jævnligt forbindes med begrebet "mode", er brugen af førstnævnte blevet henvist til særlige betydninger som udklædningstøj eller maskeradetøj, mens "mode" generelt betyder beklædning, herunder studiet af det. Selvom aspekter af mode kan være feminine eller maskuline, er nogle trends androgyne. - Undertøj er kvinders undertøj, og det kan antyde, at det er moderigtigt og dragende. - En crop top (også cropped top, belly shirt, half shirt, midriff shirt, midriff top, tummy top, short shirt og cutoff shirt) er en top, hvis nederste del er høj nok til at eksponere taljen, navlen eller noget af barmen. Denne form for beskæring af en top er generelt begrænset til kvindelige beklædningsgenstande. Bikinier og sports-bh'er betragtes generelt ikke som crop tops. - En camisole er en ærmeløs underbeklædning til kvinder, som normalt går til taljen. Camisolen er som regel lavet af satin, nylon eller bomuld. - Undertøj er beklædningsgenstande, der bæres under det ydre tøj, normalt i direkte kontakt med huden, selvom de kan bestå af mere end et enkelt lag. De tjener til at forhindre, at overtøjet bliver snavset eller beskadiget af kropslige udskillelser, til at mindske overtøjets friktion mod huden, til at forme kroppen og til at skjule eller støtte dele af den. I koldt vejr bærer man nogle gange langt undertøj for at give ekstra varme. Særlige typer af undertøj har religiøs betydning. Nogle beklædningsgenstande er designet som undertøj, mens andre, såsom T-shirts og visse typer shorts, er passende både som undertøj og som overtøj. Hvis det er lavet af passende materiale eller tekstil, kan noget undertøj fungere som nattøj eller badetøj, og noget er beregnet til seksuel tiltrækning eller visuel appel. - Abdomen (mindre formelt kaldet maven, maven, maven eller midterstykket) udgør den del af kroppen mellem thorax (brystet) og bækkenet, hos mennesker og andre hvirveldyr. Det område, som maven optager, kaldes bughulen. Hos leddyr er det kroppens bageste tagma; det følger efter thorax eller cephalothorax. Abdomen strækker sig fra thorax ved thoraxmembranen til bækkenet ved bækkenkanten. Bækkenranden strækker sig fra lumbosakralleddet (mellemvirvelskiven mellem L5 og S1) til skambenets symfyse og er kanten af bækkenindgangen. Rummet over denne indgang og under thoraxmembranen kaldes bughulen. Grænsen for bughulen er bugvæggen fortil og bughindeoverfladen bagtil. - Nylon er en generisk betegnelse for en familie af syntetiske polymerer, mere specifikt alifatiske eller semi-aromatiske polyamider. De kan smelteforarbejdes til fibre, film eller former. Det første eksempel på nylon (nylon 6,6) blev produceret den 28. februar 1935 af Wallace Carothers på DuPonts forskningsanlæg på DuPont Experimental Station. Nylonpolymerer har fundet betydelige kommercielle anvendelser i fibre (beklædning, gulvbelægning og gummiforstærkning), i former (støbte dele til biler, elektrisk udstyr osv.) og i film (mest til fødevareemballage).<ref name="Materials/Polyamide"></ref> - En bustier (alternativt bustiere) er en formsyet beklædningsgenstand til kvinder, der traditionelt bæres som lingeri. Dens primære formål er at skubbe barmen op ved at stramme mod den øverste del af maven og tvinge brysterne op, mens den blidt former taljen. I dag kan den også bæres som en push-up-bh under en kjole med lav ryg eller som en camisole til overtøj. En bustier kan også bæres som en halv underkjole under gennemsigtige overdele, hvis man ikke ønsker at vise maveskindet. En bustier ligner en baskiskjole, men den er kortere. Den når kun ned til ribbenene eller taljen. Moderne bustiers er ofte lavet med netpaneler i stedet for den traditionelle udbening - En choli (hindi nepali: , , , "ravike" Tamil: , Telugu: (ravike), selvom choli er det foretrukne ord Telugu Kannada: ) er en bluse med bar mave eller en overdel i det indiske sari-kostume, som bæres i Indien, det sydlige Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Bangladesh og andre lande, hvor sari bæres. Den er også en del af ghagra choli-kostumet i Indien. - Bomuld er en blød, luftig stapelfiber, der vokser i en kapsel eller et beskyttende hylster omkring frøene fra bomuldsplanterne af slægten "Gossypium" i familien "Malvaceae". Fiberen er næsten ren cellulose. Under naturlige forhold vil bomuldskapslerne have tendens til at øge spredningen af frøene. Ud fra oplysningerne skal du vælge de subjekt- og objektenheder, der har relationen "underklasse af".
Emne enhed: Choli Objekt-enhed: Bluse med bar mave
Information: - Neustadt International Prize for Literature er en litteraturpris, der uddeles hvert andet år og er sponsoreret af University of Oklahoma og dets internationale litterære publikation, "World Literature Today". Den betragtes som en af de mest prestigefyldte internationale litteraturpriser og sammenlignes ofte med Nobelprisen i litteratur og omtales som den "amerikanske Nobel" på grund af de 30 prismodtagere, kandidater eller jurymedlemmer, der i løbet af 42 år er blevet tildelt Nobelpriser efter deres engagement i Neustadt-prisen. Ligesom Nobelprisen gives den ikke for et enkelt værk, men for et helt værk. - The Great World er en roman af den australske forfatter David Malouf, som vandt Miles Franklin-prisen i 1990. - Remembering Babylon er en bog af David Malouf skrevet i 1993. Den vandt den første IMPAC Award og blev shortlistet til Man Booker Prize og Miles Franklin Award. - David George Joseph Malouf (født 20. marts 1934) er en australsk forfatter. Han blev tildelt Neustadt International Prize for Literature i 2000, hans roman "Remembering Babylon" fra 1993 vandt den internationale IMPAC Dublin Literary Award i 1996, han vandt den første Australia-Asia Literary Award i 2008, og han var shortlistet til Booker-prisen. I 2016 modtog han Australia Council Award for Lifetime Achievement in Literature. - Man Booker Prize for Fiction (tidligere kendt som Booker-McConnell Prize og almindeligvis blot kendt som Booker Prize) er en litterær pris, der uddeles hvert år for den bedste originale roman, skrevet på engelsk og udgivet i Storbritannien. Vinderen af Man Booker Prize er som regel sikret international berømmelse og succes, og prisen har derfor stor betydning for bogbranchen. Fra starten var det kun borgere fra Commonwealth, Irland og Sydafrika (senere Zimbabwe), der kunne modtage prisen, men i 2014 blev det udvidet til at gælde alle engelsksprogede romaner. Efter at have læst afsnittene ovenfor er vi interesserede i at vide, hvilken enhed "den store verden" udviser relationen "efterfulgt af" med. Find svaret blandt svarmulighederne nedenfor. Valgmuligheder: - 1934 - 20 - 2000 - 2014 - 30 - a - som - australien - babylon - værk - følgende - george - begyndelse - international - er - mand - marts - mere - roman - ofte - en - husker babylon - manden - dette - i dag - universitet - verden
at mindes babylon
Brugeren vil give dig en opgave med nogle instruktioner. Din opgave er at følge instruktionerne så trofast, som du kan. Mens du svarer, skal du tænke trin for trin og begrunde dit svar.
Svar med output på baggrund af opgavedefinitionen og input. Denne opgave handler om at bruge den specificerede sætning og konvertere den til RDF-tripletter (Resource Description Framework) af formen (subjekt, prædikat, objekt). De genererede RDF-tripletter skal være sådan, at tripletterne nøjagtigt fanger strukturen og semantikken i inputsætningen. Inputtet er en sætning, og outputtet er en liste over tripletter af formen [subjekt, prædikat, objekt], der fanger relationerne i sætningen. Når en sætning har mere end 1 mulig RDF-triplet, skal outputtet indeholde dem alle. Nick Price havde en score på 64-71-67-67=269.
For at konvertere den givne sætning til RDF-tripletter vil vi først identificere subjekter, prædikater og objekter i sætningen og derefter udtrykke relationerne mellem dem på en struktureret måde. Sætningen er: "Nick Price havde en score på 64-71-67-67=269". 1. Subjekt: Nick Price 2. Prædikat: havde scoret 3. Objekter: 64, 71, 67, 67 og i alt 269. Baseret på denne analyse kan vi generere følgende RDF-tripletter: 1. [Nick Price, havde en score på, 64]. 2. [Nick Price, havde en score på, 71] 3. [Nick Price, havde en score på, 67] (runde 3) 4. [Nick Price, havde en score på, 67] (runde 4) 5. [Nick Price, havde en samlet score på, 269] (runde 5) Sammenfattende vil outputtet være: [["Nick Price", "havde en score på", "64"], ["Nick Price", "havde en score på", "71"], ["Nick Price", "havde en score på", "67"] (runde 3), ["Nick Price", "havde en score på", "67"] (runde 4), ["Nick Price", "havde en samlet score på", "269"]].
Du er en AI-assistent. Du får en opgave. Du skal generere et detaljeret og langt svar.
billeder, fotos, fakta og information om Hotel Crowne Plaza (Bruxelles) Fjern venligst mellemrum mellem ordene.
CrownePlazaBrussels - LePalace ligger i hjertet af Bruxelles, Belgiens hovedstad. Hotellet er kendt for sin fantastiske arkitektur, luksuriøse faciliteter og førsteklasses service, og det er et populært valg for både forretnings- og ferierejsende. Hotellet kombinerer historisk charme med moderne bekvemmeligheder og tilbyder et uforglemmeligt ophold for gæster, der søger en eksklusiv oplevelse i en pulserende by. Billeder og fotos: 1. Udvendigt: Hotellets imponerende facade viser det tidlige 20. århundredes arkitektoniske design med indviklede detaljer, som giver det et elegant og majestætisk udseende. Du kan nemt finde billeder online ved at søge på "Crowne Plaza Brussels - Le Palace exterior" i din foretrukne søgemaskine. 2. Lobbyen: Den store og overdådige lobby har en marmortrappe og højt til loftet, hvilket giver en varm og indbydende atmosfære for gæsterne ved ankomsten. Du kan finde billeder ved at søge på "Crowne Plaza Brussels - Le Palace lobby". 3. Værelser og suiter: Hotellet har 354 rummelige værelser og suiter, der er indrettet i en moderne og sofistikeret stil med et nik til bygningens historiske rødder. For billeder, søg på "Crowne Plaza Brussels - Le Palace rooms" eller "Crowne Plaza Brussels - Le Palace suites". 4. Spisemuligheder: Gæsterne kan nyde en række forskellige spisemuligheder, fra det moderne internationale køkken på Nouveau Taste Restaurant til den stilfulde og afslappede atmosfære i Palace Bar, hvor man kan få drinks og lette snacks. Billeder kan findes under "Crowne Plaza Brussels - Le Palace restaurant" eller "Crowne Plaza Brussels - Le Palace bar". 5. Møder og events: Med alsidige møde- og eventlokaler er hotellet et ideelt sted at afholde konferencer, bryllupper og andre særlige lejligheder. Billeder af disse lokaler kan findes ved at søge på "Crowne Plaza Brussels - Le Palace meeting rooms" eller "Crowne Plaza Brussels - Le Palace event spaces". 6. Fitness og wellness: Hotellet tilbyder et moderne fitnesscenter og en afslappende have, hvor gæsterne kan slappe af efter en travl dag i byen. Søg efter "Crowne Plaza Brussels - Le Palace fitness center" eller "Crowne Plaza Brussels - Le Palace garden" for relevante billeder. Fakta og information: 1. Beliggenhed: Hotellet er bekvemt placeret i byens centrum, hvilket gør det nemt for gæsterne at udforske Bruxelles' hovedattraktioner, såsom Grand Place, Manneken Pis og Europa-Parlamentet. Det ligger også i gåafstand til Bruxelles-Nord Banegård og Rogier Metrostation. 2. Historie: Crowne Plaza Brussels - Le Palace blev oprindeligt bygget i 1908 og har været vært for mange historiske personer og begivenheder i hele sin levetid. Hotellet blev gennemgribende renoveret i 1994 og derefter moderniseret, samtidig med at dets oprindelige charme blev bevaret. 3. Priser: Hotellet har vundet flere priser for sin fremragende service og miljøinitiativer, herunder IHG 'Torchbearer' Award, som gives til hoteller, der demonstrerer exceptionel kvalitet og kundetilfredshed. 4. Grønt engagement: Crowne Plaza Brussels - Le Palace er forpligtet til bæredygtighed og har implementeret IHG Green Engage-systemet, som gør det muligt at måle og styre dets indvirkning på miljøet. 5. Faciliteter: Som luksushotel tilbyder Crowne Plaza Brussels - Le Palace en række tjenester og faciliteter, der forbedrer gæsternes ophold, såsom 24-timers roomservice, gratis Wi-Fi og et dedikeret concierge-team, der hjælper med turbookinger og anbefalinger. 6. Talte sprog: Hotellets flersprogede personale taler flydende en række sprog, herunder engelsk, fransk, hollandsk, tysk og spansk. Sammenfattende er CrownePlazaBrussels - LePalace et prestigefyldt og luksuriøst hotel, der kan prale af en rig historie, elegant design og en meget eftertragtet beliggenhed. Uanset om man er på forretnings- eller ferierejse, gør den fremragende service og de eksklusive faciliteter dette hotel til et førstevalg for kræsne gæster, der besøger den smukke by Bruxelles.
Du er en hjælpsom assistent, som altid giver forklaringer. Tænk, som om du svarer en femårig.
Svar venligst på dette spørgsmål: Hvor kommer elektronerne fra i elektrontransportkæden?
Elektronerne i elektrontransportkæden kommer fra noget, der hedder "mad", som vi spiser. Kan du huske, hvornår du sidst spiste lækker spaghetti eller måske din yndlingsfrugt? Al denne mad bliver nedbrudt i vores kroppe til bittesmå stykker, som vi kalder "molekyler". To særlige typer af disse molekyler, NADH og FADH2 (forestil dig dem som bittesmå hjælpere), transporterer så disse elektroner til elektrontransportkæden. Det er lidt ligesom et tog, der transporterer folk fra et sted til et andet! Disse elektroner gennemgår så en række processer, ligesom når man kører ned ad en rutsjebane en ad gangen, og frigiver energi, mens de kører. Denne energi bruges til at lave ATP, som er kroppens strømkilde! Det er lidt ligesom en bil, der har brug for brændstof for at køre vroom vroom. Så på en måde, når du løber og leger, bruger du energien fra den mad, du har spist, takket være elektrontransportkæden!
Her er et komplekst spørgsmål, som kræver, at man ræsonnerer over input, kan du svare på det? Hvor mange Golden Globe-priser har skuespilleren, der medvirkede i filmen "Cocktail", vundet?
Skuespilleren, der medvirkede i filmen "Cocktail", er Tom Cruise. Han har aldrig vundet en Golden Globe Award.
Du er en AI-assistent, som er ekstremt god til at følge instruktioner. Hjælp så meget du kan.
I denne opgave får du en offentlig kommentar fra en onlineplatform. Du forventes at klassificere kommentaren i to klasser: trussel og ikke-trussel. Trussel er et udsagn om, at nogen vil blive såret eller skadet, især hvis personen ikke gør noget bestemt. Underviser: Forstår du nu problemet? Løs dette eksempel: Kommentar: Godt sagt, jeg er helt enig. Hvis du står ved siden af en udskæring af Trump, vil du blive ramt af de samme tomater
Jeg forstår problemet. Jeg vil klassificere den givne kommentar. Kommentar: Godt sagt, jeg er helt enig. Hvis du står ved siden af en udskæring af Trump, vil du blive ramt af de samme tomater. Klassificering: Ikke-trussel
Du er en AI-assistent. Du får en opgave. Du skal generere et detaljeret og langt svar.
Jeg læste denne baggrundsartikel forleden dag: Mange kemikalier, der engang var almindeligt anvendte, viste sig senere at være skadelige for miljøet, for menneskers sundhed eller begge dele. Grundstoffet bly var engang et almindeligt tilsætningsstof til benzin og maling. Vvs-rør var engang typisk lavet af bly. Det er først siden 1970'erne, at faren ved bly er blevet tydelig. Det forårsager hjerneskader, og små børn (som ofte tygger på genstande, der er malet med blybaseret maling) er særligt udsatte. Brugen af bly i benzin, maling og VVS-rør er nu forbudt, og der udvikles nye materialer til at erstatte de farlige blykomponenter. Jeg står over for en ny situation i dag: Tim og Jeb studerede begge kemiteknik. På et tidspunkt begyndte Jeb at studere kemikalier, der ikke er skadelige for miljøet, mens Tim begyndte at lære om kemikalier, der engang blev brugt, men som nu er kendt for at være skadelige for miljøet. Ved hjælp af den viden, jeg fik fra baggrundsartiklen, hvordan skal jeg så svare korrekt på følgende spørgsmål vedrørende min nye situation: Hvilken elev studerede mindre om brugen af bly?
Baseret på oplysningerne i baggrundsartiklen og den nye situation kan det udledes, at Tim studerede mere om kemikalier, der engang var almindeligt anvendte, men som nu vides at være skadelige for miljøet, mens Jeb fokuserede på kemikalier, der ikke er skadelige for miljøet. Da bly engang var et almindeligt tilsætningsstof i benzin, maling og VVS-rør, og man siden har opdaget, at det er skadeligt for både miljøet og menneskers sundhed, falder det ind under den kategori af kemikalier, som Tim ville have studeret. Da Jeb derimod studerede kemikalier, der ikke er skadelige for miljøet, er det mindre sandsynligt, at bly ville være et primært fokus i hans studier, da grundstoffet som tidligere nævnt er kendt for at udgøre en risiko. I stedet ville Jeb have lært om alternative materialer og kemikalier, der ikke har nogen negativ indvirkning på mennesker eller miljø. Ud fra denne analyse kan det konkluderes, at af de to studerende studerede Jeb mindre om brugen af bly i forhold til Tim. Det skyldes, at Tims fokusområde omfattede kemikalier, der engang blev brugt, men som nu er kendt for at være skadelige for miljøet, hvilket omfatter bly og dets anvendelser. På den anden side koncentrerede Jeb sig om at studere miljøvenlige kemikalier, hvilket ledte ham væk fra potentielt farlige elementer som bly.
Du er en AI-assistent, der hjælper folk med at finde information.
Forklar enkelt, hvorfor 88 er det rigtige svar på: I en stor æske er der kugler i 4 farver. Indeni er der 20 røde kugler. Der er tre gange flere grønne kugler end røde. Gule marmorkugler udgør 20% af de grønne marmorkugler. Hvor mange kugler er der af en anden farve, hvis alle kuglerne i æsken tilsammen er tre gange flere end de grønne kugler?
1. Vi ved, at der er 20 røde kugler. 2. Der er 3 gange flere grønne kugler end røde, så der er 3 * 20 = 60 grønne kugler. 3. Gule marmorkugler udgør 20% af de grønne marmorkugler, så der er 0,20 * 60 = 12 gule marmorkugler. 4. Det samlede antal marmorkugler er 3 gange antallet af grønne marmorkugler, så der er 3 * 60 = 180 marmorkugler i kassen. 5. For at finde antallet af kugler i en anden farve skal du trække antallet af røde, grønne og gule kugler fra det samlede antal: 180 - 20 - 60 - 12 = 88 kugler i en anden farve.
Du er en AI-assistent. Brugeren vil give dig en opgave. Dit mål er at udføre opgaven så trofast, som du kan. Mens du udfører opgaven, skal du tænke trin for trin og begrunde dine trin.
Svar korrekt på følgende spørgsmål relateret til afsnittet nedenfor. Hvilken tetrapode ville leve kortere, tetA eller tetB? John ønskede at genbesøge Aristoteles' teori om tetrapoder. Til det formål valgte han to tetrapoder, tetA og tetB. En voksen tetA var tungere end en voksen tetB. Desuden havde tetA en længere drægtighedsperiode end tetB. Han var nødt til at finde ud af, hvordan deres karakteristika passede med Aristoteles' teori. Tip: Ud fra de data, han indsamlede og dokumenterede, udledte Aristoteles en lang række regler for livshistorien hos de levendefødende tetrapoder (landlevende placentapattedyr), som han studerede. Blandt disse korrekte forudsigelser er følgende. Yngleflokkens størrelse falder med (den voksne) kropsmasse, så en elefant får færre unger (normalt kun én) pr. unge end en mus. Levetiden stiger med drægtighedsperioden og også med kropsmassen, så elefanter lever længere end mus, har en længere drægtighedsperiode og er tungere. Som et sidste eksempel falder frugtbarheden med levetiden, så langlivede arter som elefanter får færre unger i alt end kortlivede arter som mus.
Baseret på de givne oplysninger og Aristoteles' teori er tetA tungere end tetB og har en længere drægtighedsperiode. Ifølge teorien stiger levetiden med kropsmassen og drægtighedsperioden. Derfor lever tetA længere end tetB. Da spørgsmålet går på, hvilken tetrapode der lever kortest, er svaret tetB.
Du er en AI-assistent, som kender alle sprog og ved, hvordan man oversætter et sprog til et andet. Når du får en opgave, forklarer du i enkle trin, hvad opgaven går ud på, og hvilke retningslinjer den giver. Du løser opgaven og viser, hvordan du brugte retningslinjerne til at løse opgaven.
Du får først en definition af en opgave og derefter nogle input til opgaven. I denne opgave får du en sætning. Du skal bedømme, om objektet i hovedsætningen er ental (som: æble) eller flertal (som: lejligheder). Mærk forekomsterne som "Singular" eller "Plural" baseret på din vurdering. Perry startede motorcyklen og kørte ud på vejen.
I denne opgave får jeg en sætning, og jeg skal afgøre, om genstanden i hovedsætningen er ental eller flertal. Det gør jeg ved at identificere hovedsætningen og dens objekt og derefter markere det som enten "ental" eller "flertal". Sætning: Perry startede motorcyklen og kørte ud på vejen. Trin 1: Identificer hovedsætningen Hovedsætningen er "Perry startede motorcyklen." Trin 2: Identificer objektet i hovedsætningen Genstanden i hovedsætningen er "motorcyklen". Trin 3: Find ud af, om objektet er ental eller flertal "Motorcykel" er et navneord i ental, så objektet er i ental. Trin 4: Mærk forekomsten Da objektet er i ental, vil jeg mærke forekomsten som "Singular". Output: Singulær
Du er en hjælpsom assistent, som altid giver forklaringer. Tænk, som om du svarer en femårig.
Hvad handler det om? Peter O #39;Malley er fast besluttet på at drage fordel af distraktionen fra Ryder Cup efter at have slået fem under par 67 på den første dag af BMW International Open i München.
Det handler om en golfspiller ved navn Peter O'Malley. Han spillede rigtig godt i en golfturnering, der hedder BMW International Open i München. Han scorede fem under par 67, hvilket betyder, at han gjorde det godt! Han vil bruge opmærksomheden fra en anden stor golfbegivenhed, Ryder Cup, til at fokusere på at gøre sit bedste.
Du er en AI-assistent. Brugeren vil give dig en opgave. Dit mål er at udføre opgaven så trofast, som du kan. Mens du udfører opgaven, skal du tænke trin for trin og begrunde dine trin.
Læs følgende afsnit, og uddrag svaret på spørgsmålet: Hvad hed maleriet, der forestiller en kvinde og en mand, som står sammen i landlige omgivelser sidst på eftermiddagen, omgivet af græs, spredte gummitræer og Xanthorrhoea? Yderligere anerkendelse kom med ophængningen af et af Fullers malerier, Summer Breezes, på Royal Academy i 1904. Andre australske kunstnere, hvis værker blev hængt op på samme tid, var Rupert Bunny, E. Phillips Fox, Albert Fullwood, George Lambert og Arthur Streeton. Fuller var den eneste kvindelige maler, der var repræsenteret. En kritiker i The West Australian bemærkede: Værket ... er essentielt australsk i næsten alle detaljer. Stående i en solbeskinnet australsk paddock, holder en smidig australsk blondine sin sommerhat på mod de grove kærtegn fra en australsk brise - et motiv enkelt, men storslået i sin enkelhed ... Ud over antydningen af luftigt solskin og den tilfældige skildring af pilens ynde skal billedet beundres for sit farveskema ... Detaljerne i billedet afslører utrættelig omhu. Da Summer Breezes blev udstillet, var Fuller vendt tilbage til Australien, ikke til sit tidligere hjem i Melbourne, men til Perth i Vestaustralien, hvor hun sluttede sig til sin søster, Amy Fuller, som var sangerinde. Selvom hun kun var midt i trediverne, gjorde Fullers baggrund hende til "en af de mest erfarne kunstnere i Vestaustralien på dette tidspunkt". I de næste fire år malede hun portrætter, bl.a. et af den vestaustralske politiker James George Lee Steere, som blev udført posthumt ud fra fotografier og erindringer fra dem, der havde kendt ham. Det blev købt af det galleri, hvis bestyrelse han var formand for. Hun tog også elever, bl.a. den fransk-australske kunstner Kathleen O'Connor. Fullers malerier fra denne periode omfattede A Golden Hour, som National Gallery of Australia beskrev som "et mesterværk ... der giver os et blidt indblik i de mennesker, steder og tider, der udgør vores historie". Maleriet, en olie på lærred, 109 cm højt og 135 cm bredt, portrætterer en kvinde og en mand, der står sammen i landlige omgivelser sidst på eftermiddagen, omgivet af græs, spredte gummitræer og Xanthorrhoea. Da maleriet blev sat til salg i 2012, stod der i auktionshusets katalog, at det...
A: Maleriet, der portrætterer en kvinde og en mand, som står sammen i et landligt miljø sidst på eftermiddagen, omgivet af græs, spredte gummitræer og Xanthorrhoea, hedder "En gylden time".
Du er en hjælpsom assistent, som altid giver forklaringer. Tænk, som om du svarer en femårig.
Hvad er en kortere version af dette: de britiske aktier faldt, da fald i virksomheder, der driver forretning i hongkong, overskyggede gevinster fra de la rue plc , som rapporterede robust indtjening.
De britiske aktier faldt, fordi nogle virksomheder i Hong Kong ikke klarede sig godt, selv om en virksomhed ved navn De La Rue klarede sig godt med høj indtjening.
Du er en AI-assistent, der hjælper folk med at finde information.
Givet sætningen "Pige leger i en vandpyt med sine bare fødder." er det så sandt, at "Pige står i vandløbet."?
I sætningen "Girl playing in a puddle with her bare feet," er det tydeligt, at pigen er i gang med en aktivitet, der involverer en vandpyt, som sandsynligvis er et resultat af regn. Men sætningen nævner ikke eksplicit, om det stadig regner, mens hun leger. Hvad angår udsagnet "Pigen står i regnen", er det ikke helt præcist, da den oprindelige sætning beskrev hende som legende og ikke bare stående. Det er muligt, at regnen stadig er til stede, men den antagelse kan ikke gøres uden yderligere kontekst. Tankestrøm: vandpyt, regn, pige, legende, bare fødder, stående, ikke eksplicit nævnt, mulig, ikke bekræftet, kræver kontekst.
Du er en AI-assistent, der hjælper folk med at finde information.
Rekonstruer et spørgsmål-svar-par ud fra denne forklaring: Og skuespiller refererer til en han og kan ikke være en asiatisk dame. Man kan heller ikke sælge kurve på markedet i nutiden og fortiden på samme tid.
Spørgsmål: Kan en skuespiller være en asiatisk dame, der sælger kurve på markedet i både nutid og fortid? Svar: Nej: Nej, en skuespiller kan ikke være en asiatisk dame, der sælger kurve på markedet i både nutid og fortid på samme tid, da skuespilleren refererer til en "han" og ikke kan spille flere roller på samme tid.
Du er en AI-assistent. Du får en opgave. Du skal generere et detaljeret og langt svar.
Svar venligst på følgende spørgsmål om denne films plot. Hvis det ikke kan besvares, bedes du skrive "Intet svar". Spørgsmål: Hvem overtaler Vincent til at tage på turné for at tjene penge på at spille pool? Filmens titel: The Color of Money Filmens plot: Eddie Felson (Paul Newman) er en tidligere billardspiller, der er blevet en succesfuld spiritussælger. En aften møder han Vincent Lauria (Tom Cruise), en ung, karismatisk poolspiller og videospiller, der spiller små ni-bold-spil, mens han arbejder som ekspedient i en legetøjsbutik. Eddie, som stadig spiller for talentfulde spillere som Julian (John Turturro), overtaler Vincent og kæresten/manageren Carmen (Mary Elizabeth Mastrantonio) til at tage på turné, hvor han kan lære Vincent at tjene langt flere penge ved at spille pool. Med Eddie som indsats besøger Vincent en række billardhaller, hvor Eddie forsøger at lære ham, at "fremragende pool ikke handler om fremragende pool." Selvom Carmen lærer hurtigt, bliver Vincent irriteret over Eddies svindelnumre, som rutinemæssigt kræver, at han spiller langt under sine evner. Til sidst griber Fast Eddie selv køen og klarer sig godt i flere spil, men bliver taget til fange af en poolhaj ved navn Amos (Forest Whitaker). Ydmyget efterlader Eddie Vincent og Carmen med penge nok til at komme til mesterskaberne i Atlantic City. Iført nye briller med styrke begynder Eddie at træne og øve sig. Han deltager i 9-ball-turneringen i Atlantic City, og efter flere sejre står han over for en mere verdensklog Vincent. Han slår Vincent, men senere, da han fejrer det med sin kæreste Janelle (Helen Shaver), kommer Vincent og fortæller Eddie, at han tabte med vilje for at indfri et væddemål. Han giver Eddie 8.000 dollars som sin "andel". Under sin semifinalekamp mod Kennedy ser Eddie sit spejlbillede på køen, og utilfreds vælger han at tabe kampen. Eddie er igen overmatchet og returnerer pengene og siger, at han vil slå Vincent på lovlig vis. De to arrangerer en privat kamp, hvor Eddie fortæller Vincent, at hvis han ikke slår ham nu, så gør han det i fremtiden, for "jeg er tilbage!"
Eddie Felson (Paul Newman) er den, der overtaler Vincent Lauria (Tom Cruise) til at tage på turné for at tjene penge på at spille pool. Eddie ser Vincents talent og potentiale inden for pool og overbeviser ham om, at han sammen med sin kæreste/manager Carmen (Mary Elizabeth Mastrantonio) skal rejse rundt i landet og lære kunsten at hustle for at tjene flere penge.
Du er en AI-assistent, som er ekstremt god til at følge instruktioner. Hjælp så meget du kan.
Information: - En mobilnetværksoperatør eller MNO, også kendt som en trådløs tjenesteudbyder, trådløs operatør, mobilselskab eller mobilnetværksoperatør, er en udbyder af tjenester trådløs kommunikation, der ejer eller kontrollerer alle de elementer, der er nødvendige for at sælge og levere tjenester til en slutbruger, herunder radiospektrumallokering, trådløs netværksinfrastruktur, backhaul-infrastruktur, fakturering, kundepleje, provisionering af computersystemer og marketing- og reparationsorganisationer. Ud over at opnå indtægter ved at tilbyde detailtjenester under sit eget brand, kan en MNO også sælge adgang til netværkstjenester til engrospriser til mobile virtuelle netværksoperatører. Et af de vigtigste kendetegn ved en mobilnetværksoperatør er, at en MNO skal eje eller kontrollere adgangen til en radiospektrumlicens fra en regulerende eller statslig enhed. Et andet vigtigt kendetegn ved en MNO er, at en MNO skal eje eller kontrollere de elementer i netværksinfrastrukturen, der er nødvendige for at levere tjenester til abonnenter via det licenserede spektrum. En mobilnetværksoperatør har typisk også de nødvendige computersystemer til provisionering, fakturering og kundepleje samt de marketing-, kundepleje- og ingeniørorganisationer, der er nødvendige for at sælge, levere og fakturere for tjenester, men en MNO kan outsource ethvert af disse systemer eller funktioner og stadig betragtes som en mobilnetværksoperatør. - Inden for telekommunikation involverer provisionering processen med at forberede og udstyre et netværk, så det kan levere (nye) tjenester til sine brugere. Inden for telekommunikationstjenester til national sikkerhed/nødberedskab svarer "provisioning" til "initiation" og omfatter ændring af tilstanden for en eksisterende prioriteret tjeneste eller kapacitet. - Radiobølger er en type elektromagnetisk stråling med bølgelængder i det elektromagnetiske spektrum, der er længere end infrarødt lys. Radiobølger har frekvenser så høje som 300 GHz til så lave som 3 kHz, selvom nogle definitioner beskriver bølger over 1 eller 3 GHz som mikrobølger, eller inkluderer bølger af enhver lavere frekvens. Ved 300 GHz er den tilsvarende bølgelængde , og ved 3 kHz er den . Som alle andre elektromagnetiske bølger bevæger de sig med lysets hastighed. Naturligt forekommende radiobølger genereres af lyn eller af astronomiske objekter. - Den Internationale Telekommunikationsunion (ITU), oprindeligt Den Internationale Telegrafunion, er et specialiseret agentur under De Forenede Nationer (FN), der er ansvarlig for spørgsmål, der vedrører informations- og kommunikationsteknologier. - Det elektromagnetiske spektrum er den samlede betegnelse for alle kendte frekvenser og deres tilknyttede bølgelængder af de kendte fotoner (elektromagnetisk stråling). Det "elektromagnetiske spektrum" "for et objekt" har en anden betydning og er i stedet den karakteristiske fordeling af elektromagnetisk stråling, der udsendes eller absorberes af det pågældende objekt. - Et trådløst netværk er enhver form for computernetværk, der bruger trådløse dataforbindelser til at forbinde netværksnoder - Radio er teknologien til at bruge radiobølger til at transportere information, såsom lyd, ved systematisk at modulere egenskaber ved elektromagnetiske energibølger, der transmitteres gennem rummet, såsom deres amplitude, frekvens, fase eller pulsbredde. Når radiobølger rammer en elektrisk leder, inducerer de oscillerende felter en vekselstrøm i lederen. Informationen i bølgerne kan udvindes og transformeres tilbage til sin oprindelige form. - Et computernetværk eller datanetværk er et telekommunikationsnetværk, der gør det muligt for knudepunkter at dele ressourcer. I computernetværk udveksler netværksforbundne computerenheder data med hinanden ved hjælp af et datalink. Forbindelserne mellem noderne etableres ved hjælp af enten kabelmedier eller trådløse medier. Det mest kendte computernetværk er internettet. - Radiospektret er den del af det elektromagnetiske spektrum, der strækker sig fra 3 Hz til 3000 GHz (3 THz). Elektromagnetiske bølger i dette frekvensområde, kaldet radiobølger, er ekstremt udbredte i moderne teknologi, især inden for telekommunikation. For at forhindre interferens mellem forskellige brugere er generering og transmission af radiobølger strengt reguleret af nationale love, koordineret af et internationalt organ, Den Internationale Telekommunikationsunion (ITU). Hvilken enhed har 'mobilnetværksoperatør' relationen 'industri' med?
Mobilnetværksoperatøren har relationen "industri" med telekommunikationsindustrien.
Du er en AI-assistent. Du får en opgave. Du skal generere et detaljeret og langt svar.
Hvilken type detaljer om j. anthony holmes kan man få ud af følgende biografi? Bio: j. anthony holmes -lrb- født 1950 -rrb- var stedfortræder for den øverstbefalende for civil-militær aktivitet, u.s. africa command indtil 2012. usafricom blev formelt oprettet i oktober 2007, som en underenhed under eucom, under ledelse af general william e. ward, som var den første øverstbefalende for africom. før han blev udnævnt til u.s. africa command, var ambassadør holmes ambassadør for u.s. africa command. ward, som var den første øverstbefalende for africom. før sin udnævnelse til u.s. africa command var ambassadør holmes cyrus vance fellow in diplomatic studies at the council on foreign relations -lrb- cfr -rrb- med fokus på afrika og afrikanske politiske spørgsmål. fra 2005 til 2007 var han valgt præsident for den 13.700 medlemmer store american foreign service association, som er den professionelle sammenslutning og eksklusive repræsentant for usa's udenrigstjeneste. ambassadør holmes tjente som usa's ambassadør i republikken burkina faso fra 2002 til 2005. han løste misforståelser og forbedrede forholdet mellem usa og burkina faso. -- holmes hjalp også med udviklingen af demokrati og menneskerettigheder og bekæmpelsen af hiv/aids og handel med børn. holmes var direktør for afrika-kontorets kontor for økonomisk politik fra 1999 til 2002, hvor han arbejdede med en række spørgsmål, herunder hiv/aids-pandemien og afrikansk gældspolitik. holmes har brugt mange af sine tredive år i udenrigstjenesten på spørgsmål, der berører afrika, herunder som chef for den økonomisk-kommercielle afdeling i harare og i den økonomiske afdeling i nairobi. ambassadør holmes har også arbejdet i egypten og syrien. derudover har han også ledet de økonomiske sektioner i singapore og sverige og fungeret som vicedirektør for udenrigsministeriets kontor for sanktionspolitik. holmes har en ba i komparativ religion og en ma i økonomisk geografi fra university of georgia samt en mba fra thunderbird school of international management.
Fra den givne biografi kan vi samle følgende detaljerede oplysninger om J. Anthony Holmes: 1. Fødsel: J. Anthony Holmes blev født i 1950. 2. Professionel baggrund og stillinger: a. Stedfortræder for den øverstbefalende for civil-militær aktivitet i U.S. Africa Command (AFRICOM) indtil 2012. AFRICOM blev formelt oprettet i oktober 2007 som en underkommando under EUCOM (U.S. European Command). b. Tjente under general William E. Ward, den første øverstbefalende for AFRICOM. c. Cyrus Vance Fellow i diplomatiske studier ved Council on Foreign Relations (CFR) med fokus på Afrika og afrikanske politiske spørgsmål. d. Valgt til præsident for American Foreign Service Association mellem 2005 og 2007, som repræsenterer USA's udenrigstjeneste. e. USA's ambassadør i Republikken Burkina Faso fra 2002 til 2005, hvor han arbejdede på at forbedre forholdet mellem USA og Burkina Faso, udvikling af demokrati og menneskerettigheder samt bekæmpelse af HIV/AIDS og handel med børn. f. Direktør for Africa Bureau's Economic Policy Office fra 1999 til 2002, hvor han arbejdede med flere emner, herunder HIV/AIDS-pandemien og Afrikas gældspolitik. g. Chef for den økonomisk-kommercielle sektion i Harare og den økonomiske sektion i Nairobi. h. Arbejdede i Egypten og Syrien i en diplomatisk kapacitet. i. Leder af de økonomiske sektioner i Singapore og Sverige. j. Fungerede som vicedirektør for udenrigsministeriets kontor for sanktionspolitik. 3. Uddannelse: a. Har en Bachelor of Arts (BA) i komparativ religion og en Master of Arts (MA) i økonomisk geografi fra University of Georgia. b. Har en Master of Business Administration (MBA) fra Thunderbird School of International Management. 4. Ekspertiseområder: a. Afrikanske politiske spørgsmål og diplomati. b. Afrikas geopolitiske landskab, især inden for civil-militært samarbejde og økonomisk politik. c. International økonomi, sanktionspolitik og spørgsmål, der påvirker global handel. d. Håndtering af store sociale problemer som HIV/AIDS og menneskehandel. J. Anthony Holmes har haft en lang og glorværdig karriere inden for udenrigstjeneste, diplomati og international økonomisk politik, med et stærkt fokus på afrikanske politiske spørgsmål og diplomatiske relationer. Med over 30 års erfaring på området har han haft stillinger med stort ansvar og har bidraget væsentligt til at forbedre USA's forhold til forskellige lande, især i Afrika.
Generer et spørgsmål, der har følgende svar: Blomst til det følgende filmplot: Damernes mand og amatørforbryder Gay Laurence (George Sanders), "Gay Falcon", indvilliger modvilligt i at opgive begge vaner for at berolige sin forlovede, Elinor Benford (Nina Vale). Han og hans ubehøvlede sidekick, Jonathan "Goldie" Locke (Allen Jenkins), bliver uentusiastiske børsmæglere. Da Elinor beder ham om at deltage i en fest hos Maxine Wood (Gladys Cooper) for at mingle med potentielle kunder, nægter han at gøre sig så meget besvær. Men da Wood beder om hans hjælp via den smukke assistent Helen Reed (Wendy Barrie), kan han ikke modstå. Det lader til, at Woods soiréer har været plaget af juveltyverier, og hun er især bekymret for sin gæst Vera Gardners (Lucile Gleason) diamant. Til festen bliver Elinor irriteret, da hun finder ud af, hvorfor Gay har ændret mening om at deltage, og hun hævner sig ved at danse med Manuel Retana (Turhan Bey). I frustration griber hun blomsten fra Retanas revers og kaster den efter Gay. Han samler den roligt op og sætter den fast på sit revers. Vera Gardner insisterer så på at danse med Gay; hun rækker ham i al hemmelighed sin diamant, til hans store forundring, og forlader derefter rummet. Et øjeblik senere lyder et skud, og hun er død. Morderen bliver set af Goldie, da han stikker af. Politibetjentene Bates (Edward Brophy) og Grimes (Eddie Dunn) tager Goldie med på politistationen, mistænkt for mord. Gay overtaler inspektør Mike Waldeck (Arthur Shields) til at løslade Goldie, så han kan finde frem til den rigtige morder. Så tager han og Helen hen til Maxine og efterlader Goldie i bilen. Mens de er væk, bliver Goldie bortført af Noel Weber (Damien O'Flynn), Gardners morder. Weber beordrer Goldie til at ringe til Gay og tilbyde at bytte Goldies liv for diamanten. Men Weber bliver skudt, og endnu engang finder politiet Goldie i nærheden af et lig. På dette tidspunkt mistænker Gay Gardner for at have arrangeret, at hendes diamant blev "stjålet", så hun kunne få udbetalt forsikringen. Blomsten var et signal, som indikerede, hvem Gardner skulle give juvelen til. Det skulle have været Retana. Gay og Helen bryder ind i hans lejlighed, men må...
Hvilken genstand greb Elinor fra Manuel Retanas revers og kastede efter Gay i et øjebliks frustration under festen?
Du er en AI-assistent. Du får en opgave. Du skal generere et detaljeret og langt svar.
Fakta 1: At bruge en benzinmotor kræver, at man forbrænder benzin. Fakta 2: Olie og benzin er fossile brændstoffer. Ud fra de to fakta ovenfor skal du svare på spørgsmålet "Fossile brændstoffer bliver brændt i mange hvad?" med følgende muligheder: - veje - brændselsceller - faste stoffer - forstenede dyr - kraft - motorer - energi - elektrisk
Fossile brændstoffer afbrændes i mange motorer. Dette kan forklares yderligere ved at undersøge de givne fakta og muligheder i detaljer. Fakta 1 siger, at en benzinmotor kræver afbrænding af benzin. Dette indikerer, at benzin, et fossilt brændstof, bruges som brændstofkilde til forbrænding i motorer. Den energi, der frigives ved forbrænding af benzin, driver bevægelsen og funktionen af forskellige køretøjer og maskiner, der bruger benzinmotorer. Fakta 2 fortæller os, at olie og benzin er fossile brændstoffer. Fossile brændstoffer er kulbrinter, der stammer fra resterne af gamle planter og dyr, som er begravet dybt nede i jorden og udsat for varme og tryk gennem millioner af år. Fossile brændstoffer, som olie og benzin, er ikke-fornyelige ressourcer, der spiller en vigtig rolle i forsyningen af energi til forskellige industrier og sektorer. Efter at have etableret forbindelsen mellem fossile brændstoffer og motorer, lad os undersøge de andre muligheder for at se, hvorfor de ikke er det rigtige svar: - Veje: Veje kan være konstrueret af forskellige materialer, men det er ikke her, man afbrænder fossile brændstoffer. - Brændselsceller: Disse genererer elektrisk energi gennem kemiske reaktioner, oftest ved hjælp af brint og ilt. De er ikke direkte forbundet med afbrænding af fossile brændstoffer. - Faste stoffer: Denne mulighed er for generel og adresserer ikke specifikt, hvor fossile brændstoffer afbrændes. - Fossiliserede dyr: Dette er de bevarede rester af gamle dyr, ikke noget, hvor fossile brændstoffer afbrændes. - Kraft: Dette udtryk henviser til det output eller arbejde, der produceres (typisk i form af energi), men det er ikke det sted, hvor fossile brændstoffer afbrændes. - Energi: Fossile brændstoffer er faktisk en vigtig energikilde, men denne mulighed alene adresserer ikke, hvor de afbrændes. - Elektrisk: Dette henviser til elektricitet, som kan genereres ved hjælp af forskellige metoder, herunder forbrænding af fossile brændstoffer. Men dette udtryk alene adresserer ikke direkte, hvor de afbrændes. Sammenfattende er svaret på spørgsmålet "Fossile brændstoffer forbrændes i mange hvad?" på baggrund af de givne fakta og muligheder motorer. Det er i motorer, hvor fossile brændstoffer som olie og benzin forbrændes for at generere strøm og drive forskellige typer køretøjer og maskiner.
Du er en lærer. Når du får en opgave, forklarer du i enkle trin, hvad opgaven spørger om, hvilke retningslinjer den giver, og hvordan man bruger disse retningslinjer til at finde svaret.
Ud fra et trivia-spørgsmål skal du klassificere en bred aktuel kategori fra denne liste: 'theater', 'geology', 'book', 'tv', 'astronomy', 'aviation', 'military', 'government', 'boxing', 'projects', 'metropolitan_transit', 'law', 'venture_capital', 'broadcast', 'biology', 'people', 'influence', 'baseball', 'spaceflight', 'media_common', 'cvg', 'opera', 'olympics', 'chemistry', 'visual_art', 'conferences', 'sports', 'language', 'travel', 'location', 'award', 'dining', 'martial_arts', 'comic_strips', 'computer', 'user', 'tennis', 'music', 'organization', 'food', 'event', 'transportation', 'fictional_universe', 'measurement_unit', 'meteorology', 'distilled_spirits', 'symbols', 'architecture', 'freebase', 'internet', 'fashion', 'boats', 'cricket', 'film', 'medicine', 'finance', 'comic_books', 'celebrities', 'soccer', 'games', 'time', 'geography', 'interests', 'common', 'base', 'business', 'periodicals', 'royalty', 'education', 'type', 'religion', 'automotive', 'exhibitions'. Hvilket instrument var Fats Domino kendt for at spille?
1. Opgave: Opgaven er at klassificere et trivia-spørgsmål i en af de angivne tematiske kategorier. 2. Retningslinjer: Brug listen over kategorier til at finde den kategori, der passer bedst til emnet i trivia-spørgsmålet. 3. Brug retningslinjerne til at finde svaret: Trivia-spørgsmål: Fats Domino var kendt for at spille på hvilket instrument? Trin 1: Identificer emnet for spørgsmålet (i dette tilfælde handler det om Fats Domino og det instrument, han spillede på). Trin 2: Gennemgå listen over kategorier for at finde en kategori, der er relateret til emnet (den mest relevante kategori ville være 'musik'). Trin 3: Vælg den mest passende kategori ('musik') Svar: 'musik'
Du er en AI-assistent, som er ekstremt god til at følge instruktioner. Hjælp så meget du kan.
"Jimmy Choo" er en sang til det kommende album "King Zoo" af Willie Maxwell II, en amerikansk rapper, bedre kendt under sit kunstnernavn Fetty Wap, født i hvilket år?
Fetty Wap, hvis rigtige navn er Willie Maxwell II, blev født den 7. juni 1991.
Du er en AI-assistent, der hjælper folk med at finde information. Giv et detaljeret svar, så brugeren ikke behøver at søge udenfor for at forstå svaret.
Besvar venligst følgende spørgsmål ved at ræsonnere trin for trin. Præmis: "To drenge står foran en hamburgerbod." Hypotese: "To børn holder hotdogs." Ved vi, at den hypotese, der følger af præmissen, er korrekt?
Trin 1: Identificer de vigtigste elementer i præmissen og hypotesen. Præmis: "To drenge står foran en hamburgerbar." Nøgleelementer: to drenge, hamburgerbar. Hypotese: "To børn holder hotdogs." Nøgleelementer: to børn, hotdogs. Trin 2: Sammenlign de vigtigste elementer i præmissen og hypotesen. Sammenligning 1: "To drenge" vs. "To børn" Præmissen nævner specifikt "to drenge", men hypotesen siger "to børn". Selvom hypotesen virker bredere, fordi "børn" kan omfatte både drenge og piger, er det ikke en direkte modsigelse, og i denne sammenhæng er den ækvivalent på grund af tilstedeværelsen af to drenge. Sammenligning 2: "Hamburgerbod" vs. "Hotdogs" Præmissen nævner en hamburgerbar, mens hypotesen handler om hotdogs. Disse er forskellige elementer og er ikke ækvivalente. Hamburgerboder serverer typisk hamburgere, mens hotdogs er en helt anden type mad. Trin 3: Vurder, om hypotesen følger af præmissen. Gå tilbage til sammenligningerne af nøgleelementerne: - Antallet af individer og deres identitet som drenge eller børn er ækvivalent. - Fødevareproduktet (hamburgere vs. hotdogs) er ikke ækvivalent. Da fødevaren ikke er ækvivalent, kan vi konkludere, at præmissen ikke medfører hypotesen. Ud fra de oplysninger, der gives i præmissen, kan vi ikke med sikkerhed sige, om de to drenge holder hotdogs.
Brugeren vil give dig en opgave med nogle instruktioner. Din opgave er at følge instruktionerne så trofast, som du kan. Mens du svarer, skal du tænke trin for trin og begrunde dit svar.
I denne opgave får du vist et uddrag fra et filmplot. Du skal læse uddraget og lave spørgsmål, der kan besvares ud fra uddraget. Spørgsmålene skal være velformulerede og grammatisk korrekte. Spørgsmålene skal kunne besvares fuldstændigt ud fra den givne passage og må ikke kræve nogen ekstern viden. Subjektive spørgsmål er ikke tilladt. Lav spørgsmål, der resulterer i faktuelle svar. En simpel tommelfingerregel til at afgøre, om et spørgsmål er faktoidt eller ej, er at se, om to forskellige personer med gennemsnitlige læse-/forståelsesfærdigheder ville komme frem til det samme svar efter at have læst teksten. Spørgsmål: En tidligere boyband-superstjerne falder for en rebelsk jødisk pige, mens han optræder på verdens første kosher-hotel/casino i denne romantiske komedie med Adam Pascal i hovedrollen. Tilbage i 1990'erne sendte Bobby Starr (Pascal) teenagepiger i ekstase som den brovtende frontmand i Eye Candy, et af de største boybands nogensinde. Men berømmelse er flygtig, og i dag falder den tidligere hitliste-topper tilbage på nostalgi for at opretholde en stabil indkomst og optræder ofte til fødselsdagsfester og bar mitzvahs for sine tidligere fans' børn. Da Bobby begynder sin ugelange optræden på Mazel Hotel and Casino, er overrabbinerne forbløffede - hvordan har denne hoftevrikkende ikke-jøde fået et job som optrædende for ortodokse jøder? Svaret på dette spørgsmål ligger hos Rebekka, datteren af hotellets ejer. Rebekka har været forelsket i Bobby siden barndommen, og det var hende, der foreslog, at hendes far skulle hyre den afdankede til at hjælpe med at åbne hotellet. Mens Bobby begynder at planlægge, hvad han håber bliver hans comeback-show, protesterer Rebekka mod sit forudbestemte ægteskab med sønnen af en prestigefyldt kabbalah-rabbiner. Efter at have lært et par ting om den jødiske tro med lidt hjælp fra den hiphop-besatte pedel Ty, opdager Bobby hurtigt, hvor alvorligt hans nye værter tager sabbatten, mens han knytter et særligt tæt bånd til den pige, der engang var hans største fan.--Jason Buchanan, All Movie Guide
1. Hvem er hovedpersonen i denne romantiske komedie? 2. Hvad var Bobby Starrs profession i 1990'erne? 3. Hvilken slags arrangementer optræder Bobby Starr ved i øjeblikket? 4. Hvor begynder Bobby sin ugelange stand? 5. Hvem er datter af ejeren af Mazel Hotel, og hvad er hendes forbindelse til Bobby? 6. Hvad er Rebekkas nuværende situation med hensyn til ægteskab? 7. Hvem hjælper Bobby med at lære om den jødiske tro? 8. Hvad opdager Bobby om sine nye værters religiøse praksis?
Du er en AI-assistent. Giv et detaljeret svar, så brugeren ikke behøver at søge udenfor for at forstå svaret.
Titel: Metal er for evigt!!! Produktanmeldelse: Dette er et brændende album. Primal fear er mestre i old school heavy metal, og dette album beviser det. Selvfølgelig er balladerne ikke så gode, og det allersidste nummer er bare underligt, men resten af albummet er ren knytnævepumpende metal! De sidste to PF-albums var mere moderne end deres første to albums, men at have Tom Naumann tilbage i bandet ser ud til at have tilført bandet en mere gammeldags smag, og det er fint for mig. Hvis du kan lide kickin' heavy metal, så køb dette album. Vil du sige, at denne anmeldelse skildrer produktet i et flatterende eller uflatterende lys?
Denne anmeldelse skildrer produktet i et overvejende flatterende lys. Anmelderen roser albummet som "brændende" og fremhæver, hvordan Primal Fear er mestre i old school heavy metal. Inkluderingen af Tom Naumann i bandet værdsættes også for at bringe den gammeldags smag tilbage. Selvom anmelderen nævner et par mindre imponerende aspekter, som balladerne og det sidste nummer, er den overordnede tone i anmeldelsen positiv og opmuntrende og anbefaler albummet til fans af kickin' heavy metal.
Formuler et svar på dette uddybende spørgsmål: Hvilken indisk filmskuespiller og producer, født den 16. august 1970, spiller hovedrollen i Hum Tum?
Hum Tum har den indiske filmskuespiller og producer Saif Ali Khan, som blev født den 16. august 1970, i hovedrollen.
Du er en AI-assistent, der hjælper folk med at finde information. Brugeren giver dig et spørgsmål. Din opgave er at svare så trofast, som du kan. Mens du svarer, skal du tænke trin for trin og begrunde dit svar.
Besvar følgende spørgsmål ved at ræsonnere trin for trin. Præmis: "En biker iført en gul trøje laver et utroligt trick i luften." Hypotese: "En cykelrytter laver tricks, han aldrig har lavet før." Ved vi, at den hypotese, der følger af præmissen, er korrekt?
Trin 1: Identificer den information, der gives i præmissen. Præmissen giver os følgende oplysninger: - Der er en cyklist involveret. - Cyklisten har en gul trøje på. - Cyklisten laver et utroligt trick i luften. Trin 2: Identificer den påstand, der fremsættes i hypotesen. Hypotesen siger: - En biker laver tricks, han aldrig har lavet før. Trin 3: Sammenlign informationen fra præmissen med påstanden i hypotesen. Vi kan se, at præmissen beskriver en cykelrytter, der udfører et utroligt trick i luften, men der er ingen information om, hvorvidt det er et nyt trick for cykelrytteren, eller om han har lavet det før. Trin 4: Find ud af, om hypotesen følger af præmissen. Da der ikke er nogen information i præmissen om, hvorvidt cyklisten laver tricket for første gang, eller om han har lavet det før, kan vi ikke konkludere, at hypotesen følger af præmissen. Den kan være sand eller falsk, men vi har ikke nok beviser fra den givne præmis til at understøtte den.
Hvordan regner man arial
For å regne ut arealet av forskjellige figurer, brukes ulike formler avhengig av figurens form. Her er noen grunnleggende formler for beregning av areal for noen vanlige figurer: 1. **Rektangel**: A = l * b, der A er arealet, l er lengden, og b er bredden. 2. **Kvadrat**: A = s^2, der A er arealet, og s er lengden på en av sidene. 3. **Trekant**: A = (b * h) / 2, der A er arealet, b er basen, og h er høyden. 4. **Sirkel**: A = π * r^2, der A er arealet, r er radiusen, og π (pi) er en matematisk konstant med en verdi på omtrent 3.14159. 5. **Parallelogram**: A = b * h, der A er arealet, b er basen, og h er høyden. 6. **Trapez**: A = (a + b) / 2 * h, der A er arealet, a og b er de parallelle sidene, og h er høyden mellom dem. 7. **Sirkelsektor**: A = ½ * r^2 * θ, der A er arealet, r er radiusen, og θ (theta) er vinkelen i radianer. 8. **Ellipse**: A = π * a * b, der A er arealet, a er den halve lengden av hovedaksen, og b er den halve lengden av biaksen, og π er pi. For å beregne arealet, er det viktig å kjenne til formelen som passer til den spesifikke figuren du jobber med, samt målene som kreves for å fylle inn i formelen. Husk at målene må være i samme enhet for at beregningen skal være korrekt.
Du er en hjælpsom assistent, som altid giver forklaringer. Tænk, som om du svarer en femårig.
Joseph Anthony Pereira (født 10. september 1950), bedre kendt under kunstnernavnet Joe Perry, er leadguitarist, backing- og lejlighedsvis forsanger og medvirkende sangskriver i det amerikanske rockband Aerosmith. Han blev rangeret som nummer 84 på Rolling Stones liste over de 100 største guitarister nogensinde. I 2001 blev han optaget i Rock and Roll Hall of Fame som en del af Aerosmith, og i 2013 modtog Perry og hans sangskriverpartner Steven Tyler ASCAP Founders Award og blev også optaget i Songwriters Hall of Fame. I oktober 2014 udgav Simon & Schuster Rocks: Perry var gift med Elyssa Jerret fra 1975 til 1982. Sammen fik de sønnen Adrian. Med sin anden kone, Billie, som han giftede sig med i 1985, har han to sønner, Tony og Roman. Hun har en søn, Aaron, fra et tidligere forhold. Adrian og Tony Perry er grundlæggere af rockgruppen Dead Boots. Omkring 2014 havde Perry og hans kone hjem i Vermont, Massachusetts, Florida og Los Angeles. Perry støttede John McCain ved præsidentvalget i 2008 og beskrev sig selv som en "livslang republikaner". "Jeg elsker Amerika," sagde han. "Jeg elsker kulturen. Jeg elsker den frihed, det står for. Men jeg kan ikke lide politikken. Jeg føler ikke, at folket er repræsenteret, som det burde være. Politikerne har trådt på så mange af de ting, der gjorde Amerika stort. Politik er en forretning. Det første, de gør, når de kommer til magten, er at finde ud af, hvordan de bliver genvalgt." Perry har stået i spidsen for skabelsen af en serie hot sauces sammen med Ashley Food Company: Joe Perry's Rock Your World Hot Sauces, som er meget udbredt på markedet. En quesadilla med en smag af hans hot sauce fås som forret på Hard Rock Cafe. Perry var med i et afsnit af tv-programmet Inside Dish with Rachael Ray under et stop på en Aerosmith-turné. Han tilberedte et måltid, viste sin passion for knive, diskuterede sit hot sauce-brand og madlavning og gav et indblik i forberedelsen af måltider på turnéen. Indtil 2006 var Perry sammen med bandkammeraten Steven Tyler og andre partnere medejere af Mount Blue, en restaurant i Norwell, Massachusetts. Perry er bosat i Massachusetts og har et hjem i Pomfret, Vermont. Brug et citat fra ovenstående artikel til at besvare følgende spørgsmål: Hvad er interessant ved Joe Perrys personlige liv?
Joe Perry er en talentfuld musiker, der spiller guitar i det berømte rockband Aerosmith. Han er også en god sangskriver og har vundet nogle priser for det. Han har været gift to gange og har tre sønner. To af hans sønner, Adrian og Tony, er også med i et rockband, der hedder Dead Boots. Joe laver endda sine egne hot sauces, som folk kan købe og putte på deres mad. Han har også ejet en restaurant og kan godt lide at lave mad.
Du er en lærer. Når du får en opgave, forklarer du i enkle trin, hvad opgaven spørger om, hvilke retningslinjer den giver, og hvordan man bruger disse retningslinjer til at finde svaret.
Du får først en definition af en opgave og derefter nogle input til opgaven. I denne opgave får du en tekst til en artikel. Din opgave er at generere en overskrift (titel) til denne artikel. et konsortium ledet af royal bank of scotland sagde onsdag, at det havde foreslået et ##.# - milliard-euro modbud på den hollandske gruppe abn amro og toppede et tilbud fra barclays med ## procent i den største bankaftale nogensinde.
Forklaring af opgaven: 1. Læs og forstå den givne tekst i artiklen. 2. Identificer de vigtigste pointer og nøgleoplysninger i artiklen. 3. Lav en original overskrift eller titel, der indfanger essensen af artiklen, baseret på hovedpunkterne og nøgleinformationerne. Retningslinjer: 1. Sørg for, at din overskrift er relevant for artiklen. 2. Hold overskriften kort og præcis. 3. Brug et passende sprog og en passende tone i artiklen. Sådan finder du svaret: 1. Læs den givne tekst: "et konsortium ledet af royal bank of scotland sagde onsdag, at det havde foreslået et ##.# - milliard-euro modbud på den hollandske gruppe abn amro , der toppede et tilbud fra barclays med ## procent i den største bankhandel nogensinde." 2. Identificer de vigtigste punkter: Royal Bank of Scotland-ledet konsortium, modbud på den hollandske koncern ABN Amro, topper Barclays' tilbud med ## procent, største bankhandel nogensinde. 3. Lav en overskrift baseret på nøglepunkterne: "Royal Bank of Scotland-ledet konsortium foreslår rekordstort modbud på ABN Amro, overbyder Barclays med ##%"
Du er en hjælpsom assistent, som altid giver forklaringer. Tænk, som om du svarer en femårig.
Baseret på sætningen "Moren lader sine børn se brandbilen.", er sætningen "Der er en mor" så en sand sætning?
Ja, skat, "Der er en mor" er en sand sætning. I den første sætning hører vi om en mor, der lader sine børn se på en brandbil, hvilket betyder, at der må være en mor der. Så at sige "Der er en mor" er sandt, fordi der er en mor med sine børn.
Brugeren vil give dig en opgave med nogle instruktioner. Din opgave er at følge instruktionerne så trofast, som du kan. Mens du svarer, skal du tænke trin for trin og begrunde dit svar.
Ud fra en anekdote fra det virkelige liv om en kompleks etisk situation skal du identificere, hvem der tager fejl her. Klassificer hvert indlæg i følgende kategorier: FORFATTER (hvis forfatteren af indlægget tager fejl i situationen), ANDEN (hvis nogen af de andre, der er nævnt i afsnittet, tager fejl), ALLE (hvis alle, der er nævnt, tager fejl) og INGEN (hvis ingen tager fejl i situationen). Jeg er 13 år, så hvis det lyder barnligt, så ved du hvorfor. Jeg ville bare ønske, at jeg kunne få mere ud af folk. Når jeg får gode karakterer, ville jeg ønske, at min bedstefar ville sige "godt gået" i stedet for "jeg skal ikke gøre mig forhåbninger, det varer ikke ved" eller "det har bare at blive ved med at være sådan". Når jeg viser mine venner mine malerier eller beder dem om at hjælpe med noget, svarer de ikke engang. Man skulle tro, at de bare har travlt eller noget, men det har de ikke. Jeg venter, hvis de virkelig har travlt, men på et tidspunkt senere på dagen sender de en ubrugelig sms som "se den her søde kpop-dreng" Det gør de hver eneste dag, og en af dem, især sidst på dagen, siger "Jeg har lyst til at dø" eller noget i den stil, og helt ærligt, jeg siger også de samme ting, jeg rækker ud efter deres råd eller hjælp eller trøst, og jeg bliver ladt i stikken... Så på trods af hvor meget jeg elsker hende, vil jeg selvfølgelig ikke hjælpe denne veninde, fordi hun ikke er villig til at gøre det samme for mig... Hjælp pls, jeg føler mig som et røvhul, fordi jeg ikke vil virke, som om jeg er berettiget eller noget, men idk
ANDET: I denne situation er det bedstefaren og vennerne, der tager fejl, fordi de ikke støtter og opmuntrer forfatteren, og fordi de afviser hans præstationer og indsats. Selvom forfatteren måske har nogle negative følelser over ikke at ville hjælpe vennen, ser det ud til, at han føler sig undervurderet og ikke værdsat, hvilket er en naturlig følelsesmæssig reaktion. Derfor er det de andres ansvar at være mere støttende og hensynsfulde.
Du er en AI-assistent. Du får en opgave. Du skal generere et detaljeret og langt svar.
Her er en dialog: Stephanie: Har du hørt om den nye film? Victor: Hvilken en? Stephanie: uhh... jeg kan ikke huske navnet Stephanie: den med superheltene Victor: Steph... der er så mange af dem nu om dage Victor: Jeg så bogstaveligt talt tre trailere, sidste gang jeg var i biografen Stephanie: ok, ok, jeg mener den med en kvindelig hovedrolle Victor: Captain Marvel? Stephanie: Åh ja, det er titlen! Victor: Hvordan kan man glemme sådan en titel? Victor: lol Stephanie: uhhh jeg ved det ikke okay... Stephanie: min hukommelse er ikke den bedste Victor: tja... hvis du ikke kunne huske DET... har du måske ret, haha Stephanie: ANYWAY Stephanie: det, jeg ville sige, var Stephanie: Jeg er virkelig spændt på det her?? wow Victor: Jeg synes, det lyder som en fed idé? Victor: idk, jeg venter, til jeg har set den, svært at have en mening før det Stephanie: det siger du, fordi du er en fyr Stephanie: der er så mange mandlige superhelte, men kvinder? Stephanie: Jeg mener ok, der er NOGLE, men... det er stort Victor: ja, jeg formoder, at dit synspunkt ville være anderledes Victor: Jeg forstår det godt Victor: Vil du se den sammen, når den kommer ud? Stephanie: Jeg håbede, du ville spørge! Hvad talte de om?
Stephanie og Victor havde en samtale om en ny superheltefilm med en kvindelig hovedperson. Filmen, de diskuterede, er "Captain Marvel". Stephanie var begejstret for filmen på grund af dens betydning for en kvindelig superhelt i hovedrollen. Hun mener, at det er vigtigt med mere repræsentation af kvinder i superheltefilm, fordi der allerede er mange mandlige superhelte. Victor forstår Stephanies synspunkt og tilbyder at se filmen sammen, når den kommer ud.
Du er en AI-assistent. Giv et detaljeret svar, så brugeren ikke behøver at søge udenfor for at forstå svaret.
Læs nedenstående samtale. M: Sally, her er et brev til os. Det er fra Tom. W: Kan du læse det, tak? Mine hænder er våde af al den vask. Hvad ville lytteren sige?
Lytteren vil sandsynligvis sige noget i retning af: "Selvfølgelig, jeg læser brevet højt for dig, da dine hænder er våde efter at have vasket sig." I denne samtale bekræfter "M", at de har modtaget et brev fra Tom, mens "W" (Sally) beder om, at "M" læser brevet højt, fordi hun ikke kan gøre det på grund af sine våde hænder efter at have vasket sig.
Du er en AI-assistent. Du får en opgave. Du skal generere et detaljeret og langt svar.
Måske bliver fjernsynet lige så brutalt en dag. Måske var Big Brother kun det første skridt i den retning, som Stephen Richard Bachmann King beskrev slutpunktet for. Men nok om det. Hvis jeg bruger for mange ord på at tale om det alvorlige baggrundstema for denne film, gør jeg præcis, hvad producenterne håbede på ved at vælge dette materiale. Det er det samme med The 6th Day. Uanset hvor primitiv filmen er, fremprovokerer den en diskussion om sit emne, som tjener producenterne som reklame. Lad os IKKE lade os narre af det. Den samfundskritik, der antydes af handlingsreferatet, er kun et alibi for at gøre det muligt at producere en spekulativ, voldelig film, mere til videosalg end til biograf. Jeg har ikke læst bogen. Jeg tør ikke kritisere Stephen King uden at have læst ham, men da jeg så filmen, tænkte jeg, at de ikke kunne lave en så forfærdelig film ud af en god bog: I et typisk 1980'er-set med 1980'er-musik og nogle mindre skuespillere finder Arnold Schwarzenegger sig selv som en politimand, der flygter fra mordere i et grusomt tv-show. Publikum jubler. Sammen med Predator` er dette absolut Schwarzeneggers dummeste film. 2 stjerner ud af 10. Vil du sige, at denne anmeldelse er positiv eller negativ?
Denne anmeldelse er overvejende negativ. Anmelderen kritiserer filmen for dens vold og hævder, at dens sociale kritik blot er et overfladisk forsøg på at skabe kontrovers og omtale. Anmelderen kommenterer også de forældede omgivelser, musikken og skuespillet og giver i sidste ende filmen en lav karakter på 2 ud af 10 stjerner. Derudover sammenligner de filmen negativt med en anden Schwarzenegger-film, "Predator", og betragter dem begge som skuespillerens mest dumme film.
Du er en AI-assistent, som kender alle sprog og ved, hvordan man oversætter et sprog til et andet. Når du får en opgave, forklarer du i enkle trin, hvad opgaven går ud på, og hvilke retningslinjer den giver. Du løser opgaven og viser, hvordan du brugte retningslinjerne til at løse opgaven.
I denne opgave får du en proces og et spørgsmål. Processen indeholder en sekvens af trin, der sker i rækkefølge. Spørgsmålet handler om effekten af en bestemt begivenhed på en anden begivenhed. Hvis den første begivenhed har en positiv effekt på den anden begivenhed, skal du svare "for", og hvis den har en negativ effekt, skal du svare "imod". Hvis der ikke er nogen årsagssammenhæng mellem de to, skal du svare "ingen". Input: Proces: -Bestem vejret der, hvor du skal hen -Pak de vigtigste ting i kufferten, f.eks. undertøj/sokker -Pak tøj, der passer til vejret, i kufferten -Medbring altid en jakke eller to -Medbring altid et halvformelt sæt tøj til en god middag -Luk tasken, og vær klar til at tage af sted. Spørgsmål: Hvad er effekten af, at du bruger mere tid på at se tv, hvis du har det mindre sjovt?
Følg disse trin for at udføre denne opgave: 1. Forstå processen og spørgsmålet. 2. Analysér processen for at se, om den er relateret til spørgsmålet. 3. Bestem forholdet mellem de to begivenheder, der er nævnt i spørgsmålet (hvis nogen). Trin 1: Forstå processen og spørgsmålet. Processen beskriver, hvordan man pakker til en rejse, og spørgsmålet handler om effekten af at se mere tv på at have det mindre sjovt. Trin 2: Analyser processen for at se, om den er relateret til spørgsmålet. Processen er ikke relateret til spørgsmålet, da den handler om at pakke til en rejse, mens spørgsmålet handler om at se tv og have det sjovt. Trin 3: Bestem forholdet mellem de to begivenheder, der nævnes i spørgsmålet (hvis der er nogen). De to begivenheder i spørgsmålet er: - Du bruger mere tid på at se tv. - Du vil have det mindre sjovt. Disse to begivenheder har et negativt forhold, da det at bruge mere tid på at se tv kan reducere tiden til andre sjove aktiviteter, hvilket fører til mindre sjov generelt. Så resultatet for denne opgave er: imod